Scudo Sports

Ironman'e katılıyorum, bisiklet seçimi konusunda yardım lütfen.

@uslsy tekrar güle güle kullan, madalyaları topla gel :)

• Beğen
Tepkiler: uslsy
Scudo
Selamlar derece için tebrik ederim. Bu yarışa bir program ve antrenör eşliğinde mi hazırlandınız? Yoksa Kendi programınızı kendiniz mi yaptınız? Kısa bir bilgi alabilir miyim?

Selamlar derece için tebrik ederim. Bu yarışa bir program ve antrenör eşliğinde mi hazırlandınız? Yoksa Kendi programınızı kendiniz mi yaptınız? Kısa bir bilgi alabilir miyim?

Çok teşekkürler. Genelde bir derece yapmış değilim, kendim için güzel bir başlangıç sürem oldu.

Evet kendi başıma hazırlandım. Bisiklette ortalama üstüydüm. Son 6 - 7 ay kala yüzme ve koşuma ağırlık verdim, beslenmemi düzenledim.
Bu 6 aylık süreç içerisinde Brick adını verdiğimiz (Bisiklet arkasın koşu) antrenmanlardan 20ye yakın gerçekleştirdim.

Başka merak ettiğiniz birşey varsa sorarsanız bir amatör olarak cevaplayayım.

Bilgi için teşekkür ederim. Ben de aktif olarak yüzüyor ve yazları da bisiklete biniyorum. 43 yaşındayım. Önceki yıllarda birkaç kez sprint mesefesine koşu antrenmanı yapmadan katılmıştım. Sprint bir şekilde bitiyor ama bu sene yine zevkine 4-5 koşu antrenmanı ile Alanya Olimpik mesafe yarışına katıldım. O biraz zor geldi. Koşu etabını zar zor bitirdim:)

Bu sebeple 70.3 mesafesinin aslında ne kadar zor olduğunu aşağı yukarı tahmin edebiliyorum.

Önümüzdeki yıl tekrar bir yarışa katılıp katılmama konusunda kararsızım. Koşu olmadan olmuyor ve koşuya da sakatlık riskinden ve yüzmeye zararı olabileceği için temkinli yaklaşıyorum. Koşu hakkında görüşlerinizi de kısaca yazabilirseniz çok sevinirim.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Bilgi için teşekkür ederim. Ben de aktif olarak yüzüyor ve yazları da bisiklete biniyorum. 43 yaşındayım. Önceki yıllarda birkaç kez sprint mesefesine koşu antrenmanı yapmadan katılmıştım. Sprint bir şekilde bitiyor ama bu sene yine zevkine 4-5 koşu antrenmanı ile Alanya Olimpik mesafe yarışına katıldım. O biraz zor geldi. Koşu etabını zar zor bitirdim:)

Bu sebeple 70.3 mesafesinin aslında ne kadar zor olduğunu aşağı yukarı tahmin edebiliyorum.

Önümüzdeki yıl tekrar bir yarışa katılıp katılmama konusunda kararsızım. Koşu olmadan olmuyor ve koşuya da sakatlık riskinden ve yüzmeye zararı olabileceği için temkinli yaklaşıyorum. Koşu hakkında görüşlerinizi de kısaca yazabilirseniz çok sevinirim.

koşu benim de en zayıf noktam ve kesinlikle en güçlü olunması gereken alan bence. Ak koyun kara koyun koşuda ortaya çıkıyor. Koşu sakatlamaz hatalı koşu formu sakatlar. Bİr şekilde destek alabilir yada koşu drillerini araştırarak koşunuzu nasıl geliştirebileceğiniz konusunda fikir sahibi olabilirsiniz.

