GoPro 6 ile Sony x3000r arasında tercihim Sony oldu. Bisikletçi olarak optik görüntü sabitleyici daha çok işime yarıyor. Memnunum kanımca hem daha iyi bir makine aldım hem de 250 lira cebimde kaldı.
Ben 1 yılı aşkındır Sony fdr x3000r kullanıyorum. Çok tatmin edici gerçekten çok memnunum.
Ancak ufacık bi tasarım sorunu var bileklik aksesuarında.
Aşağıya Apple Watch umla kordonlarını yan yana karşılaştırmalı bırakıyorum demek istediğim daha net anlaşılacaktır.
Apple bu sorunu nasıl çözmüş Sony nasıl saçmalamış açıkca görünüyor [emoji4]
Bütçesi uygun olanlar için Gopro ve Sony için bir alternatif; JVC
(link)
Prodüksiyon işinde çalıştığım için bir çok kamera ile çalışma şansımız oluyor. Bir renk işleme - profesyonel bir sonuç aranıyorsa gopro ve sony dışında çok seçenek kalmıyor.
İyi bir kamera, çekime sonradan renk ayarları yapılırken ortaya çıkıyor. JVC'de bu konuda oldukça iyi. Loş ışıkta / karanlıkta yaptığımız birçok çekimde JVC'leri kullanıyoruz.
Ekranın yanda olması bir çok çekim açısında avantaj sağlıyor. (Mesela göğüs aparatına takıldığında kadrajı görebiliyorsunuz)
Migros’tan alıyorum şimdi 70 tl. İçinde bütün takma aparatları hatta su geçirmez kasası da var. Bakalım nasıl olacak ama fiyatına göre değerlendirmek lazım
@omursurme internette incelemeleri var. Bir ara A101'de veriyordu bunu bir arkadaşım alığı gibi satmıştı. Ama bende bir kaç gündür aksiyon kameralara bakarken youtube üzerinde farklı videolarına rast geldim. 70 liraya çokta bir şey beklememek lazım. Çinlilerden isim yapmışlardan en uygun şuanda eken h9r falan var sonra SJ, ve diğer markalar şeklinde gidiyor. Aslında Xiaomi Yi modelini kullanan bir arkadaşım vardı çok hoşuma giden bir model fakat sıfır ürün alındığın yanında hiç bir şeyin olmaması büyük dezavantaj. Çinliler gorpo'yu taklit ettiler, sonra taklit olan ürünü de taklit ettiler (kasa olarak) bu böyle devam edecek galiba.
@MakRo asıl maksat en azından güvenlik amaçlı elde kayıt olması . Bunun için telefonu kullanmayı da düşünmüştüm. Yoksa youtube için video hazırlamayacağım Bir de oğlum şu an 10 aylık biraz büyüyünce o da ilk aksiyonlarını bunda çekerek öğrenir düşüncesi ile aldım. Bu amaçlarla en uygunu buydu sanırım
@omursurme zaten şöyle düşününce 70 liraya o aleti o kadar aparatla nasıl yapıp satıyorlar ona bile hayret etmek lazım. Arkadaşında silgi boyutunda küçük 1-2 dakikalık video çeken bir kamera vardı. Bir olay olmuştu oradan nasıl olduğunu bulmuştuk. Trafikte herhangi bir olayda sizi kurtaracak olduktan sonra önemli değil.
Yalnız Piranha birkaç kapatıp açtıktan sonra ekran sadece beyaz kaldı göstermiyor yarın iade etmeye gideceğim bir sorun çıkarmazlar sanırım. İmkan varsa iyi bir ürün almanın daha mantıklı olduğu yine kanıtlanmış oldu
@omursurme iade almaları lazım geçmiş olsun. Benim aklımda Eken H9R modeli var aliexpresste 48$'dan başlıyor paket içeriğine göre. Türkiyede 230 liradan başlıyor. Alternatif olarak SJ serisi var. (link) Birde şu ürünü buldum galiba bu konuyu okurken arada bir yerde görmüştüm. (link) Eken'deki en büyük sıkıntı mikrofon youtubeda özellikle motovlog çekenler neredeyse tüm aksiyon kameralarını açık kenara bir jak ile harici mikrofon girişi bağlamışlar.
Selam , ben de daha yeni Eken H9R Aksiyon kamerası aldım. 2 amacım var ; birincisi bisikletime yaptığım(ız) gezileri vs. vlog olarak kaydedip yayımlamak , ikincisi ürünleri tanıtırken telefon lensinin düşük açısından kurtulmak. Hatta ilk ürün kurulumunu yaptığım videoyu dün akşam çektim ufaklık okula başladığından , masasına IKEA 'dan aldığım sandalye kurulumu gibi. Hakikaten 170 derece açı epey geniş. Kamerayı fiyatı göz önüne aldığımda çok beğendim.