Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

İzmir'in bisiklet yolları, projeleri, izban, metro ve zorlu tırmanışları

ne demek araçlarımız uygun değil? ne demek yoğun saatler?
bunlar hep "aman başımıza iş çıkarmayın"ın bahaneleri. yaw elin gavuru yapmış işte; demek ki oluyomuş. o da bizim gibi iki gözü, iki kulağı olan bi insan. adam saksıyı çalıştırmış yapmış, sen niye çalıştırmıyosun? hadi kendin kafanı yormuyosun, niye bisiklet derneğine, üniversiteye gitmiyosun? olmaz diye bi şey yok, bu hayatta her şey olur; yeter ki, iraden ve imkanın olsun. bizde imkan var mı? devlette, belediyede, metroda para olduğuna göre, imkan var demektir. o zaman demek ki, irade yok, yani iş yapmaya niyet yok; etkisiz yetkililerimizde vizyon yok !!! olay budur...

bol bisikletli günler, saygılar,

seçkin
 
  • Beğen
Tepkiler: M.öztürk
Scudo
ya arkadaşlar o da mı sorun
nasıl tekli koltuklar ve yanındaki boşluk çocuk arabalı yolculara ayrılmış
bisikletliler için de isteseler bi çözüm bulurlar.
örneğin belirli saatlerdeki seferlerde vagon katarının en sonuna
koltuksuz boş bi vagon eklerler
tarifede de o saati bisikletle işaretlerler olur biter.
sorun istemek
ama istemezükçüler,eski köye yeni adet mi getiriyon?cular
her zaman her yerde
bi de hattı aliağaya kadar uzatmak istiyolar
halbuki bisikletle aliağaya ya da ordan foçaya bile denize gidebilmek ne güzel olurdu ama dedim ya kafa yormak lazım
onun için de kafa olması lazım....
 
  • Beğen
Tepkiler: seçkin erden
arkadaşlar şimdilik yapılacak birşey yok gibi ben bir yaz Alaska da yaşadım ve beni şaşırtan çok büyük birşey vardı. Şehir otobüslerinin önünde bir ayar yapmışlar ve bisikletini koyup otobüsle istediğin yere gidebiliryorsun... İşte buradan bakabilirsiniz (link)
 
Seçkin Erden beyefendinin dediği gibi yeterki yapmak istesinler. Asıl sorun o zihniyete sahip olmamak. Metro vagonlarında elektrik panellerinin olduğu yere küçük bir parça ile bu duvar askı aparatı benzeri bir şeyler yapılabilir hani şu " Buraya oturmak yasaktır " yazan yer varya oraya ön tekerlekler gelicek şekilde, arka tekerleklerde yere gelicek şekilde bisiklet 45 derecelik bir açı ile oraya asılabilir. Yan yana düşünsenize, oraya en az 5 tane bisiklet sığabilir. Hem insanların oturmasının önüne geçmiş olursun hemde bisikletler için yer elde etmiş olursun. Oraya da bir yazı yazarsın bu bölüm bisikletler için ayrılmıştır diye olur biter. Çok yoğun olan saatlerde almazsın metroya onun dışında gayet rahat şekilde insanlar bisikletleriyle yolculuk yapabilirler.
 
  • Beğen
Tepkiler: seçkin erden
@Hasan Oğuz

Arkadaşlar hak verilmez alınır. Önce bu millete (Bisikleti taşıtdan saymayan otomobil sürücülerinine) sonra tüm bu hükumet yetkililerine bisikletin ne denli medeni ve eğer yaygınlaşırsa trafiği büyük ölçüde azaltacağı konusu ikna edilmeli. Gerekirse göze sokulmalı. Sanatçı dostlardan destek alınarak kampanyalar yapılmalı. Bu yolculuk biraz meşağatli görünebilir, başarısızda oluna bilir ama bu uğurda yıpranmak bisiklet severin boynun borcudur diye düşünüyorum ben...

İstanbul'dan sevgiler...
 
  • Beğen
Tepkiler: seçkin erden
En son vagonu bisiklet alınabilir şekilde ayarlayabilirler.Bu vagona isteyen yayalarda binebilir.Çözüm üretilmek istenildiğinde üretilir.3. büyük şehir ken köy olma yolunda hızla ilerleyen memleketim benim.
 
