Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

İşsizliğin hat safhada olması

Scudo
iş varmış da beğenmiyorlarmış pehhh

Kendim vet hek. öğrencisiyim staj amaçlı bir süt işleme fabrikasında çalışıyorum.Sabah 8.30 da mesai başlıyor akşam 5.30 6 ya kadar it gibi çalış iş bitmezse daha geç çık 6 gün boyunca.Çalışanlar 1700 tl cik alsın ben de staj yaptıgım için hava alayım böyle devam ediyoruz (staj parası kanunda oldugu halde vermiyorlar) sonra da kimse iş beğenmez tabi 1700 tl ile ev kirası mı verirsin,mutfağa malzeme mi alırsın yoksa haftasonu bir yerlere gidebilir misin? 3250 tl ye çaycı alıyorlarsa ben diplomalı çaycı olmaya hazırım

• Beğen
Tepkiler: Tini mini kedi
@Desert Fox
Yalan söylüyorlar, tabii ki hepsi asgari ücret veriyor. Hatta kimi yerlerde asgari ücretin altına da çalıştıranlar var. Millet iş beğenmiyormuş. Köleliği kabul ettiremiyoruz demiyorlar da, iş beğenmiyorlar diyorlar.

Karnımız aç bari ruhumuzu besleyelim.

@berberci

İşte bende bunu anlatmak istedim ya bak ne demişim orada yapacağın iş 15 yaşında bir çocuğun yapabileceği iş ve sen yinede asgari ücreti beğenmiyorsun.Sen maaşın ve sigortan ile bana neredeyse 2500 tl ye patlıyorsun isteyeceğin ekstra ücretleri ve yemeğini saymıyorum bile.Buna rağmen beğenmiyor ve burun kıvırıyorsun peki ne bekliyorsun 4000 tl maaş + sigorta + prim + naz ? Tamam ben sana o parayıda veririm ama arkadaşım öncesinde de sorarım sana nedir senin tahsilin ödtü falan nereyi bitirdin? Neyin yüksek mühendisisin? yada doktorasını yaptın?

Arkadaşlar yorum yaparken mantığınızı önünüze koyun da öyle yapın öyle hep bana hep bana olmaz.

@Desert Fox

Yanlış anlama ama sen daha stajersin be kardeşim.Dur hele bir büyü tüylen işini belgeni diplomanı eline al da ondan sonra gel buralarda imalarda bulun.

@magnetroN
15 yaşında çocuk 25 yaşındaki adamın yapabileceği işi yapabilir zaten. Ne demek yani 15 yaş?
15 yaşında çocukları çalıştırmaya utanmıyor musunuz hem siz? Çalıştırmadığınızı iddia ediyorsanız, 15 yaşındaki çocuğun yapabileceği iş olduğunu nereden biliyorsunuz?

O zaman size göre mesele yaşsa 50 yaşındaki adama da 25 yaşındaki adamın 2 katı maaş verin. Hatta 7 yaşındaki çocukları köle olarak çalıştırıp hiç para da vermeyin.

@magnetroN kusura bakma da gerçekleri yazmak zoruna mı gitti? kusura bakma ama fabrikada sen stajyersin sen bir kenarda dur işi izle demiyorlar, çalışanlar ne yapıyorsa valla ben de aynı işleri yapıyorum ben niye bedavaya çalışıyorum ne yani bunu yazmam sizi mi rahatsız ediyor? kağıt üzerinde stajyer uygulamada bedavaya çalışan elemanım.

merak etme diploma alan meslektaşlarıma çok komik cep harçlığı teklif edilğini bizzat duydum,hatta iş veren senin hesabına parayı yatırıyor ama o paranın yarısını sen geri veriyorsun daha neler var neler hey yavrum say say bitmez ama iş beğenmiyoruz doğru (!)

@magnetroN hatta Suriyeli çalıştırın ve onlara hakaret edin, sövün, ulan siz memleketinizi sattınız deyin. Döverek çalıştırın, kapatın iş yerine, dışarı da çıkamasınlar.

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
@Desert Fox

Gerçekler 67 numaralı postta yazıyor gözündeki at gözlüğün okumana engel oluyor kanımca gözlüklerini çıkar ve tekrar oku anlamaz isen bir kez daha oku anlayana kadar oku çünkü 2+2 50 yapmaz

@berberci

Arkadaşım dalgamı geçiyorsun yoksa safamı yatıyorsun? Senin neden iş bulamadığın gayet açık ve net sen bu kafa yapısı ile hademelik bile yapamazsın benden sana bir abi tavsiyesi olsun kafanı düşüncelerini değiştir.

