Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

İşe Bisikletle Gidenler

İşe hangi sıklıkta bisikletle gidiyorsunuz?

• Toplam katılım
    696
Scudo
Ben de bugün işe bisikletle gelirken kot-tshirt ile üşümeden geldim. Biran, kışın -10 larda işe bisikletle geldiğim aklıma geldi ve bugün müthiş keyifli hissettim.
Geçen sene kar kış demeden işe bisikletle gitmiştim, çokta güzel olmuştu.
Bu mesajımdan kısa bir süre sonra başıma olmadık işler geldi, üzerine Ankara'ya taşındım, üzerine de evden çalışmaya başladım. İşe bisikletle gitmek hayal oldu bu açıdan.
Ama yıllardır kafamda bir düşünce var, mesaiye 09:00 da başlıyorum, 06:00 da uyanıp 60-90dk arası sürüş yapıp, sonra işe başlayacağım bir modele geçeceğim. Hayatımda yine beklenmedik bir şeyler olmazsa, bayramdan sonra uygulamaya başlayacağım inşallah.

İşe gidemediğim için düz bisiklet sürüyorum .İşe gitseydim ama bisiklet ile giderdim .

• Beğen
Tepkiler: Joseph Cavalcanti
Bu hafta 2 gunluk hava muhalefeti sebebiyle 1/3...

(link)

Bu durumu firsat bilerek bisikleti de bana onerilen bir bisikletciye bir anlamda agir bakima verdim. Bisiklet resmi olarak 5.960.3 km`de, +-50 oynayabilir. 6000 diyelim ozetle. Bisikletcinin ilk izlenimleri: zincirin bittigi, degistirilebilecegi ancak istersem bir bakla eksiltebilecegini de soyledi. Degistirilmesinin daha uygun olacagini soyledim ancak 6000 kilometre, omur olarak bana biraz az geldi ancak problem degil. Ancak benim izlenimime gore de zincir baya gevsek duruyordu gercekten de... Ankara`da iken ise giderken 40, isten donerken ortalama 150 metre tirmanis vardi. 4250 kilometre boyle gecti. Burada ise git-gelde toplam 15 metre yoktur, resmi kayitta boyle ancak yol hic boyle degil, santimetreleri, milimetreleri sayiyorsa bilemeyecegim tabi... Yine de zor. 1750 kilometre de boyle gecti.

Pedaldan tak tak sesler geliyordu, ona bakilacak. Kendim bir turlu cozemedim. Ruble koruyucu plastik parca, kismen de olsa adeta erimisti, o cikarilacak veya degisitirilecek. Zincirin atmasini engelleyen(!) siyah plastik parca ayarlanacak. Mentese takozu kirilmisti, elinde parca yokmus ancak yine de bir bakacak. Zaten pek problem cikarmadi da denilebilir. Sonra da bakilabilir ona.

Mesai saatlerimde avantaj yaratmasi amaciyla 3-4 dakika hizlanmaya ihtiyacim var(gidis suresini 32-33 dakikadan 28-29 dakikaya inmem lazim), ruble ve lastik degisimiyle cozulebilir mi diye genel bir soru sordum. Elbette denenebilir ancak ise yaramayabilecegini, tekerleklerin kucuk olmasi kaynakli olarak basilan pedal/alinan yol oraninin az oldugunu soyledi. Ben de bu sekilde dusunuyordum zaten: Bu yontem de ise yaramaz ise, katlanir bisiklet daha cok hobi bisikleti statusune gececek. Zaten esimin Bianchi folding retrosu ile 2013 Ford Focus HB`nin bagajina gayet rahat sigiyor, hem de ikisini de katlanmis halde yan yana koyabiliyorum. Bosluk bile kaliyor. Ise bisikletle gitmede ise sirketin sagladigi olanakla adima bisiklet lease ettirecegim gibi gorunuyor. Bu islem(ler) icin acele edip etmemekte kararsizim.

Dahon veya herhangi bir 20' katlanir ile ise bisikletle gidip gelenler icin referans olabilir diye dusunerek yaziyorum bunlari, bilginiz olsun.

Geri