Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

İşe Bisikletle Gidenler

İşe hangi sıklıkta bisikletle gidiyorsunuz?

• Toplam katılım
    696
Bugün ilk defa uzun giyinerek geldim işe, sıfır ter sıfır üşüme.
Üzerimdekiler;
(link)
*Bunun hem buff gibi hem kask altı bere olmasını seviyorum.
(link)
(link)
*Bi beden küçük aldım ben, tayt gibi oluyor. O vakitler pedli bir ürün kullanmıyordum.
Bi de hediye gelen pedli bir boxer var, enfes.

Akşam iş çıkışı yağmur görünüyor diye yağmur kıyafetlerimi de yanıma aldım. Islak bir hafta olacak, hayırlısı.

1574405830601.png

Scudo
@BayCicik çok keyifli olucak :)

Bucada bisikleti kayık gibi sürerken.
(link)

Yine bucada sabirsiz davarın biri güzelce su sıçratırken.. İlerde trafige takıldı, yanından geçerken kafan çalışmıyor işareti yaparak geçtim :)
(link)

Yağmurlu gunde işe gitmemin ödülü kıymalı dolama!
(link)

Son düzenleme:
Yağmur tecrübem var. Lastikleri, çamurluğu test edeceğim diye iple çekiyorum :komik:
Yağmura yakalanınca dert etmiyorum ben ıslanmaya. İlk seferlerde "az ıslanayım, şuradan geçeyim" falan derdim. Sonra bıraktım kendimi, kaçış yoksa, haşur huşur her tarafım ıslansın diye uğraşıyorum :komik::komik:

@BayCicik Bi kere ıslandınmı sonu gelmiyor.. Bağımlılık yaptı meret, Önemli olan yagmura çıkıcaksan kuru kıyafetle çıkmak, rüzgarlık şart vede su geçirmez ayakkbı kılıfı şart, telefon ve para vb kilitli poşete koymak. Artık ıslanmaya hazırsın! Bazen söyleniyorum gözlüklerde silecek olaydı :D

Merhabalar bende neredeyse her gün işe bisikletle geçiyorum. Toplantı veya yük olduğunda da toplu taşımayı tercih ediyorum. Genelde yol bisikletim ile geçiyordum ama kışın çamurluk vs. zor olması daha çok yıpranması nedeniyle 2nci el bir tane Dahon Vitesse aldım. Şu ana kadar çok keyifli. Yağmurluk önerilerinize açığım özellikle katlanır kullanıcılarından malum İzmir'de tepeden yağan kadar aşağıdan sıçrayan da sorun olmakta :)
Strava'da bir grup var işe bisikletle gidenler diye aranızda orada olan var mı?
Tekerinize taş değmesin iyi sürüşler dilerim

@haldun sayi Yağmurluk olarak rüzgarlık tercih edebilirsin. Yeterki gogsun ıslanmasın, kolların ıslanması onemli değil zaten forma sıcak tutuyor, sıcak suyla duş alınır gibi. Aşağıdan sıçrayan içinde yağmur geçirmeyen ayakkabı kılıfı iş göecektir :) Güzergah nedir?

@Burak B. güzergah Bornova Özkanlar - Alsancak Liman gibi. 8 gibi çıkıyorsam folkart adliye arkasındaki üst geçitten arka yola geçip geliyorum. Eğer 7.45 civarı çıkarsam Smyrna köprüsünden bisiklet yoluna bağlanıyorum. Sizin güzergah nasıl?
*Tavsiyeler için teşekkür bu arada ;)

@haldun sayi Yağmurluk olarak rüzgarlık tercih edebilirsin. Yeterki gogsun ıslanmasın, kolların ıslanması onemli değil zaten forma sıcak tutuyor, sıcak suyla duş alınır gibi. Aşağıdan sıçrayan içinde yağmur geçirmeyen ayakkabı kılıfı iş göecektir :) Güzergah nedir?

Hocam sizin bu tavsiyenizi ben bir kac kez yaptim, cok afedersiniz anamdan dogduguma pisman oldum.
Ise bisiklet kiyafetiyle de normal kiyafetle de giderseniz gidin eger uzerinizde su gecirmez bir yagmurluk yoksa ofise islak gitmekten daha kotu bir sey yok. Ic camasiriniza kadar degistirmeniz gerekiyor.

@haldun sayi tavsiyem eger butceniz uygunsa gore-tex ince yagmurluk olacaktir. Kollarinin lastikli/cirt cirtli olmasi ve belden ya da altindan lastik/iple sikistirilabilmesi onemli.

