Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

İstanbul'un sağlam rampaları nerededir?

Eyüp meydana gidersen eğer yokuş cennetine ulaşırsın :)
ister Demirkapıya ister Gaziosmanpaşa meydana ister GOP pazariçi(pierre loti) çıkabilir ve bu çıktığın yerlerden ister diğerine geçip iner/çıkar yada buralardan diğer yokuşlara geçebilirsin GOP Yıldıztapya'dan-Alibeyköy'e GOP/pazariçi'nden-Eyüp Silahtarağa cad.sine gibi çok alternatif var ki bu saydıklarımın arasında paralel çıkan en az 2-3 katı yokuş var.

bunlardan hariç Unkapanın'dan başlayarak Taksim'e 4-5km vardır Rumeli Hisarı'ndan Boğaziçi kampüse İstinye'den/Tarabya'dan/Sarıyer'den maslak'a gibi çok var
 
  • Beğen
Tepkiler: yilmaz kaynak
Scudo
@erkut oktay

Selamlar,
Cahilliğime verin ,daha önce bisiklet binen biri gözüyle bakmadım ama büyükada daki Aya yorgi tepesine çıkıştan kasıt, hani o faytonların sizi indirdiği ve yaya olarak parke taştan oluşan o dik yokuş değil mi?
Ben yürüyerek bile mutlaka mola vererek 4-5 kez gittim ama bisikletlede çıkılıyor mu?Helal olsun çıkana.ne diyim:)Herhalde oranın eğimi %13-15 falan vardır.Bir bilen söyler herhalde...
 
  • Beğen
Tepkiler: yilmaz kaynak
@Çagatay Çimşit
Bahsettiğiniz yokusun egrisini bu linkte görebilirsiniz, bende severim oyokusu , sevgili osman hoca sagolsun
(link)
 
  • Beğen
Tepkiler: yilmaz kaynak
Yılmaz o rampaları tek başına çıkma sana arkadaş olurum her yeni rampanda. :) 8 ekimde İstanbul Üniverstesinin Büyük ada turunda daha önce belirtilmiş olan kiliseye çıkan rampayı beraber çıkarız daha önce 1 kere çıktım Azizle ve adamı bitiriyo 8 ekim bizim için rampaların başlama tarihi olsun sonrasında garipçe veya bebek rampasına çevirelim gidonları. :) Kurtdoğmuş bizim için başlangıç olacak zaten 8 ekimi yazarken aklıma gelmedi. :)
 
  • Beğen
Tepkiler: yilmaz kaynak
aynen 8 ekimde basliyoruz tek tek bitiriyoruz rampalari , rampalari aglatacaz :)
 
Bahçelievlerden başla Avcılar beylikdüzü büyükçekmece sallan aynı yoldan dön yeter :D
 
Sarıyer'de uzunluk açısından Hacıosman bayırı var ama dik istiyosanız benim oturduğum mahalleye gelin.. :)
 
  • Beğen
Tepkiler: yilmaz kaynak
Hocam İstinye Bayırı ve Hacıosman Bayırı antrenman için idealdir, aşırı eğimli değildirler (% 7-8 kadar işte), ama gayet uzun oldukları için kadans çalışması da yapabilirsin. Çok kısa ve dik rampalar antrenman için pek ideal değil diye düşünüyorum. Hayvan gibi trafik olmasa Barbaros Bulvarı da idealdir antrenman için ;)
 
rampa antremanı hacı osmandır gittim gördüm çıktım on numara.)mutlaka çıkmalısın .
 
@yilmaz kaynak
3937 RAKIMLI KAÇKAR DAĞLARI - ARTVİN DE DÜZ YER BULAMAZSIN 2 YILDIR SÜREN ANTRANMANLARIMI HALA SÜRDÜRRÜYORUM. AMACIM DÜNYA TURU... KISMET...
 
  • Beğen
Tepkiler: yilmaz kaynak
otim'den gayrettepe'ye çıkan rampa. hatırlıyorumda çocukken araba ile buradan çıkarken gözlerimi kapatırdım korkudan :) düşünün artık nasıl bir yokuş :s
 
  • Beğen
Tepkiler: yilmaz kaynak
İstanbul İbrahimağa'da çilek sokakta bir rampa yol var. Çok uzun mesafe değil ama adamı bayağı kasar yani. 70 - 80 Metre ve çok dik.
 
Portakal yokusu,Istinye yokusu,Haci OSman yokusu,Bebek Yokusu,Garipce tirmanisi,Ortakoy dereboyundan Balmumcu yada Levazima tirmanan yokus.

Bunlarin hepsi Istanbul Avrupa yakasinin ciddi yokuslaridir.Ancak bunlarin hicbiri Kartepe ile kiyaslanmaz.
 
@Mehmet Ser

Pendik kartal ordan aydos olursa antreman yavaşça baslamıs olur bence :D
 
Topkapıdan e5 yoluna gir.İstikamet büyük çekmece önce incirli rampa yı çık devam et havaalanı kavşağına girme direk Telsizler rampayı çık devam et avcılar rampayı çık devam et Haramidere Rampa deve bağırtanı çık devam et büyükçekmece ye in oradan dönüş yap İndiğin büyükçekmece ye geri tekrar tırman .:)
 
@semih59

...ve rezalet araba trafiğini, otobüslere ezilme tehlikesini, egzoz dumanını, korna gürültüsünü çek. Kusura bakmayın ama İstanbul'da bisikletle girmeyeceğim bir yol varsa orası da e-5tir. Özellikle Yenibosna'dan kalkan mavi midibüsler cellat gibi araba kullanıyor.
 
Geri