Scudo Sports

İstanbul'da bisiklet kullanmak...

Anonim

Silinmiş hesap
Kayıt
27 Nisan 2005
Mesaj
0
Tepki
2
İstanbulda bisiklet kullanımı ile ilgili birkaç sorularım olacak uygun yerin burası olduğunu düşünerekten konuyu açtım.
Kısmetse mart ayı sonunda bisikletime kavuşup bu sporu yapmaya çalışacağım ama sorularım olacak.
İstanbulda araba kullanmak bile zorken bisikletler için bisiklet yolları dahi bulunmuyor.Varsada çok nadir.Gerçi İstanbul'da sahil yoluna paralel olarak tanzim edilen birkaç parkın içindekilerden başka "Bisiklet Yolu" olduğunuda zannetmiyorum.
İstanbul/Yenibosnada oturuyorum.Atıyorum bulunduğum yerden Eminönü, Sultanahmet, Beşiktaş vb... yerleri gezmek istesem mecbur E-5 den gitmem gerekecek.Hiç otoyolda bisiklet süren insan görmedim.Bisikletler bu yollara girebiliyormu?İstanbulda oturan arkadaşlar hangi yollarda sürüş yapıyorlar?Küçükken mahalle aralarında gezerdim ama artık profesyonel anlamda zevk spor eğlence amaçlı sürmek istiyorum bu iki tekeri.

Biraz bu konu hakkında konuşursak sevinirim diğer arkadaşların bu konu hakkındaki düşüncelerini almak iyi olur.
 
Scudo
Yenibosnada oturan biri için en güzel yol bence Ataköy üzerinden sahil yoludur. E-5 in o bölgesinden gitmek ilk başlarda sana sıkıntı yaratabilir derim. Sahil yolları daha keyifli ve güvenli olduğu kanısındayım. Hem daha az egsoz dumanı yutmuş olursun :p
 
E-5 ten ulaşmak yerine o yola paralel daha düşük yoğunluklu araç yollarını tercih edebilirsin.. Tabii sahil yolları her zaman ideal, onu da belirtmek lazım.
 
E-5 gibi otoyollar bisiklete yasak yollar diye biliyorum.(ayrıca şehir içi E-5 TEM gibi sadece otolar için olan yollar araç trafiğinin fazlalığı yüzünden ve sürücülerin bir yerlere yetişme çabası yüzünden çok tehlikeli olabildiğince kullanma derim).Kişisel olarak ben yolu 2 kat uzatmasına rağmen yan yolları kullanıyorum.
 
Keşke böyle göstermelik değil de, düzenli bisiklete binen bakanlarımız milletvekillerimiz olsa.
Bakın herşey nasıl hızlı düzelirdi. Neyse, bu da bir başlangıç.

Ancak İstanbul'da bu sistemi entegre etmek, Dünya'nın herhangi bir yerinden daha zor.
Çünkü İstanbul'daki insan bencil. İstanbulda'ki insan kötü. Kötü değilse acelesi var. Zaten İstanbul'da olup acelesi olmayan var mı?
Trafikte saygı yok. Kul hakkı hiç yok. Belki 100 metre ilerdeyse polis korkusu, başka da bir şey yok!
 
Alibeyköy tayfası :) Bisikletçi Şen Bisiklet Bülent. Trafiğinde en berbat olduğu yeri seçmişler. Mükemmel...
 
Arkadaşlar merhaba , eğitimimden dolayı neredeyse 2 yıldır bisiklete düzgün binemiyorum ve bu sorunu çözmek için İstanbul'a bisikletimi götürmeye karar verdim ancak kafamda bir iki soru işareti var .

-Öncelikle siz İstanbul'da bisiklet ile hayatta kalmayı nasıl başarıyorsunuz ?

-Bahçelievler'den Beşiktaş Yıldıza gitmem gerektiğinde hangi güzergah en uygun olur ?(Benim aklıma Haznedar'dan tramvay yolunu takip etmem geldi , sizce güvenli olur mu ?)
 
İstanbulda bisiklete binenler......Bence hepiniz madalyalıksınız...

Kızmak yok İstanbul erkanı, Ankaralı gözü ile baktığımda ne gördüğümü yazacağım..

