Kiscilar dolusmus basligin altina. 10 dereceden sikayet eden arkadaslari asiri kiskaniyorum.
Soguktan sikayet ediyoruz cogumuz, kilik kiyafet onerileri sorulmus. Benim tecrube ettigim kadariyla soguk hic problem degil, esas problem ruzgar ve yagmur.
Sanirim yapilan en buyuk hata asiri giyinmek, bu da terlemeye yol aciyor. Ise gidip gelirken gunluk kiyafet giyiyorum. Altta kot pantalon, eger cok yagmur varsa uzerine yagmur pantalonu ayakkabilari da kapatanlardan. Daha once guzel bir trekking yagmur pantalonum vardi, kardesimin esi "abi bu cok guzelmis ya" diyerek el koydu. Gittim dechatlondan 900 serisi olanlardan altim, simdilik memnunum.
Pedallarim bir tarafi duz, diger tarafi spd. Kisin bot giyiyorum, kalin coraba da ihtiyac duymadim pek.
Yolum 10 km asagi yukari, yarim saat kadar suruyor. Normal t-shirt, ustune polar, onun ustune su/yagmur gecirmez yagmurluk giyiyorum ( bisiklete ozel malzeme degil ).
Giydigim polar yakasi yuksek ve fermuarli. Bunun bence cok buyuk avantaji var, suruse basladigimda dogal olarak ilk 5 dakika vucut soguk oldugu icin usuyorum. Hem mont hem de polarin yakasini kapatip kendimi sicak tutuyorum. 5 dakikadan sonra vucut biraz isininca once montun, sonra polarin fermuarini biraz acarak dengelemeye calisiyorum. Bu kombinasyon beni -5 dereceye kadar goturuyor.
Haftasonlari suruse cikacaksam eger altta termal iclik, onun ustune ruzgar gecirmez, yagmura dayanikli uzun kollu forma. Ilk 10 dakika titredigim oluyor bisikletin ustunde ama fazla giyinmekten her halukarda daha iyi oldugunu dusunuyorum.
Ise gidip gelirken yolunuz uzunsa bence 2 tercih var.
1. En alttan en uste kadar nefes alan urunlere colugun cocugun rizkini yatiracaksiniz
2. En alta iclik giyeceksiniz, bu teri tutacak ise vardiginizda ise bunu ve gerekiyorsa icligin de bir ustundekini degistireceksiniz.
2. secenek ekonomik olsa da pek pratik degil malesef. Sabah ise gittin, cikar ustundekileri degistir tamam bir yere kadar ama donus icin bunlari nerede kurutacaksiniz buyuk dert.
Kislik kiyafet icin marka sorulmus, yukarida bahsettiigim gibi yagmur pantalonunu dechatlondan aldim gayet memnun kaldim sasirtici derecede. Dechatlon'un yazlik urunleri iyi guzel ama kislik aldiklarimdan daha once memnun kalmadim hic.
Kislik malzeme icin yazin pusuya yatip indirim bekliyorum, indirim gordugumde ise bana gore fiyat - performans acisindan en basarili marka olan castelli'den aliyorum. Kendi sitesi uzerindeki fiyatlarin neredeyse yarisina aldim hep indirimlerden.