Scudo Sports

İzmir Sundu Bisiklet

Sundu bisikletten kimsenin mesafeli, yani kargo yapılacak bisiklet almasını tavsiye etmiyorum. 2.5 yıl önce kargo öncesi defalarca uyarmama rağmen berbat paketlemeyle gönderdikleri bisikletin mat boyası çamurlukların karton kutuya sürtünmesi sebepli bazı yerlerde parlak hale gelmiş, tek yapmaları gereken çamurluklara kağıt koli bandıyla kaplamaktı, ve kadronun dışa gelen kısımlara ek karton destek yapmalarıydı, ama harika paketledik deyip içine etmişler, lastik değiştireceğiz diye de yerleşik portbagajın çamurluğu taşıyan bir kaç vidasını yalama etmişler. Elinde alyan takımı yok mu bu adamları, saçma sapan ucuz bir multitool ile mi alyan açıp sıkıyorlar anlamıyorum. Neyse ki bu kısa vidalar biraz aratsa da bir şekilde temin edilebilen bir şey. Sıfır bisikleti örseleyip göndermişler anlayacağınız. O zamanki liste fiyatı 1230€, ucuz bir bisiklet de değil. Hala aklıma geldikçe uyuz olurum. Neyse ki bir kaç yerde ve belli belirsiz olan bir şey ve parlak güneşte dibine girip incelemeyince belli olmuyor.

• Beğen
Tepkiler: Ali Eren
Scudo
2 yıldir düzenli bakım yaptırdığım işletme her teknik aksamı da oradan almış yada yenilemişimdir.... Ancak bugün full bakım için doruk bisiklete verdiğimde (seda bisikletede selamlar) furç yatağının paslandığını ve kırılmadan çıkmayacağını öğrenmemle fotograflarını çekmişler gösterdiler.. anladım ki bu zamana kadar yaptırdığım tüm bakımlarda ne göbekleri açmışlar nede furç yatağını millet boşuna yıkayıp geri veriyor demiyormuş.!! Şimdi fabrikadan furç bekliyorum paslanan furç yatağını zorla çıkartıp değiştirecekler.YAZIK

Göbek civarından gelen ses için bir şey söylediler mi?

• Beğen
Tepkiler: hasanben
Beyler başlık açamıyorum yardım edebilecek var mı yetkin yok diyor

Şuraya bakın: Şu an içinizden
reis valla 2 bisiklet arasında kaldım bu tarz bir konuda bulamadım yoksa bende inceledim benzer bir konu var mı diye yok ondan dolayı açmak istedim eğer müsaitsen özelden yazayım seçtiklerimi veya bütçemi

reis valla 2 bisiklet arasında kaldım bu tarz bir konuda bulamadım yoksa bende inceledin benzer bir konu var mı diye yok ondan dolayı açmak istedim eğer müsaitsen özelden yazayım seçtiklerimi veya bütçemi

Genelde türe göre şu konulara yazılıyor:

Şehir/tur/trekking için: Şehir/tur bisikleti seçim rehberi
Yol için: Yol bisikleti tavsiyeleri
Katlanır için: Katlanır bisiklet tavsiyeleri
Dağ için: Dağ bisikleti tavsiyeleri
Elektrikli için: Elektrikli bisiklet devri
Genel: Bisiklet önerileri

Özelden de olur tabii ama açıktan yazılırsa herkes yorum yapabilir.

@Spartiat reis Dağ bisiklet tavsiyeleri başlığına yazdım mesaj yönlendirme linki atamıyorum yetkimden dolayı

@Spartiat reis Dağ bisiklet tavsiyeleri başlığına yazdım mesaj yönlendirme linki atamıyorum yetkimden dolayı

Linklerle birlikte cevapladım.
Dağ bisikletleriyle ilgilenmediğim için ben yorumlayamıyorum, şehir, tur yol olsa detaylı karşılaştırırdım.

