Scudo Sports

İzmir'de kıyı şeridine 40 km'lik bisiklet yolu

Geçen gün bisiklet yolundan bir motorsiklet geliyordu, eşim ve ben kendimizi sağa attık (doğal olarak) ama yaşlı bir bisikletçi (Tayt, forma, kask, yelek, dropbar bir yol bisikleti ne marka olduğunu bilmiyorum kadroyu boytmış, karizma tam) ÇEKİLMEDİ yoldan. Motor fren yaptı ama çıkmadı da bisiklet yolundan. Ön tekerler birbirine değdi deyecek durdular karşılıklı. Bisikletçi amca ders anlatmaya başladı:
- Belli ki bir işin var girmişsin bu yola, ama bisiklet görünce SEN çıkacaksın yoldan.
Motorcu: Öyle olmaz o
- Öyle olmalı burası bisiklet yolu
Motorcu: olmaz öyle
-Nasıl olacak başka türlü? Çıkacaksın, bu yol bisikletin. Kurallara uy..
Motorcu: Çarpışmaktan kim daha çok korkarsa o kaçacak yoldan, başka kural olmaz.
Tam burada eşimle ben girmeye karar verdik lafa ama amca devam edin arkadaşlar, çözüm burada değil gibi bişeyler dedi biz biz de devam ettik. Amca 65 veya üstüydü, yoksa adam o kadar kabaydı ki yaşa saygısı olamasa kavga çıkailirdi orada.

Scudo
O zihniyetde ki motorcular gidipte aracın altında kaldığı zamam adam yerine geçiyor. Aynı şeyi tek yönde kafa kafa ya geldiğin bi arabaya diyebilecek mi acaba. Yada hiç uzatmadan bisikletden inip adama Allah ne vardiyse dalıp sonrada çarpışma nasılsı motorcu kardeş mi desek.

bisim modern kafayla düşünüldüğünde çok güzel. yalıda oturup alsancakta çalışıyorsanız süper. yada toplu ulaşıma yetişmek için güzel ancak, elinde bişeyler yiyip içerken yanyana sohbet ederek binmek veya serseri mobileti tribinde kullanmak hiç olmuyor.
bahar ve yaz aylarında çimenlere "sorumsuzca" yayılan, oranın bisiklet yolu değilde çocuğunun oyun alanı sanan ebeveynler ayrı bir olay. anası babası çocuğuna kaç diyeceğine gözümün içine bakıyor çarpayımda kavga çıksın.

son olarak ise bisiklet yolunda köpek gördük hayvandır eyvallah. yürüyen gördük kimisi çiyan çıktı kimisi pardon dedi eyvallah, köpek gezdiren gördük onada eyvallah, ama son gördüğüm manzara beni benden aldı.adam bisiklet sürerken köpeğini gezdiriyordu. bisiklet yolunu kaplamış komple köpeğin ipi vs. ha birde telefonla konuşuyordu.

Desene tam maganda. Merak ederdim marka vermeyeyim de anlarsınız gene de trafikte tipler bellidir basık araçlar kollar dışarda sigara müzik .... bi sürü belirtisi var acaba bisikletli krolar magandalar varmı nasıl görünür filan diye sanırım anlattığınız tip bunu karşılıyor. Biraz hakaret ettim sanırım artık kusura bakmasın onuda kendi yaptığı hayvalığa versin :)

alaybey tersanesi - turan izban istasyonu kısmını da tamamlamışlar güzel olmuş ama alsancak limanı taraflarında en ufak bir ilerleme yok..
sanırım bu bisiklet yolunu tamamlamak izmir metrosunun inşaatı gibi yıllarca sürecek

alaybey tersanesini geçer geçmez bisiklet yolu başlıyor,
gerçi oraya kadar gelen yaya yolu cam kırıklarıyla meşhur olduğundan anayolu kullanmak en iyisi
https://i.hizliresim.com/NbGP75.jpg

burada ise köprüye gelince bisiklet yolu bitiyor, bayraklı rekreasyon alanına kadar yine tek başınasınız
https://i.hizliresim.com/jYAZon.jpg

sahil şeridini birleştirmek şehrimizde zor olacak gibi.
liman, sahil güvenlik, turan sahil kıyısı,alaybey bayraklı arası vb gibi yerler sıkıntı.
inşallah üçkuyular iskeleden bostanlıya kadar aralıksız bisiklet yolu olur

aslında şu yaya kaldırımdan yürüyen insan sayısı sıfır.. orayı komple bisiklet yolu yapsalar olur,
ayda yılda bir oradan yürüyenler olursa da dert etmeyiz yolu ortak kullanırız..

https://i.hizliresim.com/ozN5lk.jpg

esas sorun alsancak limanı, orada en ufak bir ilerleme yok

Bayraklı Alsancak arası bisiklet yolunun yapılmama sebebi olarak Karayolları Genel Müdürlüğü gösteriliyor. O bölümde yer alan viyadüklerin sorumluluğu belediyeye ait değilmiş işlem yapamıyorlarmış.

