@yazilimcionline Hocam şuan da orası karınca yuvası gibi.
Yani tek orası değil bir çok bayi o şekilde aşırı yoğunlar, bir ürün iadesinde ya da bir durumda müşterinin arandığına şahit olmuşluğum var. Sizin durum üzücü olmuş tabii.
Doğrudur hocam sezon başladı şu yasakların bitmesi ile. Ama yani bu kadar oyalamaları hoş olmadı. Yani ben Eskişehir esnafından bıktım dedim izmirden alayım hem de fiyatı da iyi ve köklü bir firmaymış dedim. Fakat çok geciktirdiler. Neyse bugün akşam 20:50gibi aradılar. Ben bugün de ümidi kesmiştim şahsen. Gündüz aradığımda depoya gitti elaman ürünler gelecek demişlerdi. Amann yine sallıyorlar dedim
Sonra artık kafaya takmayacağım, arayıp sormayacağım ellerine geçtiklerinde yollasınlar dedim ve akşam aramamıştım.
Neyse dediğim gibi onlar aradı. Ürün gelmiş, kontrol edip bana döner misiniz demiştim, bakmışlar. Kaset dişli ve V-fren jant ,yarın kargoya vereceğiz dedi. Muhtemelen 8/9 içindir kaset ama araya spacer koyarım artık benim 7'li HG için. İlerde 8'e çıkartıp tırmanma dişlisini büyütme hayalim var. Yeterki sistem iyi olsun. Göbekler Quando muş. Eskişehirde bir iki dükkanda shunfeng göbekli jant incelemiştim ama akortu tam olsabile milde mi yamukluk vardır nedir, bir dikey balans problemi vardı çoğunda. Benim shimano göbeklerden sonra çok kötü geldi. Ama rulmanlı olması akıcılık olarak hoştu. Geçen sene shimano göbekli teker setini 190'a bulmuştum da gerek yok şimdilik deyip almamıştım. Şimdi 500 liraya satıyorlar, kafamı duvarlara vurdum yemin ederim
Arkadaşlar yahu yeni bisiklet al diyorlar ama ne bileyim istediğim ürünleri tek tek toplamak hoş geliyor. Bir de bunu satmaya kıyamam. Hem yeni bisiklet alsam uygun fiyatlı ürünlerde shimano göbek ve altus set olmayacak yine basit setler olacak. Jantlar benim göbeklere de uyuyor. İleride problem olursa benim göbeklere jant örerim.
Ürün bu;
markalı bir jant almadıktan sonra çoğu çin malı ve bir birinin benzeri. XLC hiç değilse aletleri falan güzel ben de kullanıyorum. Jantı 'da iyidir dedim. İnşallah çok ağır bir şey değildir. Bazı bisikletlerde üstünde gelen jant seti sanırım. Lastik ise biraz fazla dişli. Ya burada bisikletçiye götürüp başka lastikle takas soracağım. Ya da benim maxxis 'leri bu janta takıp iyice bitirip, sonra bu janta dağ ve şehir için hibrit bir lastik alacağım. Bu kalınları da benim yamuk jantlara takarım, dağa tepeye vururum
ww.sundubisiklet.com/urun-detay/25837-xlc-teker-seti-26-v-fren-uyumlu-26x210-lastik
Sundu bisikletten memnun kaldığım iki şey, telefondaki sakin tavırları ve yapıcı konuşmaları diğeri de bazı ürünler gerçekten çok uygun. Adam çok kibar konuşuyor, yükselemiyorum adama karşı tam sinirle arıyorum. Adam terapi yapıyor sanki bana
Ama tavsiyem netten satış işini ya bıraksınlar ya da sırf bununla ilgilenecek bir ekip bulsunlar.
28 yıldır tanırım kendilerini, hatta bisiklete başlamama sebeptirler. Çok şey yazabilirim ama kendilerine saygım var, yazmıyorum. Sadece üzdüler beni son 5 senedir. Ankaradan her izmire gelişimde muhakkak çankaya mağazalarına uğrardım. Şimdi sadece bornova mağazalarına uğruyorum. Oradaki delikanlı iyi. Güleryüzlü yardımsever açıksözlü. Ama 28 yılda çok şey değişiyor. Ürün çeşidi açısından türkiyede ilk üçe girerler ama internet satışına sıcak bakmıyorlar. 10 senedir kendilerine her gittiğimde önerdim ama müşteri dükkana gelsin istiyorlar.
İzmir de izmirbisiklet de internet satışını bıraktı mesela. Gönder iade etsinler telefonla meşgul edilmek falan istemiyorlar. İzmir, tipik izmşr işte. Öyle kabul edecek ve uğrayıp alacaksınız bir zahmet.
Ben yeni tanıştım dediğim gibi. Dükkanda iyidir kötüdür bilemem, google da bir çok iyi yorum var. Konuşmaları falan da iyi telefonda, güzel beyefendi konuşuyorlar. Ama dediğiniz gibi internet satışı ile pek bir ilgileri yok gibi sanki. Sitelerinde ürünler var ama detay sıfır.
Mesela ben jant bakıyordum. Sadece başlıkta, marka ve V-Fren 26x2.10 lastik yazıyor. Detay diyorsun bomboş, görsel var ama çözünürlük çok düşük. Görselde mandallı göbek, kaset dişli gözüküyor ama emin olamıyorsun öylesine mi koydular görseli yoksa satılan ürün bu mu ?
Yani şu teknik bilgileri aradım şahsen,
Çift kat mı,
Alüminyum mu,
Çift set mi yoksa ön arka tek mi,
Kaset dişli mi vidalı göbek mi, kaset dişli uyumu ne,
Mandallı göbek mi, vidalı mı,
Göbek markası ne,
Fiyatları uygun bazı ürünlerin. Fakat ya arkadaşın dediği gibi aşırı kalabalık var, depodan ürünler tek seferde gelemiyor. Ya da kalabalık yüzünden her siparişe yetişemiyorlar. Uygun ürün denk gelirse kendilerine bir kere daha şans verebilirim belki. O da sırf telefonda beni dinleyip, güzel cevap verdikleri ve akşam saat 9'a gelirken bile arayıp bilgi verdikleri için. Sinir oluyorum ama ticaret ile uğraşan arkadaşım var o da bugün anlatınca biraz hak verdim sonradan adamlara.