Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

İstanbul'un pislik semti Esenler

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
@emir yakup bulut
İstanbul'da yaşarken Hataylı bir komşum vardı demir ustası idi ev kira dükkan kira haftanın 6 günü 12 saat çalışıyor. Hiç bir eğlencesi sosyal hayatı yok adamın.
Dedim " Hatay da iş yok mu ? Niye çalışıyorsun burda ? "

" Olmaz mı orda kendi dükkanım da var kendi evim de var hem dedi "

" Ne işin var ozaman dedim."

" alıştık buraya" dedi.
:eek:

Scudo
adanada yaşayan biri olarak her bisikletliye olduğu gibi ben de keko saldırısına maruz kaldım. pek insanın olmadığı ormanlık bisiklet parkurunda yokuş aşağı inerken tam yokuşun bittiği noktada 3-5 tane kekonun olduğunu gördüm hiç onlara bakmadan hızlıca geçmeye çalışayim derken bi kaç tanesinin küfrünü duydum ve ardından biri kafama taş attı yakın mesafeden neyseki kask vardı da bişe olmadı kask olmasaydı da yere düşseydim ne olurdu kim bilir

Olur mu ya, girisinde kocaman levha var "huzur ve umudun sehri esenler" diye.
Ayrica oranin boyle bela bir yer olmasinin en buyuk sebebi her secim oylarin kılışdar'a cikiyor olmasi. Ayrica kılışdar'in liderlik vasfi yok.
Zamaninda camileri ahira cevirdi bunlar.
Simdi ehonomi coheyi

Başlığı istanbulun bisiklet semti esenler gibi yanlış bir okuma ile okumuşum. Esenler hakkında otogarından kaynaklı iyi bir imaj yoktu aklımda ama bu yanlış okuma ile zihnimde bisiklete binen süslü kadınlar, fit yol bisikletçileri belirdi. Sonra başlığın içeriğini okuyunca kabusa uyandım. Bisiklet ile giden süslü kadın geriye döndü ve kıllı, çirkin suratıyla sert bir kahkaha patlattı: hiyyyoooohhaaaahaaa.

Zorunlu kısırlaştırma tek çözüm.
Gasp, hırsızlık, taciz-tecavüz gibi suçları işleyenler hapse atılmadan önce kısırlaştırılıp o şekilde hapse atılmalı ve dışarı çıkınca da üreme şansı olmayacağı için, bu pislikler zaman içinde yer yüzünden silinecektir.
Eğitimli-eğitimsiz ayrımı yapmamız da anlamsız. Zira eğitim dediğimiz Türkiye'de nedir ki zaten? Hepimiz okullarımızın ve üniversitelerimizin halini bilmiyor muyuz? İnsanın davranışlarını ve hayata karşı bakışını eğitimle değiştirmek ya da iyileştirmek çoğu zaman mümkün değil. Her şey kişinin ailesi ve yetiştiği ortama göre belirleniyor. Yani gaspçı-hırsız-tecavüzcü-tacizcinin çocuğu da büyük ihtimalle babası-annesi gibi olacak. Çünkü dedesi-ninesi de öyleydi. O yüzden soy kurutma işine girilmediği müddetçe bu pislik asla bitmeyecek.

Esenlerde 19 yıl yaşadım, bu sene Eskişehir de üni. deyim. Esenler pis bir yerdir doğrudur. Lise yıllarında az kavga etmedim hattan kekonun biriyle hergün dolaşıyorduk, bildiğin selamlaşma gibi bir şey olmuştu. En az 3-4 kere önümü kestiler, uyanık davrandım sıkıntı yaşamadım. Şimdi 19 yaşındayım lise sondan beri sakal bırakıyorum daha şimdiye kadar en ufak sorun yaşamadım, hatta bazen kekoların buyur babo geç deyip yol verdiği bile oluyor. Eskişehir düz güzel yer, vesselam ama o keko dediğin elemanlar burdada var, anlayacağın ülke boka batmış halde ileride ya karadeniz kıyılarına kaçarım ya da avrupaya. Son yıllarda karadenizde tek tük te olsa keko artışı var 5-10 yıla kalmaz karadeniz de biter.

