Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

İlk uzun turum olacak, tavsiyelerinizi bekliyorum.

Herkese merhaba, herkes turda yapılması gerekenlerden bahsediyor video çekiyor v.s ama benim merak ettiğim tecrübeli abilerimizin ilk uzun yol hikayesinde yasadigi sorunlar ve geçirdiği zamanı çok merak ettim. Herkes paylassa hiç gitmeyenler merakını gidermiş olur (benim gibi) hemde güzel vakit geçirmiş oluruz.

Scudo
@Lazrail_08

Sen bizzat yaşamadan bizim anlattıklarımız hikaye gelir.

• Beğen
Tepkiler: muratokan
@Lazrail_08 mesela ben çok fazla gereksiz malzeme almıştım :)) zannedersin savaşa gidiyorum :)) bir de malzemelerinin su geçirmez olmasına özen göstermelisin. benim heybelerim o zaman "idare eder" nitelikteydi. 7 saat yağan yağmurda idare edemedi :)))

uzun tur derken kaç km gidileceğini de belirtmek gerekiyor bence. 250-300km aralıgında bir yol için yanıma 2-3 jel , izotonik toz (suyla karıştırmak için) tuzlu fıstık tarzında şeyler alıyorum. yorgunluga göre mola verip benzinliklerden soda alıyorum ve seçtiğim bir yerde protein agırlıklı besleniyorum.

Ayrı konu olarak açmayı düşünmüştüm ama mesaja almışlar. Neyse siz anlatin :)

ilk olarak hava durumuna bakman lazım. bence şuanki mevsim pek uygun değil ve uzun yola çıkılmaz. havaların dengesi bozuk. ya sel yapacak kadar yağmur yağıyor, ya da kavuracak kadar sıcak oluyor.

yedek iç lastik, mini pompa ve yama malzemelerini alman ve en azından bir kez patlayan lastiği yamamış olman gerek.

v fren ise hemen müdahale etmek için bir alyan ve ufak tornavida olabilir.

su, yeterli miktarda karbonhidratlı yiyecek. limonata da olabilir.

diz ağrıtmaması için sele ayarı düzgün yapılmalı.

başta iyi hissedilse bile çok zorlanmamalı, her zaman depoda bir nebze güç bırakılarak gidilmeli.

şimdilik aklıma gelenler bunlar.

• Beğen
Tepkiler: OmerCycler
@canyilmaz_ist yaylı olan (b67) kullanıyorum şart değil. b17 gayet işinizi görür. yaylı olan daha geniş fakat çok gıcırtı yapıyor bir süre sonra ayrıca gereksiz ağırlık olduğunu hissetmeye başlıyorsunuz.

Geri