Aradagım bisikleti orda buldum ama gerek burdaki yorumlar gerek nette diğer yerdeki yorumlar sundu dan alışveriş fikrimi kötü etkiledi, umarım uzun süre sonra olumlu söyleyeb birileri çıkar …

• Beğen
Tepkiler: M.Hamza.Afacan
Aradagım bisikleti orda buldum ama gerek burdaki yorumlar gerek nette diğer yerdeki yorumlar sundu dan alışveriş fikrimi kötü etkiledi, umarım uzun süre sonra olumlu söyleyeb birileri çıkar …
Herkesi mutlu etmek mümkün değil bu hayatta. O yüzden böyle şeyleri kafaya takmak gereksiz. Sundu bisiklet ile şuana kadar bir sorun yaşamadım tam aksine memnunum. Yanlış ölçüde iç lastik almıştım kendilerinden sonra ise geri iade edip doğru ölçüde olan iç lastiği temin ettim kendilerinden. Bana paramın banka hesabına yatması bir haftayı bulur dediler fakat bir gün içerisinde param geri yattı. Tekrar tekrar alışveriş yaptım gayet iyiler. Örnek vermek gerekirse Trek dünya da en çok bilinen bir bisiklet satıcısı lakin Türkiye de verdikleri hizmet ise gerçekten hayal kırıcı.

• Beğen
Tepkiler: Carlosito1907
sundu bisiklet İzmir in en fazla stok bulunduran mağazası . istanbul daki house of bike in ortağı . Çankaya daki mağazası harika ve sahibi Hüsnü bey de genelde burada bulunuyor . mosso, carraro grubu, peugeot grubu ve Giant , scott gibi markaların bayiliğini yapıyor. fiyatları da markaların fiyat listesi neyse o. bu kadar övgüden sonra şunları da söyleyim. eğer mağazaya gidip görüp deneyip alacaksanız Doruk-Seda bisikletle birlikte kesinlikle tavsiye edeceğim 2 mağazadan biri . ama uzaktan alışverişle bisiklet alacaksanız bu noktada kimseye referans olmam bisiklet süper de gelebilir , yolda bisiklet feleğin çemberinden geçmiş de olabilir .
servis noktasında benim için İzmirin en iyi bisilet ustası Guzelyali sahilde ki Doruk bisiklet Mustafa abidir . servis noktasında sunduyu tavsiye etmiyorum. onlarında ustaları iyi olabilir ama çok yoğunluktan bazen aceleye gelebiliyor . parça ihtiyacım olursa Sundu ya , servise ise Doruğa gidiyorum
bir de Sundunun musteriyle sunduğu en sevdiğim özelliği şu . bisiklet alırken mesela üzerinde ki rubleyi veya aynakolu aynı marka model farklı ölçüde diğer seçeneklerle değiştirmenize izin veriyor . mesela alacagınız bisikletin üzerinde altus 48.36.26 aynakol var , aynı seriden 44.32.22 aynakol istediğinizde değistirmenize izin veriyor.

İki arkadaşa cok teşekkür ederim. Uzak mesafeden almakla beraber izmirdeki bir arkadaşıma malı teyit ettirip öyle aldırıcam. Cogu olumsuz yorum netten alışveriş sorunu üzerineydi zaten. Açıklayıcı bilgileriniz için teşekkürler .

Hüsnü Beyi 1992 den beri tanırım. Çok bilgili, çok yardım sever ve ilgilidir. İnternet üzerinden alışverişe pek sıcak bakmaz. Yıllardır, İzmire uğradıkça düzelt artık şu Web siteni diye serzenişte bulunmama rağmen, uzaktan satışa hala mesafeli. Bizzat mağazaya uğrarsanız ne kadar çok çeşit olduğunu ve ne kadar çok ilgilenmediğini göreceksiniz ama bir şartla. Ukalalık yapan müşteriyi sevmez Hüsnü Bey. Yani, gidip kendisine sen bilmiyorsun işin aslı bu diye işini öğretmeye kalkan adama birşey satmaz. Satarsa bilin ki ya fiyatı yükseltir yada almanız gerekenin muadilini satar, almanız gereken orada olmasına rağmen daha düşük kaliteyi alır güle oynaya çıkarsınız.

Ben kendisinden bir thomisus, bir grizzly almıştım. Arkadaşıma ise bir ktm ve whistle aldık. Bizi hiç üzmedi.

Affınıza sığınarak, yine de çok tercih edilebilir bir esnaf profili gibi tasvir etmemişsiniz Hüsnü bey’i.

