Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

İşe Bisikletle Gidenler

İşe hangi sıklıkta bisikletle gidiyorsunuz?

• Toplam katılım
    696
Scudo
212880 dosyayı görüntüle

Hiç okuluna bisikletle giden yok mu yha? Bu resmi okuldayken çektim ben. Ev okul arası 15 km bunun 5 km'si yokuş. Bu haftayı da 2/3 ile kapattım okulum normalde haftada 4 gün ama bu hafta Cumhuriyet Bayramı resmi tatili nedeniyle 3 gün oldu. Dün de okul dönüşü yağmurlu havada 50 km/h ile yokuş aşağı inerken paçalarımın ıslanması sonucu 45+ km/h süratlerde çamurlukların çok da işe yaramadığını keşfettim.

Mesajınızı kaçırmışım, ancak gördüm. Çok takdir ettim sizi.

Lisede okula bisikletimle gidip gelirdim ama sizin gibi 15 km falan değil; ya 3 ya 4 km'dir evden mesafe. Amacım öğlenleri eve gidip gelebilmekti sadece. Benden başka da kimseyi hatırlamıyorum bisikletle gelen. Tabii o zaman Beşiktaş'ın başkanı Süleyman Seba...

(link)

drager x-plore 3300 modeli. Filtre olarak partikul filtresi tercih ettim. Gozle gorunmeyen, dizel araclarin havaya saldigi mikro partikulleride filtrelitor. Filtre ozelliklerde yaziyor kac mikron vs diye. Bir cok cesiti var :) fiyati bilmiyorum cunku calistigim hastanede, ventilator firmasidan istemistim hediye olarak verdiler.
hocam bu ürünü bulmak benim boyumu aşar siz işiniz gereği şanşlıymışsınız:)

Kiscilar dolusmus basligin altina. 10 dereceden sikayet eden arkadaslari asiri kiskaniyorum.

Screenshot 2019-11-19 at 15.03.27.png

Soguktan sikayet ediyoruz cogumuz, kilik kiyafet onerileri sorulmus. Benim tecrube ettigim kadariyla soguk hic problem degil, esas problem ruzgar ve yagmur.
Sanirim yapilan en buyuk hata asiri giyinmek, bu da terlemeye yol aciyor. Ise gidip gelirken gunluk kiyafet giyiyorum. Altta kot pantalon, eger cok yagmur varsa uzerine yagmur pantalonu ayakkabilari da kapatanlardan. Daha once guzel bir trekking yagmur pantalonum vardi, kardesimin esi "abi bu cok guzelmis ya" diyerek el koydu. Gittim dechatlondan 900 serisi olanlardan altim, simdilik memnunum.
Pedallarim bir tarafi duz, diger tarafi spd. Kisin bot giyiyorum, kalin coraba da ihtiyac duymadim pek.
Yolum 10 km asagi yukari, yarim saat kadar suruyor. Normal t-shirt, ustune polar, onun ustune su/yagmur gecirmez yagmurluk giyiyorum ( bisiklete ozel malzeme degil ).
Giydigim polar yakasi yuksek ve fermuarli. Bunun bence cok buyuk avantaji var, suruse basladigimda dogal olarak ilk 5 dakika vucut soguk oldugu icin usuyorum. Hem mont hem de polarin yakasini kapatip kendimi sicak tutuyorum. 5 dakikadan sonra vucut biraz isininca once montun, sonra polarin fermuarini biraz acarak dengelemeye calisiyorum. Bu kombinasyon beni -5 dereceye kadar goturuyor.

Haftasonlari suruse cikacaksam eger altta termal iclik, onun ustune ruzgar gecirmez, yagmura dayanikli uzun kollu forma. Ilk 10 dakika titredigim oluyor bisikletin ustunde ama fazla giyinmekten her halukarda daha iyi oldugunu dusunuyorum.

Ise gidip gelirken yolunuz uzunsa bence 2 tercih var.
1. En alttan en uste kadar nefes alan urunlere colugun cocugun rizkini yatiracaksiniz
2. En alta iclik giyeceksiniz, bu teri tutacak ise vardiginizda ise bunu ve gerekiyorsa icligin de bir ustundekini degistireceksiniz.

