Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

İşe Bisikletle Gidenler

İşe hangi sıklıkta bisikletle gidiyorsunuz?

• Toplam katılım
    696
Bunu yazan ben, dün ağır çanta ile biraz uzun mesafe sürüş yaptıktan sonra bel ağrısı ve terlemenin etkisi ile bisiklete bagaj taktırma konusuna artık daha sıcak bakıyorum.
Bisiklet çantası aldığımda belki terleme azalacak evet ama bel ağrısı beni çanta taşımaktan uzaklaştırdı. Ancak bagaj hakkında pek bilgi sahibi değilim.
Bisikletim disk frenli, kadroda bagaj deliği olan bir şehir bisikleti. Bagaja takılan heybe şeklinde çantalar var onları biliyorum. Ama benim taşıyacağım eşyalar bilgisayar, şarj aleti, yedek kıyafet belki ayakkabı olacak. Bunlara heybe fazla gelir. Tek taraflı bir çanta mı olsa yoksa mesela bagajın üstüne sırt çantamı monte edebiliyor muyum? Yani sadece bagaj alıp, mevcut çantamla devam etsem daha ekonomik olur. Konu hakkında tecrübelerinizi marka model olarak paylaşırsanız çok memnun olurum. Kaliteli bir şey olsun, beni uğraştırmasın, bisiklete veya taşıdığım eşyalarıma zarar gelmesin istiyorum. Önerilerinize açığım.
Ben portbagaj ve sepet kullanıyorum şehir bisikletinde. 15.6" laptop sırt çantamın içinde çapraz olarak sığıyor. Yanında bazen ekstra şeylerim oluyor, onları da alıyor. Hatta geçen ramazanda şirketin dağıttığı ramazan erzakını üç günde böyle getirdim. Ufak bir Hollanda havası estirdiğimi umuyorum.

Kullandığım sepet bu:
(link)
1653648704909.png

Üzerine yine Decathlon'dan aldığım sıkı fileyi geriyorum. Bu şekilde çok yol yaptım, tamamen güvenilir.

Scudo
@Spartiat @portakallimon Bagaj filesi ile mevcut sırt çantamı kullanmayı ya da sepet içine sırt çantasını ilk etapta deneyeceğim.
Tek taraflı heybe veya sırt çantası kullanmak içime sinmedi, sizin de dediğiniz gibi sanki dengesizlik olacak.

@Spartiat @portakallimon Bagaj filesi ile mevcut sırt çantamı kullanmayı ya da sepet içine sırt çantasını ilk etapta deneyeceğim.
Tek taraflı heybe veya sırt çantası kullanmak içime sinmedi, sizin de dediğiniz gibi sanki dengesizlik olacak.
Kararınızı vermeden önce sepetin dezavantajlarından da bahsedeyim. Bisiklete binmeyi biraz daha zorlaştırıyor. Özellikle de çok dolu olduğunda. Diğer yandan ağırlık yüksekte olduğu için sürüş halinde değilken bisiklet daha dengesiz. Bisikleti yanımda yürütürken devrilmemesine dikkat ediyorum. Tek elle gidondan tutup yürütemiyorsunuz mesela.

Hiç heybe kullanmadım, o yüzden karşılaştırma yapamıyorum.

Ben Ptesi ve Cuma günleri kadro üstü ufak çanta, sele altı orta boy çanta ve bir de ufak bir sırt çantası kullanıyorum. Sele altı ve sırt çantama iş yerinde giyeceğim pantolon, çamaşırlar ve tişört, bunlardan hariç yedek tshirt + yedek iç çamaşırlar + havlu ve diğer gerekli malzemeleri sığdırabiliyorum. İş yerimde sürekli duran bir adet spor ayakkabım var. Bu kadar dolu şekilde sadece Ptesi sabah geliş ve Cuma akşamı dönüşte sürüyorum. Diğer günler işe getirdiğim yedek giysilerden yararlandığım için sırt çantasına gerek kalmıyor. Sele altı çantasına bir pant. sığması yetiyor. (Kotu rulo yapıp sığdırabiliyorum). Körüklü olduğundan alta doğru kapasitesi büyüyebiliyor. Ama şimdiye kadar gerek duymadım. :)
Sırt çantası terletiyor evet. Ama sadece Ptesi sabahtan ve Cuma akşamdan bu şekilde. Yine de alternatifini düşünmeye devam ediyorum.

Kullandığım çantalar.