Daha düşük kalite ya da daha pahalı ürün alma ihtimalim olan esnaftan alışveriş yapmayı kendime hak görmüyorum ne olursa olsun.

Bilgim kendisinden azdır ya da çoktur ki muhtemelen de bayağı da azdır. Ama bildiğimi düşündüğüm bir konuda fikrimi de söylemekten geri durmak istemem. Yanlışsa doğrusunu da öğrenebilirim kendisinden ama bunu cebime zarar vererek yapması çok da adil değil bence.

• Beğen
Tepkiler: Peregrine
Bayramda İzmir'e geldiğimde Transval marka bisikletimi göbek değişimi için Çankaya Sundu'ya götürdüm. "Biz bu tarz bisikletlere bakmıyoruz. Takacağımız ürünler bu bisiklete fazla gelir" cevabını aldım ve çok bozuldum. Sundu'nun yanındaki bir bisikletçide 15dk'den kısa bir sürede 240₺'ye 2 lastik taktırıp ve göbek değişimi yaptırdım (kalitesizlerinden).

Sonrasında Sundu'dan yaklaşık 450₺'ye Pro gidon bandı ve epic arka ışık aldım. Aldığım aksesuarlardan ve fiyatlarından memnunum ama ucuz bir bisikletiniz varsa size yardımcı olmayacaklardır.

• Beğen
Tepkiler: batuhan bora
"Biz bu tarz bisikletlere bakmıyoruz. Takacağımız ürünler bu bisiklete fazla gelir
Bu küstahça cevaba rağmen oradan alışveriş yaptıysanız hatalısınız,kapısından bile geçmem ben olsam! Üslup önemli,dese ki elimizde üst düzey bisiklet için parça var isterseniz takalım ama şu kadar para...

Bayramda İzmir'e geldiğimde Transval marka bisikletimi göbek değişimi için Çankaya Sundu'ya götürdüm. "Biz bu tarz bisikletlere bakmıyoruz. Takacağımız ürünler bu bisiklete fazla gelir" cevabını aldım ve çok bozuldum. Sundu'nun yanındaki bir bisikletçide 15dk'den kısa bir sürede 240₺'ye 2 lastik taktırıp ve göbek değişimi yaptırdım (kalitesizlerinden).

Sonrasında Sundu'dan yaklaşık 450₺'ye Pro gidon bandı ve epic arka ışık aldım. Aldığım aksesuarlardan ve fiyatlarından memnunum ama ucuz bir bisikletiniz varsa size yardımcı olmayacaklardır.
Aynısı benim başıma Motis bisiklete geldi (narlıderede bir bisikletçi çok bilinmiyor) sıkıntı şurda benim oturduğum bölgede bu motis var bi delta var deltaya gidiyim desen pahalı motise gidiyosun adam yapmaya üşeniyo.

ilk dağ bisikletimi ordan aldım bianchi Rcx529 modeli bana ısrarla xl kadro önerildi bende xl kadro aldım daha sonra acı bir şekilde bisikletin yanlış kadro ile aldığımı öğrendim daha sonra bisikleti kurdurdum metroya gidene kadar bisiklette bir tuhaflık vardı fakat sürerken çözemedim fakat bisikletin gidonunu döndürdüğümde lastik ayağıma sürtüyordu velhasılkelam bisikleti alıp metro ile evime dönmeye başladığımda bisikletin maşasının ters takıldığını farkettim nasıl yani ? amortisörün köprüsü arka tarafta duruyordu ve offset yüzünden lastik ayağıma sürtüyordu kendi oturduğum yerdeki bisikletçi maşayı 180 derece döndürerek çözüme kavuşturdurduk gitmek isteyenlere önerim çok kalabalık ise ilgilenmiyorlar ilgilenirlerse de iş çok baştan savma yapılıyor

Çankaya Sundu'dan arkadaşa bir bisiklet aldık, çok ukala bir şekilde davrandılar, esnaflıktan nasip almamışlar. Karşıyaka Sundu' ya, kendi bisikletimi 2-3 kere götürdüm, her seferinde çok ilgilendiler.
İkiside Sundu ama sanırım biri üvey, (dayıları farklı) :)

Geri