YAzının tamamından da okuduğunuz gibi ben de hayatımda ilk defa böyle birşey yaptım ama zehiri aldık artık. İnanılmaz keyifliydi. Tavsiye ederim. :)

herkese merhaba

yillar sonra bu basligi tabir-i caizse 'hortlattigim' icin kbakmayin.

ilk defa ironman'e katilacagim.

daha once 1 kez tam maraton, 2 kez yarim maraton ve bir cok farkli ozel kosu yarisinda yer aldim, triatlon sporunu ilk defa deneyecegim ve onumuzdeki sene mart ayi icin yeni zelanda'da yarismayi planliyorum.

amator anlamda yillardir kullandigim bir bianchi-meta pro bisikletim var; ancak tabii onunla ironman'e katilmak sanirim biraz tuhaf olur :)

basliktaki tum girdileri bastan sona okudum, malesef ki zaman asimindan olsa gerek cogu link artik acmiyor ve 2020 senesinde daha farkli bir teknoloji olabilecegi umudu ile sizlerin bilgilerine danismak istedim.

oncelikle almayi planladigim bisiklet cervelo veya trek gibi modelleri hem butcemden dolayi hem de oyle derece vb hedeflemedigim icin gerek gormuyorum acikcasi, bilmem sizlerin yorumu ne olur.

butcem 5k ila 10k arasinda planliyorum, dedigim gibi hedefim full ironman'i bitirebilmek, 13 sa olur 15 sa olur pek bir onemi yok benim icin su asamada acikcasi :)

yardim ve ilginiz icin simdiden cok tesekkur ederim.

Herhangi bir bisiklet olur. ben antalyada endurance bisikletimle kasmadan 35 ortalama yapmıştım. aynı bisikletle balkan şampiyonasında istanbulda 40,7 ortalama yapmıştım.
IMG_20191102_140804-01.jpeg

Son düzenleme:
tesekkur ederim vakit ayirip, cevap verdiginiz icin.

sizinki canyon endurance kac olarak geciyor peki? 7.0, 8.0 ve 9.0 olarak gidiyor modelleri anladigim.

benimki 2017 model cf 9.0

• Muhteşem
Tepkiler: s7rky
Bende bu sene ironmane katılacam
Daha önceden hiç triatlon yapmadım
Bu sene 3 tane triatlon hedeflemiştim ama koronadan dolayı hepsi iptal edildiği için ilk olarak ironmane gidecek olmam çok sıkıntı yaratacak
Bisiklet olarak Salcano xrs001 tiagra aldım
Benimde full ironman hedefim var
Önümüzdeki sene düşünüyordum ama hem döviz durumu hemde işlerin biraz aksi gitmesinden dolayı onu bir kaç sene erteleyecem

• Beğen
Tepkiler: s7rky
@srdrmrs hocam fiyatlar bi tik pahali geldi .) sahibinden.com'da ikinci eli bile 20 k civari..

acaba ayni tarz, fiyati biraz daha makul onerileriniz ne olur? 10 k civari mesela bir butce icin..

tekrar tesekkur ediyorum.

hocam ben kendi bisikletimi herhangi bir bisikletle katılabilirsiniz diye koydum. yoksa bir ironmana bunla katılın gibi bir önerim olmadı :) kürsü veya derece hedefiniz yoksa beğendiğiniz antreman yaptıgınız herhangi bir bisiklet olabilir demek istedim. ironmande genelde aero bisikletler olur ama bunun gibi endurance bisikletlerle de yapılabiliyor.

anladim hocam bilmukabele, cok tesekkurler =)

Herhangi bir bisiklet olur. ben antalyada endurance bisikletimle kasmadan 35 ortalama yapmıştım. aynı bisikletle balkan şampiyonasında istanbulda 40,7 ortalama yapmıştım.
241447 dosyayı görüntüle

Merak ettim yarışlardaki sonuçlarınızı kontrol ettim antalyadaki yarışta ortalamanız 28 balkan yarışında 37 civarı görünüyor :)
90km mesafede kasmadan 35 ortalama bisiklet ne olursa olsun pek basit bir iş değil pro değilseniz, boş hayal satmaya gerek yok sonuçlarınız gayet başarılı şişirmenize gerek yok :)

@s7rky

herhangi bir bisiklet ile ironman yapılabilir tabiki buna engel yok eğer hedef uzun mesafe ironman ise(140.6) mutlaka TT bisiklet sizin yarışta daha verimli yarış tamamlamanız için mantıklı olacaktır ama rahat ettiğiniz herhangi bir yol bisikleti işinizi görecektir aerobar takarak daha verimli hale getirebilirsiniz bu yarışlar için

