Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

İşe Bisikletle Gidenler

İşe hangi sıklıkta bisikletle gidiyorsunuz?

• Toplam katılım
    696
Ise yol bisikleti ile gidip gelen arkadaslara bir kac sey sormak istiyorum tecrubeleri hakkinda.

Ben de ise yol bisikleti ile gidip geliyorum, mesafem yaklasik 10 km. Eskiden sehir bisikleti kullaniyordum mesafem 7 km idi, tasininca yol bisikletine dondum mesafe artti diye.

- Bisikleti nereye park ediyorsunuz, kilitliyorsunu? Kullandiginiz kilidin agirlik yapmasindan sikayetci degil misiniz?

Bendeki kilit bu : (link)

2 kg'dan fazla cekiyor. Bisiklet uzerinde tasimak yerine is yerinin otoparkinda birakiyorum. Bu yuzden is - ev arasi bir yere ugrayacaksam, hanim arayim "gelirken yogurt al" demisse alamiyorum kilitleyemedigim icin. Bisikletin uzerinde tasisam surekli olarak 2 kg az degil. Sizin cozumunuz nedir, nasil kilit kullaniyorsunuz?
Hocam ben iş yerim müsait olduğu için dükkan içinde muhafaza ediyorum ve genel olarak hiç kilit kullanmam, evde de aynı şekilde içeride tutuyorum.

Scudo
Değerli arkaşlar. Nasipse bu sene kışın da işe bisikletle gitmeyi planlıyorum. Bisikletim carraro sportive 227 disk fren ve ÇAMURLUK konusundan çok kararsız kaldım . Ön çamurluk takılması biraz sorun gibi . Pantalon yağmurluk ve üst yağmurluk aldım. Çamurluk çok gerekli mi ?
Tecrübeli arkadaşlardan yardım bekliyorum.

• Beğen
Tepkiler: C.Biberci
Ise yol bisikleti ile gidip gelen arkadaslara bir kac sey sormak istiyorum tecrubeleri hakkinda.

Ben de ise yol bisikleti ile gidip geliyorum, mesafem yaklasik 10 km. Eskiden sehir bisikleti kullaniyordum mesafem 7 km idi, tasininca yol bisikletine dondum mesafe artti diye.

- Bisikleti nereye park ediyorsunuz, kilitliyorsunu? Kullandiginiz kilidin agirlik yapmasindan sikayetci degil misiniz?

2 kg'dan fazla cekiyor. Bisiklet uzerinde tasimak yerine is yerinin otoparkinda birakiyorum. Bu yuzden is - ev arasi bir yere ugrayacaksam, hanim arayim "gelirken yogurt al" demisse alamiyorum kilitleyemedigim icin. Bisikletin uzerinde tasisam surekli olarak 2 kg az degil. Sizin cozumunuz nedir, nasil kilit kullaniyorsunuz?

Gün içi kısa süreli işler için XLC şifreli sarmal kilit kullanıyorum. Bağladığım yerde dursun, devrilmesin diye o da. Yoksa çekseniz kopar.

Bir de bisiklete şapkamı ya da kaskımı asarım mutlaka. Yakındayım-hemen geleceğim-ellemeyin izlenimi bırakmaya çalışıyorum.

Kamu görevlisiyim. Valilik binasında merdiven boşluğuna kilitliyordum. Aslında binanın önünde de bisiklet park yeri vardı ama oraya daha bıraktığım ilk gün ellenmedik yeri kalmamıştı bisikletin :D izin alıp içeri aldım mecbur.

Kilidim şunun eski versiyonundan (link)

Kilit biraz ağır. Akşamları binada bırakıyordum kilidi. Ev alışverişi(pazara gidiş dışında) marketin, fırının önüne vb. bırakıyorum bisikleti. Alacaklarımı önceden belirliyorum bu sayede iş uzun sürmüyor. Zaten başta Bim ve A101 olmak üzere marketlerin dış duvarları camdan olduğu için içeriden bakınca görebiliyorum bisikleti de.(çıkışa yakın park ediniz.)

Şimdi başka bir binaya taşınıyoruz tabi, bakalım neler olacak artık...

Gün içi kısa süreli işler için XLC şifreli sarmal kilit kullanıyorum. Bağladığım yerde dursun, devrilmesin diye o da. Yoksa çekseniz kopar.

Bir de bisiklete şapkamı ya da kaskımı asarım mutlaka. Yakındayım-hemen geleceğim-ellemeyin izlenimi bırakmaya çalışıyorum.
Bizim burada promosyon amacıyla selelere kılıf takıyorlar. Genelde plastik, park edince yağmur yağarsa seleyi kuru tutsun diye. Onlar bile gidiyor 2 günde. Kask 3 dakika falan kalır herhalde "oooo beleş kask buldum sahaneymiş" diye alirlar. Boyle numaraları yemez Amsterdam çocuğu. Ama mantıklı yaklaşım.

Kamu görevlisiyim. Valilik binasında merdiven boşluğuna kilitliyordum. Aslında binanın önünde de bisiklet park yeri vardı ama oraya daha bıraktığım ilk gün ellenmedik yeri kalmamıştı bisikletin :D izin alıp içeri aldım mecbur.

Kilidim şunun eski versiyonundan (link)

Kilit biraz ağır. Akşamları binada bırakıyordum kilidi. Ev alışverişi(pazara gidiş dışında) marketin, fırının önüne vb. bırakıyorum bisikleti. Alacaklarımı önceden belirliyorum bu sayede iş uzun sürmüyor. Zaten başta Bim ve A101 olmak üzere marketlerin dış duvarları camdan olduğu için içeriden bakınca görebiliyorum bisikleti de.(çıkışa yakın park ediniz.)

