Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

İstanbul sahil yolunda bisiklet sürmek yasak

Böyle acayip bir ülke herhalde dünyada yoktur. Yıllar önce Kızılay'da, yaya yolunda karşıdan karşıya geçerken polis durdurdu ve ceza yazdı. Yalnız tek bana değil, yakaladığı herkese kesti o cezayı. Haftaya ödemezsen cezan iki katı olur falan dedi. Ödemek için vergi dairesine gittim, makbuzu gösterdim. Aracın plakasını sordu memur. Polis cezayı bana kesti dedim, güldüler. Plaka yoksa bunu ödeyemezsin dediler. Daha sonra o uygulama kaldırıldı. Muhtemelen benzer bir salaklık yapılıyor. Hız yapan magandalara ağzını açmayan polisin gücü anca bize yetiyor. Ağızlarını burunlarını kırmak lazım da...

Scudo
Yanlış anlamayın lütfen 48 yaşındayım 80 den beri İstanbul'da yaşayan biri olarak ilk defa sizden duydum,bahsi geçen yol eski Londra asfaltı geçer, uluslararası yol olarak gecer,Edirne asfaltı diye geçer daha çokta E5 karayolu diye bilinir ama otoban olarak ilk defa sizden duydum..

Estağfurullah ne demek ben sadece zamanında haberlere çıktı diye hatırlıyorum hız sınırları düşürülmüştü 120
den 90 'a diye hatırlıyorum işte uluslar arası otoyol kuralları geregi şerit genişliği 6 metre( tamamiyle atıyorum rakam)ı ama e5 4 metreye düştü diye artık şehir içi yol kapsamına alınmıştı. (link) daha net açıklamışlar dediğiniz gibi orda herhangi bir ceza kesemezler veya uyarı yapamazlar yoksa insanlar Türkiye'nin bir ucundan diğer ucuna nasıl tur yapacaklar. Kanunlar varken biraz abartıya kaçıp keyfi uygulama yapıyor polislerimiz itiraz hakkın yok git mahkemeye diyor orda da takipsizlik verilip kapatılacak kimse uğraşamıyor videoda da görünen o hemen yan tarafta mavi bisiklet yolu olsa evet haklılar ama mavi ayrılmış yok yoksa mecbur bisikletliler o yoldan geçmeye

• Beğen
Tepkiler: bilalfidanboy
4 sayfayı da okudum. Yine @hamlet2006 nokta atışı saptamayı yapmış, tebrikler. Daha da üstüne bir şey söylemek anlamsız. Devenin de dediği gibi neremiz doğru ki?

Benim bi arkadaşım bisiklet yolunda yürüyen yayalara çekilmezlerse tekme atar, nasıl olsa beni yakalayamazlar der basardı.
Çok kızardım ama insanı resmen böyle yapmaya mecbur bırakacaklar. Yeminle her yanımız eğri...

Yaklaşık 3 ay önce Sarayburnu'ndan Florya tarafına doğru sürerken arkadan araç çarpması sonucu kaza geçirdim.
Olay yerine gelen trafik ekibi sahil kısmında ki mavi boyalı alana bisiklet yolu olarak baktığı için kusuru %100 bana yazmışlardı.
Kaza sonrası tutanağı almak için karakola gittiğimde polisler ' boşuna dava işleriyle uğraşma diyerek telkin ettiler :) ' .Tutanağa itiraz edecez ama 3 ay oldu hala dosya karakoldan adliyeye gidemedi, Kocamustafapaşa karakolu yeterli personel olmadığını ve dosyaları biriktirerek götürdüklerini söylüyor.

• İnanılmaz
Tepkiler: kemal.bahadır
her zaman ki gibi 1 seferlik bir şeydir.

• Beğen
Tepkiler: Atasoy
2. sayfa da video var, 20. saniyesinde gözüküyor. ben de sürekli o rotada sürüyorum

Ceza kesilen yer tam olarak şurası;
(link)
1663922893470.png

google maps'den de yazı net bir şekilde görülebiliyor...
üzerinde "bisikletliye yol ver" yazılan karayolunda, "karayolunda bisiklet kullanmak" suçundan ceza yazılımış...
Arkadaşlar sadece bu görüntü ile bile itiraz etse haklı çıkabilirler...

