Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

İllaki GoPro mu olmalı?

(link)

(link)

Bu ve benzer karşılaştırmaları incelemenizi öneririm. İki kameranın da görüntü kalitesi hemen hemen aynı seviyede. GoPro'nun en büyük artısı ses kalitesi ve koruyucu gerektirmeden su altı çekimlere olanak sağlaması. Xiaomi Yi 4K'nın artısı ise uzun pil ömrü ve rakibinin yarı fiyatı olması.

• Beğen
Tepkiler: Cem Tunç
Scudo
Ben de Sjcam Sj7 Star kullanıyorum. Çok kaliteli ve stabil çekim yapıyor. Sualtı kabının içindeyken bile ses kaydı yapabiliyor. Tavsiye ederim.

• Beğen
@otb

Bnimde tek sorunum sualtı kabı içinden ses çok az alıyor. Bunu nasıl çözeceğim ? Kamerayı kask a takıyorum bunun için sualtı kabının içine koymam gerekiyor. Ses kaydını nasıl yapacağız ?

Kamera: Elephone Rexso Dual

• Beğen
@Devilsbutcher

Maalesef hepimiz kameraları aldıktan sonra tecrübe edebiliyoruz bu durumu. Alırken hiç dikkat edilmiyor. Ben ilk kayıt yaptığımda sesi almıyordur nasıl olsa diye düşünüyordum ama benim kameramın ses kaydı çok iyi çıktı, sualtı kılıfının içinde dahi. Kılıf içinde ses kaybı sorunu GoPro da bile var.
Kaska başka bir aparatla (sadece çerçeve) takıp harici mikrofonla ses kaydı almanızı öneririm.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
@otb

Kutudan sadece çerçeve aparatı da çıktı ama kask a takıp bisiklet sürmek hiç güvenli değil. Çerçeveden kurtulup yere düşerse paramparça olur. Acaba başka bir yöntem var mı ? Ben bakıyorum. YouTuberlar da sualtı kabında çekiyor.

@Devilsbutcher

Markayı bilemediğim için yorum yapamayacağım. Ancak sjcam kutusundan çıkan sade çerçeveye geçirince (çok da sağlam olmasa da) çıkması imkansız oluyor. Sizin için videoya sonradan dublaj yapmak da bir seçenek olabilir ama çok uğraştırır.

ben de aksiyon kameramı yenilemek için araştırıyorum. Bir kere kap olayı çok kötü oluyor, yani muhafaza olmadan en azından yağmur çamur ve 1-2 metreye kadar su geçirmez olacak.

Lens koruması olmalı ve değiştirilebilir olmalı.

uygulama ile sorunsuz ve hızlı çalışmalı

loop özelliği olmalı, yani büyük ihtimalle siz bunu güvenlik kamerası olarak kullanacaksınız ve karta yazmaya devam etmeli hafıza dolunca

hepsini koyunca üst üste gopro hero 5 black çıkıyor veya alternatifi sony as300 ve sony x3000

Hazır konu gündemdeyken ben de bir soru sorayım:

Decathlon'da nispeten ucuz bazı action cam'lerin satıldığını gördüm. Sadece bisiklette giderken güvenlik amaçlı kullanmaya (işte biri gelir de çarpar veya sataşırsa karakolda/mahkemede delil olsun diye) bu tür kameralar iş görür mü?

@Rocketman bahsettiğiniz amaç ile iş görür hocam ancak youtube içerik hazırlamak yada yüksek çözünürlükte clipler çekmek için yetersiz kalır.

ben garmin virb xe kullanıyorum farklı faaliyet ve ışıklarda aldığım kayıtlardan örnekler.

• Beğen
Tepkiler: otb ve Rocketman
@Vedat_Çakar Çok teşekkür ederim yanıtladığınız için, bu videolarınızı daha önce bayılarak izlemiştim, takipçinizim zaten.

Bu action cam işinde bir yerli malı çıksa da bizi döviz kurunun zulmünden kurtarsa diyeceğim ama sonra aklıma Vestel vakası geliyor. Gidip GoPro ve muadillerinin sayfalarını açıyorum tekrar :)

• Beğen
Tepkiler: Vedat_Çakar
Kayıt işini bir tutucu alıp telefonla yapamaz mıyız ? o_O

Yani maksat elde görüntü olsun ise kullanılır. Video işleyip kaliteli bir iş çıkarim dersen olmaz tabi :harika:

• Beğen
Tepkiler: MakRo
uzun video çekiminde aşırı ısınmaz mı telefon

• Beğen
Tepkiler: omursurme
Daha birçok forumda bu konu üzerine birsürü tartışma ve Milyonlarca sayıda Karşılaştırma videoları var ama çok araştırınca da birşey alınamıyor, dönüp başa geliniyor. Ceptekiler tekrar sayılıp yerine konuyor. Bir türlü alınamıyor.
O yüzden fiyat performans ürünlerine yönelip ikisinden birine karar verilmeli

Forum donanım haberde ve burada bazı incelemeleri olan kişi @Olgu Erhan 'ın youtube kanalı yada donanım haberdeki konularına baksanız da olur.
@DKN beyin de dediği gibi ceptekine göre ayarlayıp fiyat performans ürünü almak lazım araştırdıkça model çıkıyor insanın aklı karışıyor.
Bu gibi.

@omursurme
Telefonların şarjı video çekerken çok hızlı tükeniyor,
benim gi 16 GB lık telefon kullanıyorsanız hafıza sorunu da yaşamanız olası
bisiklette giderken oluşan titreşim görüntünün net olmamasına sebep olacaktır,
telefonunuzun düşme ihtimali, yağmurdan tozdan zarar görme ihtimali düşünülürse 300 liralık en düşük model kamera bile daha mantıklı olacaktır.

Walla elimde Xiaomi yi 2K sıfır tam set + su kabı var tam fiyat performans ürünü. İhtiyacı olana uygun fiyata da verebilirim.

Zengin olanlar goPro alabilir tabi :)

Geri