• Beğen
Tepkiler: M.Oonnaayy
@07yusuf Çağın gerisinde kalmış, ortaçağ karanlığında uygulanan, biraz da Hitleri hatırlatan çözüm yolunuz kendinizde kalsın. Alimin zalim , zalimin alim oğlu olurmuş. Sosyal refah saglanmadikca birilerinin orasını burasını kesmekle olmaz bu işler.

Almanya tum pislikleri temizledi simdi ferah icinde yasiyorlar. Kekolar almanyada tureyince irkci partiler hemen meclise giriyor.

Malesef anlattıklarınıza göre bisiklete binmemek daha akıllıca gibi duruyor ya da sürekli olarak mahalli karakola şikayette bulunun umarım faydalı olur.

Biber gazı al yanına. Çakı yı da bırak girme öyle tehlikeli işlere

@Kayacik
Hitler yemek de yerdi, mesela çok enteresan Hitler nefes bile alırdı. :eek:
Tuvalete de gittiği rivayetler arasındadır.

Sürekli saçma sapan Hitler benzetmeleri yapmayı bırakın artık.

Merhaba arkadaşım öncelikle geçmiş olsun diyorum çok daha acı şeyler olabilirmiş. Bir sorum olacak. Ben de Beşiktaş'taki yurdum yıkılınca Esenler'de Fsm erkek yurduna geçiş yaptım yıldız tekniğin yakınında yurt. O civardan cevizlibaga oradan da Beyazıt'a sürmek istiyorum bana onerecegin bir şey var mıdır ? Veya o bölge temiz midir nasıldır bilgiledirirsen makbule geçer.

Bu keko dedigimiz insanların hangi ırka mensup olduklarını ve aidiyetlerini hepimiz biliyoruz fakat dile getirmeye korkuyoruz.Çünkü ırkçılık falan filan..Şimdi de o suriyeli mazlum vs. dedikleri istilacıların çocukları büyüyecek ve durumumuz artarak kötüleşecek.Bu günler iyi günlerimiz tadını çıkarın.

Yav hale bakın. İstanbul'un en kalabalık belki de 3. ya da 4. ilçesini tartışıyorsunuz şuraya oralardan biri yazıp ta ilçesi adına yorum bile yapmadı.

• Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege
@M.Oonnaayy
Olay ırk meselesi değil. Keko lafını asla kullanmıyorum ve kullananlara da ırkçı diyorum evet. Ve bu lafla Kürtlerin kastedildiği de açık. Bunu belirtmeye ve korkmaya gerek yok. Konu yalnızca Kürtlerle de alakalı değil. Hatta herhangi bir ırkla alakalı hiç değil. Geçenlerde Türklüğüyle övünen ve Türkçü bir mafyanın adamlarından birinin çocukla basıldığını da hepimiz gördük ve okuduk. Mafya zaten işte hırsızlık-kadın pazarlama ve akla gelebilecek her türlü şerefsizlik var. Yani Türk'ün de Kürt'ün de veya herhangi bir milletten olanın da namussuzu ve adisi vardır.
Ama bu noktada suç Kürtlerde veya Suriyelilerde değil, Kürtlerin veya Suriyelilerin aşırı üremesine göz yuman ve bu nüfusu ucuz işçi olarak kullanmayı hedefleyen devletindir.
Bakarsanız en ırkçı kesim Karadeniz bölgesindedir hep, ama güneydoğu-doğudan gelen işçiyi fındıkta ucuza çalıştıran da onlardır. Ve hem de onlara saldıran da gene onlardır. Her yıl haberlerini görürüz. İnanılmaz bir ikiyüzlülük vardır.

Bir ailede 7-8 çocuk varsa ve devlet daha daha doğurun diye sürekli çağrı yapıyorsa, bi durup düşünmek lazım. O 7-8 çocuğun muhakkak 3-4 tanesi sokakta serseri olmak zorunda kalacak.

Şakayla karışık içinizdeki pislikleri bayağı bir dökmüşsünüz.
Yok katledelim yok zehirleyelim. Sanki onlar annelerinin karnından kötü kalpli doğdu, sanki kanları bozuk, sanki insan değiller.

