Scudo Sports

İstanbul'da bisiklet yolu

Scudo
Sahil şeridinde bulunan ilçelerin yaptığı, kaldırımın bir kısmını mavi renge boyayarak alın size bisiklet yolu demesi saçmalık zaten. Karayolları kanunun da geçen bisiklet yoluna ters düşüyor.

1 ay önce Yenikapı'dan Bakırköy tarafına doğru 4 şeritli yolda bisikletle seyir halindeyken arkadan araç çarpması sonucu yaralandım. Trafik polisi olay yerinde tuttuğu tutanak da beni %100 kusurlu göstermiş, karşı istikamet de bulunan sahil şeridinde ki mavi boyalı yola bisiklet yolu denildiği için :acpsnr:

• Beğen
Tepkiler: StanicEnemy
Bu konu sanki şu şekilde tartışılmıştır buralarda...

Fotoğraflar ile ihbar kabul edilmiyor diue biliyorum. Gördüğünüz yerde trafik polisini arayıp çağıracaksınız gelip araçları çektirecekler. Tabi gelirlerse...
Bisikletçi bir insana silah çekip tehditler savuran insanlara bir şey yapmaz iken polisler, bir de gelip böyle şeylere mi el atacaklar...

Ben emniyet mudurlugune online olarak sikayette bulunuyorum. İlgili tarihte cektigim fotograflari koyuyorum.

Aslinda cektigimiz fotograflari bir araya getirsek forumda belirli araliklarla bisiklet yollarina park edenleri toplu sikayet etsek online ihbar hattina emniyetin, daha etkili olmaz mi ?

Moralinizi bozmak istemem ama, trafik polisi bizzat gelmediği sürece istediğiniz kadar fotoğraf gönderin hatta video çekip yollayın, ceza kesmiyorlar. Vaktiyle sizin yaptığınız işlemi takıntı haline getirmiş, cimer, bimer , ibbbeyaz masa, trafik şube, aklınıza artık neresi geliyorsa yazıp yollamıştım. Aldığım cevap ise ilk satırda yazıyor.

• Beğen
Tepkiler: LastikOsman
Bugun sahil yolunda bisiklet şeridinde ilerliyordum. Caddebostan civarına yaklaşırken, eğer grupta bulunanlar bu forumdaysalar üstlerine alınabilirler. Arkadaş 8-10 yol bisikleti grup halinde ilerliyorsunuz tamam. Bisiklet yolunu komple kaplayarak gelmek ne demek yahu. Tek yönlü olarak size mi tahsis edildi bu yol. Oğlumla birlikte bisiklette 2 kişi olmamış olsaydık yemin ediyorum kafadan dalacaktım gruba, çocuğa dua edin. Hayır virajda sağa çekildim yürüyüş yapanların arasından geçeyim bari diye, hâlâ yürüyüş o yoluna çıkıp kafa kafaya gelen var. Olmaz arkadaş olmaz. O bisiklet yolu çift yönlü birer bisikletin rahat, sıkışarak da max 3 bisikletin sığacağı bir yol. Bu saatten sonra bunu mu öğreteceğiz size. Ayıptır...

Bugun sahil yolunda bisiklet şeridinde ilerliyordum. Caddebostan civarına yaklaşırken, eğer grupta bulunanlar bu forumdaysalar üstlerine alınabilirler. Arkadaş 8-10 yol bisikleti grup halinde ilerliyorsunuz tamam. Bisiklet yolunu komple kaplayarak gelmek ne demek yahu. Tek yönlü olarak size mi tahsis edildi bu yol. Oğlumla birlikte bisiklette 2 kişi olmamış olsaydık yemin ediyorum kafadan dalacaktım gruba, çocuğa dua edin. Hayır virajda sağa çekildim yürüyüş yapanların arasından geçeyim bari diye, hâlâ yürüyüş o yoluna çıkıp kafa kafaya gelen var. Olmaz arkadaş olmaz. O bisiklet yolu çift yönlü birer bisikletin rahat, sıkışarak da max 3 bisikletin sığacağı bir yol. Bu saatten sonra bunu mu öğreteceğiz size. Ayıptır...
Bahsettiğiniz o bisikletliler eminim birçok şeyden şikayetçidir. Ama gel gör ki kendilerinin bir farkı yok.
Bu tür enteresanlıklar yüzünden sahil şeridinde uzun süredir sürmüyorum. Başıma bir şey gelecekse de asfalt yolda gelsin diyorum.

