Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

İzmir Sundu Bisiklet

@seko35.50 Bekliyorum, sabırsızlıkla:) Ön yargı yapmadan gerçekten niye öyle dedi merak ettim ve bekliyorum:-D

• Beğen
Tepkiler: seko35.50
Scudo
safex

Cevap yok sanırım :hımm:

Istanbul tarzı para ve zaman kazanmak ( ve de harcamak ) için hırslı ve hızlı olmak yerine biraz daha rahat ve huzurlu bir tarz.

Pek alakalı gibi durmasa da artık içimize işlemiş ( isletilmis ) bazı yaşam tarzı degisikliklerimize örnek olabilecek bir anımı anlatayım.
Bundan bir kac sene önce komşumu Izmir Çiğli Devlet Hastanesine muayeneye götürdüm. Bizlerle beraber aynı doktoru bekleyen 10 kadar daha hasta var. Tabi normal poliklinik saati geçti. Diğer doktorlar hepsi hastalarını muayene edip ayrıldılar. Biz bekliyoruz. Millet homurdanmaya hatta bağırmaya başladı. " Herkes gitti , biz hala burada bekliyoruz " . Neyse hastanenin başhekimi yanında 5 -6 kişiyle beraber geldi. Vatandaşları yatıştırmak için. Doktor da cıktı dedi ki " Ben hepinizi muayene edeceğim , ama eğer isterseniz hızlı birşekilde de yapabilirim. Bitirmeden gitmeyeceğim " dedi. Sonra bizde girdik . Işimiz halloldu.
Farkindaysaniz artık bekleyemiyoruz. Hemen işimiz hallolsun istiyoruz. Para kazanırken de harcarken de . Çalışırken de tatil yaparken de ... bence bu koşturma ve bir şeylere yetişmeye çalışma ile ilgili biryerlerde bir yanlışlık var.
Olması gereken temponun ya çok üstünde yada çok altındayız. Misal şehir ici hız sınırı 50 km iken trafik ilerlemiyor bile. Sonra yol açık olunca da basabildigi kadar basıyor gaza vatandaş. Yasam tarzımızda ( yeme ,içme eglenme ,dinlenme, çalışma, ulaşım, spor, alış veriş...... hatta birbirimizle iletişim kurmanızda bile ) bazı marazi durumlar söz konusu.
Esnafların da üzerine düşen sanırım bir ufak masa ile çay kahve ikramı ile belki ufak bir tv ve müzik olabilir . Belki bir kac dergi , gazete vb. Berberde nasıl yapıyorsak o şekilde yani.
Kimse üzerine alınmasın . Saygılar. Sağlıcakla pedallayın.

safex
Her görüşe eleştiriye açığız kardeşim,mutlaka mantıklı bir açıklaması vardır arkadaşın,yoksa ne diye 'tipik İzmir işte' yaftası yapıştırsın! Kötü niyet sezmedim açıkçası

Gerçekten çok nazik ve ilgili bir firma.İki haftadır arka jantım ortada durmadığı için sürekli rahatsız ettim.Ve gözümle gördüm gerçekten çok yoğunlar.Tüm yoğunluklarına rağmen herkese yardımcı olmaya çalışıyorlar.Bugün tekrar kadro kulağı almak için gittim 3 kişi ilgilendiler sağolsunlar.Güzel de bir indirim yaptılar sürekli gittiğim için.her bakımları güzel şekilde yaptılar.Fakat son bakımda jant ayarlarını yapamamışlar.Önceden tekrar jant ayarı içim gittiğimde de karşı tarafta yaptırmıştım.Orasıda sundu bisiklete bağlı salcanonun jantları zoe diyip bir yerde bıraktı ve çok uğraşmadı.Şuan yine aynısının yapmış sanırasam ve jantları ortalamamış bile.Her bakımda sorunlu bir yer varsa söylerlerdi.Bu bakımda kadro kulağımın orasındaki kadro genişlemiş ve ön göbek bilyeleri çok su geldiği için paslanmış fakat hiçbir şey söylemediler.İnternetten mail ve sosyal medya hesaplarına bakmıyorlar.İnternet sitesini kullanmadım bişey diyemiyeceğim. Ama ilgili ve güler yüzlü bir firma.Fakat jant ayarı için pek önermiyorum ben.Hatalı bir şey yazıyosa telefonun otomatik düzeltmesindendir şimdiden affola.
🤗😞

