Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

İngiltere'den alışveriş

@clubber butun bisikleti 74€ gostermezsiniz o kadar da degil artik. forumda gumruk parasini odeyip bisiklet getiren de cok ingiltereden.

Scudo
@Murat.Bagci

eee gösteriyo işte. ingilteredensatinal dan bahsediyorum.

@clubber merhaba arkadaslar , bir yanlis anlasilma var sanirim. Biz hicbir yerde bisikleti €74 nun altinda gosterek gonderiyoruz demedik.

ucak ile veya arac ile gelirken faturasi ile birlikte yanimizda getirebiliyoruz.

• Beğen
Tepkiler: avkebele
@ingilteredensatinal

Demediğini biliyorum. Ben sizin tipteki firmalarla sık sık çalışırım. Yüksek değerli ürün olduğunda değerini 60 USD gösterin diye mesaj gönderirim. Hiçbiri şu ana kadar itiraz etmedi.

@clubber

Öncelikle sizden alıntı yaparak yazıyorum ama ingilteredensatinal.com'dan hizmet almış biri olarak genele hitaben mesajım, yanlış anlaşılma olmasın.

Şimdi bu dediğiniz doğru ama siz ne değer söylerseniz onu bildirecekler, sonuçta mal sizin (alıcının) ve @ingilteredensatinal'ın adresine gönderiyorsunuz. Onlar ürünün satıcısı değil, aracı oluyor ve değer bildirirken bir sorumlulukları da yok, ürün değerini bilmek zorunda da değiller. Zaten bildirdikleri değerin bir bağlayıcılığı da yok. Sonuçta arkadaşlar fatura basıp değer belirtmiyorlar, sadece gönderi formuna sizin söylediğiniz değeri yazıyorlar. Bu değerin kontrol edileceği yer Türkiye'deki gümrük birimleri. Onlar da zaten bildirime bakmadan (bisiklet gibi büyük kargolarda) sizden fatura, ekstre, vb. belgeleri istiyor. Bunları gümrüğe sunarken sorumluluk alıcıda, ayrıca bu sunulan belgeleri inandırıcı bulmazsa gümrük komisyon toplayıp fiyat araştırması yapıyor ve değerini kendi belirliyor.

Bu süreçte kaçaklar oluyor mu, evet oluyor. Mesela gümrüktekiler bazı daha küçük kargolarda bildirilen değeri uygun bulup geçirebiliyor. Mesela karbon bir aynakol 800 dolar iken, 65 dolar değer bildirilirse gümrükten muhtemelen vergisiz geçer üzerinde fatura yoksa. Ama unutmamak lazım, bunun tam tersi de oluyor. Ben ABD'den 2. el 3 senelik bir laptop aldım 300 dolara, Türkiye'de de zaten 1.000 TL civarına satılıyordu ama o an bulamadım ve yurtdışından sipariş verdim. Aldığım yer öyle eBay falan da değil tanınmış bir firma, ürünün değerini, durumunu, faturasını vs. tamamını bütün belgelerle birlikte beyan etmişler. Ürün gümrüğe geldiğinde nedense gümrük memuru beyanı gerçekçi bulmamış, benden ödeme belgesi istediler. Banka onaylı kredi kartı ekstresi gönderdim. Buna rağmen adamlar keyfince aldığım bilgisayara 2.600 TL değer biçmiş (en yeni modelinin Türkiye fiyatı bile daha ucuzken) ve benden 600 TL'ye yakın vergi aldılar. Ne kadar itiraz ettiysem, dilekçe yazdıysam geri döndü saçma sapan cevaplarla.

Anlatmaya çalıştığım, bu konuda gümrük memurları istediği gibi at koşturuyor. Bu durumda vatandaş, yani bizler de tam tersini yapmaya çalışıyoruz. Dolayısıyla bu tip durumlarda en son sorumlu tutulacak kişi gönderici.

Ben kendi konumda yazdım, ama burada da tekrar belirteyim. Arkadaşlar vasıtasıyla İngiltere'den 2. el bisiklet kadrosu aldım, her aşamada iyi niyetlerini ve yardımlarını gördüm. Ürün Türkiye'de gümrüğe de girdi, belgelerimi gönderdim onlar da bakıp onaylayıp bana kadroyu yolladılar. Sonuçta benim onlardan aldığım hizmet, ürünü İngiltere adresinde teslim alıp, Türkiye'ye sundukları alternatifler üzerinden gönderimini sağlamak. Ve bu kapsamda sorunsuz bir hizmet aldığımı söyleyebilirim.

Ya bir şey soracam ingiltereden gelince manş denizini nasıl geçiyorsunuz ?? Ben seaways yazdımda deniz biraz dalgalı amartisörler felaket zıplıyor rahatsız ediyor o yüzden alternatif yollar arıyorum.

@9magiko

Bu dediğiniz doğru değil. Ürünle birlikte fatura da gidiyor. Faturada değeri zaten yazılı. Her ürünle birlikte değer bildirimi diye bir şey yok.

@9magiko

Bunların hepsini biliyoruz. Konu bu değil. Konu ingilteredenal gibi hizmet verenlerin müşteriyi memnun etmek için herşeyi yapabilecekleri. Kuralların arkasından dolanmak dahil. :)

@clubber
[QUOTE="clubber, post: 1975458, member: 2492"
Bunların hepsini biliyoruz. Konu bu değil. Konu ingilteredenal gibi hizmet verenlerin müşteriyi memnun etmek için herşeyi yapabilecekleri. Kuralların arkasından dolanmak dahil. :)

herhangi bir kuralin arkasindan dolanmiyoruz. Turkiye'ye gonderisi olmayan urunleri musteri adina teslim alip Turkiye adreslerine gonderiyoruz.

ismimizi kullanarak genelleme yapmayin lutfen. bunu ayni konu basligi altinda ikinci kez yapiyorsunuz. Bizden daha once servis almadiniz.

daha once sizi memnun etmek icin herseyi yapmis veya kurallarin arkasindan dolanmis olan birileri varsa onlari soyleyin.

