Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

İşsizliğin hat safhada olması

Scudo
@berberci ben iki üniversite okudum cbü iktisat 3 terk bir yıl sonra sdü kamu yönetimini kazandım türkiye de % 5 e girdim Benim için güzel bir sonuçtu. Lisans diplomamda kamu yoneticisi yazıyor ne iş yapiyorsun diye sor ? Bu sistemde orta okul mezunu idarecilerin altında ancak büro işçisi olabildim . Benden nice nice başarılı insanların da hali benden bizden farklı değil
 
Işsizliğin güzel yani sabah kalkarken alarmsiz uyanıyorsunuz. Kötü yani , guzel havalarda calisiyorken , issiz kalinca o güzel havalar uyku ile heba oluyor.
 
@Çağdaş78
alarmsız uyanıyorsunuz evet ama bir süre sonra da hiç uyanmak istemiyorsunuz.
uyumak ayrı bir işkence, uyanmak ayrı bir işkence haline geliyor.
uyanınca çünkü yine hiçbir şey yapmadan bomboş geçen bir gün ve gece tekrar uyumaya çalışmak veee tekrar uyanmak... öldürücü bir kısır döngü.
 
@MakRo
Sosyal hakları olan iş istiyor.
Sosyal Hakları Olan İş İstiyor.
SOSYAL HAKLARI OLAN İŞ İSTİYOR. :snzdglsn:
Cumartesi yarım gün en az.
Cumartesi Yarım Gün En Az.
CUMARTESİ YARIM GÜN EN AZ. :snzdglsn:

1.si sosyal haklar insanın en doğal hakkıdır. 2. ise 'modern kölelikte bile' insan haftada en fazla 5 gün çalışır.

Demekki patron falan olsan işçini haftada 6 gün çalıştırarak ayrıca sosyal haklarını elinden alıp para da vermeyeceksin.:acpsnr: Hayretler içerisindeyim. :eek:
 
geçen hafta cumartesi günü işkur ilanlarına baktım. ilanda ki fabrikalardan birine gittim işe başvuru formu doldurdum. 2 gün sonra mülakata çağırdılar olumlu geçti. işe giriş için sağlık raporu fotoğraf sabıka kaydı vs evrakları götürdüm, ertesi günde işe başladım. asgari ücretli, pazar tatil, 6 gün 8 saat çalışma, sigortalı, yemek var, servis var. kalifiye eleman da değilim ama yine de denk geldi. başvurduğum firma kurumsal bir yer olduğu için olabilir belki bilmiyorum. bi düzen var.
işkur da ilan çok ama o vasıflara uygun işçi yok. genelde diplomalı vasıfsız işçi olmasından kaynaklanıyor sanırım işsizlik sorunu. birde insanlar iş beğenmiyor. şimdi ki nesil bende dahil pek zorluk görmediğimizden kolay kolay iş beğenmiyoruz
 
@samet akkaya
Benimde 3,5 yıl oldu, hayatımı idame ettirebiliyorum sadece. İşverenlerde haftada 6 gün ve günde 11-12 saat çalışacak 'köle' arıyorlar. Haftada 6 gün başımda insandan bozma birisi bana köle muamelesi yapamaz, çünkü o kadar değersiz değil zamanım. Mesela işsizken kredi kartı gibi şeyleri kullanmıyorum, cebimde ne kadar varsa o kadar harcarım. Yoksa harcamam.! Bakalım belki birgün düzeltebilirim.

@CmlCLK
Sanırım aynı ülkedeyiz, sizin 4,5 yıl olmuş benim ise 3,5 yıl oldu işsizlikle. Bende iş kazası değilde duygusal olarak günlük hayatımı bile etkileyen ağır bir hastalığa sahibim, bu yüzden çalışamıyorum. Bende bisiklet sürüyorum sadece. :bsmagryr: Peki dile hiç mi hakim değilsiniz? Daha doğrusu umarım geçirdiğiniz kazadan dolayı umarım hala çalışamayacak durumda değilsinizdir. Geçmiş olsun diliyorum.
 
@firestone e peki daha küçük biryerde mi işe girdiniz ne yapıyorsunuz şu an?
 
