Bu sene iş yerine yakın bir konumda oturmamdan dolayı (5km) kar ve yoğun yağmur yağmadığı sürece hava sıcaklığına bakmaksızın işe bisikletle gidip geldim.
İlk zamanlar hava 0 derecelerde olduğunda oldukça soğuk geliyordu, sonrasında alıştıkça -5 , -10 derecelerde bile sorun yaşamadan gidip geldim.
İş yerim üniversite içerisinde olduğu için otobüsle gidip geldiğimde yürümem gereken 2km kadar mesafe oluyordu, otobüs (3km) + yürüme (2km) zamanı bisikletle gittiğimden daha uzun sürüyordu, üstelik pandemide toplu taşıma oldukça sıkıntılı geliyordu bana. Bu sebeple biraz da kendimle inat ederek araba kullanmadan, işe bisiklet gidip gelmede ısrar ettim.
Bu sene şunu net olarak anladım, eğer dışarıda yürüyerek bir yerden başka bir yere giderken üşümüyorsan, ulaşım amaçlı kullandığında bisikletle de belirli bir hızı geçmediğin sürece, yürürken üşüdüğünden daha fazla üşümüyorsun.
Şimdi bahar ayları geldi, havalar giderek ısınıyor, artık iş çıkışı yolu uzatarak eve gitmeye başladım.
Yazın temmuz ayında Ankara'ya taşınacağım, şu an hangi konuma taşınacağım belli değil, bu yaz hatta sonbahar evden çalışacağım, belki kış da dahil olur ama eninde sonunda ofisten çalışmaya başlayacağım.
Umarım Ankarada'da aynı şekilde hareket edebilirim.