Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

istanbul boğaz yüzme maratonu

Duyguny 15 senedir bu yarişmaya katiliyor olman ilgimi çekti gercekten. Yarismaya ilk defa katiliyorum belki yarismayla ilgili tavsiye edebilecegin birkac sey vardir.

Scudo
@Ozden Ozturan

Yine ölçtüm,
20 dakikada 1000metre yüzdüm.
Ama nabzım çok yüksek, durmak zorunda kalıyorum.
Yüzme stilim yoruyor sanırım işin inceliklerini öğrenmem lazım.
Havuzda yüzmek zor galiba..
Her 25 metrede dönmekte zamanda kaybettiriyor tabii. (Havuzun boyu 25m)

Şimdilik hedefim sadece durmadan 1 saat yüzebilmek.
Süre önemli değil..

@Levent_K

Havuzda yüzmek denize gore daha zordur ve her 25 mt de bir donus yapman bayagi yorar seni.

@Özgün Acar

tam tersine daha kolaydır...
daha hızlı yuzersin heleki 25likte 50liliğe göre daha da hızlı...
takla atmayı biliyorsanız tabii...

@Özgün Acar

sormak istediğiniz bişey varsa yardımcı olmaya çalışırım...

(link)

tesadüfen buldum,
buradaki önerileri dikkate almaya başladım,
sanki yorulma eşiğim biraz daha uzadı...

başka iyi linkler varsa teşekkür ederim.

Havuzda uca gelince takla atmak...daha var sanırım,
8-10 kere denedim. ama takladan sonra yönüm şaşıyor, doğrultuyu tutturamıyorum.

@duyguny

Deniz suyunun kaldirma kuvvetiyle havuz suyunun kaldirma kuvveti bir degildir.Deniz suyunda yuzmek havuza gore kat kat daha kolaydir.Ayrica 25 mt lik havuz tabikide 50 mt lik havuzdan daha hızlı dönülür fakat cok iyi bir sekilde donus yapabiliyorsaniz.

Denizin kaldırma kuvveti ile yüzmek elbette daha kolaydır.Ancak 50-100 mt !Denizde 1km yüzmek dahi ağzı,genzi,boğazı yakmaya başlayınca tatlı suyu çok arıyor insan ve performansı çok etkiliyor.10.7 km açık denizde 3.17dk yüzdüm ve hayatımın en zor tecrübesi idi.

• Beğen
Tepkiler: Fırat Dizman
ben uzun mesafelerden bahsediyorum elbette...
kalkıp da 10k denemesi yapmadım ama yarışlarda yuzdugum 1500 derecelerini karsılastırma imkanım var, tabii akıntıya göre değişebiliyor bunlar, ama tatlı su daha avantajlı, herzaman deniz suyu daha yogundur kaldırır diye bi şey var herkes ona takılmış, dendiği gibi tuz yogunlugu ağzı burnu genzi çok etkiliyor, havuzda takla atmanın avantajı da önemli tabii...
deniz de parkuruna göre 1500m 20.30-21.30 arası çıkıyor havuzda ise 19.30..
ama tatlı su da mesela egirdir de 19.30 cıkmıstı derecem...
tabii bunlar goreceli dereceler o günkü durumunuz falan da onemli ama genel olarak havuz denize göre daha önemli...
takla atmayı pek beceremeyen arkadaşlar için soyluyorum, bizim 1 arkadaş var takımda çocuk 1 ayda benden daha iyi takla atar duruma geldi...
sadece her donuste taklayı kullanmaya çalışın cunku takla atarak hızda sureklilik sağlarsınız...

@nahsen deniz yaşar

istanbul ya da çanakkale boğazında bahsedilen etki hissedilmiyor ama alanya da yuzme maratonunda geçen sene gerçekten hissettim tuzdan burnum yandı resmen, hayatımda ilk defa yarışı bırakmayı dusundum...

Yarismaya 7 gun kaldi tek dilegim 30 agustos pazar gunu poyraz esmesi =) Deniz analarindan baya tirsiyorum =)

@Özgün Acar

Çanakkale boğaz yarışı kaç km? (gerçek yüzme mesafesi olarak)

Ben hafta sonu Sarosdaydım ve deniz inanılmaz soğuktu.
Bende bu sene ilk defa katılıcam deniz suyu sıcaklığı hakkında bilgisi olan varmı yada soğukluğa karşı önerisi olan

3.8 mil olarak biliyorum. yani 7 km civari. Bende erdekte hazirlaniyorum yarisa gercekten su cok soguk her gun hava ruzgarli. Gerci bi sure sonra suyun soguklugunu pek hissetmiyorum.

@Özgün Acar

Ben şarköydeyim...
geçen burada sağlam vardı onlardan sanırım çanakkaleye kaçtılar...
ben hergun şarköyde yüzüyorum...
mesafe olarak çanakkaleye çok yakın, deniz sıcaklığı çok iyi oluyor...
saroz tabii ki soğuk olur ege suyu....
saroz hep soğuktur ama çanakkaleye yıllardır giriyorum o kadar soğuk oldugunu hatırlamıyorum...
düz çizgi çizerseniz 4-4.5km civarı ama rotadan dolayı 6km civarı, gerçi son senelerde dereceler bayağı düşmüş demek akıntı eskisi kadar etkilemiyor...
cumartesi buradan bisikletimle yola çıkacam, 100km civarı binecem...
yolda gorurseniz el sallayın :D

Bogazi gectik sonunda =) Deniz anasida yok gibiydi. Duygun tebrik ederim genelde 3. geldin sanirim.

@Özgün Acar

tesekkur ederim...
çoğu arkadaşa deniz anası çarpmış, genç bi triatlet arkadaşımızın gözü şişti hastaneye gitti falan...
bana finishe doğru çarptı ama pek sallamadım :D
İyi antreman yapmıştım ama bu kadar iyi bir sonuç beklemiyordum...
ama gayet iyiydi, çok keyif aldım 2 kupa birden kaldırmak güzeldi :D

Geri