@ingilteredensatinal
-----------------------------------------------------

Amma uzadı yahu. Eğer yazdıklarımı yapmıyorsanız üstünüze alınmanıza gerek yok zaten. Ayrıca ben kötü bir şey yaptığınızı da söylemedim. Kendi tecrübelerimi aktardım.

Yapmıyoruz dediğiniz şeyi size yarın yaptırabilirim. :)

@clubber ismimizi yazmazsaniz ustumuze alinmayacagimiza soz veriyoruz.

bizce de konu cok uzadi ve bisikleti almak isteyen genc arkadasimizin actigi bu konu farkli yonlere ilerledi.

@MertAG
image.jpg image.jpg

merhaba Mert Bey,

mans denizini gecmenin iki yolu var. ingilterenin fransaya en yakin noktasi olan Dover'dan fransanin Calais noktasina feribot veya tren ile gecebilirsiniz. herkisine de araciniz ile binebiliyorsunuz.

@clubber

Ben fatura gitmiyor demedim zaten, ayrıca her ürün sıfır ve faturalı olacak diye bir durum yok. Bazı ürünlerde fatura direk üstünde geliyor, bazılarında kutunun içine atıyorlar. Bazı ürünler de (2. el, vs.) zaten faturasız geliyor. Ama her durumda İngiltere'den gönderimi yapacak kişi kargoya verirken değer bildiriyor. Zaten kargo şirketi istiyor başta değer bildirimini. Bu değer de siz ne söylerseniz o olur, kutunun içerisindeki malın fiyatını hizmeti veren arkadaşlar bilmek ya da araştırmak durumunda değil.

Bunun adına kuralların arkasından dolanmak mı denir, ne denir ona herkes kendisi karar versin.

@ingilteredensatinal

herhangi bir kuralin arkasindan dolanmiyoruz. Turkiye'ye gonderisi olmayan urunleri musteri adina teslim alip Turkiye adreslerine gonderiyoruz.

ismimizi kullanarak genelleme yapmayin lutfen. bunu ayni konu basligi altinda ikinci kez yapiyorsunuz. Bizden daha once servis almadiniz.

daha once sizi memnun etmek icin herseyi yapmis veya kurallarin arkasindan dolanmis olan birileri varsa onlari soyleyin.
Kurallarin arkasinda dolanmiyoruz demek biraz yanlis olmus bence.

Ilk yorumu atan siz degilmiydiniz nakliye sirketi ile 150Pound alarak yolluyoruz ve hic bir vergiye falan tabi tutulmuyor böylece diyen.
- (ingiltere'den Turkiye'ye yuk tasiyan nakliye firmalari ile gonderilerimizi yapiyoruz. Bu sekilde yaptigimiz gonderilerde gumruge girme durumu sozkonusu olmuyor. istanbul anadolu yakasindaki depoya kadar gonderi bedeli £150 tutuyor.)
- (kisisel esya olarak getiriyoruz. Ucak ile getirirken nasil vergi odenmedigi gibi ozel aracimizla getirirken de vergi odemiyoruz)

Yeni ürünü türkiyeye vergisiz göndermek vergi kacakciligina girer ve buda kurallarin arkasindan dolanmak olur.;) Maden kurallarin arkasindan dolanmiyacaksaniz ve böyle hizmet sunuyorsaniz 150pound alarak paketi tüm faturalariyla beraber türkiyeye nakliye sirkelteri ile degilde normal bir sekilde yani gümrüge girecek bir sekilde yollayin. Böylece kurallarin arkasindan dolanmamis olursunuz.

@clubber

• Beğen
Tepkiler: Murat.Bagci
@Murat Cömez

He walla, bunlar bizi enayi sanıp yaz babam yaz. La Fontaine'den masallar.... :)))))

@ingilteredensatinal

İsminizi yazmadım ki. "ingilteredenal gibi hizmet veren" dedim. Sizi kast etmedim. :)

@9magiko

Ben de fatura gitmiyor dediniz demedim zaten. :)

İkinci el çok mal aldım. İngilteredenal gibi firmaların hiçbiri değerini sormadı. Kafalarına göre değer yazdı.

Güncel yeni bilgi .. uzun süre sonra merlin cycles dan alışveriş yaptım onlar artık takipp numarası veriyorlar bayada kolay ve başarılı lakin ürünüm tr ye hızlı geldi ama gümrüge takıldı :D

chainreaction dan garmin göğüs bandı aldım. Gümrük işlemleri ve elime geçmesi 4 gün sürdü. Gümrük normal çalışıyor ama kargolar hızlı geliyor sanırım bu aralar.

• Beğen
Tepkiler: Alfa_x
malesef 35 dolara düşünce gümrük artık aldığımız herşey nerdeyse vergili bende gubün 111 tl vergi ödedim bekliyorum kargomu

@Şafak Atilla Akpınar
2 günde türkiyeye geldi 5. gün gümrük işlemi gördü kargolar hızlanmış evet

Para almaya başlayınca galiba kargoları hızlandırdılar :) bike-components den sipariş verdim.10. günde teslim aldım.Gümrük vergisini kargo ücretiymiş gibi düşündüm :)

@hella aynen öyle bencede para işleri hızlandırıyor

Oralardan almak istediğim bir iki kıyafet var. Bu konuda yardım bekliyorum.

Geri