Son düzenleme:
@yazilimcionline @Tutmosis89
Bu hafta ve geçen hafta toplamda 4 defa üstünde bulunduğu sokakta gezdim, içeri girip yeni modellere baktım. Önünde yeni onlarca bisiklet kutusu var içerde bisiklet topluyolar deli gibi bisiklet satılıyor pandemiden beri izmirde. Pahalı makinaları satarken ucuz parçalara pek önem vermiyolar ve tok satıcılar. İçerdeki bisiklet danışmanları ilgili ama. Kasklar pahalıydı

Doğrudur hocam Eskişehir'deki Muratoğlu 'da o durumda. Ama adamlar gittiğimde kapının yanına günlük kargoları hazırlamışlar. Bisiklet olsun, parça olsun akşam araç gelip hepsini alıyordu. Yani biraz ilgilenmek gerekiyor. İş yükleri fazla olunca elbette gecikme olur ama bunun 1 hafta sürmesi de alıcı açısından can sıkıyor açıkçası. Bir heves ürün aldım ama vallahi kullanmadan hevesim kaçtı. Şimdi tek dileğim sorunsuz bir şey gelsin de iade ya da değişim ile uğraşmayayım modundayım sabah akşam dua ediyorum. :D

Kargolar desen ayrı rezillik. Dün akşam aradım işte yine merak ettim ne oldu diye. Aras kargoya teslim ettik dediler ama sitelerinde güncellemediler durumu. Kargo takip numarası yok. Aras kargoyu arıyorum ama 3 senedir telefonları arızalı güya, ulaşılamıyor. En sonunda telefonla ulaşmayı kaldırmış şubeler. Sadece tele sekreter konuşması var. Eskiden 444'lü numaradan merkezi aradığınızda bir insana falan ulaşır hizmet alırdık. O da yok artık son 1 senedir.

Bugün de deprem oldu adamları rahat bırakayım demiştim ama mecbur kaldım aradım. Dün kargoya verdik dediler ama takip numarası güncellenmedi. Ben kargolara ulaşamıyorum rica etsem günceller misiniz dedim. Arkadaş gelince söylerim dedi. Unutmazlarsa akşama girerler herhalde :D Ya da gerçekten kargoya verildiyse ürün.

edit güncelleme:

Kargoya uğradım yolumun üstündeydi. Dedim böyle böyle, isimden baktılar kargo gelmiş dağıtıma çıkmış. Ne kadar peki dedim ? Sıkı durun.... TAM 90 TL.. Geçen perşembe telefonla konuşurken, kargo ne kadar tutar dediğimde en fazla 25 30 lira tutar demişlerdi. Emin misiniz demiştim, öyle yolluyoruz diyorlardı. Ben şimdi kötü yorum yapmayayım da ne napayım yani bana biri söylesin.

Beklediğime mi yanayım, 100 lira gibi bir kargo parasına mı ? Bana deselerdi ki çok çıkar, gider 500'e tamamlardım sepetimi, sele falan alırdım 180 liraya 80 lira karım olurdu.

Ben de internet sitesinde fiyatları niye bu kadar uygun diyordum. Direkt 100 150 lira ekleyin bütün ürünlerin üstüne. Gerçek fiyatları o, çünkü kargo ile anlaşmaları hiç yokmuş demek ki. KArgo anlaşması olsa ücretli kargo bile en azla 40 50 lira tutuyor. 100 lira nedir ya. 😡 İzmirdeyseniz gidin alışveriş yapın iyi insanlardır bir şey diyemem ama internetten bir iğne almayın buradan.