Bisiklete binenlerin hepsi aynı zamanda birer araç sürücüsü..

Merakımdan soruyorum, İstanbul trafiğinde ki, Ankara da 34 plakalar ya tacizle anılır veya saygısızlıkla, nasıl oluyorda güvenip bisiklete biniyorsunuz..?

Tedirgin oluyormusunuz?

Panik yaratıyormu?

Serinkanlı kullanabiliyormusunuz..?
 
  • Beğen
Tepkiler: silent_ship
Pazar günü başıma gelen bir olay: Sahil yolundan Sirkeci istikametine doğru ilerliyorum. Yenikapı yakınlarında yeni cep otoparkları yapıldı, bilenler vardır. Arkamda bir araç var, otoparka girecek, yani sağa sapacak, bense düz devam edeceğim.. Bu arada bisikletimde ayna var, arkadaki aracı takip edebiliyorum. Bana hayli uzakta olmasına rağmen hayvan gibi kornaya asıldı. Ben yine aynadan kontrol ettim, baktım bir tehlike durumu yok, dümdüz devam ettim yoluma. 100 metre ileride aracını park etti. Ben de bunu görünce yanına yanaşıp "Kardeş sen neden korna çalıyorsun söyler misin? Ya panikleyip kaza yapsam? Frene bassan sana 10 saniye bile kaybettirmez ne gerek var bu yaptığın şeye?" dedim. Bana verdiği cevap: "Korna çalıyorum, ne olmuş? Napacaksın? Benim şeridimden gidemezsin. Napacaksın?" Benim şeridim dediği yer de sahil yolunun en sağ şeridi. Yanında anası babası olmasa yemin ederim tekme tokat dalacaktım böylelerine hiç acımıyorum ama işte araya babası girdi, tamam ben özür diliyorum falan dedi, ben de ya sabır deyip devam ettim. Bu arada bahsettiğim lavuk maksimum 24-25 yaşında, altına araba çekilmiş bi bebe. Keşke tek başına olsaydı da ön tekeri savursaydım kafasına.
 
  • Beğen
Tepkiler: Boran Selçuk
@Birhan K. Aynı şey bugün akşam üzeri benim başıma geldi. Ankara köy yollarında kullanıyorum,5 dk da bir araç ya geçer ya geçmez. Arkadan kornaya asılarak gelen bir araç. Yaklaştıkça çalıyor ve Yol bisikleti olduğu için aynada yok. Durdum, ve abartmasız sanırım 70 cm uzağımdan korna çalarak geçti. 34 plaka.
 
  • Beğen
Tepkiler: Birhan K.
çok da abartılmaması gereken bir eylem. benim aslında sevmediğim söylenemez. çünkü araç sürücüleri geçmiş yıllara göre nispeten bisiklete daha aşina.
halk otobüsü, ticari taksi ve minibüsler sorun sadece. bunlara dikkat ettiniz mi pek fazla problem kalmıyor.
 
  • Beğen
Tepkiler: hashus1099
Şile yolunda sabahın 7'sinde kilitlenmiş trafiğin yan tarafında emniyet şeridinde sürerken arkada biriken ve kornalara asılan necip milletimin yaşadığı duygulara şahit olmak yeter de artar.
 
en özen göstermemiz gereken şey agresif sürmemek. ayrıca yayaların ve sürücülerin bizi görmediklerini bilmek. ondan sonra edinilen tecrübelerle istanbul'da bisiklet sürmek çok da zor değil. öngöremeyeceğimiz kazalara karşı yapacak bir şey yok tabi.
 
  • Beğen
Tepkiler: Anonim
İstanbulda bisiklet sürmek hem zor hem kolay özel araç sürücüleri diğer araç sürücülerine göre çok daha iyi dolmuş otobüs taksi servis minibüs şoförleri sıkıntı oluyor diğer araçlarda pek bir sıkıntı yok çoğu yol bile veriyor tabi öküzü çıkmıyor değil
 
  • Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege
İnsanın başına öyle şeyler geliyor ki,zamanla bir araç sürücüsünün ve yayanın yapacağı tüm hataları kestirebiliyorsun ve ona göre temkinli sürüş yapıyorsun.En öne çıkan hata araçların ayna kullanmaması.

