Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

İzmir'in bisiklet yolları, projeleri, izban, metro ve zorlu tırmanışları

Yeni yapılan kaldırımları kullananlar var mı? Nasıl durumları ? Yol bisikletiyle gidilir mi? Malum ince lastikler :)

Scudo
Ben de bir İzmir'li olarak şunu söylemek istiyorum. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yapmış olduğu yol ve kaldırım ilerini anlamıyorum. Bornova'da bir yol yaptılar yaklaşık 400 - 500 metre kadar. O yol tam 5 sefer kazılıp tekrar yapıldı. Hala da hiç yapılmamış gibi berbat bir durumda. Yazık yani.

@Racsen

Gayet güzel..
Tam olarak bisiklet kullanımına uygun olmasa da, katil ruhlu dolmuş şoförleri ile mücadele etmek istemediğiniz zamanlarda..

ya da canınız yavaş gitmek istiyorsa..

Oldukça kullanışlı ve görece güvenli bir yol..;)

Karşıyaka çıkışında, yolun en sağındaki, bu banketle ayrılmış yol sizi, Turan Otobüs durağına kadar götürebiliyor.. (uzatmaya çalışıyorlar.. henüz tamamlanmış değil..) Turan Durağından sağa, sahil tarafına geçtiğinizde Rain ve Caberet boyunca ilerleyip Bayraklı Yeşil Alan ve Bisiklet Yoluna ulaşıp.. buradan Bornova dönemecine kadar güvenle, bisiklet yolunu kullanarak gitmek mümkün..

Dönüşte de, yine Rain ve Caberet sapağından, bu yolla Karşıyaka'ya gitmek mümkün...

• Beğen
Tepkiler: N.Erdem TUGRAHAN
İyi olmuş o zaman, bir tek bornova ayrımından alsancağa gitmek kalıyor :)

@Racsen

Zaten, şayet Bayraklı Bisiklet yoluna hiç uğramadan direkt Altınyol'u kullanarak Alsancak'a gitmek isterseniz, Bornova yol ayrımında, Alsancak yönüne gitmek için karşıya geçmek zorunda kalıyorsunuz..

Bu, hem zor.. hem de riskli bir iş oluyor..

Bisiklet yolundan giderseniz, Meles Deltasının bitiminden otoyola çıktığınızda.. Bornova dönemeci arkanızda kalıyor, karşıya geçmenize gerek kalmıyor, sağdan sağdan.. dikkatli şekilde Alsancak'a ulaşabiliyorsunuz.

Bugün otobüsle giderken bir baktımda o kaldırım baya toz toprak hala, ben yol bisikletiyle girmeye tırsıyorum öyle yerlere sağdan sağdan asfalt iyidir gibi geldi :)

arkadşlar birde bayraklı bisiklet yolu sonunda eskiden köprü vardı oradan heman liman tarafına geçebiliyorduk şimdi onuda kaldırdılar bu yüzden köprüye çıkmak gerekiyor biz bisikletçiler olarak belediye tekrardan bir geçiş yolu sağlamaları için bir dilekçe hazırladık bunu hepbirlikte sayın başkanımıza iletirsek bir faydası olur bence

@kaan onur

Evet haklısın Kaan..
Ne güzel geçiliyordu.. güvenli güvenli..

Gündeme getirelim...

@Sencer KAN

Bornova yol ayrımına gelmeden önce sahil tarafına giren minik bir ara var. Havuzların oraya doğru çıkan. Ordan girip Bornova köprüsünün altından geçerseniz, hiç o karşıdan karşıya geçme stresini yaşamazsınız. Bilginize.

Bir de yeni yapılan kaldırımlarda halen ıvır zıvır malzeme olabiliyor ara ara. (Tabela, alet edevat vs.) Sağa sola bakıp dalmamak lazım.