200 metre geride veya önde, adı bisikletyolu olup da bisiklet yoluyla alakası olmayan yerde olsa, sanki kanunen bişey çıkmazdı ama, tam da bu bölgede "kanunen" haklılar... Orada bisiklet yolu yok ve karayolundan gitmek zorundasın....

Ne yalan söyleyeyim trafik polislerini görünce duygulandım, gözlerim yaşardı. Aktif bisiklet sürmeye başladığım 2011 yılından ta ki 2013 yılına kadar, ben bu işine geldiği zaman ortaya çıkan, işine gelmediğinde saatlerce ihbar olsa bile görünmeyen trafik polislerini defalarca aramıştım.

Arama nedenlerim ise, mevcut bisiklet yolunun giriş ve çıkışlarını kapatan araçlar, bisiklet yolu üzerinde mangal yapan yurdum insanı, hatta bisiklet yolu üzerine davar gibi park eden yine yurdum insanlarıydı.

Bu yolun giriş ve çıkışlarına park eden davarların araçlarını üşenmeden foto çeker, o zamanlar bimer, cimer, online trafik şube şikayet hattı, 155 artık Allah ne verdiyse şikayet ederdim.

Şikayetlerime de sürekli fotoğraf ile cezai işlem uygulayamıyoruz diye cevap dönerlerdi. Bir zaman sonra foto çekip şikayet etmeyi bıraktım.Şimdi anlıyorum ki, o zamanlar boşu boşuna uğraşıp kendimi yormuşum.

155'i arayınca zaten ortalıkta olmayan ekip ve devlet, işi gücü bırakmış hafta sonu bu lanet olası şehirin stresini bir nebze olsun üzerinden atmaya çalışan insanların cebine gözünü dikmiş gibi görünüyor. Aksini düşünen varsa sahil yoluna bir pazar akşam üstü beklerim, o arkadaşımız ile kaynarca-kadıköy arası istediği bisiklet yolundan (yolu kullanabilirse eğer) süreriz. Kanun kanun demeden önce bir daha düşünür artık!

Yazık ki ne yazık. Son yıllarda bisikletten soğumamda bu yoldaki bisiklet sürücülerini taciz eden davarlar, bisikletlilere çarpanlar, bisiklet yolunu bisikletliler haricinde işgal edenler vardı, şimdi üzerine hayalet ekip de eklendiğine göre, bisikletimi çürümeye terk edebilirim.

Allah korusun kimseninde başına vermesin ama, bisiklet yolunda sürerken önünüze atlayan bir çocuğu komalık eden veya ölümüne sebep olan birisi olursa, 427tl ceza hiç kimseyi geri getirmez. Çocukluğum, gençliğim buralarda geçti, bu yolun deniz olduğu zamanları bilirim. G*tü b*lu bir bisiklet yolu yaptılar, o da yoldan başka her şeye benziyor, kalkmış buradan süreceksiniz diyorlar, hadi oradan hadi hadi.

Son söz; Bana 427tl ceza kesecek olan memur, bisiklet yollarını işgal edenlere, bisiklet yollarının giriş ve çıkışlarını kapatanlara da ceza kesiyorsa, söz veriyorum ben bisiklet yolunun olduğu yerde karayolunu kullanmayacağım.

Daha dur bekle sen. bilgiyi aldım. Gece reflektif yelek kontrolü gelecek. Ağlamıyan ağliyacak dolar beni vurmaz diyen çıtır çıtır kızaracak

• İnanılmaz
Tepkiler: Kutay P
martı terörüne bir çözüm bulsunlar önce!

Ben üzerime düşeni yaptım, buradan dövünüp durduğum yetmedi gittim cimer'e yazdım. Bir şey olur yada olmaz bilemiyorum, boş boş oturup bir şeyler düzelsin diye beklemekten iyidir değil mi?