Sırt çantası Decathlon'un 10 lt'lik çantası: (link)
Sele altı çanta: (link)
Kadro üstü çanta: (link)

1653656225392.png

Benim bagaj şu şekilde. Heybenin alt kısımdaki çapraz şekilde bağlı olan demir çubuğa heybenin iç kısmında kalan bağlantı cırt cırtlarını zor iliştiriyorum. Yük fazla olunca arka kısım boşlukta kaldığı için janta çarpıyor. Bu nedenle pek kullanamıyorum. Aslında janta gelen kısım sert mukavva bir malzeme var. O düz olmasını sağlıyor ama yine de yük fazla olunca arka uç kısımı bülüklerek tekere değiyor. Bagajı değiştirmem gerekecek. Daha çok şehir bisikletine bu heybe olayı yakışıyor ama yol bisikletinden de vazgeçemiyorum. Bu aralar Gravel almayı düşünüyorum.

Dosyalar

• kaiwei-sele-alti-arka-bagaj-kw-671-10-kadro-destekli-3554-jpg.jpeg
    kaiwei-sele-alti-arka-bagaj-kw-671-10-kadro-destekli-3554-jpg.jpeg
    44,2 KB · Okunma: 15
Son düzenleme:
16537521510085506122204894858608.jpgArkadaşlar selam, bisiklet ile işe gitmeye devam. Şimdi belki haberiniz vardır ,ben yine de paylaşayım. İstanbul bb. BİCİFİCATİON PROJESİ KAPMSAMINDA İŞE BİSİKLET İLE GİDENLERE AYLIK 28 EURO YA KADAN ÜCRET VERİYOR.
DETAYLI BİLGİ İÇİN GOOGLE A BİCİFİCATİON PROJESİ YAZIN . GÖRSELDEKİ SİTEDEN BAŞVURU YAPIN . KATILIM ŞARTLANI ORADA YAZIYOR.

Kitlenebilir bisiklet ayakkabısı kullanıp çantaya iş yerinde giyeceğim ayakkabıları koymam gerekiyor.

Adaptör alın... Bisiklet için harcadığımız onca parayı düşününce 3 30 paraya alınan pedal adaptörü açık ara en fiyat/performans ürününe dönüşüyor. Hatta durun sizin için fotoğraf da atayım.

(link)(link)

Takıp çıkarması 1 dakika bile sürmüyor.

Son düzenleme:
Merhaba,
evden işe yolum bu kadarcık. Tam evden çıkacağım saatte yağmur olmadığı sürece, işgünlerimin hepsi bu şekilde.
288583 dosyayı görüntüle
buna yürüseniz daha iyi spor olur bence :D

Ankara da hava belirsiz, bayada sıcak oluyor , terleme vs işlerine çözüm bulabilsem hergün yapacağım...Bisikleti balkondan indirme sıkıntısını gözardı ediyorum

Merhaba. Antalyada yasiyorum. İşe mesafe git gel 16 km. Bir aksaklik olmadigi sürece hergun bisikletle gidiyorum. Yol bisikleti kullaniyorum. Ilk baslarda sırt cantasiyla her gun kiyafetlerimi tasiyordum. Ancak sicak ve agirlik cok rahatsiz etmeye basladi. Simdi esimin sepetli bisikletiyle pazartesi ve cuma gunleri haftalik tum kiyafetleri sirt cantasina koyarak goturuyorum. Elbise dolabinda birakiyorum. Sabah 30 dk kadar erken is yerinde oluyorum. Kiyafet degistirme ve soguma acisindan yeterli oluyor.

Merhaba. Antalyada yasiyorum. İşe mesafe git gel 16 km. Bir aksaklik olmadigi sürece hergun bisikletle gidiyorum. Yol bisikleti kullaniyorum. Ilk baslarda sırt cantasiyla her gun kiyafetlerimi tasiyordum. Ancak sicak ve agirlik cok rahatsiz etmeye basladi. Simdi esimin sepetli bisikletiyle pazartesi ve cuma gunleri haftalik tum kiyafetleri sirt cantasina koyarak goturuyorum. Elbise dolabinda birakiyorum. Sabah 30 dk kadar erken is yerinde oluyorum. Kiyafet degistirme ve soguma acisindan yeterli oluyor.
Bez pastane torbaları çok kullanışlı oluyor. Boyları kısa olduğu için gidona asınca tekere falan değmiyor hiç. Ben haftalık kıyafetimi katlayıp bu bez torbaya koyup götürüyorum. Tabanı da geniş zaten.

Geri