@MakRo
Çok sayıda çiftçi arkadaşım var, ürünleri ne kadar düşük fiyattan sattıklarını görseniz aklınız durur?
Genelde ürünleri satabilecekleri tek bir yer olur, yani alıcı genellikle tekel durumdadır. Çiftçiye cücük kadar para verip ürün alırlar ve birkaç katına sağa sola satarlar. Çiftçide kazandığını mazota ilaca verir, şerefsiz evlatları çiftçiyi zor duruma düşürüp elindeki malı ederinin 1/3,1/4 fiyatına alıp para kaldırırlar.
 
işte bu noktada tarım kooperatifleri devreye giriyor. Türkiyede daha çok kooperatif olmalı, üretilen malları alıp son tüketiciye ulaştırmalı...
 
  • Beğen
Tepkiler: cem_filiz
@berberci Hakkari'ye bile üniversite açarsan açtığın üniversiteden mezun olan gençlere de kuzu kuzu iş de bulacaksın.Sizin taktik baya iyiymiş aç üniversiteyi , aç fakülteyi gençleri umutlandır ondan sonra işsiz bırak devlet atamak zorunda değil de.Ne ala memleket.Bütün profesörler her yere üniversite açılmaz üniversitenin saygınlığı düşer kalitesi düşer derken dinlemiyorsan o gençlere iş bulacaksın.O fakülteler açılmasaydı o gençler de başka alanlara yönelirdi."Devlet, ihtiyacı olan kadarını alır ve gerisine karışmaz" iyiymiş ya buna çok güldüm :) acaba ne kadar öğretmen ihtiyacı olduğunu araştırdınız mı hiç ?
 
Girmedim, bazı sebeplerden dolayı aileme bu durumu 2 yıl sonra geçince yani geçen sene açıkladım. Aslında bazı belirtileri yıllar önce vermesine rağmen 2011 senesinde teşhis konulan bi karaciğer rahatsızlığım var Gilbert sendromu denilen. O sebeple yoğun strese ve yorgunluğa gelemiyorum. Ekonomik ortam biraz korkutuyo ama amacım arkadaşımla ortak ufak bi dükkan açmak veya e-ticaret yapmak. Çok kazanmak gibi bi derdimiz yok, kira derdim yok evli değilim, ailemden destek almadan geçinecek kadar kazansam yeter.
 
  • Beğen
Tepkiler: avcioglu
@berberci
kimse size de yaşa demiyor ama yaşıyorsunuz işte :harika:
 
Ben şu an kendi işim olmadığı halde bir yandan çalışıyorum, bir yandan bilgisayardan sonuçları beklerken forma bakıyorum. İşim aşırı yoğun ama genel olarak, ben memnunum Allaha şükür..
 
İşsizler ordusu yaratılacak ki kölelik düzeni devam edebilsin . Ölümü gösterip sıtmaya razı etmek demek , bak dışarıda bu iş için milyonlar bekliyor beğenmezsen işte kapı ışte sapı demektir. Bir de bunların üzerine dağınık örgütsüz yaşamlarımızı eklerseniz geldiğimiz nokta geleceğinden kaygı duyan , hayatı erteleyen , milyonlarca insanın heba olan yılları demektir. İssiz arkadaslar umitsizlige dusmesin bu ulkede hepimiz birer issiz adayiyiz ama hayatlarimiz icin mucadeleye devam . Ne guzel söylemiş sair, gelecek guzel gunler icin gokten ayet inmedi bize onu biz kendimiz vadettik kendimize.. enseyi karartmayin
 
@HakanAydın55 haklısınız tabi de :D
herkeks direk işsiz değil
10 yıl çalışıp para biriktiren sonra işsiz kalanda çok var.
ev alcak para olmayınca duruyor faizde mecbur
 
@magnetroN
Evet ya, geçen gün ofise çaycı alacağız. 3200 net maaş + yol + yemek + sigorta... Adam dedi ki, 3500'den aşağı çalışmam.
 
İş mi arıyorsun arkadaşım? Talaşlı ve soğuk dövme üretim yapan bir müessenin ortağıyım.Adres konum lokasyon vereyim gel başvur zaten elemana ihtiyacım var? Yapacağın iş 15 yaşında bir çocuğun yapabileceği iş vereceğim maaş ta asgari ücret.

Cevabını bekliyorum kardeşim ?
 
Geri