Evet bu yolu kullanan arkadaşlar, çorbada tuzunuz bulunsun, 2 satır şikayet yazısı yazsın lütfen!

(link)

1664276578188.png

Ceza kesilen yer tam olarak şurası;
(link)
294732 dosyayı görüntüle

google maps'den de yazı net bir şekilde görülebiliyor...
üzerinde "bisikletliye yol ver" yazılan karayolunda, "karayolunda bisiklet kullanmak" suçundan ceza yazılımış...
Arkadaşlar sadece bu görüntü ile bile itiraz etse haklı çıkabilirler...

200 metre geride veya önde, adı bisikletyolu olup da bisiklet yoluyla alakası olmayan yerde olsa, sanki kanunen bişey çıkmazdı ama, tam da bu bölgede "kanunen" haklılar... Orada bisiklet yolu yok ve karayolundan gitmek zorundasın....

"Bisikletliye Yol Ver" yazmasının sebebi o sapağın, yan taraftaki bisiklet yoluyla kesişmesi. Yerdeki ters üçgenler de sapağı dönen araçların karşıdan karşıya geçen bisikletlilere dikkat etmesi için yavaşlaması gerektiğini işaret eden yer..

Ana yol değil yani bisikletliye açık olan kısım.

Şeytanın avukatlığı bana kaldı. Valla kusura bakmayın, ben bu yolu her gün kullanıyorum. Bisikletliler olarak kurallara saygı istiyoruz da, katılmak istediğimiz o trafikte biz ne kadar saygı gösteriyoruz?

Ben hayatımda bir kez bile o yolda antreman yapan bisiklet katarlarının kırmızıda durduğunu, yayaya yol verdiğini falan görmedim. Hatta bir keresinde kendine yeşil yayan yayaya çok sert atar gider yapan bir grup da oldu. Neden bisikletlileri görüp de durmamışmış. Adam, bana yeşil yanıyor sen duracaksın diyor; bizimkiler kadans tempo bir şeyler zırvalıyorlar. Onların kadansına saygı göstermeli çünkü herkes, çünkü burası dingonun ahırı.

Bisiklet yolunun kullanışlığı yok, millet orda kurallara uymuyor diye biz de mi uymayalım?

Öyle mi oluyor bu işler?

Son düzenleme:
"Bisikletliye Yol Ver" yazmasının sebebi o sapağın, yan taraftaki bisiklet yoluyla kesişmesi. Yerdeki ters üçgenler de sapağı dönen araçların karşıdan karşıya geçen bisikletlilere dikkat etmesi için yavaşlaması gerektiğini işaret eden yer..

Ana yol değil yani bisikletliye açık olan kısım.

Şeytanın avukatlığı bana kaldı. Valla kusura bakmayın, ben bu yolu her gün kullanıyorum. Bisikletliler olarak kurallara saygı istiyoruz da, katılmak istediğimiz o trafikte biz ne kadar saygı gösteriyoruz?

Ben hayatımda bir kez bile o yolda antreman yapan bisiklet katarlarının kırmızıda durduğunu, yayaya yol verdiğini falan görmedim. Hatta bir keresinde kendine yeşil yayan yayaya çok sert atar gider yapan bir grup da oldu. Neden bisikletlileri görüp de durmamışmış. Adam, bana yeşil yanıyor sen duracaksın diyor; bizimkiler kadans tempo bir şeyler zırvalıyorlar. Onların kadansına saygı göstermeli çünkü herkes, çünkü burası dingonun ahırı.

Bisiklet yolunun kullanışlığı yok, millet orda kurallara uymuyor diye biz de mi uymayalım?

Öyle mi oluyor bu işler?
Ve bu şekilde de bisikletliler, özellikle tempolu yol bisikleti binenler antipati topluyor.