Son düzenleme:
  • Üzgün
Tepkiler: Hami Bulut
Haftasonu şehir dışındaydım ilgilenemedim. Cuma öğleden sonra geldi, taktım baktım ama üstüne basa basa akort ayarı var mı, kontrol ediyor musunuz dediğim halde. Hepsi tam hiç bir problem olmaz dediler. Her aradığımda bunu sormuştum.

Ama jantların akortu maalesef yok. Binmeye engel teşkil edecek bir bozukluk yok ama bim bisikleti jantı gibi ince ayarı hiç yapılmamış. Direkt fabrikanın ürettiği gibi yollamışlar. Arka lastiği düzelttim evde ince ayarını çekebildim ama ön lastikte ya merkezleme sorunu var ya da akortu baya bozuk uğraşıyorum hala. Düzeltemezsem bir de bisikletçiye götürüp akort parası vereceğim. Adamların 320 TL ye sattığı lastik bana iteledikleri 90 lira kargo ve akortu kontrol edilmemiş lastiğe vereceğim ekstra 50 lira ile. 470 belki de 500'e gelecek.

İnternetten jant falan alınmazmış ben bunu anladım. Ya sundu gibi ilgisiz bir firmadan alımaz ya da hiç alınmaz. Demek ki bu Sundu'dan bisiklet alsak, direkt fabrika ne yolladıysa hiç kontrol etmeden onu yollayacaklar. Ben yazdım siz yanmayın, internetten alışveriş yapmayın bu firmadan. Neyse ben akort işine devam edeyim. Jantı söküp merkezleme yapmakla uğraşamayacağım düzelmezse bisikletçiye artık :ckskc:

Haftasonu şehir dışındaydım ilgilenemedim. Cuma öğleden sonra geldi, taktım baktım ama üstüne basa basa akort ayarı var mı, kontrol ediyor musunuz dediğim halde. Hepsi tam hiç bir problem olmaz dediler. Her aradığımda bunu sormuştum.

Ama jantların akortu maalesef yok. Binmeye engel teşkil edecek bir bozukluk yok ama bim bisikleti jantı gibi ince ayarı hiç yapılmamış. Direkt fabrikanın ürettiği gibi yollamışlar. Arka lastiği düzelttim evde ince ayarını çekebildim ama ön lastikte ya merkezleme sorunu var ya da akortu baya bozuk uğraşıyorum hala. Düzeltemezsem bir de bisikletçiye götürüp akort parası vereceğim. Adamların 320 TL ye sattığı lastik bana iteledikleri 90 lira kargo ve akortu kontrol edilmemiş lastiğe vereceğim ekstra 50 lira ile. 470 belki de 500'e gelecek.

İnternetten jant falan alınmazmış ben bunu anladım. Ya sundu gibi ilgisiz bir firmadan alımaz ya da hiç alınmaz. Demek ki bu Sundu'dan bisiklet alsak, direkt fabrika ne yolladıysa hiç kontrol etmeden onu yollayacaklar. Ben yazdım siz yanmayın, internetten alışveriş yapmayın bu firmadan. Neyse ben akort işine devam edeyim. Jantı söküp merkezleme yapmakla uğraşamayacağım düzelmezse bisikletçiye artık :ckskc:
Hocam 43 tl ye yolladık sıfır jant takımı bugün. Aras kargonun anlaşması varmış bir arkadaşta onun yardımıyla. Kargo anlaşması olmasaydı 160-170 e gidecekti. Kargo firmaları saglam zam yapmışlar çaktırmadan. Epey pahalıya gelmiş jantlariniz.

Hocam 43 tl ye yolladık sıfır jant takımı bugün. Aras kargonun anlaşması varmış bir arkadaşta onun yardımıyla. Kargo anlaşması olmasaydı 160-170 e gidecekti. Kargo firmaları saglam zam yapmışlar çaktırmadan. Epey pahalıya gelmiş jantlariniz.

