Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

İstanbul sahil yolunda bisiklet sürmek yasak

Scudo
Bisiklet yolunda mangal yapılanları uyardım diye,yapan aile kadınlı erkekli bıçakla sopayla üzerime yürüyünce,bisiklet yolunu işgal edenlerin seviyesine inmektende,bisiklet yolunda bisiklet sürmektende vazgeçtim yıllar önce.Ama eğer saçma bir şekilde ceza yeme riskide varsa alternatif yolları seçmekte fayda var.

Bisiklet yolunda mangal yapılanları uyardım diye,yapan aile kadınlı erkekli bıçakla sopayla üzerime yürüyünce,bisiklet yolunu işgal edenlerin seviyesine inmektende,bisiklet yolunda bisiklet sürmektende vazgeçtim yıllar önce.Ama eğer saçma bir şekilde ceza yeme riskide varsa alternatif yolları seçmekte fayda var.
Bisiklet yolu olmayan yollar mesela, o zaman ceza kesemezler.

Yürüyüş yolunda yürüyüp bisiklet yoluna taşanların çoğu benzer tavırlar sergilediği için pek uyarmaya gelmiyor. Şahsen çok kalabalık oluyorsa alternatif bakıyorum. Ama gene de yolda arkadan bir araç çarparsa sağlam kalma ihtimalime bakıyorum, bisiklet yolunda magandalar yüzünden hiç kaza yapmadım sadece sinir bozuyor bana göre hayatta kalmak adına iyi bir alternatif. Genelde kaldırımdaki bisiklet yolu daha bir tercih edilebilir durumda benim için. Varsın Strava verileri, ortalama hız daha düşük olsun. Canımdan önemli değil.

Ben o yolda Gelin'e çarptım Gelin'e...
Öyle tehlikeli bir yol orası işte millet manyak...
Ne yapalım ölelim mi?
Madde 66 – Bisiklet, elektrikli skuter, motorlu bisiklet ve motosiklet sürücülerine aşağıdaki kurallar uygulanır. a) (Değişik:24/12/2020-7261/26 md.) Ayrı bisiklet yolu veya bisiklet şeridi varsa, bisiklet ve elektrikli skuterlerin taşıt yolunda, Bisiklet, elektrikli skuter, motorlu bisiklet ve motosikletlerin yayaların kullanmasına ayrılmış yerlerde, Bunlardan ikiden fazlasının taşıt yolunun bir şeridinde yan yana, sürülmesi yasaktır.

İnsanla çarpışmak otobüsle vs. çarpışmaktan iyidir sanki, karar sizin tabi.

• Beğen
Tepkiler: Burak Uğurlu
Bana silah çektiler uyarı yaptım diye.

Madde 66 – Bisiklet, elektrikli skuter, motorlu bisiklet ve motosiklet sürücülerine aşağıdaki kurallar uygulanır. a) (Değişik:24/12/2020-7261/26 md.) Ayrı bisiklet yolu veya bisiklet şeridi varsa, bisiklet ve elektrikli skuterlerin taşıt yolunda, Bisiklet, elektrikli skuter, motorlu bisiklet ve motosikletlerin yayaların kullanmasına ayrılmış yerlerde, Bunlardan ikiden fazlasının taşıt yolunun bir şeridinde yan yana, sürülmesi yasaktır.

İnsanla çarpışmak otobüsle vs. çarpışmaktan iyidir sanki, karar sizin tabi.
Bu yolda kamyonla çarpışma olasılığınız da bir hayli fazla.
Burada aslında uzlaşılmayacak bir şey yok. Çeşitli kanunlar ve bu kanunlar keyfe keder uygulanıyor. Hazırlanma aşamasında da ilgili tarafların ihtiyaçları gözetilmeden oldu bittiyse getiriliyor.

İşte biz de bunun doğurduğu olumsuz sonuçlar içerisinde debeleniyoruz. Arada kalan da maalesef yine biz oluyoruz. Tüm mesele bu. Yoksa sorun kanunlara uyup uymamak değil zaten.

Bisiklet yolunda bulunan zer zevata da eş zamanli ceza kesiyorlarsa kabulumdur. Turkiyenin her yerinde bisiklet yolu demek bebek arabasiyla maaile gezecek yer demek, otopark demek , motorlarin kestirme geçiş guzergahi demek. Bisiklet yolları bisiklet hariç her seyin kullanimına açık.
Bisikletin iki fonksiyonu var bir kismimiz için ulaşım, bir kismimiz ıçin spor. Bisiklet yolları bu ikisine de hitap etmiyor ne yazık ki.
Imla duzeltmesi.

