Scudo Sports

İnsanı çileden çıkaran bisiklet arızaları

Hangi Arıza Sizi Çileden Çıkarır ?

• Lastik patlağı

• Arka aktarıcı düzgün çalışmıyor

• Ön aktarıcı düzgün çalışmıyor

• Nereden geldiği belli olmayan değişik sesler

• Arka göbekte boşluk var

• Disk frenlerde sürtme sorunu

• Disk frenler tutmuyor

• Zincirle ilgili problemler

• Jantlarda akord sorunu

• Pedallar ve aynakol problemleri

• Toplam katılım
    310
Vites telinin vites kolu içinde kopması gerçekten sinir bozucu standart aletlerle kopan teli çıkarması ölüm gibi. Bu işi kolaylaştırmanın en iyi yolu penset kullanmak (ameliyatlarda kullanılan çok ince ve hafif kıvrımlı bir cımbız). Sıfırı 300-400 dolardır bu küçücük aletin ama ameliyathanelerde belli bir kullanım sayısını geçmiş her alet çöpe atılır. Doktor olan dostlarınızdan veya akrabalarınızdan ısrarla isteyiniz.

Scudo
Bisikletim sağa çekiyordu. O yüzden dengesi bozuktu. El bırakamıyordum çünkü düşüyordum. :D Bu sorunun çözümünü bilmemek kimsenin bilmemesi:hasta:

Bisikletim sağa çekiyordu. O yüzden dengesi bozuktu. El bırakamıyordum çünkü düşüyordum. :D Bu sorunun çözümünü bilmemek kimsenin bilmemesi:hasta:

Gidon bölgesindeki fren-vites kablolarıyla oynamanız gerekecek çok zahmetli bir iş. Kablolar bir tarafı daha çok çekiyor gidon o yöne daha kolay dönme eğilimi gösteriyor :naslyany:

Gidon bölgesindeki fren-vites kablolarıyla oynamanız gerekecek çok zahmetli bir iş. Kablolar bir tarafı daha çok çekiyor gidon o yöne daha kolay dönme eğilimi gösteriyor :naslyany:
Hocam benim bisiklet çalındı ya 6 ay falan oldu kalmadı sorun falan:agla:

Dosyalar

• B6BADD9C-17AD-4F89-92A9-85159ABA4FA1.jpeg
    B6BADD9C-17AD-4F89-92A9-85159ABA4FA1.jpeg
    220,6 KB · Okunma: 126
@Yeni_kullanıcı mesajı 26 dakika önce yazdığınız için hala devam eden bir problem olduğunu düşündüm :snzdglsn: 6 ay önce çalınmış olan bisikletinizle ilgili başka sorularınız varsa yardımcı olmaya çalışalım :ssrtcbya:
☺Çok teşekkür ederim. Hepsi halloldu ama tek problem hala unutamadım onu. Her bisiklette onu arıyorum ama bulamıyorum. Yol bisikletiyle aldatıcam sanırım o zaman sorarım:hrkbuya:

Arıza değil de, beni sürüş esnasında şiddetle saçımın kaşınması ve kaskın havalandırma deliklerinden hiç birinin kaşınan noktaya denk gelmemesi çileden çıkartıyor :acpsnr:
Ya kaşıntının kendiliğinden geçmesini bekle yada bisikleti durdur kaskı çıkar ve hunharca kaşı.

Arkadaşlar normalde pedal çevirdiğimde ses yok fakat yokuş çıkarken yük bindiğinde aynakola tık, tık diye bir ses geliyor sebebini bilen var mı ayrıca ön hidrolik freni tuttuğum zaman çık diye bir ses çıkıyor her seferinde değil fakat 5 sefer de bir o ses çıkıyor anlam düzeltmedim bir türlü

Arkadaşlar normalde pedal çevirdiğimde ses yok fakat yokuş çıkarken yük bindiğinde aynakola tık, tık diye bir ses geliyor sebebini bilen var mı ayrıca ön hidrolik freni tuttuğum zaman çık diye bir ses çıkıyor her seferinde değil fakat 5 sefer de bir o ses çıkıyor anlam düzeltmedim bir türlü

benzer probleme sahiptim yokuş çıkarken binen ekstra yük ve bu doğrultuda uygulanan ekstra watt ve güçten yola çıkarsak pedallarınızı iyice bir sıkın derim uygun anahtarla.

Benim sorun büyük değil ama vites ayarı beni deli ediyor. Tam gaza geliyorum bugün 80km hedef diye düşünüyorum, bir anda vites ayarı bozuk oluyor soğuyorum. En azından sorun büyük değil ama hala kendim ayar yapmayı başaramadım. :(

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
orta göbekten tak tuk ses gelmesi. Gözle de görülmeyen bişey ne olduğunu çözemiyorsun. (not dün gelen ses bugün yok)

• Beğen
Tepkiler: oesen ve OmegA

Aynı sorun bende de vardı. Jantlara akort yapılınca düzeldi. Tellerin tansiyon ayarı varmış. Belli bir yöne daha fazla baskı vardı ve jant maşayı ortalamıyordu. Sonra düzeldi. Belki sizinki de bu yüzdendir akorttan iyi anlayan bir bisikletçiye baktırın.

Terapi gibi başlık, ne güzel dertler var dünyada :)

Benim de sorunum mesela düz yolda giderken aniden, muhtemelen üzerinden geçmeyeceğim bir taş parçası gördü gözüm, o esnada refleks olarak yaptığım tüm hareketler taş parçasının üzerinden geçmeme neden oluyor ön teker geçmese bile arka teker mutlaka geçiyor.