• Beğen
Tepkiler: CemAslan
Merak ettim yarışlardaki sonuçlarınızı kontrol ettim antalyadaki yarışta ortalamanız 28 balkan yarışında 37 civarı görünüyor :)
90km mesafede kasmadan 35 ortalama bisiklet ne olursa olsun pek basit bir iş değil pro değilseniz, boş hayal satmaya gerek yok sonuçlarınız gayet başarılı şişirmenize gerek yok :)

@s7rky

herhangi bir bisiklet ile ironman yapılabilir tabiki buna engel yok eğer hedef uzun mesafe ironman ise(140.6) mutlaka TT bisiklet sizin yarışta daha verimli yarış tamamlamanız için mantıklı olacaktır ama rahat ettiğiniz herhangi bir yol bisikleti işinizi görecektir aerobar takarak daha verimli hale getirebilirsiniz bu yarışlar için

öncelikle bu sürelere giyinme zamanı da eklenmeniz gerekiyor. burada işkembeden sallayacak değilim.

bu 40km lik bir TT (link)

buda 150 km 1000 elevasyonlu solo bir sürüş.

(link)

öncelikle bu sürelere giyinme zamanı da eklenmeniz gerekiyor. burada işkembeden sallayacak değilim.

bu 40km lik bir TT

buda 150 km 1000 elevasyonlu solo bir sürüş.

bunlardan daha iyilerini de sürmüşsünüzdür mutlaka ben ona bişey demiyorum ki zaten yarış sürelerinizde gayet başarılı tebrik ederim tekrar , ben yazdığınız "Ironmande kasmadan 35 ortalama yapmıştım" kısmına takıldım merak ettim sonuçlarınızı bunlara giyinme zamanlarınıda katsanız ortalama 35den 28 e düşmez bende aynı yarışı 2 yıldır koşuyorum yarışlardaki ortalamalarım 33-34 km/s civarı ve pek kasmadan oluyor diyemem :)

bunlardan daha iyilerini de sürmüşsünüzdür mutlaka ben ona bişey demiyorum ki zaten yarış sürelerinizde gayet başarılı tebrik ederim tekrar , ben yazdığınız "Ironmande kasmadan 35 ortalama yapmıştım" kısmına takıldım merak ettim sonuçlarınızı bunlara giyinme zamanlarınıda katsanız ortalama 35den 28 e düşmez bende aynı yarışı 2 yıldır koşuyorum yarışlardaki ortalamalarım 33-34 km/s civarı ve pek kasmadan oluyor diyemem :)

Hocam konuyu kirletmeyelim daha , inceleyip de göremediğiniz ben yarışta 8 km de fazla sürmüştüm mesela o var. (yanlış yola saptım) bisiklet konusunda iyi olsam daha yüzme ve koşu konusunda vasat bir triatlettim.

Hocam konuyu kirletmeyelim daha , inceleyip de göremediğiniz ben yarışta 8 km de fazla sürmüştüm mesela o var. (yanlış yola saptım) bisiklet konusunda iyi olsam daha yüzme ve koşu konusunda vasat bir triatlettim.
Yanlış anlamayın lütfen amacım kimseyi yalancı konumuna çıkartmak değil insanlara yanlış bilgi vermemek lazım onun için girdim araya,

dediğim gibi süreleriniz gayet başarılı tebrik ederim vasat falan olduğunuzuda düşünmüyorum kesinlikle bu spor gerçekten yapması en zor branşlardan biri 3 farklı disiplini peşpeşe yapmak hangi sürede yapılırsa yapılsın kolay değil ciddi disiplin istiyor.

Konuya dönersek bence bisiklet bu iş için derece yapmıyorsanız okadarda kritik değil, evet TT bisikletler gerçekten oldukça hızlı gidiyor özellikle antalyadaki parkur müthiş düz ve hızlı TT ile 35 üstü ortalama yapılabilir yol bisikleti ile aerobar olmadan o ortalamalar çok olası değil amatörseniz ama o sürelerdeki sağlayacağınız zaman kazancı nekadar gerekli tartışılır bu yarışlarda amaç keyif almak ve yarışı tamamlamak olmalı bence

• Beğen
Tepkiler: CemAslan
Geri