Son düzenleme:
Bisiklet yolunu tavsiye edenleri bu antrenmanı yapmak için mavi yola beklerim. Haaa "illa ki 30+ ortalama ile sürmek zorunda mısın?" diyenler çıkabilir. O zaman granfondo, tırmanış vs bütün bisiklet yarışları iptal etsinler. Bu antrenmanı yapmayan insan, nasıl olacak da yarışacak. Örnek vermek gerekirse, bizim grubumuzun üyesi Buket Demirci 24h Boost Race de solo kadınlarda 1. gidiyor, antrenmansız imkanı var mı?
IMG_20220918_091756.jpg

Kendi aranızda tartışmak yerine kanun koyucu ve uygulayıcıya birlik olup talebinizi iletseniz. Bir kanun var ve buna göre ceza yazılabilir. Bisiklet yolu bisikletçiye uygun değil. Yolu yapan işletene bisikletliye tahsisi için baskı yapmak yada kanun koyucunun kanunu düzenlemesini sağlamaktan başka çare var mı ? Bunun yolu birlik olup üst düzeyde ses çıkartmak, bölgede pankartlı bisikletli dikkat çekici medyalı eylemlerde bulunmak, sosyal ağlarda kampanyalar yürütmek vs vs.

Bisiklet yolunu tavsiye edenleri bu antrenmanı yapmak için mavi yola beklerim. Haaa "illa ki 30+ ortalama ile sürmek zorunda mısın?" diyenler çıkabilir. O zaman granfondo, tırmanış vs bütün bisiklet yarışları iptal etsinler. Bu antrenmanı yapmayan insan, nasıl olacak da yarışacak. Örnek vermek gerekirse, bizim grubumuzun üyesi Buket Demirci 24h Boost Race de solo kadınlarda 1. gidiyor, antrenmansız imkanı var mı?
294501 dosyayı görüntüle
Antrenman konusunda size katılıyorum. Bunun için belki de bisiklet yolu olmayan alternatif güzergahları denemek lazım. Uzmanı değilim ancak bir süredir takip edebildiğim kadarı ile sahil yolu gibi git gel toplam 50mt den az eğimli bir parkur gözüme çarpmadı. Bu bağlamda düz yolda antrenman yapmak ile tırmanış VS gibi yarışlar için kazanım ne kadar olur o da ayrı bir konu tabi. Düşünerek eş zamanlı yazıyorum, ben olsam sahilde yapacağım antrenmanların üzerine boğaz taraflarına geçip Riva ve hatta oradan Şile vs gibi parkurları zorlarım.

Bisiklet yolundan yürüyenlerin çoğu ne yaptığından habersiz olduğu için olan sinirlenen bisikletliye oluyor. E polis de ceza yazacaksa ne yapacağız mecburen ya ceza yenecek ama nereye kadar, ya da dediğim gibi bisiklet yolu olmayan ve üzerine gidilmediği için ceza yenemeyecek alternatif yollar aramak olabilir.

Her yönüyle sıkıntılı...

• Beğen
Tepkiler: el Cezeri
Antrenman konusunda size katılıyorum. Bunun için belki de bisiklet yolu olmayan alternatif güzergahları denemek lazım. Uzmanı değilim ancak bir süredir takip edebildiğim kadarı ile sahil yolu gibi git gel toplam 50mt den az eğimli bir parkur gözüme çarpmadı. Bu bağlamda düz yolda antrenman yapmak ile tırmanış VS gibi yarışlar için kazanım ne kadar olur o da ayrı bir konu tabi. Düşünerek eş zamanlı yazıyorum, ben olsam sahilde yapacağım antrenmanların üzerine boğaz taraflarına geçip Riva ve hatta oradan Şile vs gibi parkurları zorlarım.

Bisiklet yolundan yürüyenlerin çoğu ne yaptığından habersiz olduğu için olan sinirlenen bisikletliye oluyor. E polis de ceza yazacaksa ne yapacağız mecburen ya ceza yenecek ama nereye kadar, ya da dediğim gibi bisiklet yolu olmayan ve üzerine gidilmediği için ceza yenemeyecek alternatif yollar aramak olabilir.

Her yönüyle sıkıntılı...
Hep düz sürmüyoruz, haftanın belli günlerinde NarCity tırmanışı, belli günleri de uzun sürüş yapıyoruz ama ger gün Riva/Şile yapacak vaktimiz yok ne yazık ki. Sürüşten sonra işe yetişmemiz lazım ki bizim sahil yolu, Üsküdar sahil yolundan daha güvenli 3 şeritli bir yol.

Bisiklet yolu varken de araç yolunda sürmeyin bir zahmet.

