Scudo Sports

Ironman'e katılıyorum, bisiklet seçimi konusunda yardım lütfen.

TT güzel teknoloji , zamansal olarak Road bike ile karşılaştırılırken , road bike üzerindeki donanım önemli. Aero bar varmı ? Aero jant varmı ? TT bisiklet üzerinde vücut gereken aero pozisyona gelemiyor ise çok bir anlami kalmıyor. Nerde farkettirir, pedal çevirme açısından kaynaklı koşuya(koşuda kullanılacak kasları daha az yoruyor TT) daha az yorulmuş başlıyor TT kullanan sporcular.
Eğer Road bike üzerinde Aero bar ve Aero jant var ise , profile design markasınin Fast forward sele borusu ile, road bike in seat tube açısı 5 derece daha arttirilabiliyor. Ayni zamanda sporcunun 3,8 cm kadar daha önde pozisyon almasını sağlıyor. Bu şekildeki bir road bike ile TT bike ı aynı yol ve rüzgar şartlarında, aynı watt değerleri ile bir test etmek lazım . Aradaki farkın çok çok azalacağından eminim . Bahsettiğim sele borusunun fotoğrafı hemen aşağıda.
Screenshot_20201019-135358_Samsung Internet.jpg

Scudo
Bu yarışlarda kullanılan bisikletler herhangi bir yol bisikleti oluyor mu ki beli bir donanım vs olması gerekiyor diye biliyorum yada yanlış biliyorum 🙄🙄

@Oxsy sele borusunun ters çevrildiği de oluyormuş . Doğru mu?
Çağdaş bey , sele borusunu ters çevirip kullananlar var, bende denedim, hatta ve hatta yarışta denedim (çok büyük yanlış), iyi olmadı , açı olarak bana ters geldi, belki alışık olmadığımdandır. Yapilsa bile düz parkur ve aero bar şart.Yokuşta canınıza okur o açı =)
Bu yarışlarda kullanılan bisikletler herhangi bir yol bisikleti oluyor mu ki beli bir donanım vs olması gerekiyor diye biliyorum yada yanlış biliyorum 🙄🙄
Herhangi bir yol bisikleti ile katılmanızda sakınca yok. Tercih meselesi. Söz konusu müsabakalarda draft yasak olduğundan aero bar ile antrenman yapılıp, yine yarış sırasında aerobar kullanmak zaman açısından oldukça olumlu geri dönüş sağlar.

@ErzincanLee istediginiz bisikleti kullanabilirsiniz ancak , bisikletin olcu ve geometrisi nedeniye TT sinifi disindaki bisikletlerde zaman kaybedebileceginiz icin (aerodynamic acidan) , TT bisikletler tercih edilmelidir.
Ancak , sadece keyif , eglence ve spor acisindan katiliyorsaniz , ALU ile bile katilabilirsiniz ama mumkunse ve imkan varsa en azindan aero ve karbon bir bisiklet tercih ediniz. :):)

• Beğen
Tepkiler: ErzincanLee
@Oxsy tecrübe en pahalı insan ürünü. Zaman, para, kan, ter, gözyaşı ,acı,....
Tecrübenizi paylaştığınız için teşekkürler.
Aşağıda sele borusunun ters takılmış hâli ile fotoğrafını yüklüyorum . Neden böyle birşey yaptım, seat tube açısını bir miktar daha arttırabilmek için . Fakat sele bağlantıları uygun olmadığından seleyi uygun konuma getiremedim sanıyorum. Yada bilmediğim başka bir geometrik hata oldu. Bu şekilde yarışa soktum bisikileti( hoş çok önemli bir yarış değildi, uzun süreden sonra bir özlem İstanbul Caddebostan Triathlonu, antrenmansızdımda zaten =) ) Dediğiniz gibi tecrübe .20201019_200011.jpg

Bir takım kurallar olsa da bunlar çok kısıtlayıcı değiller. Yol bisikleti olmasına bile gerek yok, isterseniz tur bisikleti veya hibrit bile olur; ama recumbent veya fixie olmaz :)

@Murat B. Anladım teşekkür ederim. vermiş olduğunuz bilgiler için

İstediğin yol bisikleti olur hocam ister endurance ister aero ister TT herhangi bir kısıt yok bisikletin karbon yada alu olmasıda çok önemli değil bana göre ben 3 yıldır alu normal yol bisikleti kullanıyorum çok şükür bi sorun/eksiklik yaşamadım. Bisiklet işi bütçe meselesi birazda imkan varsa tabiki TT uzun mesafe yarışlarda avantaj sağlıyor ama çok elzem değil bence

• Beğen
Tepkiler: ErzincanLee
Bu yıl 3 Kasım'da gerçekleşecek olan Ironman 70.3 Türkiye'ye katılacak olan var mı?

Geri