IMG_20220804_192726.jpg

Selamiçeşme özgürlük parkı;

"koşu yolunda bisiklet sürmek yasaktır" tamam da, "bisiklet yolunda" koşmak, yürümek yasak değil midir?!?

292485 dosyayı görüntüle

Selamiçeşme özgürlük parkı;

"koşu yolunda bisiklet sürmek yasaktır" tamam da, "bisiklet yolunda" koşmak, yürümek yasak değil midir?!?
O parka yakın oturuyorum, oradaki bisiklet yolu yok hükmünde desem abartmamış olurum sanırım. Parka gün yapmaya gelen teyze grupları etten duvar örerek yürümeyi çok severler.

Arkadaşlar yeni konu açmak istemedim , bugün bağdat caddesindeki sol taraftaki bisiklet yolunu kullanmadığım için ceza yedim.Bunun bir şekilde haklı gerekçesi var mı ben yolun en sağından gidiyordum zaten karşı tarafa geçemedim(zaten arabalar vardı) zaten dönecektim özgürlük parkı yoluna orada sivil polis denetim durdurdu bana bisiklet yolundan gitmemi ve öyle karşıya geçmemi söyledi böyle bir uygulamaya ilk defa rastladım buna itiraz edilebilir mi?

Arkadaşlar yeni konu açmak istemedim , bugün bağdat caddesindeki sol taraftaki bisiklet yolunu kullanmadığım için ceza yedim.Bunun bir şekilde haklı gerekçesi var mı ben yolun en sağından gidiyordum zaten karşı tarafa geçemedim(zaten arabalar vardı) zaten dönecektim özgürlük parkı yoluna orada sivil polis denetim durdurdu bana bisiklet yolundan gitmemi ve öyle karşıya geçmemi söyledi böyle bir uygulamaya ilk defa rastladım buna itiraz edilebilir mi?
Çok ilginç. İlk defa duydum. Her zaman yapılsa bu uygulama tamam ama deneme tahtası gibi 365 günün 3 gününde yapılıp çarpılanlara yazık oluyor. İtiraz etmenizde fayda var ama sonuç alacağınızı pek sanmıyorum açıkçası. Gerekçe nedir cezanın. Özel bilgileri kapatıp paylaşma imkanınız var mı?

Çok ilginç. İlk defa duydum. Her zaman yapılsa bu uygulama tamam ama deneme tahtası gibi 365 günün 3 gününde yapılıp çarpılanlara yazık oluyor. İtiraz etmenizde fayda var ama sonuç alacağınızı pek sanmıyorum açıkçası. Gerekçe nedir cezanın. Özel bilgileri kapatıp paylaşma imkanınız var mı?
Valla 2015 den beri bisiklet kullanıyorum bu kadar saçma bir nedenle ceza yiyeceğimi düşünemezdim.Hadi kırmızı ışıkta vs geçsem neyse de zaten bisiklet yoluna gitmem anlamsız.Açıklama da bisiklet yolu olan yerde karayolunda bisiklet vs elektirikli scooter kullanma yazıyor defalarca geçtiğim yer polise sorduğumda şikayet dedi.

• Beğen
Tepkiler: Awacs7n
Valla 2015 den beri bisiklet kullanıyorum bu kadar saçma bir nedenle ceza yiyeceğimi düşünemezdim.Hadi kırmızı ışıkta vs geçsem neyse de zaten bisiklet yoluna gitmem anlamsız.Açıklama da bisiklet yolu olan yerde karayolunda bisiklet vs elektirikli scooter kullanma yazıyor defalarca geçtiğim yer polise sorduğumda şikayet dedi.
Herkese yapılsa tamam. Geçmiş olsun. Kurala göre evet ceza olmalı. Gerçi araba için de aynı şey geçerli, bir yerde ceza yiyorsunuz, aynı yerde başka kusur işleyenler ceza yemiyor o sırada denetim olmadığı için. Sizin için talihsizlik olmuş.

Burada paylaşmanız iyi oldu şahsım adına bu konuya dikkat edeceğim artık. En azından polis varsa sağda önünden geçmem. Plaka yok sonuçta.

Herkese yapılsa tamam. Geçmiş olsun. Kurala göre evet ceza olmalı. Gerçi araba için de aynı şey geçerli, bir yerde ceza yiyorsunuz, aynı yerde başka kusur işleyenler ceza yemiyor o sırada denetim olmadığı için. Sizin için talihsizlik olmuş.