  • Beğen
Tepkiler: seçkin erden
Mail yolundan yaptığım başvuruya cevap;

İzmir metro araçları insan taşımak üzere tasarımlanmış, kent içi toplu ulaşım hizmeti veren araçlardır. Tasarımları bisiklet taşımak için uygun değildir. Metroda günün her saatinde yoğun bir yolcu sirkülasyonu vardır ve yolcular zaten ayakta gitmektedir. Sistem daha,yapım aşamasında bisiklet kullanıcıları için uygun olan istasyon girişlerinde bisiklet parkları tasarlanarak projelendirilmiştir. İşletimin başladığı tarihten bu yana da bisiklet kullanıcıları bisiklet parklarını kullanarak sistemden yararlanırlar. Bilginize; iyi günler

Uygun olmadığını biliyoruz, uygun hale getirilsin diyoruz zaten. Bisiklet parkı yapmışlar, büyük icraat.
 
E arkadaşalar bakın bisiklet parkı yapmışlar yaaa , aaa sizde koca bir bisiklet parkı projesi yapmışlar metro girişine daha ne istiyorsunuz işte.3 tane demir kaynatmışlar oraya.
 
  • Beğen
Tepkiler: seçkin erden
bu kafayla başetmenin tek yolu, bence trafikte görünmektir, olayı zaman çözecektir; Serap Erdoğan'ın dediği gibi, bisikletseverler olarak hesabımıza düşen boynumuzun borcunu ödemeli, bu yolda biraz yıpranmayı göze almalıyız...
 
bu sorun bütün şehirlerde var bence.

ben bursa'da yaşıyorum ve hızlı tren sistemi mevcut (herkesin ağızna metro diye yapışsada...)



10. Yürüyen merdiven ve merdivenlerde yolcu hareketini ve akışını engelleyecek biçimde oturmak, beklemek, kaymak yasaktır.Trenlerde, yürüyen merdiven ve merdivenlerde yolculara ait hiçbir eşya yolcu hareketlerini engelleyecek biçimde taşınamaz. Yolcuların - elde kolayca taşınabilir (en çok 15 kg.) eşyalar dışında - yolcu hareketlerini engelleyebilecek büyüklükte (1/4 metreküpten fazla) koli, paket vb. eşyaları istasyona ve araca sokmaları yasaktır.


böyle bir maddeleri var mesela. ve bunun kaç kere ihlal edildiğini saymayı bıraktım artık. ki olay biz bisiklet sokabilirmiyize gelince tabi herkes yoooo..yapıyor.

bizzat dibimde bir olay yaşandı. 2 tane bayan birinin elinde bildiğimiz kocaaman bir çuval, sırtında herkesi yıkarak bindi vagona, bir tanede arkasından gelen ve elinde 4 tane derin olan mevye kasası taşıyordu. şimdi hesaplasan çeyrek metreküp falan yalan olur. zaten görüntüde herşey ortada milleti rahatsız ettiği ortadaydı. ve bunu yukarıdaki güvenlik geçmesine izin verdi. aşağıda gezinen bayan güvenlikte 2. bayan vagona binmeye çalışırken yardım ediyordu ve birden patladı. ya hanfendi böyle olmaz ki ama kim aldı sizi içeri dedi... bende patladım senin le aynı işi yapan yukarıdaki görevlinin biri aldı ne olacak dedim.

yani Türkiye'nin her yerinde kafasına göre yönetmelik uygulaması devletin her yerinde geçerli.

bir haftalığına izmir'de bulunmuştum ve metro'yu kullandım. ben kullandığım zamanlarda pek yoğun değildi. belki hat'tan kaynaklanıyordur ama bilemiyorum artık. tabi ki izmirliler daha iyi bilirler.

bu günlerinde geçmesi dileğiyle. :)
 
  • Beğen
Tepkiler: seçkin erden
Acaba ön ve arka lastikleri söküp bir elimize de kadroyu alsak yani bisikleti parçalı şekilde taşısak oluyor mu ? Sonuçta parçalıyken o kadar da yer tutmaz. Metroyu en yoğun olduğu saatlerde kullanan birisi olarak bir bisikleti alamayacak kadar sıkışık olduğunu hiç görmedim.
 
  • Beğen
Tepkiler: seçkin erden
Geri