Bir de şu an için eksik olan şu nokta var kesintisiz iletişim için. Bayraklı geçişi. Bu nokta halen sıkıntılı. Altınyol'un sağındaki bisiklet yoluna bir bağlantı hoş olur. Misal Bayraklı köprü üzerindeki yaya yolu genişletilip Altınyol'dan Bayraklı dönüşüne de bir köprü yapılırsa direk bisiklet yoluna bağlanacak şekilde, gayet iyi olur.

Aydın

Bugün öğleden sonra Altınyola gidip yol durumu hakkında birkaç fotoğraf çektim.
(link)
resim1:Karşıyaka köprüsünden indikten sonraki görüntü.Kaldırım genişliği yaklaşık 2m. (göz kararı,ayrıca yer yer 2m. yi de geçiyor)Yol ile kaldırım arasında beton barıyer var.Kaldırımdaki elektrik aydınlatma direkleri kaldırım ortasında.
(link)
resim2:beton barıyer ile yolun sağ şeridi hemen hemen bitişik.
(link)
resim3:kaldırımda yer yer kum birikintileri var.ayrıca her yerde olduğu gibi kırık cam parçacıkları da bulunmakta.
(link)
resim4:eski turyağ dan sonra köprüye çıkarken yol ile kaldırım arasında mesafe geniş.sadece köprü üzerinde aynı mesafe kısa.
sayın arkadaşlar,bu yazıyı ve resimleri sadece bilgi vermek için hazırladım, saygılarımla.

Bence kaldırımdan bisikletle gitmek yolun sağından gitmekten daha tehlikeli haftada 5 6 kere o yolu kulanıyorum işe gidip gelirken son çalışmalardan sonra yol gayet güzel olmuş balık sırtı yok çukur yok eskiden çok sorun oluyodu dolmuş otobüs bu aralar hiç sorunla karşılaşmadım sadece turanın ordakı su gıderlerınde bıraz sorun var onlarda yakında yapılcak tahminim
Ama ben altınyolu yavaş giderim dersenizde kaldırımdan ama aman dikkat direk ortada yerler cam kırığı bide fazla geçen olmadığı için lastiklerin patlama riskide yüksek.
Bana yolun sağı daha rahat gibi geliyo tabi tercih sizin kazasız sürüşler.

• Beğen
Tepkiler: murat özkan
ben de izmir metrosuyla ilgili bişey anlatayım... yaklaşık bir ay önce arkadaşlarla izmirden salihliye gitmiştik geri dönerken de aşırı yorulmustuk.. cünkü sabah 6 dan agece 10 a kadar bisiklet üzerindeydik.. bir haftaiçi gece saat yaklaşık 11 olmak üzereydi.. amacım bornova metrodan binip üçyol a kadar metroyla gelmek arkasından da narlıdereye kadar pedalamaktı. ama metronun hiç mi hiç yoğun olmamasına karşılık o kdar ısrarıma rağmen yorgunum bitkinim dememe rağmen izin vermemişlerdi..

• Beğen
Tepkiler: seçkin erden
istanbul metrobüse biniyorum ben bisikletle..tabi sabah yada akşam iş çıkış saatlerinde değil.Bu saatlerde çünkü bisikletsiz bile binmek çok zor.Balık istifi..Çoğu metrobüs durakta durmadan geçiyor..

@Goflet

İzmir'de bırak bisikletle otobüse binmeyi, bebek arabasını bile katlamak şartıyla otobüse alıyorlar. Elinizde biraz yer kaplayan bir eşya olsun otobüse binemezsiniz. Ben böyle saçma sapan bir anlayış görmedim.

• Beğen
Tepkiler: seçkin erden
O zaman sakat insanlara da hayır derler bunlar.Tekerlekli sandalye ile metroya binmeye çalışan birinin halini düşünün.Bu saatler iş çıkış saatleri çok yoğun,çok yer kaplıyorsunuz mu diyecekler?Metro istasyonuna bile inmesi dert.İlk başta asansörle indi diyelim,ee turnikelerden sonrası?Yüksek eğimli yürüyen merdiven.Baştan yanlış kardeşim bu işler.Bu ülkede ne düzgün yapılıyor ki?Teşekkürler.

Geri