2. secenek ekonomik olsa da pek pratik degil malesef. Sabah ise gittin, cikar ustundekileri degistir tamam bir yere kadar ama donus icin bunlari nerede kurutacaksiniz buyuk dert.

Kislik kiyafet icin marka sorulmus, yukarida bahsettiigim gibi yagmur pantalonunu dechatlondan aldim gayet memnun kaldim sasirtici derecede. Dechatlon'un yazlik urunleri iyi guzel ama kislik aldiklarimdan daha once memnun kalmadim hic.
Kislik malzeme icin yazin pusuya yatip indirim bekliyorum, indirim gordugumde ise bana gore fiyat - performans acisindan en basarili marka olan castelli'den aliyorum. Kendi sitesi uzerindeki fiyatlarin neredeyse yarisina aldim hep indirimlerden.

@Burak B. Size öyle gelmiş sanırım. :) Sabah sağ kulağım ağrıdı işe gelirken.

@Hami Bulut Bu sabah sağlam rüzgar vardı, KuzeyBatı yönünden geliyordu, küçükyalıdan tınaztepeye giderken çok etki etmedi, binaların arasından geçtiğimdendir muhtemel. Sahilden gitsem durum değişbilir :) Buff ile kulakları korumanız gerekiyor, soguk hava kulak zarına etki edebilir..

Merhabalar.
İstanbul'da havalar iyi gidiyor. Sıcaklık 12-13 derecelere düşse de daha kısa tayt+şortun yerine daha uzun tayt giymeden devam.IMG_20191121_185307.jpg Bazı arkadaşların kış kıyafeti ile ilgili sorularını okumuştum. Havalar soğuduğun da bu kıyafete bir uzun tayt ve üste de rüzgarlık veya yağmurluk yeterli geliyor. Bisiklete başladığım dan beri soğuk ve sıcak dayanımım artı. Belli bir süreden sonra soğuk alışkanlık yapıyor.? Selamlar.

Yaklaşık 5 senedir okula da işe de bisikletimle giderim. Merida’m 2 gün önce iş yerimde, her zaman kilitlediğim bahçemizden çalındı.
Artık işe toplu taşıma ile gitmek zorundayım ve en nefret ettiğim şey araca binmek. Çok çok üzülüyorum bu lüksüm elimden alındığı için. 2 gündür işe her minibüsle gidişimde içim acıyor. Şimdiden özledim onu.

Dosyalar

• B05F4BBB-4863-4BCD-978D-4EAA0485E1D4.png
    B05F4BBB-4863-4BCD-978D-4EAA0485E1D4.png
    520 KB · Okunma: 67
  • CD482B48-683E-44A5-9E61-3C8072A9B5F1.png
    CD482B48-683E-44A5-9E61-3C8072A9B5F1.png
    454,8 KB · Okunma: 69
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
Yeni iş yerinde ilk 5/5. Herkese hayırlı işler, iyi hafta sonları dilerim. Bir ekleme yapayım: Burada bisiklet park yeri yoğun...

strava1225679557622105721.jpg

Son düzenleme:
Birkaç haftadır 5'te 5 düzenim bozuluyor. (Şehir dışı işler vs) Nihayet bu hafta alıştığım düzene döndü herşey.

f4221743-dd74-45a1-93bb-67d6ef008b48.png
67429ffa-0754-4052-8181-5022e72ee674.png

Bir damla yağmur düşmemesine rağmen kire çamura bulandık yine hafta boyunca. Bitmeyen Galataport inşaatı sağolsun her hava koşulunda pisliğini yaymaya devam ediyor. Artık çamurları biriktirip cuma günü toptan temizliyorum :)

IMG_20191119_151610.jpg

Haftaya 5'te 5 niyet etmiştim ama iş çıkışı arkadaş ziyareti yapacağımız için bisikleti evde bırakmak zorunda kaldım. 4'te 4 ile hafta bitiyor. Toplu taşıma zor iş vesselam.

Geri