Durum böyleyse bile durumu açıklamalı ve kamuoyu oluşturmak için bizleri bilgilendirmeleri gerekiyor. Tipik İzmir Belediyesi işte...

Yapman engelleniyorsa ve yapamıyorsan, gürültü kopar bisikletçiler tepkilerini nereye göstereceğini bilsin.

izmire her gittiğimde şehirden "RAAANTTT! RAAANNNTT!" diye ses yükseliyor. İzmir liler şu inatlarından vazgeçseler, yatırımın hasını görecekler :) izmir'de yaptığım sözlü ankette, kimse istemese de malum yatırımları, narlıdere bostanlı arasında direkt bir asma köprü olsa fena mı olur mesela? aslancak limanını da çeşmeye taşısalar ne güzel olmaz mı? cuma gidip pazar dönmek için bir ilçeye bir otoban fazla lüks değil mi? hatta, körfezi bayraklı-alsancak limanı arası toprakla doldurup, ağaçladırsalar çok şık olmaz mı? bir düşünün bunları sayın izmirliler (ankaralı olmak zorunda kalmış bir izmirliyim ben maalesef; angara nın başganını bu deneyimle bir 10 yıllığına izmir seçsin, hizmet görsün derim ben.)

Mehmet Bey bahsettiğiniz projelerin İzmir'in ihtiyaçlarıyla örtüştüğüne inanmıyorum. Konuyu politikaya çekmek istemiyorum ama Aziz Bey ve Melih Bey seçenekleri dışında alternatifler üretebilecek bir şehirdir İzmir, bunu biliyorum.

körfezin doldurulması saçmalık, hiçbir izmirli bunu kabul etmez, etmemeli! istanbuldada boğazı doldursunlar ozaman gibi bir şey bu.
liman çandarlıya yapılıyor zaten. alsancak limanı sadece yolcu gemilerinin yanaşabileceği bir liman olacak.

siz devşirilip ankaralı olmuşsunuz Mehmet bey. gerçekten izmirli olan 3-5 kuruş yatırım gelecek diye kendini satmaz. bizde öyle yapıyoruz.

konak tünellerine gelince orası ayrı bir çetrefil. nereden geçeceği nasıl olacağı belli iken, tam bitme aşamasına yaklaşıldığında bir grup insan ayaklandı inşaat durdu. iyide kardeşim bu tünel hep oradan geçecekti. kamulaştırma vb de anlaşamayan daha fazlasını isteyenler arka planda duran birilerinin gazına gelerek durdurdular.

Körfezin kokusunu çekmek istemiyorum. Temizlesinler o zaman. Herkes biliyor ki şuanki kişi yada kişiler piriştinanın hizmetini kullanıyorlardı ama o da yetmiyor. Şehir nüfusu artıyor ama gelişme yok.

Kimsenin yapılması istenen hizmetler için sipariş aldığı yok forumda...

Konu sahil şeridini geçen bisiklet yolunun bir türlü bitmemesi ve bisiklete binen bireyler olarak hepimiz bundan şikayetçiyiz. Bundan ötesi politikanın alanına giriyor ve yeri bu forum mu sorusunu herkes kendi başına cevaplamalı.

Alsancak'a altınyol üzerinden gelenler fark etmiştir, limanın önündeki viyadüklerde bir çalışma var. Viyadüklere metalden ek yapıyorlar Naldöken üst geçitteki gibi, ayrıca şeritleri daraltıp Alsancak'a geliş yönünde en sağda bir boş alan yaratıyorlar, beton korunaklı bir yol. Yani özetle kesintisiz bisiklet yolundaki en büyük problem olan Alsancak - Bayraklı geçişi için çalışmalar başlamış. Twitter'dan takip ettiğim Büyükşehir'de şehir planlamada görevli bir şahısa sordum, bu çalışmaların bisiklet yoluyla ilgili olup olmadığını, o da teyit etti.

Yani kısa süre sonra Alsancak geçişi de güvenli bisiklet yoluyla kolaylaşacak. Bayraklı üzerinden Bornova yönüne gidişler de çok daha güvenli hale gelecek.

• Beğen
Tepkiler: Abdülkadir Ergin
insallah en kisa zamanda biter, olumlu bi gelisme bizim icin...

liman üstü geçiş güvenlik kriterlerini sağlamazlarsa TCDD izin vermez

o izin vermiyor yok bu izin vermiyor, adamlar odtüye girde 10 şeritli yol yaptı, aoç girdi saray dikti yarısından yol geçirdi, onca eylem karşı kamuoyuyla..

Yok tcdd ymiş neymiş, bunlar bizi bağlamamlı altı üstü bisiklet için yol arkadaşlar, buraya yuksek maliyetli mühendislik harikası istemiyoruz sadece 1.5metre genişliğinde üzerinde bisikleti amblemi olan yol, (1metreyede razıyız)yanınada 2-3metrede bir bariyer 1 ayda yapılmalıydı kalan yerlerde izmir belediyesine ne diyeyim birazda vuracak masaya yumruğu...

evka 3 metrosu ne kadar zamanda bitmişti! :)

Geri