Burada paylaşmanız iyi oldu şahsım adına bu konuya dikkat edeceğim artık. En azından polis varsa sağda önünden geçmem. Plaka yok sonuçta.
Aynen ben gbt ye bakacağını sandım sivil polisleri de görünce yoksa ceza yiyeceğimi bile bile durmazdım çünkü ben ordayken bir kaç motorcu kaçtı trafik olduğu için işin kötüsü böyle bir şey devam ederse bostancı pendik sahilyolun da da her bisikletçiye ceza kesilmesi lazım bu mantıkla orada da baya büyük bisiklet yolu var.

Aynen ben gbt ye bakacağını sandım sivil polisleri de görünce yoksa ceza yiyeceğimi bile bile durmazdım çünkü ben ordayken bir kaç motorcu kaçtı trafik olduğu için işin kötüsü böyle bir şey devam ederse bostancı pendik sahilyolun da da her bisikletçiye ceza kesilmesi lazım bu mantıkla orada da baya büyük bisiklet yolu var.
Kanunen sahil şeridinde yoldan gitmek yasak aslında. Bu işi sıkılaştırırlarsa can sıkar. Gerçi tek başına çok tehlikeli o yolda gitmek. Grup olarak daha güvenli.

Şu cezayı beyinsiz iki ayaklılar bisiklet yolundan yürürken neden yazmıyorlar? Böyle bir ceza yazılmaması lazımdı size.

IMG_20220806_213341.jpg denetimlere dikkat edin scooter bisiklet vs kullanıyorsanız bisiklet yolu varsa oradan gidin eğer gitmem diyorsanız yakalanmayın bisiklet yolu çok fazla yok olunca da böyle ceza yazmak için pusuda beklerler oradan gitmediğin için ama oraya park eden arabaları söyleyince veya yürüyen yayaları cevap yok.

Merhaba,

Bisiklet yolundan gitmedi diye yazılan cezalara itiraz edebilirsiniz, etmelisiniz de. Kanunda tarif edilen (Trafik Kanunu 66. madde yanlış hatırlamıyorsam) bisiklet yolunun Bağdat Caddesi, sahil yolu ve bilimum yerdekilerle alakası yok. Kanun der ki, normal araba yolunun sağında (Kaldırımda değil, yolun sağında) bisiklet için özel olarak ayrılmış bir bisiklet yolu varsa bisikletler orayı kullanmak zorundadır, yoksa en sağ şeridi kullanabilirler.

Merhaba,

Bisiklet yolundan gitmedi diye yazılan cezalara itiraz edebilirsiniz, etmelisiniz de. Kanunda tarif edilen (Trafik Kanunu 66. madde yanlış hatırlamıyorsam) bisiklet yolunun Bağdat Caddesi, sahil yolu ve bilimum yerdekilerle alakası yok. Kanun der ki, normal araba yolunun sağında (Kaldırımda değil, yolun sağında) bisiklet için özel olarak ayrılmış bir bisiklet yolu varsa bisikletler orayı kullanmak zorundadır, yoksa en sağ şeridi kullanabilirler.
Haklısınız itiraz edeceğim zaten zaten memurun trafik kurallarını pek bildiğini sanmıyorum.Bana dediki bisiklet yolu yoksa kara yolunu kullanabilirsin ancak o yol karayoluna bağlı değil bildiğim kadarıyla belediyelere bağlı karayolu (e-5 tarzı olması 2 gidiş 2 geliş veya daha fazla) o dediği yolda bisiklet dışında ne ararsan var zaten park etmiş arabalar , bisiklet yolunda bekleyen yayalar , martı motor vs...

Ben de bisiklet yolu olsa dahi karayolunu kullanıyorum genellikle, biaiklet yolundaki insanlardan ziyade bisiklet yollarının durumu sebebiyle karayolunu tercih ediyorum. Ama yine de kanundaki tanımlara takılıp açık aramaya çalışmayın zira orda bahsedilen karayolu KGM'ye bağlı manasına gelmiyor, kara-hava-deniz üçlüsündeki karayı temsil ediyor, kaldırım da dahil.

Üzgünü ama ceza haklı mı haklı, hoş mu hiç değil. Sizin için büyük talihsizlik olmuş.

Geri