Vallahi ben de sundu bisiklet 25 30 dedikten sonra, en fazla 50 60 tutar ya demiştim. Yemine derim şok oldum, hayatımın en yüksek kargo ücretini ödedim.Arka jant jilet gibi oldu onu yaptım, demin de ön jantı olabildiğince düzelttim güzel oldu ama sehpa olmadığı için çok da uğraşıp telleri fazla germek istemiyorum, zarar vermeyelim janta orta karar bıraktım, büyük ihtimal milimetrik bir merkezleme problemi var. Bugün biraz turlayayım düz yolda, sonra tekrar akort ederim. Bir bisikletçi vardı eskişehir'de merak ediyordum. Forumdan bir arkadaş gitmiş, demin sordum. Çiftine 80 lira almış akort için. :hihi: Ben bu gidişle bir de akort sehpası yapacağım sanırım :)))

• Hahaha
Tepkiler: Hami Bulut
Bu arada sundu bisiklet ile alakası yok ama şunu diyeyim. Aldığım XLC jant seti türk malıymış. Yani çember büyük ihtimal türkiyede yapılıyor çin malı değil. Göbek ise quando marka. Yazısız oem ürün. Fakat quando olduğunu yanındaki koruma kapaklarından anladım üstünde yazıyor.

Jantlar güzel. İnce akort ayarı yaptırmadım daha sehpa olmadığı için evde, ben kendim önü de arkayı da güzelcene düzelttim. Bir ara bir arkadaştan fiyat aldım, evinde yapıyormuş. Ona götüreceğim tel tansiyonu aletiyle de bakarak ince ayarını yaptıracağım.

Dikkatimi çeken, quando marka göbeklerdeki kaset yapısı shimano ile farklı. 10mm alyan ile sökülmüyor flibber, daha büyük bir alyan gerekiyor ve flibber tarafından değil'de ters taraftan söküp çıkartmak gerekiyor. Sanırım shimano da da var buna benzer model. Fakat giriş seviyesi göbeklerinin çoğu 10mm alyan ile sökülebiliyor.

Ayrıca dandik falan denilen quando göbekler shimano giriş ve orta seviye göbekler ile hemen hemen aynıymış kalite olarak. Sadece süslü püslü değil dışı. Alüminyum yine, bilyaları ve yatakları güzel hoşuma gitti. Shimano göbek almıştım geçen sene, flibber akıcılığı ondan daha iyi bence. Shimano hiç su değmemesine rağmen gress yağı sertleşmişti ve boşta giderken dönmeme yapmaya başlamıştı 1 sene sonra. Balata spreyi ile içindeki yağı temizlemiştim mecburen bu seneki sezon bakımında.

Ve dikkatimi çeken, bilya yataklarının kapakları shimanoya göre daha sıkı kapalı, önde de arkada da kapakların üstünde ekstradan kauçuk kapaklar var. Arkada kasetin diğer tarafında olan genelde boş gözüken mili tamamen kapatıyor ve içi suya dayanıklı ince bir gress ile doldurulmuş. Kaset kısmında da hassas ayar somununa minik bir kauçuk geçirilmiş. İki taraftan da milin içine su ve çamur girmesi önlenmiş. Keza önde de benzer kauçuklar var.

Kısacası üründen memnun kaldım hoşuma gitti. İzmirde jant ihtiyacı olup'da, orta halli bir ürün arıyorlarsa (çoğu bisiklette takılı jantların kalitesinden hiç bir farkı yok zaten orta halli dediğime bakmayın, markalar sticker basıyor hep) gidip incelemelerini tavsiye ederim. Dükkandan alırsanız gerçekten ucuz, üstünde gelen lastikler bedavaya gelmiş oluyor neredeyse. Ama benim gibi kargo ile alacakanız boşverin :ssrtcbya: Bir de dükkandan alırken akort ettirin, ne kadar fabrika ayarlı yollasa da, ince hassas ayara girmemiş lastikler. Makine ile toplanıp sıkılmış muhtemelen.

tok satıcılar bir bisiklet için arayıp pazarlık etmek istemiştik bize liste fiyatlarını söyleyip tavsiye edilen satış fiyatı bu inemem çekmişti garip bir mağaza.

