Joseph Cavalcanti
Daimi Üye
- Tepki
- 1.340
- İsim
- -
- Başlangıç
- 2014—15
- Bisiklet
- Dahon
- Bisiklet türü
- Katlanır
İnatla kırmızıda duracağız, kurallara uyacağız, örnek olacağız. Bir yerlerde çocuklar bizleri görüyor. O kadar süslü püslü giyinip, çocuklara göstere göstere kurallara uyarak süreceğiz.Bugün uzun zaman sonra güzergahımda bisikletliler gördüm. Biri dağ, diğeri katlanır kullanıyordu. Selam verdim devam ettim. Yalnız, ışıklarda ikisi de durmadı ki Eskişehir Yolu gibi pek tekin olmayan bir yolda çok riskli bir davranış. Ben aylardır hiç kaza tehlikesi atlatmadıysam, en büyük sebebi kırmızıda durmamdır.
Benim iş ile ev arası 8km,iş yerinde serbest kıyafet olmadığı için kumaş yada kanvas pantolon,gömlek giyerek gitmek zorundayım,katlanır ile terlemeden gezinti tadında bir sürüş olduğundan,ana caddeyide çok az kullandığımdan kask falan takmıyorum,gidonada beslenme poşetimi asıp fıtı fıtı gidiyorum işime,akşamda aynı şekil dönüş eve varana kadar günün stresini yorgunluğunu atıyorum zatenArkadaşlar, işinize sürerken bisiklet giysileri mi kullanıyorsunuz, normal giysiler mi?
Kaçıncı km den daha uzun iş rotanız olursa bisiklet giysisine geçiş yapıyorsunuz, ne kadar km den aşağı rotanız varsa normal giysiyle sürüyorsunuz?
Benim mesela iş-ev arası 9 km kadar ve benim giysilerimin bir kısmı bisiklet giysileri. Yaklaşık 900 metrelik terletecek bir yokuşum var. Geri kalan yaklaşık 8 km kadar yol düze yakın. Ben bu rotayı standart kask + eldiven + gözlük ile, üstte baselayer + yazlık bisiklet forması. Altta da iç çamaşır + ince esnek bir eşofman altı ile sürüyorum. Bu mesafeyi pedli tayt gerektirecek bir mesafe ve sürüş biçimi olarak görmedim henüz. Pedli tayt kullanmam için sanıyorum ki bana hem daha uzun, hem de daha performans odaklı sürüş gerekli. İşe giderken hem terlemeden, hem de keyfi sürüş hali ile yol almaya çalışıyorum.
Ev - iş arası 15 km civarı. İşe gitmek için şehir bisikleti kullanıyorum. Günlük kıyafetle kullanmak bana daha rahat geliyor. Eşofman, içlik, koşu tişörtü, bazen üzerine bir yağmurluk veya hava çok soğuksa polar giyiniyorum. Kask her zaman takıyorum. Pedli boxer kullanıyorum. Olmasa da olur aslında; ama iş yerine gidince kıyafetlerimi değiştiriyorum, iş kıyafetimi giyiniyorum, daha hijyenik oluyor. Yarım saat bir saat civarı bir rotada bence pedli tayt olmasa da olur; ama kişisel bir durum. İşe giderken performans sürüşü değil de keyfi sürüş olması bana daha keyifli geliyor. Sürekli antrenman kafasında olup sayıları takip etmek yerine biraz da bisikletin keyfini çıkarıp sağa sola bakarak pedallamak da ayrı bir zevk.Arkadaşlar, işinize sürerken bisiklet giysileri mi kullanıyorsunuz, normal giysiler mi?
Kaçıncı km den daha uzun iş rotanız olursa bisiklet giysisine geçiş yapıyorsunuz, ne kadar km den aşağı rotanız varsa normal giysiyle sürüyorsunuz?
Benim mesela iş-ev arası 9 km kadar ve benim giysilerimin bir kısmı bisiklet giysileri. Yaklaşık 900 metrelik terletecek bir yokuşum var. Geri kalan yaklaşık 8 km kadar yol düze yakın. Ben bu rotayı standart kask + eldiven + gözlük ile, üstte baselayer + yazlık bisiklet forması. Altta da iç çamaşır + ince esnek bir eşofman altı ile sürüyorum. Bu mesafeyi pedli tayt gerektirecek bir mesafe ve sürüş biçimi olarak görmedim henüz. Pedli tayt kullanmam için sanıyorum ki bana hem daha uzun, hem de daha performans odaklı sürüş gerekli. İşe giderken hem terlemeden, hem de keyfi sürüş hali ile yol almaya çalışıyorum.
Benim ev-iş arası 6 km. Ben bisiklet kıyafetlerini tercih ediyorum hem daha rahat hissediyorum hemde iş yerinde kıyafet değiştirme imkanım mevcut. Bir de çok terlediğim için; günlük kıyafetlerdense tayt forma vs.. daha uygun, rahat oluyor. Kışında yine kalın kışlık termal forma ve yağmurluk takviyesi vs.. ile gelip gittim.Arkadaşlar, işinize sürerken bisiklet giysileri mi kullanıyorsunuz, normal giysiler mi?
Arkadaşlar, işinize sürerken bisiklet giysileri mi kullanıyorsunuz, normal giysiler mi?
Benim mesela iş-ev arası 9 km kadar ve benim giysilerimin bir kısmı bisiklet giysileri. Yaklaşık 900 metrelik terletecek bir yokuşum var. Geri kalan yaklaşık 8 km kadar yol düze yakın. Ben bu rotayı standart kask + eldiven + gözlük ile, üstte baselayer + yazlık bisiklet forması. Altta da iç çamaşır + ince esnek bir eşofman altı ile sürüyorum. Bu mesafeyi pedli tayt gerektirecek bir mesafe ve sürüş biçimi olarak görmedim henüz. Pedli tayt kullanmam için sanıyorum ki bana hem daha uzun, hem de daha performans odaklı sürüş gerekli. İşe giderken hem terlemeden, hem de keyfi sürüş hali ile yol almaya çalışıyorum. İş giysilerimi tabi ki ayrı bir çanta içerisinde işe götürüyorum. İş yerinde üst baş değiştiriyorum.
Çantam ufak bir sırt çantası + Sele arkası orta boy çanta. Tüm ihtiyaçlarımı bir şekilde sığdırıyorum. Haftabaşı ilk gidişte fazladan tshirt ve çamaşır götürüyorum. İş giysilerimi ve fazladan götürdüklerimi iş yerinde bırakıp, sonraki günler (Cuma akşamına kadar), sırt çantası olmadan sürüyorum. Cuma sırt çantası dahil toplu dönüş oluyor haliyle .