Şimdi başka bir binaya taşınıyoruz tabi, bakalım neler olacak artık...
Amsterdam'ın esnafı esnaf olsa iti, kopuğu, hapçısını barindirmaz da esnaf değil. "Dayı iki dakka göz kulak olsana şuna" diye güvenilecek esnaf yok. Hastasiyim değerlerimizin.

Değerli arkaşlar. Nasipse bu sene kışın da işe bisikletle gitmeyi planlıyorum. Bisikletim carraro sportive 227 disk fren ve ÇAMURLUK konusundan çok kararsız kaldım . Ön çamurluk takılması biraz sorun gibi . Pantalon yağmurluk ve üst yağmurluk aldım. Çamurluk çok gerekli mi ?
Tecrübeli arkadaşlardan yardım bekliyorum.
İş yeri kaç km bilmiyorum ama çamurluk olmadan ben düşünemiyorum. Benim gitgel 43 km çamurluk olmasına rağmen paçalar çok batıyor yağışlı havada. Trekking tozluğu almayı düşünüyorum. Biraz hızlanınca hafif çamurlu bir yerde virajda falan ağzına kadar girer o çamur.

İş yeri kaç km bilmiyorum ama çamurluk olmadan ben düşünemiyorum. Benim gitgel 43 km çamurluk olmasına rağmen paçalar çok batıyor yağışlı havada. Trekking tozluğu almayı düşünüyorum. Biraz hızlanınca hafif çamurlu bir yerde virajda falan ağzına kadar girer o çamur.
İş yeri 6 km . Tavsiye edeceğiniz bir model var mı ?

• Beğen
Tepkiler: erman35
İlk başta, Amsterdam'da kilitle ne işi olur insanın diye düşünmüştüm aslında sizin için. Her şey bizim sandığımız gibi değil demek ki.
Kişi başına düşen bisiklet sayısı insan sayısından fazla. 1 milyon civarı vardır. Her sene 100 bine yakın bisiklet çalışıyormuş. %10'a yakın bir oran. Ben 2 tane çaldırdım şimdiye kadar.

Senede 10-15 bin tane bisiklet de kanallardan çıkıyormuş her sene. Kilidi bu yüzden de istiyorum. Hatalı park edince silecek kaldırmak yok.

IMG_20191024_211930.jpg

@umutcelik
Bisikletlerin sayısı çok ve de birbirlerine benzer olunca bisikletler yer değiştiriyordur.Toplam bisklet sayısı değişmiyordur.Lavoiser yasasını buraya uygularsak ''hiç bir sey yoktan var olmaz, hiç bir sey vardan yok olmaz, her sey sekil degistirir'' Şaşkın bisikletçinin biri başkasının bisikletini kendi bisikleti sanıp alınca sonra gelen bisikletçi, geriye kalan bisiklet kendisinin olmadığı için çalınmış sanıyordur.:D
Eskiden cuma namazlarında da olurdu arada sırada. Benim de cumaya spor ayakkabı ile gidip terlik ile dönmüşlüğüm vardır.:D O zamanlar Lavoisier'den haberim olsaydı kafama takmazdım bile:tskler::D

günaydın hayırlı cumalar,
kazasız sürüşler.
1571980028709.png

Kişi başına düşen bisiklet sayısı insan sayısından fazla. 1 milyon civarı vardır. Her sene 100 bine yakın bisiklet çalışıyormuş. %10'a yakın bir oran. Ben 2 tane çaldırdım şimdiye kadar.

Senede 10-15 bin tane bisiklet de kanallardan çıkıyormuş her sene. Kilidi bu yüzden de istiyorum. Hatalı park edince silecek kaldırmak yok.

212194 dosyayı görüntüle
aman hocam tek derdiniz bu olsun bence.
siz birde burada ki denyoları görseniz halinize şükredersiniz.

Birkaç gündür Tem'de ikitelli yönünde sabahın 5inde emniyet şeridinde bayan bir road bike sürücüsü görüyorum. Sanırım yürek yemiş. Performans amaçlı sürmediği belli, sırtında çantası falan var. İşe gittiği apaçık ortada.
Saygılarımı sunuyorum cesur kız, o saatte yalnız başına, hem de Tem otoyolunda!..

İş yeri 6 km . Tavsiye edeceğiniz bir model var mı ?
şehir bisikletimden kalma 1 kez kullanılmış sks çamurluk var elimde düşünürseniz.
(link)

@BerkEvren Eski yol bisikleti neden satmadın acaba? Tabi Berkcim bizi engellemiş.
:p:p:p

şehir bisikletimden kalma 1 kez kullanılmış sks çamurluk var elimde düşünürseniz.
(link)

@BerkEvren Eski yol bisikleti neden satmadın acaba? Tabi Berkcim bizi engellemiş.
:p:p:p
İşe gidip gelirken kullanmaya devam ediyorum onu. Malesef satılırsa çok ölü fiyattan satılıyor bisikletler. Yerine yenisini koyamıyorsun sonrasında.
Bu başlığı açarken çok kişinin engelini kaldırdım. Bazen tatsız tartışmalara girmek yerine araya bir perde çekmek daha faydalı diye düşünüyorum. Yoksa kimseyle bir husumetim yok :harika:

Geri