Eger saglam bir yagmurda suruse cikarsaniz, uzerinizdeki yagmurluk su gecirmez ve kapsonluysa ust vucudu koruyabiliyorsunuz.
Eger kollar kapanmiyorsa, oradan surekli su giriyor.
Bacaklar ise yagmurda en cok islanan kisim, eger bisiklet kiyafetiyle gidip degistirmiyorsaniz ( hadi degistirdigniz diyelim donus icin kurutma imkaniniz olacak mi ) yagmur pantalonu var dechatlon'un 900 serisi ayaklari da kapatiyor en iyi cozum o.

Eger bisiklet ayakkabisi ve overshoe kullanacaksaniz o da bambaska bir konu. Eger kilif su gecirmez ise buyuk ihtimalle ayakkabilarin altindaki delikleri de kapatmak gerekecektir.

Yagmurda ise bisikletle gidip gelmek hazirlik ve dikkat isteyen mesele. Ofise sirilsiklam gitmek belki de dunyanin en kotu seyi.

@umutcelik hocam tecrübe ettim ıslak seyahati hem motorla hem de bisikletle :D Bir tane fön makinesi koydum en azından ayaklar için :D değiştirme imkanım oluyor çok şükür. Dediğiniz gibi ofiste ıslak dolaşmak ertesi gün hasta olmak demek benim için.
GoreTex kumaş yağmurluk arıyorum "blackfriday" indirimlerinden filan kıstırayım diye ama bir türlü o makas aralığına girmiyor ürünler :D inan 3 gündür wiggle senin evanscycles benim geziyorum.

@umutcelik hocam tecrübe ettim ıslak seyahati hem motorla hem de bisikletle :D Bir tane fön makinesi koydum en azından ayaklar için :D değiştirme imkanım oluyor çok şükür. Dediğiniz gibi ofiste ıslak dolaşmak ertesi gün hasta olmak demek benim için.
GoreTex kumaş yağmurluk arıyorum "blackfriday" indirimlerinden filan kıstırayım diye ama bir türlü o makas aralığına girmiyor ürünler :D inan 3 gündür wiggle senin evanscycles benim geziyorum.

Ben yol bisikletine özel yağmurluk kullanmıyorum, bu tarz ürünler 200€'nun üzerinde, bütçeme uygun değil.

Işe giderken günlük kıyafetle gidiyorum, kullandığım yağmurluk bu

(link)

@haldun sayi Küçükyalıdan dikyokuştan inonu caddesine tırmanış, ordan bayramyerinden eşrefpaşaya. eşrefpaşadan yağhanelere, yağhanelerden buca, koşuyolu, fil heykelleri, çevikbir meydanı, üçkuyular meydanı, begos ve kuruçeşme mahallesi. 4 mevsim haftada 5 gun :) güzergahın oldukça düz, güzel antremanlık olur. Benim güzergah yokuşlu olunca son 2 senedir bacaklarım kaslandı.. şekile girdi :)

@umutcelik Kullandıgım ruzgarlık su geçirmiyor :) Kollar ıslak kalıyor sadece birde her zamanki gibi tayt :) soyunurken gogsum terden hafiften nemli oluyor, kolları büküp sudan arındırıyorum. İşyerinde asıyorum 3 saate kadar kuruyor çünkü soyundugum yer elektrik panoların oldugu yer. Haliyle en soguk kışmevsiminde bile oldukça sıcak ve sirkülasyon yaptıgı için anında kuruyor.. Ayakkabılar kurumuyor bi teki onlarıda elektrikli pürmüz makinesi ile kurutuyorum tabi eriyip yok olmasın diye, ısısını düşürüyorum :D İç çamaşırı kullanmıyorum, kullanımaması lazım pamuklu ve tavsiye edilmez. Bisiklet kıyafetleri zaten mayo gibi.. Eskiden kullanırdım fakat topaklanıp apış arama sıkışıyor sonra genital bölgemde uyuşmalar oluşuyordu. Çamaşırdan vazgeçince uyuşmalar, acımalar gitti yerine rahatlık, konforluk geldi :)

@seko35.50 iyi iş gorur :D Buff daha pratik olur, kafanmı üşüdü? kafaya çek, kulakmı üşüdü kulağa çek, boynunmu üşüdü? boynuna çek, komple kafanmı üşüdü? yok o kadarda değil, onada balaklava lazım :D