Ayrıca bilmeden konuşmak doğru olmaz ben asla müessesemde sigortasız eleman (suriyeliden kastın budur sanırım) çalıştırmam heleki bizim sektörde pimi çekilmiş el bombasıdır ama sen bunun bile ne manaya geldiğini bilmiyorsun bence.

Son olarak 15 yaşındaki çocuk yapardan kasıt yapılacak iş gayet basit yorulmak yok ayağa kalkmak yok ama ben gelmiş burada kimlere neler anlatmaya çalışıyorum diye düşünmeye başladım.

@magnetroN tamam hocam

veteriner hekim diploması
b2 ingilizce+1 dönem yurtdısı eğitim tecrübesi

sertifiaka cart curt yazmıyorum her türlü iş yapmaya hazırım ne verirsin bana harbi merak ettim benim ederim nedir?

O sertifikaların bende hiç bir işe yaramaz makine mühendisi olsaydın olabilirdi ama.Benim sektörümde asgari ücrete tabi olursun he zamanla işi ele alır üretime geçer ortaya bir şeyler çıkarmaya başlarsın gözümde mühendisten farkın olmaz bu maaşınada TABİKİ yansır.

Yani senli benli konuşuyoruz ama benim mantelitem bu şekilde.

İşin özü ne biliyormusunuz beyler bir müessese sahibi çalıştıracağı elemanın kendisine ne katacağını önce bir süzer buna göre maaş belirler bir çaycının 5000 tl aldığıda ancak alice in harikalar diyarında olur sanıyorum ne diyeyim.

@Desert Fox
yav bırak şimdi diplomayı ingilizceyi falan.
asgari ücret veririm.
işine gelirse.
ne yani üniversite okudun da noldu?
seni sömürebildiğim kadar sömürmeye bakarım ben. ne istiyorsun yani canımı mı alacan? asgari ücret neyine yetmiyor?
700 liralık evde oturacağına 150 liralık kulübede yaşa.
Üç öğün yiyeceğine 1 öğün ye. hem çok yemek zararlı bak obez olursun.
evlenme bi de bak sana abi tavsiyesi, karı dırdırı mı çekecen la? boş ver takıl tek tabanca işte. asgari ücret sana yeter artar bile. 12 yıl sonra bi şahin bile alırsın bak.

@berberci

Söylenecek bir şey varda kardeşimi ezmek istemiyorum diye yazamıyorum biliyormusun.Tekrar belirteyim düüşünce yapını değiştir yanlış yoldasın.

Madem ki bu kadar dolmuşsun çalışma kardeşim işini kur? Ben kendi iş yerimi açarken girdiğim borcun miktarını duysan küçük dilini yutacaksın belkide ama ne oldu riske girdim başardım.Arkadaşım kardeşim senin için en iyi olan riske gir işini kur işinin patronu ol iş veren ol.

Bilmem anlatabildimmi bol şans kolaylıklar dilerim.

Her aldığımız nefesin şükrünü edelim ilk önce. 1 ay önce sapasağlamken beraber hastaneye gittiğimiz arkadaşım, 60 kilodan 40 kiloya düştü ve acı çekerek vefat etti çok yakın zamanda. İhtiyaçlar çok, ihtiyaçlar çok olunca beklentilerde bir o kadar artıyor. Ne iş yaparsak yapalım, ne kadar kazanırsak kazanalım yetmeyecek. Ancak bana göre bu dünyada daha büyük problemler var. Her şeyden önce insan olmak için gereken erdemlerimizi kaybettik. Binlerce insanın olmayı istediği öğretmen odaları mutsuz insanla dolu. 10 TL ek ders ücreti için insanlar yamyam gibi birbirlerine saldırıyor.

@berberci
Hocam boşver, bunlar gariban adamları sömürmeye alışmış. Asgari ücretle kira mı ödesin benim vatandaşım, kıyafet mi alsın, dışarı mı çıksın, yoksa elektrik-doğalgaz faturası mı ödesin?

Alışmışlar insanlarımızı köle gibi sömürmeye, yukarıda "ALLAH" var. Geçen yıl bir tane şerefsiz evladı, çöpçü abimize tokat atmıştı işveren diye, neden peki kocaman adam içine atıyor bu olanları yoksa altta kalır mı?