Şehirlerin kültürel yapısı ve toplumun bakış farklılığı muhakkak vardır.Yoğun göçü en çok alan İstanbul'da aklınıza gelecek her şey ile karşılaşmak mümkün.Göçebe bir toplumuz ve modernleşen kentlerin değişimlerine ayak uyduramıyoruz.Bu da toplumda insanların birbirine olan saygınlığını güvenini sarsıyor.Sonuç ise tahammülsüzlük.

İstanbul'da bisiklet sürebilmek gerçekten ayrı bir başarıdır.Bu yüzden her İstanbul'lu bisikletçinin hayali, bir gün herkesin birbirine saygı duyduğu bir şehir kültürünün yaratılmasıdır.Fakat dediğim gibi,gidişat hayalden öteyi geçemiyor.
 
  • Beğen
Tepkiler: Boran Selçuk
En son mesajdan tam 7 yıl sonra şöyle Istanbulun trafik krizini değerlendirelim. Dikkat ederseniz kriz diyorum çünkü artık bu durum sorun boyutunu çok çok aştı. Bilindiği üzere caddelerde artık sağ şerit diye birşey kalmadı yolun bu kısmı komple otopark. Otoyollara girmek zaten yasak ama girersenizde asla ceza yemezsiniz sadece vücut bünyenize göre zehirlenirsiniz. Özellikle bisikletini spor amaçlı kullananlar sabahın köründe kalkıp antrenman yapmak zorunda kalıyorlar çünkü trafik onları sınırlıyor ! kim haftasonları güzelce uykusunu alıp aydınlıkta antrenmana çıkmak istemez ki. Tek sorun trafikte değil tabi; çukurlar, yarıklar ve cam, çakıl gibi maddelerle dolu olan yollar epey risk yaratıyor. Şartların iyileşmesini umuyorum tabiki ama her sene daha da kötüye gittiğini görünce üzülüyorum
 
En son mesajdan tam 7 yıl sonra şöyle Istanbulun trafik krizini değerlendirelim. Dikkat ederseniz kriz diyorum çünkü artık bu durum sorun boyutunu çok çok aştı. Bilindiği üzere caddelerde artık sağ şerit diye birşey kalmadı yolun bu kısmı komple otopark. Otoyollara girmek zaten yasak ama girersenizde asla ceza yemezsiniz sadece vücut bünyenize göre zehirlenirsiniz. Özellikle bisikletini spor amaçlı kullananlar sabahın köründe kalkıp antrenman yapmak zorunda kalıyorlar çünkü trafik onları sınırlıyor ! kim haftasonları güzelce uykusunu alıp aydınlıkta antrenmana çıkmak istemez ki. Tek sorun trafikte değil tabi; çukurlar, yarıklar ve cam, çakıl gibi maddelerle dolu olan yollar epey risk yaratıyor. Şartların iyileşmesini umuyorum tabiki ama her sene daha da kötüye gittiğini görünce üzülüyorum
Kuzeydeki köylere sürün hocam, İstanbulun köy yolları sahil yolundan daha iyi.
 
İstanbulda bisiklet sürmesi başarıdan ziyade İstanbulda Araba,motosiklet sürmesi hayatı idamesi bile başarı simgesi Ben Yurt içi ve yurt dışı çok sayıda gezi kamplar yaptım İstanbul plakamı gören ''Yaw orada nasıl araba kulanıyorsun trafik trafik bir daha gidersem tevbe diyen''Çok muhabbetler yaşadım İstanbulun 34 plakası orada başarı simgesi...Karavandan sonra kol-bacak-omuz-boyun-bilek kırıklıkları yaşadım motosiklet kazalarında bu sebele de 20 yıla yakın motosiklet hayatından bisiklet hayatına geçiş yaptım yada dönüş
Ama yol istanbul yolu olsada insan başka memleket insanı olsa da her zaman pür dikkatli olmalıyız tabiki yerleşimden yerleşime de dikkat etmemiz gereken şelerin önceliği değişiyor İstanbul Trafiğinde Tartışmalardan Uzak durulmalı Kaza tehlikesi bir yana Kazadan sonra yaşanılan çatışma ve yaralanmalar bir tarafa
Sağlıcakla
 
Geri