Yalnız bunu satmış olduğum eski bisikletimle yaşıyorum.

benzer probleme sahiptim yokuş çıkarken binen ekstra yük ve bu doğrultuda uygulanan ekstra watt ve güçten yola çıkarsak pedallarınızı iyice bir sıkın derim uygun anahtarla.
Teşekkür ederim bende anahtar yok maalesef ,zaten pedallar küçük geldiği için yeni pedal satın almıştım onları taktırdığım zaman iyice sıkmasını rica ederim, umarım sorunum çözülür, fren kaliperinden gelen ses sorunu hakkında bilgisi olan kimse var mı acaba
orta göbekten tak tuk ses gelmesi. Gözle de görülmeyen bişey ne olduğunu çözemiyorsun. (not dün gelen ses bugün yok)
Eski Mtb bisikletinde koozer arka göbekten gelen sesi tespit edip arkadaşlarla çözene kadar bayağı bir uğraşmıştık göbeğin içi tırnaklı olduğu için bir kaç tırnak içinden çıktığı için o sesi yapıyormuş sağolsun bir arkadaşın sayesinde çözülmüştü.
Diğer her iki bisikletimde görmediğim bir detay mı sorun mu bilemedim şu görselde görünen ön Aynakol pimi ne işe yarar olması gerektiği yer demi DA2A6AB0-451D-4DE0-9B37-60C1E1384698.jpeg

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: luckxor ve celotr
Arıza değil de, beni sürüş esnasında şiddetle saçımın kaşınması ve kaskın havalandırma deliklerinden hiç birinin kaşınan noktaya denk gelmemesi çileden çıkartıyor :acpsnr:
Ya kaşıntının kendiliğinden geçmesini bekle yada bisikleti durdur kaskı çıkar ve hunharca kaşı.
Bu konu cidden çok sıkıntılı.:acpsnr:

Çileden çıkmıyorum da anlam veremiyorum nasıl oluyor ya? Arka dişlide 6'dan 5'e atmıyor arkadaş çıtır çıtır çıtır çıtır gidiyor, ancak 1 saniyeden fazla basılı tutarsam geçiyor. Ki bunu da hep yapmıyor. Normalde diğer viteslerde kolu kullandığım an geçiyor ama yalnızca vites düşürmede 5. dişli bi garip anarşist oldu başımıza. Başka hiçbir dişlide sorun olmuyor tık tık geçiyor. Bunun için de ayar bozasım gelmiyor. Öyle işte laf olsun diye sorun yapmış kendini :D

• Beğen
Tepkiler: everhard
Lastik değişiminden sonra fren balatasının diske sürtmesi. Tamam bi şekilde ayarlıyorum da uğraştırıyo. Sırf bu yüzden v frenli olsaydı diyorum bazen

Lastik değişiminden sonra fren balatasının diske sürtmesi. Tamam bi şekilde ayarlıyorum da uğraştırıyo. Sırf bu yüzden v frenli olsaydı diyorum bazen
V fren aslında hâlâ kullanışlı yahu. Dağ bisikleti için söylüyorum gerçekten ayarınızı kendiniz yapmayı öğrenirseniz ve güzel pabuç kullanırsanız hidrolik frenden farkı kalmıyor. Şimdi aklınıza hemen o mekanik diskin iğrenç fren kolu gelebilir ama hayır. Tek parmakla bile sıkılabilir oluyor biraz güç isteyen durumlarda çift parmak ihtiyaç oluyor ama rahatsız etmiyor o kadar. Eee yani biraz idare edin canım hem ucuz hem bakımı masrafsız hem hafif... Dağ inişleri de yapabiliyom bu arada ve güzel ayarlanmışsa yağmurda ses yapmıyor çok fazla. Şaka şaka keşke hidrolik frenim olsa :dddd

• Beğen
Tepkiler: oesen
V fren aslında hâlâ kullanışlı yahu. Dağ bisikleti için söylüyorum gerçekten ayarınızı kendiniz yapmayı öğrenirseniz ve güzel pabuç kullanırsanız hidrolik frenden farkı kalmıyor. Şimdi aklınıza hemen o mekanik diskin iğrenç fren kolu gelebilir ama hayır. Tek parmakla bile sıkılabilir oluyor biraz güç isteyen durumlarda çift parmak ihtiyaç oluyor ama rahatsız etmiyor o kadar. Eee yani biraz idare edin canım hem ucuz hem bakımı masrafsız hem hafif... Dağ inişleri de yapabiliyom bu arada ve güzel ayarlanmışsa yağmurda ses yapmıyor çok fazla. Şaka şaka keşke hidrolik frenim olsa :dddd

Hidrolik frene lafım yok, kendi beceriksizliğimden uğraşıyorum :D

Teşekkür ederim bende anahtar yok maalesef ,zaten pedallar küçük geldiği için yeni pedal satın almıştım onları taktırdığım zaman iyice sıkmasını rica ederim, umarım sorunum çözülür, fren kaliperinden gelen ses sorunu hakkında bilgisi olan kimse var mı acaba

Eski Mtb bisikletinde koozer arka göbekten gelen sesi tespit edip arkadaşlarla çözene kadar bayağı bir uğraşmıştık göbeğin içi tırnaklı olduğu için bir kaç tırnak içinden çıktığı için o sesi yapıyormuş sağolsun bir arkadaşın sayesinde çözülmüştü.
Diğer her iki bisikletimde görmediğim bir detay mı sorun mu bilemedim şu görselde görünen ön Aynakol pimi ne işe yarar olması gerektiği yer demi 266463 dosyayı görüntüle
Bildiğim kadarıyla zincir çıkarsa araya sıkıșmasın diye, en azından öyle tahmin ediyorum. 🙃

Geri