Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

İZmir Pınarbaşı Yarış Pisti (Mtb-Yol) Antrenman Yarışı 08.02.2009

Scudo
Pınarbaşı pistine Konak'tan veya İzmir'in başka merkezi bir yerinden nasıl gidilir, anlatabilir misiniz?

Şu yarışı 15 Şubata ertelarseniz, ben dağil birçok kişi gelebilir. Ertelemek kimin elinde acaba?

@merihpeker

Evet! Ben de temennimi yineliyorum. 15'ine ertelenirse, katılım daha fazla olur.

Erteleneceğini sanmıyorum çok evvelden belliydi aslında da aksiliktelerden ertlenenmişti. :)

• Beğen
Tepkiler: nasuh
Pazar günü sağanak yağmur gözüküyor. :(

Yaw bir hafta sonra izmire geliyordum..keşke 15 şubatta olsaydı :((
kaçırdık yarışı desene nasuh..

@Önder Tarım

ıslak asfaltta virajlarda herkes pist dışına çıkar ne güzel bi görüntü. bende katılmayı planlıyorum ancak yağmur işi bozuyor. çarşamba içinde şidetli sağanak diyodu ama gece 12 de başladı sanırım. bu yağmıycağı anmına gelmez tabikide. kar bile yağabilir meteorolojiye güvenmemek gerekir.

Yarın yarışcacak arkadaşlara başarılar ! Saat 10 daen geç pistte olalım :D
Yarış pisti olduğundan belediyenin döktüğü asfalttan biras daha kaliteli pissteki asfalt :) Yağmurda korkmaya gerek yok şeker değiliz erimeyiz !
Yarış tarihi keşke ileri alınabilse fakat pınarbaşı pistinde , drag ,zaman ,tur yarışları olduğundan verilen tarihe razı olunuyor :(

yarın herkese başarılar. bende orada olucam.

bence yarış güzeldi ama rüzgar ve yağmurdan biraz zorlandık bide mtb ile yol bisikletini aynı grupta yarıştırdılar birinci gelen arkadaşın bisikleti yol oldugu için mtb kullananlara haksızlık yapıldı diye düşünüyorum

• Beğen
Tepkiler: Fatih Buzgan
En başta bir kere ağırlıkları eşit değil! Sonra aerodinamileri de çok farklı! Ayrıca tekerlerin; basınçları, kalınlıkları ve boyları bile farklı. Eğer yanlışım var düzeltin ama; mtb'de tekerlekler 26 inç, yol bisikletinde 28 inç diye biliyorum. Bu bile her iki bisiklette, aynı sayıda pedalı çevirseler bile, yol bisikletinin daha fazla mesafe yapmasına sebep olur. 2. yarışa gelmeyi düşünüyorum ama bu adaletsizlik devam ederse, taa Edremit'ten kalkıp gelip de, mtb'em yüzünden sondan birkaçıncı olmak hiç güzel olmaz!

• Beğen
Tepkiler: Fatih Ertörün
... mtb'de tekerlekler 26 inç, yol bisikletinde 28 inç diye biliyorum. Bu bile her iki bisiklette, aynı sayıda pedalı çevirseler bile, yol bisikletinin daha fazla mesafe yapmasına sebep olur...

bu mantıkla yola çıkarsak hemen yarın gidip bi 29'' bisiklet alıp ortalığın tozunu attırmak lazım:p

@er-n

Kardeş, mesajın neden sadece bir kısmını anladın? Halbuki mesaj bir bütündü. Sırf cevap vermek için de yazı yazmak yanlış bence. Anladığıma göre de senin sadece yol bisikletin var herhalde. Komple okusaydın, ne demek istediğimi anlardın. Ayrıca 28 inç lastikler bildiğim kadarıyla denge açısından mtb'de pek tercih edilmiyor. Kıyaslama yaparken, aynı yarıştaki mtb'nin ve yol bisikletinin yanyana duran resimlerine bir bak istersen. Arasında ne kadar fark var. Küçük bir çocuk bile aradaki farkı kolayca ayırt edebilir. Hala inanmıyorum ve bana saçma geliyor dersen eğer; mtb bisiklet ile, yol yarışçılarının yarışına bir katıl da, ter içinde sonuncu ol. O zaman ne demek istediğimi çok iyi anlarsın! Halep oradaysa arşın yarışta!

• Beğen
Tepkiler: UMUT ALAÇİÇEK
Arkadaşlar, lütfen buradan yanlış sonuç çıkmasın! Bisikletin her branşı ile uğraşan bütün arkadaşlara çok saygım var. Benim kastım; zaten birbirlerinden çok farklı amaçlarla imal edilmiş olan 2 farklı tür bisikletin yarışlarda aynı kategoriye girmesinin hem yanlış, hem saçma, hem de adaletsiz olduğudur. Nasıl ki, yol bisikleti ile kızılalan mtb yarışlarına katılmak saçma olur, aynı şekilde K.A.P. yarışlarına da mtb ile katılmak, bünyeye eziyet olur. Ele de; sonlardan güzel bir dereceden başka bir şey geçmez. Nasıl ki; muhallebiyi bıçakla veya çatalla yemek, kaşıkla yemeye göre daha zorsa bu da aynı. Down hill bisikletler ile normal bir mtb bile, aynı kategoride yarışa girse yine aynı şekilde adaletsiz olur. Sadece 29 inç lastik takmakla fazla birşey değişmez ki! Belki daha hızlı olursun ama, eski dengeni koruyamayıp düşebilirsin. Ama yol bisikletine takılsa belki daha farklı olabilir. Lakin ideal ölçüler zaten bir sürü tecrübeyle belirlenmiş. Amerikayı yeniden keşfetmeye gerek yok bence!

Geri