Kendi insanını beğenmiyor, bunlar batı hayranı diye eleştirenler, Esenler vs deyince hemen asalim keselim moduna giriyor.
Gerçekten de garibanin garibana yaptığı zulüm gibisi yok.

Halbuki asalim zehirleyelim dediğin çocuk aynen senin yaptığını yapiyor. Sen beyaz Türk tarafından asagilaninca bozulup apacilere saldiriyorsun. O çocuk da babası işkence edince, akrabası tecavüz edince büyüyor sana sarıyor.
Kendi toplumunun arızaları yüzünden yaralanmış yoldan sapmış bir sürü vatandaşımız var ve bu hepimizin suçu.
3 yaşında babası koluna zevk olsun diye sigara basılmış bir çocuk biraz boyu atınca sokakta bir başkasına dayilaniyor. Bu problemleri asarak keserek ancak cogaltirsiniz.
Nasıl cozeriz, nasıl toplumun en alt kesiminin bile bir standardını oluşturabiliriz diye kafa yorarsak o asip kesmek istediğiniz insanlar birden dostunuz kardesiniz akrabaniz olabilir.

Biraz sağduyu biraz akıl.

kırsalın, şehire gelmesine engel olacak yatırımlar olmazsa tabiki kimlik bunalımı yaşayacaklar.insanları köylerinden şehirlere gelmelerini durduracak sosyo ekonomik tedbirleri alın,sonra sadece kaliteli eğitim vb şeyler için geleceklerede iyi imkanlar verin.bakalım bunlar yaşanırmı bir daha.yazıktır tek hayalleri insanca yaşamak için büyükşehire gelmiş insanları tek suçlu olarak görmeyin.asıp kesecekseniz bence bu insanları,insanlıktan uzaklaştıran kalitesiz yöneticilerinizden başlayın.mesele esenler meselesi değil bence başlık dikkat çekiyor ama onur kırıcı.anne babanızı seçemediğiniz gibi yaşadığınız yeride bu ülkede ne yazıkki siz belirleyemezsiniz.herkesin bir gettosu var artık.erzurumlular şurda ,sivaslılar burda diye .dikkat edin almanyadada türkler bir arada yaşarlar çünkü kendilerini güvenli hissetmek için insan bunu yapar.engel olunacak duygu bu korkudur bence.neyse konudan çok uzaklaşmadan kötü insan doğurulmaz ,sonradan kötü insan yapılır.hepinize iyi sürüşler dilerim.

• Beğen
Tepkiler: Decsan ve Ozan k.
Esenler'dekiler babadan oğula nesil herhalde... (Doğuş'tan alıntı) :)

@Oğuzhan Çaylak Kardeşim o yurttan Beyazıt'a gitmek biraz tehlikeli şöyle tehlikeli hep ana caddeden gitmek zorunda olacaksın o yüzden dikkatli ol. Yoksa yolunu kesip senden birşey isteyen olmaz merak etme :) Yardıma ihtiyacın varsa yardımcı olurum.

Esenler'in kimliğine gelince, Esenler nufus olarak toplu bir bölgeye sıkışmış olmasından dolayı aşırı kalabalık ve bisiklet sürmeye hiç müsait biryer değil. Çocukluğumdan bu yana Esenler'de bisiklet sürerim birisi çıkıp neden sürüyorsun demez ama yolları dar ve araba cehennemi olmasından dolayı çok dikkatli ve seri olmanız gerekiyor. Şikayet eden arkadaş ara sokaklardan çıkıp biraz ana hatlara çıksın bence o keko dediğiniz adamlar (bana göre yanlış bir tabir ) bitmez. Esenler içinde de hep bisiklet sürerim kimse çıkıp ters ters bakmaz :)

@Serkan Mıstınoğlu düzeltmek istedim İlçe olarak bahsedilen yer Esenyurt değil Esenler :) Ayrıca bildiğim kadarıyla Esenyurt'un oldukça aktif bir bisiklet grubu var. Konu Esenler'de bisiklet kültürü ve yerleşim olarak hiç uygun olmadığından, çocukların eğlence aracı anlayışından ileri gitmemesinden dolayı böyle grup dahi yok :) varsa da ben bilmiyorum :)

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri