Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

istanbul boğaz yüzme maratonu

tebrikler duyguny

dün bende yarıştaydım. 29 undaki breafing in kurbanı oldum bize L çizip çok kolay bitiriceğimizi soyledi Gestaş müdürü, L çizdirmek lazımdı o adama:):D .
zorda olsa 1,5 saatte bitirdik

Scudo
Yarista gozlemledigim cok iyi yuzucu olmaniz yetmiyor canakkale bogaz yarisinda stratejide cok onemli.yarisin sonunda bende sag tarafa kayanlardan biriydim =) Tecrube cok onemli tabiki bu tur yarislarda. ekim ayinda alanya yuzme maratonu var katilmayi dusunuyorum.

@Özgün Acar

Alanya yüzme maratonu boğazlara göre daha kolaydır. Boğazlara hiç girmedim ama akıntı olduğu konuşuluyor. Alanyada ise 2 defa yüzdüm.

Alanyada ise böyle bir ters düz çapraz eğri :) akıntı söz konusu değil. Dubaları kaçrımadıktan sonra dümdüz yüzüyorsunuz. Oldukça keyiflidir...

Bogazdada akinti arkanizda yuzuyorsunuz bence bogaz daha kolay olmali =). ilk kez uzun mesafe yarisina katildim ve fazla zor gelmedi acikcasi. Alanya maratonunda yabanci sayisi fazla sanirim hatta ilk 3 te rusyadan diye biliyorum.

Alanyaya katılan sporcuların çoğu yabancı Triathletler. İlk 10 hatta ilk 15 onlardan oluşabiliyor.

@allylic

aslında L değil de yarım elips gibi bi yörünge çizdik..
bu yarışta çok iyi rota tutturduğumu düşünüyorum, sonlara doğru biraz daha iyi gitseydim 1 çıkabilirdim...

@Özgün Acar

tabii ki tecrübe çok önemli..
ben 12 kere oraya katılmamış olsam 10. bile anca çıkardım...

@Oksal Özdöl

Alanya kesinlikle boğazlara göre daha zor..
özellikle çanakkale bu sene çok rahattı...
alanya öncelikle daha uzun sürüyor akıntı olmadığı için 1.ler 20-25dk daha uzun sürede çıkıyor...
üstüne o kadar yoğun tuz var ki ağzım burnum yandı geçen sene, hatta 1 ara yarışı bırakmayı bile düşündüm, alanyaya katılacam ama maratonu bilmiyorum :D

@duyguny

Valla duygun alanya daha kolay dememin sebebi akıntı falan olmamasıydı. Dediğim gibi ben çanakkale yada istanbulda boğaz yarışına girmedim.

Ama hep duydum yok ters akıntı var kaçırdınmı ötersin gibilerinden.

Ne bileyim o akıntıların yüzücülerin lehinde olduğunu.

Eğer çanakkle ve istanbulda akıntı yüzücülerin lehine ise alanya çok daha zor bir yarış olabilir özellikle ilk burnu dönene kadar...

meis-kaş yarışına hiç katılan var mı? Seneye katılmayı düşünen? Yüzerken sıvı tüketimi nasıl oluyor? Belli noktalarda bekleyen botlar mı var?

İstanbul boğaz'la birlikte o yarışa da hazırlanmayı düşünüyorum. Çok sevmeme ve istememe rağmen, Boğaz pis ve pusula denizanalı olursa yüzmem.

Seneye bende meis-kas yarisana katilmayi dusunuyorum. Bu sene canakkale bogazindada cok fazla deniz anasi yoktu herhalde olsaydi yarışı birakabilirdim. istanbul bogazinda canakkale kadar deniz anasi yok diye biliyorum. Yada ins yoktur demeliyim.

ben de onumuzdeki sene ona katılmak istiyorum boğaz da yeterince tecrube kazandık...
istanbul boğazı konusunda abartıyorsunuz bence..
boğazın üstündeki su genel olarak temiz karadenizden geldiği ve akıntı kuvvetli olduğe için, çarpan 1-2 çöp mühim değil diye düşünüyorum...
hele ki denizanası hiç yok
çanakkale de feribottayken bolca gördük özellikle finise yakın 1km civarında bayağı denk geldi bana hatta 200m kala 1ine çarptım ama bişey olmadı...

Kas meis yarisi hakkinda daha detayli bilgi almak ve katilanlarin yorumlarini okumak icin www.yuzuyoruz.com adresindeki forumlari okumanızı tavsiye edebilirim... Bu sene Istanbul bogaz gecisi icin secmelerin yapildigi gun kosuldu bu yaris, bu nedenle de yuzuculer iki yaristan birini secmek zorunda kaldi.

ramazan nedeniyle yüzmeye ara vermiştim. bir ay sonra tekrar havuzda yüzmeye başladım ama 2 km yüzen ben 1 km yi zorlanarak yüzdüm... seneye yapılacak istanbul boğazı yüzme yarışlarına daha çok var ama kısa sürede bu kadar formdan düşmek beni korkuttu...

haftada iki olan yüzme seanslarını 4'e çıkarttım. haftada 4 gün birer saat yüzerek hazırlanmam yeterli olur mu tecrübeli arkadaşlar yorumlarınızı rica ederim...

tabii ki olur neden olmasın...
sonuçta hedefinize bağlı..
1.00-1.10 arası için yeterli bir antrenman olabilir durumunuza bağlı olarak
ama daha iyi derece için daha çok antreman şart :D

Çok büyük hedeflerim yok şu an için... öncelikli olarak elemeleri geçip boğazın serin sularını geçmek hedef. Birinciyi yaptıktan sonra ikinci üçüncü olursa onlarda süre hedefi koyarım kendime herhalde.
Ama öncelik boğazı geçebilmek ne kadar sürede olduğu ikinci planda :)

düzenli olarak yüzerseniz ve belirli aralıklarda bu mesafeyi arttırırsanız ilk yarışınızda zorlanacağınızı zannetmem...

Geri