• Beğen
Tepkiler: Tutmosis89
tok satıcılar bir bisiklet için arayıp pazarlık etmek istemiştik bize liste fiyatlarını söyleyip tavsiye edilen satış fiyatı bu inemem çekmişti garip bir mağaza.

Bisikletçilerin geneli böyle oldu herhalde. Ben de yazlıkta duran bisikletimi getirip burada parçalarını tekrar toplarken, eskişehirdeki meşhur MURATOĞLU bisiklet'e gitmiştim. Kilit alacaktım, o sırada da bir adam 3 bine bisiklet alıyordu sene 2018... 3 'bin o zamanlar baya iyi rakam şimdi en giriş seviyesi ürünler bile 1500 1700 oldu. Neyse bir de aksesuar seti ekliyordu araya, fiyat 3500 etti. Bir tane de zil hediye edin bari o kadar para harcadık ettik falan dedi adam. 5 liralık zil için direnmişti dükkan. Adam da sinirlendi almıyorum bisikleti falan demişti. Sonra ne oldu bilmiyorum tartışmanın sonunu göremeden çıkmıştım. Yine muratoğlunun servis kısmı var ayrı bir dükkan, internet siteleri de var ikide bir çöküyor aynı zamanda n11'den de satış yapıyorlar. Şu fren setini bulmuştum, o zaman 75 liraydı şimdi zam gelmiş. Sitesinde de 75 liraydı.
(link)
gittim sordum dükkana, servis kısmına bak dediler. Oraya gittim, servis elemanı dükkan fiyatı farklı olur yalnız demişti. Sonra barkotu okutunca 75 lira gördü. Çifti değil mi dedim çifti dedi. Diğer servis elemanı geldi ben alırken. tutturdu bu teki 75 'dir yapma hocam olmaz imkansız falan diyor. Açtım n11'ilanını ve kendi sitedeki link gösterdim. Neyse tamam 75'den olsun dedi. Sanki indirim yapıyor :D Çoluk çocuk gelse 150 ye çiftini geçirecekler. 75'i de kendi cebine atar herhalde. Yani günahını almak da istemiyorum elbette ama gidip marka diye bir bisikletçiye bisiklet bırakıp ne gerekiyorsa yap hayatta demem. En çok kazık atılan ikinci sektör, bir oto sanayi iki bisiklet :D

safex

Cevap yok sanırım :hımm:
İzmirliyim, tipik izmirli yüzyüze sohbeti sever. Öyle, internetle ürün satayim, mail ile soruları alayım, telefonla muhatap olayım sevmez. Ama yeni tüketici, internetten alayım, bakayım beğenmezsem iade ederim, telefonla arayıp fırça atayım, forumlara bir sürü yorum yazayım, youtupta kanal açıp video çekeyim seviyor. İzmirde esnaf işleri daha organik. İzmir bisiklet bana, abi gönderiyoruz adam resimde göründüğü gibi değilmiş diyor iade ediyor, ürün dükkandan çıkmış bir kere, bir alici geliyor ürünü satamıyorum. Başlarım internetine demişti.
Belki en doğrusu bu. Amaç jeff bezos olmak değilse, bu yaklaşım tipik izmir işte.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Yeni bisikletimi aldım. Resmen gözle bakıp bana olacak bisikleti çıkardılar. Çok ilgililer, çok bilgililer, bisiklet alacaklar tereddüt etmeden gitsinler görsünler, tanısınlar, tanışsınlar aklıma gelen her şeyi sormama rağmen yüzleri hep gülerek cevapladılar amaçları sadece satmak değil ve bu çok güvende hissettiriyor tekrar teşekkürler 😊😊

• Beğen
Tepkiler: Sarp X
Neden konu açamıyorum arkadaşlar ben ?

