Harbi yaş sınırı değişik geliyor bana

yaşım 35 ve performansım benden düşük yaşlara göre yüksek. Esas bu yaşlar en yüksek performans sergilediğimiz yaşlar, yaş ilerledikçe azalıcak. 16yaş ve sonrası tam gelişmemiş oluyor vucut, ergenlik zamanları buram buram testostreon kokacak

Eskideb 30-40 yaşlı derdim, gel gör ilginç bir şekilde en güçlü oldugun yaşlardır
Mesajınızı görünce bir kaç şey yazmak istedim. Öncelikle içtenlikle söylüyorum, Allah siz ve tüm forumdaşlarımıza uzun ömürler, sağlıkla ve iki pedallı mutlu günleri hep nasip etsin. Yaşınızı ikiye katladığınızda bile iki pedalda olmanız dileği ile.
Ancak kendimizi kandırmayalım, performans hususunda, hiç bir zaman gençlikteki gibi olamayız, ha sürekli vücut alışıktır antremana vs, ancak o zaman antreman yapmayan bir gence kısa süreli denk olur yada olamayız. Yoksa 18-20 yaşında bir genç antremanlı ise yanından geçemeyiz.
Sadece bisiklette değil, diğer tüm spor dallarında, hatta normal yaşantımızda yaptığımız her şeyde, mental olarak öğrenme kapasitemizde bile, performans grafiğimiz yaş 30 dedimi aşağı doğru iner, yaş 35 ve heleki 40 dan sonra adeta çakılır. Profesyonel olarak bile yapılan tüm spor dallarında bu yaşlarda mecburi jübile yapılır.
Fizyojik olarakta zaten, kaslar ve kemikler zayıflamaya başlar, beynin algılama kapasitesi azalır, genel olarak geç tepkiler vermeye başlarız ve hareketlerimiz yavaşlar. Refleksler azalır, duyu organları en başta görme ve işitmede kayıplar başlar...bir çok seyde uzatılabilir bu.
Sholin belgeseli izlemiştim, 5 yaşında alınıp manastırda çok ağır bir eğitime başlayan çocuklar 35 yaşına geldiklerinde ağır eğitimi, kırışları ve müsabakaları bırakırlar, işin daha çok meditasyon kısmıyla ilgilenir ve vucudu korumak adına hafif antremanlara yönelirlermiş.
Benimde yaşım 44 oldu , memnun değilim elbette yaşımdan 😅 eski günleri nasılda arıyorum. Birşeyleri biraz zorlamaya kalktımmı vücut tamam gitme daha fazla diyor, anlıyor ve orada bırakıyorum, başıma bir şey gelmesin diye 😅
Gençlik gitti malesef, zaten bir insanın her yönüyle en zinde olduğu zaman çok kısıtlı. Min. 15-16 yaştan başlar. Max. 30-31 yaşta ise son bulur. Kişisine göre 13-15 yıldır max. zindelik en fazla.
Sağlıcakla ve iki pedal ile kalın.