Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

İstanbul'un sağlam rampaları nerededir?

Scudo
Garipce guzel , E-5 ten tekirdaga kadar gittik geldik donuste buyukcekmece baya iyi bi yokus sevdim , anadolu fenerine gittim yoros kalesine cikan yokus cok cok iyi :) , bunlarin disinda tophanenin karsisindan cihangir kahvesine cikan bi yokus var burasinida cok sevdim :) bi bebek yokusu kaldi onu merak ediyorum ama en cok merak ettigim Kartepe tabiki , istanbul kesmiyor artik :p

@yilmaz kaynak

Avrupa yakası e-5 yolu cenneti geçtikten sonra igs den başlıyor yokuş meşhur haramidere yokuşu biraz kısadır ancak oldukça diktir.Fakat daha uzunu ve yorucu olanı büyükçekmece gölünü geçer geçmez başlar silivriye kadar yer yer düz yer olsada dik bir tırmanış bekler sizi B.çekmece -silivri arası parkur uzunluğu yaklaşım 30 km'dir.
Saygılarımla bol pedallı günler dilerim

arkadaşlar bir sürü yazmışlar ben de şöyle bir şey söyleyeyim, tırmanacağınız yerde trafik olmamasına dikkat edin, bir araba yolunuzu keserse tüm motivasyonunuz gidiyor.

• Beğen
Tepkiler: yilmaz kaynak
avrupa yaka,,,,,

1- garipçe rampaları,,,sarıyere kadar düz yol,,,,beşiktaş üzerinden sahilden ortaköy,,,,ve sarıyerden rumeli kavağı istikametine doğru ve içerden koç üniversitesine orda 2 km lik eğimi 19 olan rampa vardır ,,,,,,ve garipçe sapağına kadar 4 adet rampa var biri uzun 600 metre kadar diğerleri kısa dır garipçeye iniş yokuş aşlağı 800 metre diktir tersi sıkı rampadır ,,,,ayrıca dönüş aynı yerden yapılınca kısa süren rampalar alınır sarıyere inmeden kilyos istikametine yol ayrılır koç üniversitesinden sonra esas kısa süren eğimin 22 olduğu kilyos sahiline inen rampadır ,,,,
kilyos sahili 22 eğim adamı zorlar ,,,,,

2- avrupa yakada etkili rampa sayısı azdır ,,,,çatalca taraflarında öyle çok uzun süren rampa yoktur ,,,,

anadolu yaka,,,

1-rampalar esas anadolu yakada konuçlanmıştır özellikle şile rampaları akabinde kömürlükten girerek bıçkıdere, işin en zoru ise şileye gitmek dönüşü eski şile yolundan yapmak ve ulupelit rampalarında eğim 19 ile çebelleşmek ve göçbeyliye kadar hatırı sayılır rampa kısa süreni vardır uzun olanı vardır,,,göçbeyliye gelmeden sağdan kurtdoğmuş offroad yoluna girersiniz bayağı sert zeminde rampa alırsınız burda,,,

2- poyraz sahilden beykoza hiç rampa yok kısa süren beykoza gelirken bi rampa,,,,,beykozdan içeri ve riva yolu istikametine gelmeden soldan giren hemen başlayan ve 5 km süren oldukça dik rampa eğim 20 lerde ,,,,riva yolu istikametine gidilirse fazla rampa yoktur,,,kısa sürer ,,,en zor etap şile etabıdır şile gidiş ve dönüş aynı yerden yapılırsa özellikle ömerli rampası 3 km sürer ve arkasından bir düz yola çıkarsınız gene rampa gelir,,,,şile yolu zordur rampa açısından,,,

istanbul dışı,,,,

istanbul dışı baba rampa esas en babası ise kartepedir 1640 metre dağa tırmanırsınız 21 km rampa hiç bi yerde düz yol yok eğim 9-10
dur 21 km lik rampanın 14 km si cillop asfalttır ama sonra geriye kalan 7 km lik yol ise stabilize ve kayalıklı son derece ağır zemindir ve hep rampadır ,,,,,
iznik ,tavşanlı rampaları en etkili olanı topçulardan sonra soldan tavşanlı yoluna girerek mahmudiye ye kadar etkili rampalar üst üste gelir eğim yer yer
10-19,,,,

istanbul içinde öyle kartepe gibi rakım yoktur daha doğrusu tepe yoktur ve tepeler en çok 550 metrede kalır işin en zoru rakımı yüksek olan yerlere rampaları aşarak almaktır bu nedenle her bisikletçinin önce bi kartepe zirve yani 1640 metreyi denemesi gerekir gidiş şekli haydarpaşadan trene binersiniz ve derbentte inersiniz hemen rampa gelir zati ,dönüşü aynı yerden trenle yaparsınız yük vagonu genelde 18.00 trenlerinde olur bu süreyi geçirirseniz işiniz zor olur ,,,,,,,,,,,,,,,

@erkut oktay
Hakkaten baba imiş...:)

Geçen hafta c.tesi günü üniversiteye çıkmak için denedim çok hoşuma gitti. Kesinlikle bir seferde çıkılamayacak cinsten ve de tehlikeli. Yolda tek şerit tabelasına rağmen sık sık her iki yönden de araç geçiyor. Yerler ıslak olmasına rağmen çekişte bir sıkıntı yok ama kar yağınca hiç bir araç çıkamayacağı bir gerçek.

Bisiklet açısından ise kesinlikle ayakta çıkılamayacak cinsten. Kas gücü olarak söylemiyorum çünkü başlangıçta olmasa da yarısından sonra artık eğimi iyice artıyor ve ağırlığı arkaya vermek icab etdiyor. Yoksa çekiş gücü yetmiyor ve tekerlek pati atıyor.

Tabi azıcık öne de eğilmek gerekiyor yoksa ön tekerlek şaha kalkıyor. Neyse ki yanlardaki yapılardan 2-3 dinlenme molası verebileceğiniz düzlük, hatta tam tersi eğimde yokuş bile var. Buralarda dinlenip yeni bir başlangıç yapmak mümkün yoksa o eğimde çapraz da kalksanız ön tekerlek 1-2 cm.'de olsa ilk pedal çevriminde yükseliyor...:)

Herkesin hayatında bir kere denemesi gereken zevkli bir yol...

Birkaç rampa da Kartal ve Pendik tarafında var. İlki Kartal Stadı'nın arkasından geçen Soğanlık Caddesi'nden yukarı çıkan Çukurbostan Sokak ve Kadıyoran Sokaktan sola ayrılan ve daha sonra Mektep Sokak olarak devam ederek Fatih Caddesi'ne bağlanan Dik sokak en az % 20 eğimli rampaya sahiptir.

İkincisi dün yaptığım 26 km'lik yürüyüş sayesinde keşfettiğim manyak rampalar var. İlki Pendik'ten Çınardere-Velibaba sapağına kadar çıkan yolun en sıkı rampası Pendik Köprüsü'nden yukarı çıkar çıkmaz beliriveren Taşlıbayır'dır. O bayırı çıkar çıkmaz Çınardere-Velibaba sapağı görünecektir. Oradan Velibaba yönüne devam ederseniz kısa ama dik bir rampayla yüzyüze geleceksiniz ki onu aştıktan sonra en az 1 km daha yükselmeye devam edeceksiniz. Ayrıca Hürriyet Mahallesi'nden (Kurfalı semtinin doğusu) Çınardere ve Velibaba mahallelerine manyak gibi rampaları çıkarak gelebiliyorsunuz. Son olarak Pendik'in Yeşilbağlar Mahallesi'nden Başkent Caddesi'nin takiben yukarı çıkarsanız önce Adnan Kahveci Köprüsü'nden geçecek sonra da Adnan Kahveci Caddesi üzerinden Cumhuriyet Mahallesi'nden (Kurfalı semtinin batısı) geçerek Yakacık'a çıkabilirsiniz ki bu cadde Yakacık Lisesi'nin hemen aşağısında Velibaba, Çınardere ve Ertuğrulgazi (Aydos) mahallelerine giden Spor Caddesi'yle kesişiyor.

• Beğen
Tepkiler: Salih Dinçer
Teşekkürler Cem,

Bir de bu yokuşları gülerek çıkabilsek. Hepsi en güçlümüzü bile nefes nefese bırakmaya yetiyor. Sanırım asıl mesele enerjiyi damıtarak çıkmakta. Yoksa bir motor gibi seri bir şekilde çıkmak herhalde imkansız. Kimse yokuş ortasında kalıp bisikletini taşımak istemez...:)

Sevgiler, saygılar...

Bugün itibarı ile Bebek Yokuşu çıkmış bulunuyorum. Tek seferde. yokuş söylendiği gibi baya babaymış yoros kalesinin dikliğinde ama uzunluk olarak çok çok daha uzun tahminen 700-800 metre var belkide daha fazla. Çıktım ama nasıl çıktım bilmiyorum bu dönüş son burada biter şurada aha bitti aha geldim diye diye çıktım. Yokuş bittikten sonra bisikletten indim bayılıcam galiba dedim , ciğerlerim ağzıma geldi nefes almaktan , sırtıma bi ağrı girdi 10 dk kendime gelemedim. Ama herşeye rağmen süper bi yokuş bunda sonra ben oralardayım :D

• Beğen
Tepkiler: ademefendi
yılmaz kardeş istanbul avrupa yakasında sarıyerde yokuşlar bol bol.Kah rumeli feneri,kah kocataş,havantepe.Saryerin merkezinden başlarsın,kilyosa kadar gitsen,yarım gününü alır hemen hemen.

• Beğen
Tepkiler: yilmaz kaynak
Konuyu hortlatiyorum cunku basit bir soru icin konu acmak istemedim.
Yarina hazirladigim rotada Istinye - Istinyepark arasi yokus biraz gozumde buyuyor. Acikcasi pek sik yokus calismiyorum ve Istinye yokusuna hic yolum dusmedi. Kiyas acisindan, Kartal Aydos, Kucukcamlica ve Buyukcamlica yokuslarini cikabiliyorum. Bunlara kiyasla Istinye yokusu nasil, tecrube eden varsa sevinirim.

Yarina hazirladigim rotada Istinye - Istinyepark arasi yokus biraz gozumde buyuyor. Acikcasi pek sik yokus calismiyorum ve Istinye yokusuna hic yolum dusmedi. Kiyas acisindan, Kartal Aydos, Kucukcamlica ve Buyukcamlica yokuslarini cikabiliyorum. Bunlara kiyasla Istinye yokusu nasil, tecrube eden varsa sevinirim.
Merhaba. 150 metre civarında yükseklik kazancı var, çok zorlanacağını düşünmüyorum. Kolaylıklar diliyorum

• Beğen
Tepkiler: ademefendi
Çok zorlanacağınızı sanmam, eğimini bilmiyorum ama çok uzun bir yokuş değil.

@chemistburc, @Anonim sonlara dogru birazcik zorladi ama pek korkacak birsey yokmus, bilgi ve motivasyon icin tesekkurler :)

Bu arada Turkiye yollari icin, cizdiginiz rotada ne kadar egim / tirmanma oldugunu gosteren bir uygulama var mi?

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: chemistburc
stravanın segment explore özelliği ile de yokuşları inceleyebilirisniz..

(link)

Geri