Neden konu açamıyorum arkadaşlar ben ?
Belli bir mesaj ve süre sonra forumda aktiflik durumunuza bağlı olarak otomatik başlık açma vs gibi özellikler size tanımlanıyor diye biliyorum, sormak istediğiniz soruyu forumda aratarak başlıklar altında paylaşabilirsiniz, sanırım yeterli sayıda ve konuda başlık var :harika:

• Beğen
Tepkiler: proxyminee
Belli bir mesaj ve süre sonra forumda aktiflik durumunuza bağlı olarak otomatik başlık açma vs gibi özellikler size tanımlanıyor diye biliyorum, sormak istediğiniz soruyu forumda aratarak başlıklar altında paylaşabilirsiniz, sanırım yeterli sayıda ve konuda başlık var :harika:
Okadar uzman değilim hocam size sorsam sorumu eminim sizin için basit bir sorudur. Hiç anlamıyorum bisikletten ilk bisikletim Sedona 610 10cı yıl bisikleti oldu 2.500e almıştım şimdi bunun selesini değişip birde jantlarını değişsem sizce max 1000 lirayı geçmicek şekilde öneriniz olurmu bana ? Birde 2000bin lira civarı bu kadro denilen şeyi örnek carraronun 062 sinin gövdesini sadece satıyolarmı satıyorlarsa alsam uyumlu olurmu ?

Okadar uzman değilim hocam size sorsam sorumu eminim sizin için basit bir sorudur. Hiç anlamıyorum bisikletten ilk bisikletim Sedona 610 10cı yıl bisikleti oldu 2.500e almıştım şimdi bunun selesini değişip birde jantlarını değişsem sizce max 1000 lirayı geçmicek şekilde öneriniz olurmu bana ? Birde 2000bin lira civarı bu kadro denilen şeyi örnek carraronun 062 sinin gövdesini sadece satıyolarmı satıyorlarsa alsam uyumlu olurmu ?
Jant konusunda çok bir tecrübem yok, fakat forumda jant tavsiyesi başlığı var orada sorarsanız daha detaylı bilgi edinebilirsiniz, şahsi fikrim 1000 tl bütçe yetmeyebilir malum fiyatlar çok yükseldi, 2. El dahi olsa eskini. Sıfır fiyatı oldu. Acele etmeden yavaş yavaş bence yükseltme yapabilirsiniz, kadrodan memnunsaniz bence sedona ile devam edin, zamanla dediğim gibi jant, sele ve grup set yükseltmesi yapılabilir.

• Beğen
Tepkiler: proxyminee
Jant konusunda çok bir tecrübem yok, fakat forumda jant tavsiyesi başlığı var orada sorarsanız daha detaylı bilgi edinebilirsiniz, şahsi fikrim 1000 tl bütçe yetmeyebilir malum fiyatlar çok yükseldi, 2. El dahi olsa eskini. Sıfır fiyatı oldu. Acele etmeden yavaş yavaş bence yükseltme yapabilirsiniz, kadrodan memnunsaniz bence sedona ile devam edin, zamanla dediğim gibi jant, sele ve grup set yükseltmesi yapılabilir.
Sele al dediğiniz link varmıdır sipariş ediyim hocam grup set ne oluyor onu anlamadım jant olarak başka uzman arkadaş link attı onu sipariş vericem konu açtıktan sonra.

Elnde olmayan bisiklet için "o sana gelmez" çekip, elindeki ürün için de: "tam sana uygun model, kaçırma" çeken mağaza. Pantolon olmazsa gömlek vermeden müsteriyi mağazadan çıkartmayan klasik uyanık esnaf. Kendileriyle ilgili gözlemim budur. Bana 58 kadro Mosso satmışlardı "tam sana göre" deyip. Şu an 52 kadro bisiklet sürüyorum. :) Boyum 180.

Geri