@umutcelik aynen bütçeme uyduramıyorum ıslanarak devam ediyorum. North Face'de başarılı :)
@Burak B. abi senin güzergah ne ya o_O interval antrenmanı gibi maşallah denk gelmeyelim yolda :D

@umutcelik Kullandıgım ruzgarlık su geçirmiyor :) Kollar ıslak kalıyor sadece birde her zamanki gibi tayt :) soyunurken gogsum terden hafiften nemli oluyor, kolları büküp sudan arındırıyorum. İşyerinde asıyorum 3 saate kadar kuruyor çünkü soyundugum yer elektrik panoların oldugu yer. Haliyle en soguk kışmevsiminde bile oldukça sıcak ve sirkülasyon yaptıgı için anında kuruyor.. Ayakkabılar kurumuyor bi teki onlarıda elektrikli pürmüz makinesi ile kurutuyorum tabi eriyip yok olmasın diye, ısısını düşürüyorum :D İç çamaşırı kullanmıyorum, kullanımaması lazım pamuklu ve tavsiye edilmez. Bisiklet kıyafetleri zaten mayo gibi.. Eskiden kullanırdım fakat topaklanıp apış arama sıkışıyor sonra genital bölgemde uyuşmalar oluşuyordu. Çamaşırdan vazgeçince uyuşmalar, acımalar gitti yerine rahatlık, konforluk geldi :)

@seko35.50 iyi iş gorur :D Buff daha pratik olur, kafanmı üşüdü? kafaya çek, kulakmı üşüdü kulağa çek, boynunmu üşüdü? boynuna çek, komple kafanmı üşüdü? yok o kadarda değil, onada balaklava lazım :D

Imkaniniz varsa sorun yok. Ben ofise geldigim gibi ustumdekileri cikarip calismaya baslayabiliyorum.

@haldun sayi bisiklete ozel urunlerin en buyuk farki vucudu tamamen sarmalari ve arka kismin uzun olup kalcayi da kapatmasi.
Linkledigim benim kullandigim mont vucudu dogal olarak bisiklet kiyafeti kadar sarmiyor ama ise gidip gelirken cok da fazla aero olmaya ihtiyac duyulacagini zannetmiyorum.
Montun alt kisminda ise ip var, orasi sikistirildigi zaman bisiklette one egilince arkacanin acilmasini engelliyor ama bisiklet yagmurluklari gibi kalcayi da tamamen kapatmiyor. Camurluk ile beraber kullanilmazsa yol bisikletinde pantalon direkt islanir.

@haldun sayi İntervalim oldukça gelişti son 2 yıl :) nabız bandı ile sürekli takiteyim, en sert yokuşta bisiklet üstünde koşar gibi tırmanışta 169 oluyor, yol düzleşince oturunca çok kısa sürede 110lara düşüyor :) Şu an oturdugum yerde kalp 52 atışta :) Uyurken 45lerin altına indiği gördüm.. İşim gereği hastanede çalışıyorum, hastabaşı monıtor kontrollerde kalp atışımı gören hemşire panikledi, 49-50 arası atıyor ve bradikardi olabilri dedi. Tabi nerden bilcek, dedim bisiklet sayesinde böyleyim. spo2 (kandaki oksijen) 99 seviyesinde :) Sırf meraktan hastabaşı monıtoru odunç alıp, ekg, resp, spo2 min degerleri görebilmek adına hertarafıma prob yapıştıgım, kondisyon bisikleti çeviresim var. Akciger kapasitesin değerini unuttum, onuda bi ölçeyim :D

Kulakları korumak için yalnızca 5,00-TL masrafı olan güzel bir çözüm var.

Kışlık kulak koruyucular. Bu enseden geçen, kulakları kapatan polar ürünler. Üstelik yapısı itibariyle enseden geçtiğinden kaskı engellemiyor. Kask içinden geçmiyor. Gözlüğün kollarını da kapatıyor. Kask-Gözlük-Kulak koruyucu olarak tam bir bütün oluyorlar kafada. Enseyi de koruyor.

Bugüne kadar gerek gran fondolarımda, gerekse işe git-gel yaparken kullandım. Hala kullanıyorum ve acayip memnunum. Hiç üşütmüyor. Çok sıcak olunca hafif aşağı indirin, yarım açılıyor kulaklar. Çok mı sıcak oldu cidden? Çıkarıp gidona asabilirsiniz anında. Yere de düşmez...

Bu fiyata bu özellik, harika!

(link)

aha da bu.

Son düzenleme:
Geri