Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

İstanbul'da bisikletle işe gidip gelmek

@Batuhan Yıldız

Videolarin size birseyler katabilmis olmasina cok sevindim. Sorunuza cevap olarak, dolmuscu ile ilgili olayin pesinden kosmadim, kendimde de hatalar gordugumden. Ama o olayi uzun sure atlatamamistim. Diger her konu ile ilgili 1-2 kirmizi isik ihlali disinda hic bir sikayetime donus olmadi :)

Scudo
videolar çok yararlı bisikleti aldıktan sonra kesinlikle önlemlerimi de alacağım :) Keşke caydırıcı cezalar olsa da bizler de rahatca yol alabilsek :)

@A.Aşkar

hangi izmirden bahsediyorsunuz cidden merak ettim benim yaşadığım izmirde bu videoyu hergün yaşıyorumda

• Beğen
Tepkiler: Ozan O.
Abi çok güzel bir video olmuş ama Türkiye' nin her yeri için aynı şeyi söyleyebilirsin :) Sadece İstanbul' a mahsus değil emin ol. Sokak araları bile E-5 e döndü...

• Beğen
Tepkiler: verisakeet
çok çok güzel bir paylaşım aynı durumlardan muzdari olmayan yoktur heralde ama sonuç yine ortada ... bizim ülkede ben göremem büyük ihtimalle ama torunlarım bisiklet yollarını görebilir belki... tekrardan tebrik ediyorum bu güzel paylaşım için

• Beğen
@Ozan O.

Istanbul Avrupa nin onemli sehirlerinden birisi. Turkiye nin diger sehirlerinden once burada dahi dogru duzgun bisiklet kullanilamamasi rezillik. Diger sehirlere gelince coktan burada birseyler olmaliydi diye dusunuyorum :) Londra da bisiklet uzerine alt yapi epey gelismis iken, manchester daki durum londra kadar iyi degil mesela :) Ama Ingiltere diyince akla once Londra geliyor, Turkiye dendiginde Istanbul gelmesi gibi.

• Beğen
Tepkiler: Ozan O. ve gcs
@verisakeet

Bu durumda coğrafi etkenlerin de rolü var ne yazık ki. Malum tepelerden oluşan bir şehir. Londra, New York gibi değil. Manchester'i görmedim, bilemeyeceğim. Oysa ki gene sınırlarımız içindeki Konya, Karaman, Osmaniye gibi şehirlerde bir şeyler olmuş durumda. Altyapı manasında demiyorum, işlevsellik ve kültür açısından en azından.

• Beğen
Haklisiniz, ancak bahsi gecen sehirler de tamamen duz degil, bununla beraber sahsen kendi 17km lik guzergahim da ufak tefek rampalar haric pek birsey yok. Herkese uygun olmayabilir tabii ama orta derece kondisyon sahibi bisikletli epey fazla sayida. Sonucta cografi acidan uygun semtler de mevcut. Tabii dediginiz gibi genelinde inisli cikisli bir sehir.

@GCSüzgün

Dostum vidyodan anlaşıldığı kadarıyla bütün gerzek şabanlar sana denk gelmiş. Allahtan bu tip atraksiyonlara karşı tecrübe sahibi olduğun belli oluyor, yoksa çoktan sağlam bir sakatlık çıkardı.

• Beğen
@mehmetsunu

Yaklasik 4-5 aydir kamera ile kullaniyorum. Bu derleme tabi bunun 1-2 ayini kapsiyor. Hergun yasadigim seyler olmasa da haftada bir duzine oluyor :)

Yalnız değiliz :)

(Taksicilere dikkat, bu videoda da başroldeler.)

