Scudo Sports

İşsizliğin hat safhada olması

Scudo
Dün beden işçisi için biri iş başvurusuna geldi. Tarih yüksek lisans mezunu. Kendi karakterime yedirip işe alamadım.

İşsizlik yok, işçi beğenmeyen var. Artık okuyan her işi yapmaya razı. Benden üst yüksek lisans mezun adamı 12 saat benden aşağıda çalıştırmam. Bu adam tez yazmış, lisans üstü yapmış. Koli mi kapattıracağım 12 saat..
Zaten 12 saat çalıştıramazsın. Pardon muz cumhuriyeti olduğumuzu unutmuşum

@selim82 Ben iş veren değilim. Fakat yasal sınır 12 saat. 11 aktif çalıştırma izni veriyor.

Ekonomi bir su değirmenine benzer.
Su (para) ne kadar bolsa çark
o kadar hızlı döner. Suyun yönetimi kendikerine emanet edilen birileri
o suyu sürekli kendisine, ailesine, yandaşına akıtıp suyu çekerse
artık o çark dönmez arkadaşlar.

Birilerinin müslümanlığını namazına, ağzından çıkanlara bakarak değil,
parayla ilişkisine bakarak ölçebilirsiniz.

Düne kadar götünde donu olmayanların devlet kadrolarını ele geçirdikten sonra (haysiyetsizce, "milletin üstüne basa basa")
semirmesi eşyanın tabiatına aykırıdır.
😉

Tevbe süresi 34-35:

Ey inananlar, din bilginlerinin ve din adamlarının çoğu halkın parasını hakketmeden yerler ve ALLAH'ın yolundan saptırırlar. Altın ve gümüşü yığıp ALLAH yolunda harcamayanlara acı bir azap müjdele.

Hocam kusura bakmayın da ne alakası var şimdi? Adam işi bilerek gelip başvurmuş, hakkıyla para kazanmak istemiş, sırf akademik anlamda sizden daha başarılı diye işi vermemek, belki açlığa itmek ne derece doğru? Hakkıyla kazandıktan sonra ister koli kapatır ister yerleri siler. Boğaziçi, İTÜ, ODTÜ çıkışlı mühendis veya finans sektöründeki arkadaşlar nasıl insanların "altında" çalışıyor biliyor musunuz?
Ben de uzunca bir süredir görevim gereği çalışma arkadaşlarımı kendim seçiyorum. Bir pozisyona yapılan başvuru için o konuda en kalifiye hangisiyse önce o değerlendirilir. "Sen bu işe fazlasın" demek, "Sen bu iş için yeterli değilsin" demekten daha onur kırıcı.
Çok üzgünüm. 15 ilkokul mezunu mavi yakanın arasına koyacak kadar düşmedim. Benim kabul edeceğim bir düzen değil. Onu oraya almak benim gözümde onu aşağılamak. Yeni düzen onu buraya getirmiş olabilir ama yeni düzeni kabul etmiyorum. Eşek gibi 6-7 yıl üniversite okuyan adam ben paketlemeye başvuruyorum diyemez.

Düne kadar götünde donu olmayanların devlet kadrolarını ele geçirdikten sonra (haysiyetsizce, "milletin üstüne basa basa")
😉

Tevbe süresi 34-35:

Ey inananlar, din bilginlerinin ve din adamlarının çoğu halkın parasını hakketmeden yerler ve ALLAH'ın yolundan saptırırlar. Altın ve gümüşü yığıp ALLAH yolunda harcamayanlara acı bir azap müjdele.
Hocam doğru söylüyorsun da bunları yapanlar hak yolunda bunu yapmanın helal olduğunu hatta %20 ye kadar bu işin başında olanların paylarını alması gerektiğini bunun yine hak yolunda harcandığını söylüyorlar inanmayacam ama bu konuda verilmiş fetvada varmış. Allah yolunda harcayacakları için de sanki Tevbe süresine de uyuyormuş gibi duruyor

Kardeş, ben Allahın sözünü, ayetini yazıyorum sen fetva diyorsun. 😊

Komşusu açken, tok yatan
bizden değildir.
Bak buda hadis.

Bu milletin çöpleri karıştırmasına,
Allahtan ümidini kesip ailesiyle zehir içip intiharına vesile olanların davası müslümanlık olabilir mi?

O fetva dediğin hırsızlığın kılıfı oluyor.

Allah, dini dünyevi menfaarler için basamak olarak kullanan
tüm namussuz münafıkları helak eylesin inşallah.
Amin

Hocam doğru söylüyorsun da bunları yapanlar hak yolunda bunu yapmanın helal olduğunu hatta %20 ye kadar bu işin başında olanların paylarını alması gerektiğini bunun yine hak yolunda harcandığını söylüyorlar inanmayacam ama bu konuda verilmiş fetvada varmış. Allah yolunda harcayacakları için de sanki Tevbe süresine de uyuyormuş gibi duruyor

O fetvanın sahibi, çok kıymetli Hayrettin Karaman hocamızdır. Kendisinin, "Yolsuzluk, hırsızlık sayılmaz" diyerek İslam öğretisinde yeni bir çığır açmışlığı da var. Hocanın lafının üstüne laf söylemek olmaz...

