@recep24ank
Bisiklet yolu olmadan da acilan kapilara aradan ustumuze kiranlara karsi birsey yapamiyoruz. Adamda bu kultur yok, arabanin sigmadigi yerden birsey gecemez nasilsa mantigi. Bircok ulkenin kanunlariyla icli disli oldum. Turkiye' de bisiklet adina kanun yok denilecek kadar az, arac ile ayni sorumlulugu tasir falan filan, 2349 sene once yazilmis. 1.5m yaninda gecmesi gerekir arac diye bir kanun var Almanya da. Video ile polise sikayet edince 30euro ceza kesiyor plakaya. Mail ile sikayet edebiliyorsunuz. Yeni zelanda da email ile sikayet edebiliyorsunuz. 1.5m kanunda tavisye sadece zorunlu degil, ancak yine de polis sikayetleri takip ediyor. İngiltereye hic girmeyecegim zaten, bisikletli polisleri var.
Turkiye de onumu kiran araci sikayet ediyorum, cevap yok. Kirmizida gecen arasi sikayet ediyorum, cevap geliyor ceza kesildi diye. Baska birtane sikayet ediyorum cevap yok. Trafik denetleme sitesine giriyorsun 14 sene once yapilmis, sag tarafta "hiz yapma" isimli rap sarkisi ile un yapan trafik polis memuru videosu var. Ustume saldirani sikayet ediyorum cevap yok. Mail aticam diyorsun email adresi yok. Beyaz masaya gonderelim diyorsun ordan da cevap yok. Adamla tartisiyorsun, seni koruyabilecek herhangi bir kanun yok bisiklet ile ilgili. Ondan sonra basini egip gidiyorsun bu ulkede.