Scudo Sports

İstanbul'un sağlam rampaları nerededir?

yilmaz kaynak

Daimi Üye
Tepki
119
Bisiklet
Specialized
Kisaca Rampa canavari olmak istiyorum :) Antreman icin uzun ve egimi yuksek yokuslar lazim ama avrupa yakasinda. Bebek yokusunu duydum Kudret abiden , daha baska burasi baba yokustur diyen varsa paylasirsa sevinirim :)

Scudo
Küçük bebek yokuşu babadır, bir seferinde arabayla durduğumda kalkamamıştım. Büyük ada da ayayorgi kilisesine çıkan yokuş güzeldir. Doğrusunun nasıl yazıldığını bilmediğim eyüp pierre loti yokuşu sağlamdır. Beşiktaştan oratkalara çıkan bir yokuş vardır o iyi bir yokuştur. Bunlar bence işini görür.

anadolu kavagı'nda yoros kalesine çıkan bir yol vardır. oldukça eğimli ve güzel bir yokuş. antrenman için inip inip çıkılabilir ;)

edit: bu arada "avrupa yakasında olacak" diye belirtmişsiniz. cevabı yazdıktan sonra gördüm. yoros kalesi anadolu yakasındadır bilginize..

• Beğen
Tepkiler: yilmaz kaynak
Ortaköy'den başlayan portakal yokuşu caddesi iyidir. 2.5 km hemen hemen hiç düzlük yok.

@Aziz Özkan

Özellikle arnavut kaldırımlı olan bölümü eğimle birleşince tadından yenmiyor.
Beykoz'dan kavak'a gelene kadar da çok güzel rampalar var.

pendikten başlayıp Aydos ormanına tırmanalabilirsin. rota şı ben- pendık köprüsü-dörtyol-çınardere-cezaevi-velibaba-kiptaş-Şahintepe aydos ve ormana tırmanıs sonra 10 km pendiğe iniş :)

• Beğen
Fulya'dan Microsoft binalarına (Darphane) doğru yönelmek bir çok şeye bedel! Bırak bisikleti, insanlar bile (bir keresinde postacı şikayet etmişti!) dik yokuşlardan şikeyetçi ve yerlisi ilginç çözümler bulmuşlar. Yol kenarlarına merdiven gibi kaldırım yapmışlar.

Örneğin Ayazmadere caddesinden Tuğrul sokakdan girip Dikilitaş'a çıkmadan kardeş sokaklarda dolaşmak babacandır. Kendileri kısadırlar ama eğimler çok ciddidir. Dizlerini incitmeni istemem.

Başarılar...

Listene bir tane daha ekle, sonradan aklıma geldi. Garipçe'ye Rumelifeneri'nden çıkan yokuş! Sanırım Karanfil sokakdı. Bebek'deki yokuşu bilmiyorum ama bu çok babacan. Hatta çıkmadan evvel yerlileri ile kısa hoşbeş etmiştik bisikletle aldığımız yola şaşırmışlardı. Arkamızdan o yokuşu kastederek, "şurayı çıksınlar da göreyim onları" demişlerdi. Çıkmıştık tabi...:)

sile yokuslarini tecrube ettim farkli yerler lazim =) garipceyi de biliyorum. ilk bebeh yokusuna gideyim sonra garipce sonra arkadaslarin diger baba yokuslarini denicem firsat buldukca.

Biz yokus asagi degil yokus yukari hiz yapariz diyebilmek icin baba yokuslari arastiriyorum :)

• Hahaha
Tepkiler: Upper Architect
Merhabalar,

Ben mapmyfitness.com kullanıyorum. Oradaki harita yaratma özelliği müthiş.

Mesela, sanırım "bebek yokuşu" denen yokuşu ben de duyup gidip görmeden önce mapmyfitness'a bir sorayım demiştim. İşte sonuç:

(link)

Yılmaz, belki bahsedilen rotaları buradan kontrol etmek istersin. Eğer yaparsan "public" hale getirip bizimle de paylaşır mısın?

PS: Bu arada forumdaki ilk mesajım vesilesiyle, şaşırtıcı derecede düzeyli ve konuk sever bir foruma katılmaktan mutlu olduğumu söylemiş olayım. :)

• Beğen
Onur, hoş geldin diyelim o zaman. Bir gün yüz yüze de tanışırız inşaallah...

Yılmaz, bence sana kısa olanlardan çok şöyle uzun şeyler lazım ki istikamet Kartepe olmalı...:)

• Beğen
iyi ki konyadayım)

bazı küçük göletler var

göl çok yakınlarda::)) keşke denizlerimiz hep olsaydı

rampa çok pedale devam

hoş geldin

@Onur Güngör bu siteyi bilmiyordum ben muhtesem bisi ya cok cok tesekkur ederim :) Allah pedal bastigin bisikleti altin etsin bu siteyi bilmiyordum ben muhtesem bisi ya cok cok tesekkur ederim :) Allah pedal bastigin bisikleti altin etsin. Bu arada hos geldin gezi tur organizasyon bolumunde ki gezilere katilirsan tanisiriz ben genelde coguna katilmaya calisirim :)

@Salih Dinçer Kartepeye cikmayi cok isterim ama ilk once istanbulun baba yokuslari bitsin :)

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Rumelikavağı'ndan Rumeli Feneri yoluna çıkan yokuş güzeldir. %13 eğime kadar ulaşır. Oranın devamında Koç Üniversitesi'ne kadar tırmanabilirsiniz. Devam edip R. Feneri ya da Garipçe'ye inip hafif eğimli ama uzun bir yokuşu dönüşte alabilirsiniz.

Aynı yollar üzerinden Bahçeköy-Demirciköy-Göktürk gibi yerlere gidiş ve dönüş olarak rampalar vardır.

Daha batıda Çatalca tarafları güzeldir.

Bunun dışında boğaz kıyısından Ulus-Etiler-Beşiktaş'a çıkan çok sayıda yokuş var.

• Beğen
Küçük Bebek yokuşu'nda tepedede çimenlerde devrilmecesine, iddalı uphill yarışları yapar idik 20'li yaşlarda. Şimdi yaş 40, sadece çıkıyorum yarış yok.

Ama tavsiyem 7 tepe merkezinde biryerlerde iş ve evini denk getirirsen; misal ben Galata'dayım ama 20 yıldır da Beşiktaş, Nişantaş, Yıldız, Şişli, Taxim, Metro inşası öncesi de Maslak civarı oldu okul, iş ve ev rotalarım..Nereye gidersen git ya da gel..Her yer in, her yer çık..Enerjini verimli kullanmaya oryantasyon idmanı adına birebir rota kombinasyonları doğuruyor kişiye..

( E = 1/2 m v2= mgh ) eşitliğini o günki keyfine göre organize edip takılıyosun kısaca, kütleden bağımsız ;)

Sevdiklerim

-Küçük bebek yokuşu.
-Fulya'dan Mecidiyeköy Ortaklar'a çıkan Ortaklar Yokuşu.
-Taxim'e çıkan her yokuş ama (Boş saatlerindeyse eğer, Karaköy Meydanı'ndan Kule ve dahi Müzik aletleri çarşısı sonunda Mevlevihane'den Tünel'e çıkan, tarihi dik yokuş. Finalde ise İbrahim Müteferrika'nın ve diğer Kulekapısı eşrafının ruhlarına bir dua ve dahi yarım litre su ile hafif bir yemek) Priceless!

• Beğen
Geri