Çünkü adam karın tokluğuna çalışıyor, işten çıksa çocuğu aç kalacak. Aç kalmamak için şerefsiz evladının tokadına 'bile' katlanıyor. Diyecek birşey bulamıyorum...

engelleyin geçin arkadaşlar bu iş beğenmiyor diyenler ya işveren yada iyi bir maaş alan birisi ki halden anlamayan insandır.

Zamanında çok işde çalıştım, hem okudum hem çalıştım.. Askerlikten sonra 3 yıl işsiz kaldım tam 3 yıl (garsonluk benzeri ara işleri saymıyorum) ve işyerleri bu tarz tiplerlerle (Şekil-A'da görüldüğü üzere @magnetroN) dolu olduğu için sonunda kendi iş yerimi açtım Allah'a bin şükür..

Sizi en iyi ben anlarım herhalde kardeşlerim.. Biliyorum hayat çabucak geçiyor hayaller hedefler hep yarım yamalak gönül kırık psikoloji darmadağın ama lütfen umutsuz olmayın, kendinizi asgari ücret için kimseye ezdirmeyin ve aramaktan vazgeçmeyin..

Daha yüksek gelir ve hayat standartı hepimizin hakkı bunu unutmayın, kimse sizi 3 kuruşa 10 saate haftanın 6 günü köle gibi çalışmayı kabul etmiyorsunuz diye yargılayamaz. İyi şartlarda ve düzgün ücretlerle yaşam sürebilmek adına toplu mücadele bilincini geliştirmek zorundasınız, ama tavsiyem sabit de durmayın.
Unutmayın, çalışmazken aslında farkında olmadan daha çok para harcarsınız.. Bir şekilde ufak tefek döndürmeye çalışın..

Allah hepimizin yardımcısı olsun

Merhaba,
Aşağıda paylaşılanlar bu konuda vatandaş (ekşi sözlük) yorumlarıdır. Sevgiler.

"şöyle ki, inşaat ve sanayi sektörlerinde ara eleman sıkıntısı hat safhada. biz şantiyede eskisi gibi ne doğru düzgün kalıpçı, ne sıvacı, ne tesisatçı eleman bulamıyoruz. yok yani eleman yok, sanayide de bu şekilde.. günlük yevmiyesi 120 tl olan işi öğrenip yapmak istemiyor gençler. ya prestijli bulmuyor işi ya da zor geliyor.. yok işte aşağıdan adam gelmiyor.. ayda 3000 tl kazanacakken bu ağır işte, gidiyor hizmet sektörünün dibinde ağlıyor.. bi avmde asgari ücretli bi tezgahtarlık işi bulsamda ayda bin tlye çalışsam diyor. durum maalesef budur."

"türkiye de işsizlik var ama sebebi ise iş beğenmemek değil işe göre adam yetiştirememektir.sen adama fakülte okutup ömründen kemiksiz 16 yıl alıyorsan onu bi zahmet hamal yapmamalısın."

"yeni mezun mimara asgari ücret teklif etmek gibi bir gerçek de var.
o paraya kapıcı al sen, mimar senin neyine."

"bir uçak mühendisinin, dönercide komilik yapmak istememesine şaşıranların acımasız düşüncesidir.
not: uçak mühendisi değilim, döneri de çok severim"

"Türkiye'de bir mühendise, mesai saatlerine cumartesi günlerinin de dahil olduğu buna rağmen maaşın neredeyse asgari ücretle yarışır fiyat teklif edilmesi sonucu oluşan haklı bir beğenmemedir."

"aklıma zaytung haberini getiren açıklamadır.
-başbakan'ın 'işsizlik yok, iş beğenmiyorlar' açıklamasından etkilenen odtü'lü genç, mahalle berberine kalfa oldu-"

"türkiye'de hala köleler değil insanlar yaşadığı için kısmen doğru sayılabilecek saptama. oysa ki 950 lira alıp hiçbir güvenlik önlemi alınmayan madenlerde çalışmaya ve ölmeye koşmalıyız, üniversite eğitimi alıp çok iyi vasıflara sahip olup 1500 liraya çalışmalıyız, sendikal haklardan vazgeçmeli insan gibi yaşamayı hayal etmemeliyiz. bu ülke 30 bin lira kazanan kabzımala serbest piyasa deyip 2000 lira kazanan öğretmene 2 ay maaş almasınlar diyenlerin ülkesi."

"mesela bir isveç olsak hak verebilirdim bu yoruma. malum orada çöpçü ile doktor'un aldığı maaş, sahip olduğu haklar birbirinden çok da farklı değil. kimse üniversite mezunu olmaya zorlanmıyor, adam lise mezunu olup gayet rahat yaşam sürebiliyor, çünkü beğenmek zorunda bırakıldığı iş süründürmüyor. örneğin meslek lisesi kavramı buradaki gibi içi boş bir kavram değil. teknisyen olup hayatını lüks(link) içinde geçirebiliyosun. buradaki olayı meslek beğenmemek olarak görenler için ricam gidip o işlerde çalışarak 4 kişilik aile geçindirmeyi denesinler. bence o beğenilmiyor denen meslekler bir doktorun yarısı kadar kazandırsın memlekette doktor kalmaz. "

"küfür, başka bir tane daha küfür, küfür, küfür, en güzel küfür en sona gelsin, dayanamadım bir tane daha küfür.

tamam sakinim"

"iş beğenmiyor dediğiniz insanlara asgari ücretle işe girebilmek için bile torpil aratmanız yüzünden olabilir mi acaba bu işsizlik?"

"Buhranlar Ve İşsizlik (John Maynard Keynes )
John Maynard Keynes 1936 yılında büyük ilgi toplayan ” İstihdam, Faiz ve Paranın Genel Teorisi”( Genel Teori ) kitabını yayımladı. Keynes Klasik İktisat Okulu öğretileriyle yetiştirilmesine rağmen kitabında ekonomiye dair farklı bakış açıları getirdi.
İskoç ekonomist Adam Smith 1776 yılında yayınladığı Ulusların Zenginliği kitabında piyasayı görünmez bir elin yönettiğine deyinmiş ve ekonominin doğal dengeyi kendiliğinden bulacağını söylemiştir.Kısaca eğer piyasada işssizlik varsa ücretler düşecek ve işverenler daha çok işçi istihdam edecek, böylece piyasa dengeye tekrar kavuşacaktı.
Keynes Genel Teori kitabında, Klasiklerin aksine ücretler genel seviyesinin çok yavaş değiştiğini, bu nedenle durgunluk (resesyon) sırasında fiyatlar düştükçe ücretlerin değeri artacağini ve şirketlerin daha az işgücü talep edeceğını söyler.Ekonomik çöküntülerin getirdiği talep işçileri işsizlik, şirketleri de düşük üretim kıskaçında bırakır.Kısaca Klasiklerin görüşlerindeki doğal denge, gerçek ekonomilerde mevcut değildir.Bu mevcut olmayan denge birçok iktisadi olayında birleşmesiyle 1929 yılında Amerika Birleşik Devletleri’ndeki Büyük Buhran’a neden oldu. ABD’de üretim %40 oranında düştü ve 14 Milyon Amerikalı işssiz kaldı.
HÜKÜMETLERİN GÖREVLERİ
Keynes İşsizliğin azaltılması ve ekonomik krizden çıkmanın sorumluluğunu devlete vermiştir. Kısaca hükümetler ekonomiye daha çok yatırım yapacak, böylece toplam talepte bir artış meydana gelecekti.Artan talebi karşılamak için şirketler daha çok işçi istihdam edecek ve işsiz sayısı düşecekti.
Keynes’e göre devletin yatırım şekli önemli değildi. Hükümet ekonomik sistem üzerinde talep sağlamayı başardıkça sistemin düzeleceğini savunuyordu.
(kaynak:(link))"

@magnetroN

Ustadim müessesenizde herseyiyle sizin istediginiz gibi bir eleman en fazka ne kazanabilir?

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Devlet ongorusuz davraniyor. Ornegin feto muhabbetinden dolayi dersaneler kapandi. Ama universitelerdeki ogretmenlik ogretmenlik kontenjanlari ayni kaldi. Surusune bereket ziraat fakultesi bolumu var. Ama ziraat muhendislerinin calisma yapacagi alan genis olmasina ragmen adam gibi tarim politikasi yok.
Acik ogretimde en cok okunan bolum iktisat isletme kamu yonetimi. Ama is garantisi yok. Duz liseler komple kaldirilmali. Zaten kpss ile duz lise mezunlarinin memur olmasi cok zor. O zaman ne diye duz lise var? Vesaire vesaire...
İhtiyac talebinden fazla Tonlarca dometes yetistirip bu domatesleri ne yapacagini bilmeyen cifti misali surusune bereket cocuk yapin diyen hukumetin bu cocuklara gelecek saglayamamasi ile ayni durum...

Geri