Böyle acayip bir ülke herhalde dünyada yoktur. Yıllar önce Kızılay'da, yaya yolunda karşıdan karşıya geçerken polis durdurdu ve ceza yazdı. Yalnız tek bana değil, yakaladığı herkese kesti o cezayı. Haftaya ödemezsen cezan iki katı olur falan dedi. Ödemek için vergi dairesine gittim, makbuzu gösterdim. Aracın plakasını sordu memur. Polis cezayı bana kesti dedim, güldüler. Plaka yoksa bunu ödeyemezsin dediler. Daha sonra o uygulama kaldırıldı. Muhtemelen benzer bir salaklık yapılıyor. Hız yapan magandalara ağzını açmayan polisin gücü anca bize yetiyor. Ağızlarını burunlarını kırmak lazım da...
Kusura bakmayın ama vergi dairesine gittiğiniz ve size güldükleri an bir an gözümde canlandı:D Aslında her şey polislerin kanun bilmemesinden kaynaklanıyor. Motorlu taşıtlar nakil vasıtalar vergi dairelerine bağlıdır. Üzerindeki cezai işlemler takip altındadır. Ancak yayalar nakil vasıtalar vergi dairesine bağlı değildir. Hatta bu yayanın vergi müllefiyeti bile olsa bağlı olduğu vergi dairesinde bile bu ceza görünmez. Büyük ihtimalle kabahatlar kanununa göre kesilen adli bir ceza söz konusu. Asliye mahkemesine gitmeniz gerekir borç durumu için. Ancak bu gibi cezalarda itiraz sürelerinizde mutlaka ilgili mahkemelere müracat edin. En azından mahkeme süreci içinde borç tahakkuk etmez sonra zaten afla siliyorlar.

• Beğen
Tepkiler: can onur
Kaynarca tarafını bilenleriniz vardır arkadaşlar. Aşağıya bir görsel ekliyorum, eskiden işaretli alan bisiklet yolu olarak kullanılırdı. Sonra bu yolu Pendik'ten itibaren doldurup şu an ki berbat haline getirdiler!

resim_2022-09-28_122935199.png

Kusura bakmayın ama vergi dairesine gittiğiniz ve size güldükleri an bir an gözümde canlandı:D Aslında her şey polislerin kanun bilmemesinden kaynaklanıyor. Motorlu taşıtlar nakil vasıtalar vergi dairelerine bağlıdır. Üzerindeki cezai işlemler takip altındadır. Ancak yayalar nakil vasıtalar vergi dairesine bağlı değildir. Hatta bu yayanın vergi müllefiyeti bile olsa bağlı olduğu vergi dairesinde bile bu ceza görünmez. Büyük ihtimalle kabahatlar kanununa göre kesilen adli bir ceza söz konusu. Asliye mahkemesine gitmeniz gerekir borç durumu için. Ancak bu gibi cezalarda itiraz sürelerinizde mutlaka ilgili mahkemelere müracat edin. En azından mahkeme süreci içinde borç tahakkuk etmez sonra zaten afla siliyorlar.
Çok haklısınız. Vergi dairesinde oradaki memurlarla beraber güldük. İşin daha da komiği, o cezayı birçok kişiye kestiler. Yani polis kolundan tuttuğunu yakaladı ve ceza kesti. "Ne uğraşacağım" deyip ödemekten vazgeçtim. Yalnız sonrasında bir sorun çıkmadı

Kaynarca tarafını bilenleriniz vardır arkadaşlar. Aşağıya bir görsel ekliyorum, eskiden işaretli alan bisiklet yolu olarak kullanılırdı. Sonra bu yolu Pendik'ten itibaren doldurup şu an ki berbat haline getirdiler!

294972 dosyayı görüntüle
Bence daha iyi olmuş. Arabalar park edemez en azından. Bisiklet yolu olmadığı için de normal araç yolundan sürünce de ceza kesemezler.

Daha dur bekle sen. bilgiyi aldım. Gece reflektif yelek kontrolü gelecek. Ağlamıyan ağliyacak dolar beni vurmaz diyen çıtır çıtır kızaracak
Vay be :D

Geri