294492 dosyayı görüntüle
Söz konusu olan bisiklet yolu Küçükyalı-Maltepe arasındaki büyük dolgu alanı haricinde yanyana 2 bisikletlinin sohbet ederek gidemeyeceği kadar dar ve hemen yanıbaşındaki çimlerde top oynayan çocukların topunun kaçabildiği, peşinden çocukların da yola dalabildiği bir yol ayrıca bisiklet sürmeyi yeni öğrenen çocuklar da o yolu kullanıyor, tehlike algısının tam oturmadığı o yaşlarda sağa sola dikkat etmeden anı manevralar yapabiliyorlar. Öyle bir yolda 40 km/s ile antrenman yapıp hem kendini hem de çocukları tehlikeye atmamayı seçiyor antrenman grupları haliyle. Neyse onlar çocuktur yapar diyelim. Zamanında Bedrettin Dalan on numara bir hizmet yapmış (yanlışım varsa düzeltin), İstanbul sahillerine zihinsel engelliler için özel yürüyüş yolları yapmış. 30 yıl oldu hâlen zihinsel engelliler kendilerine özel yürüyüş yollarını kullanmaya devam ediyorlar. Ama zihinsel engelli yürüyüş yolu üzerinde adım başı mental retarde vatandaşa çarpma tehlikesi geçirmemek için de haliyle antrenman sürüşlerinde paralelindeki motorlu taşıt yolu daha doğru tercih oluyor. Maksat keyif amaçlı sürüş veya yavaş tempoda ulaşım ise dikkatli olmak şartıyla zihinsel engelli yürüyüş yolu 20 km/s geçmemek şartıyla kullanılabilir ama 120 desibel korna taksan bile mental retarde vatandaşlarımız kıçını 1 cm yana kaydırmıyor bir gün yolunuz İstanbul'a düşerse o yoldan da bir geçin ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız.

Yaşanan olay çok talihsiz, tuhaf ve saçma.
Bu tarz durumlarda yapılması gereken şudur; 60-70 tane bisikletli toplanır, o çevirme yapan polislerin önünden süzüle süzüle geçip giderler ve dur ihtarına uymazlar. O durumda polislerin kalabalık bisikletli gruba yapabileceği hiç bir şey yok.
Organize olarak örgütlenmiş bir halkın karşısında devlet dahil hiçbir güç duramaz. Bunu özümsememiz gerekiyor.

Dün ceza yiyen bisikletliden biri benimde sürekli sürüş yaptığım gruptan.
Hatta bu sabah kendisi ile birlikte Bostancı - Tuzla yaptık.
İdealtepe köprüsü altında polis işaret ediyor ve arkadaşı durduruyor.
Kendisinden kimliği istiyor ve arkadaşta rutin bir gbt uygulamasıdır deyip kimliği uzatıyor.
Polis kimliği alır almaz 427 lira cezayı yazıyor.
Sebebi ise bisiklet yolundan gidilmemesi.
Arkadaşımız buna dair bir levha ve işaret olmadığını söylemiş.
Fakat polis kendinden emin şekilde “bunu bilmeliydiniz” diye yanıt vermiş.
Bir nevi boşuna itiraz etmeyin geri alamazsınız tavrı.
Bugünkü sürüşümüzde ise herhangi bir polis denetlemesine rastlamadık.
Muhtemelen kota doldurmak için günü birlik bir uygulamaydı.

Kendisinden kimliği istiyor ve arkadaşta rutin bir gbt uygulamasıdır deyip kimliği uzatıyor.
İdealtepe köprüsünün altında bisiklet yolu yok ki... Nizami bisiklet yolu zaten hiç yok da, o üst geçicin yaklaşık 100 metre öncesi ile 200 metre sonrası arasında kaldırımı boyayarak yapılmış şeyden de yok.

15 gün içerisinde Sulh ceza mahkemesine itirazda bulunun. Peşini bırakmaz, cezayı iptal ettirirseniz, bisiklet kullanıcıları adına faydalı bir hizmette bulunmuş olursunuz.

15 gün içerisinde Sulh ceza mahkemesine itirazda bulunun. Peşini bırakmaz, cezayı iptal ettirirseniz, bisiklet kullanıcıları adına faydalı bir hizmette bulunmuş olursunuz.
Yalnız peşini bırakmayınca iptal edilecek basit bir ceza değil bu. Israrla tekerrür eden bir infial var ceza yanlışmış gibi. Ceza kanuna göre doğru. Sorun bisiklet yolunun bisiklet yolu gibi olmaması. Ama kanunen bisiklet yolu. Bana kalırsa 10 avukat tutulsa bile ceza geri dönmez, yanlış yazılmış bir ceza değil çünkü.

• Beğen
Tepkiler: osmancan71
Yalnız arkadaş yukarıda belirtmiş cezanın kesildiği yerde bisiklet yolu yok diye.
Bakınız Show Haber'e de çıkmış, görüntülerde bisiklet yolu yok.

Geri