CB İletişim Başkanı sıfatını taşıyan bir diğer kıymetli zatın da geçenlerde bir açıklaması olmuştu hatırlarsınız. Kendisi ve eşinin, birçok farklı kamu iştiraki şirkette ve vakıfta yönetim kurulu üyelikleri (THY, TÜRGEV vs.) ve bu görevlerinden kaynaklı 4-5 farklı maaş gelirleri var. Bu gelirlerle ilgili kamuoyunda yükselen sorulara "Biz o paraları hayır-hasenata harcadık" demişti. Şimdi biz samimi mu'minlerden beklenen, bu kardeşimizin açıklamalarına itibar etmek ve gerisini sorgulamamaktır; zira Müslüman yalan söylemez. Söylese bile Müslüman, Müslümanın ayıbını örter. Kol kırılır, yen içinde kalır. Kutlu davamızda kafirin eline dedikodu yapması, fitne sokması için koz verilmez.

@selim82 bu konuda haklarını yiyemem. 4 çalış 2 off çift vardiya sistemi var.

Çağrı merkezinde çalışıyorum . Mühendislik mezunu arkadaşım var burada aktif olarak çalışıyor. Bir kaç yerde çalışmış ama tutanamamış. . Okuduğum ve o kadar zamanımı gerçekten boşa harcadığım için pişmanım. Çevre mühendisi yakın bir arkadaşım olduğu için örnek vermek istedim . Ek iş yaptığım durumlar oluyordu ama artık evde çalıştığımız için o bile kalmadı.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin ve MakRo
Matematik ve fizik ne zaman hüküm sürerse o zaman işsizlikte olmaz ,12 saat çalışmada.
İnsan olarak değerimizi bilmemiz ve ona göre yaşamamız lazım. Yoksa 3 5 kuruş statüko korumaya çalışarak avrupa olamayız.işsizlikte olur, yolda olur otoban da olur .hakkını asla vermezler, almayı öğrenmek gerekiyor

O fetvanın sahibi, çok kıymetli Hayrettin Karaman hocamızdır. Kendisinin, "Yolsuzluk, hırsızlık sayılmaz" diyerek İslam öğretisinde yeni bir çığır açmışlığı da var. Hocanın lafının üstüne laf söylemek olmaz...

CB İletişim Başkanı sıfatını taşıyan bir diğer kıymetli zatın da geçenlerde bir açıklaması olmuştu hatırlarsınız. Kendisi ve eşinin, birçok farklı kamu iştiraki şirkette ve vakıfta yönetim kurulu üyelikleri (THY, TÜRGEV vs.) ve bu görevlerinden kaynaklı 4-5 farklı maaş gelirleri var. Bu gelirlerle ilgili kamuoyunda yükselen sorulara "Biz o paraları hayır-hasenata harcadık" demişti. Şimdi biz samimi mu'minlerden beklenen, bu kardeşimizin açıklamalarına itibar etmek ve gerisini sorgulamamaktır; zira Müslüman yalan söylemez. Söylese bile Müslüman, Müslümanın ayıbını örter. Kol kırılır, yen içinde kalır. Kutlu davamızda kafirin eline dedikodu yapması, fitne sokması için koz verilmez.

Resulullah (Sav) 'a sormuşlar: Mü'min cinayet işler mi? işler demiş. Mü'min hırsızlık yapar mı? Yapar demiş .Mü'min zina eder mi? Eder demiş. Mü'min yalan söyler mi? Mü'minken asla demiş.

Son düzenleme:
@Ronin45 Hadis'i şerifler'den alıntı yapacağımız zaman kaynak da belirtirsek daha doğru olur.

😉

Tevbe süresi 34-35:

Çok güzel özetlemişsin, müslüman ülkede fakirlik mı olur , gelir adaletsizliği mı olur. Herkesin dini imani kendine , Nyse yazarsam duramayacağım.

Sene sonu 2.üniversite diplomamı alacağım. Daha önce sanayide, kitapçıda çalıştım ve şimdi de markette çalışıyorum.

Önümde de tam şu an üniversiteye hazırlık kitabı var. Yine çalışıyorum iyi etiketli bir okuldan eğitim almak için.

İnsanlar iş beğenmemek çok haklı çünkü çalışma koşulları insani değil ve her geçen gün ağırlaşıyor.
İşverenler'in bahanesi ise hazır: Ama onun işe ihtiyacı var. Bir aklı selim insan da çıkıp demiyor ki şu toplumda: herkesin işe ihtiyacı var ve kimse bu yüzden köle gibi çalıştırılmamalı.

bi ozdeyis de ben yazayim:
şüphesiz ki; o bonfile yiyenler, bu dünyadaki sınavı kaybetmislerdir. oysa ki kredi kartiyla ekmek alan fakirlerin yanindaydik, onlar bilmezler

Geri