@Yusuf Yılmazvural

Bu arkadasla da konusmuslugum var. Kendisi Ingiltere de kask kamerasini yayginlastiran insan. Radyo da tv de 1-2 konusmasi cikmis. Kendisi bir sefer fethiyeye gelmisti. Konustugumuzda, suruculer korkunc, istanbul da nasil merak ediyorum demisti. Bu yaptigim videoyu gordukten sonra, buyuksehir de daha iyi olur diye dusunuyordum ama daha betermis dedi ki gayet dogru :) Ingiltere de bazi suruculer korkunc, burada henuz gormedigim hareketleri gordum. Ancak arada inanilmayacak derecede iyi ve kibar suruculer var. 6-7 aydir trafikte biniyorum. Bana yol veren ya da iyi niyet gosteren surucu sayisi belki 8 belki 10.. Kameraya uzayli gormus seklinde bakan 2394294, kameraya el sallayip selam veren goz atan 20 :) "Kamera mi o, neden kullaniyorsun" diye soran da bir 20-30 vardir muhtemelen.

ilk mesajdaki videodaki sesli ikz sistemi ne merak ettim? bilen varsa söyleyebilir mi yada linkini verebilir mi? havalı korna gibi ses veriyor ama elektrikli birşey sanki

@Erhan B.

Airzound, sadece ingilterede satiliyor, ebay uzerinden alabilirsiniz. Kargo ile 8-10 ay once 75tl vermistim sanirim. Hava ile calisir. Ortalama bir arac kornasi kadar gurultuludur.

@verisakeet
youtube dan videosunu izledim. gerçekten gürültülü, araçlar sesin kaynağını görmeseler baya bi kamyoncu saygısı duyarlar heralde :)
havanın depo edildiği şişe cam mı plastik gibi birşey mi?
arasıra pompa ile hava basmak gerekiyor mu?
siz nasıl bir montaj yaptınız? düşüp kırılma riski var gibi.

@Erhan B.

Kadroda 2 Suluk tutacagindan birini airzound a ayirdim. Yer yok ise kadroya cirt cirt ile takilabiliyor, apartlari yaninda geliyor. Dusme, kirilma riski yok cunku plastik. Tum sistem 100 gram. Video da zirt pirt kullaniyorum gibi gorunuyor ancak durum aslinda oyle degil, cok sikismadigim surece kullanmiyorum haliyle 3-4 gunden fazla gidebiliyor bir doldurus. Heyecanli ergenler gibi basarsak 3 saatten fazla gitmez tabii :) Herhangi bir ufak pompa ile doluyor ve doldurmak 20-30 sn vakit aliyor. Tup tam dolu iken 80 kere kornaya basilabiliyor. Ilk 40 basis tam guc ses cikartiyor. Pompanin gostergeli olmasi isi kolaylastirir.

hoşgörünüze sığınırım,
trafikte bekelrken mototrsikletler ve bisikletililerinde beklemesi doğru olmaz mı?
madem trafiğin bir unsuruyuz, o halde trafik tıkandığında biz de bekleyelim.
ters yönden gitmeyelim.
aralardan gitmek ne derece doğru? kapıyı açıp yolcu indiren bindiren bu işi nasıl yapacak?
yanlış anlamayın, bilmiyorum, öğrenmek adına soruyorum.

• Beğen
@fatih emekli

Aralardan gitmek bir cok ulkede ve Turkiye'de yasak degildir. Hic bir motor bu ulkede araclar gibi trafigin ortasinda beklemez. Ozaman kimse motor almaz, bisiklet ile trafige cikmaz. Ingiltere ve Amerikada, bisikletli uzerine kapi acmak suctur. Turkiye de boyle bir kural bariz bir sekilde yok, ancak arac surucusu ya da yolcu hatali sayilabilir boyle bir durumda. En az 30 trafik polis araci, sikisik trafikte bana ve bircok motorsikletliye durdugu yerde direksiyon kirarak yol vermistir. Buradan saglamasi yapilabilir diye dusunuyorum.

Ters yonden surmem, zaten cok zor duruma sokuyor insani. Sizin ters yon olarak gordugunuz, muhtemelen soldan gelerek sagdaki sokaga girmek isteyen arac yuzunden aldanma. Orasi tek yondur. Gecenin 3unde tek basima olmadigim surece kirmizi isikta da gecmem.

Sonucta icinde kural ihlali yaptigim goruntulerin oldugu bir video hazirlayip, sonrasinda bu kadar insanin gozune bu videoyu sokmam gercekten sacma olurdu diye dusunuyorum :) Kesinlikle yanlis anlasilma olarak dusunulmesin, sadece bilgilendirmek istedim. Tesekkurler.

• Beğen
Tepkiler: fatih emekli
Geri