Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

İzmir'in bisiklet yolları, projeleri, izban, metro ve zorlu tırmanışları

Deniz kenarında olmasından kaynaklı olarak Mithatpaşa Caddesi üzerinde, Güzelbahçe'deki bisiklet yolları yaya yolu olarak kullanılıyor, bilen bilir. Açıkçası belediye de yaparken o biçimde yaptı, şimdi bu şekilde yansıtılması bana göz boyama gibi geliyor. Kenarlarına banklar, oturacak yerler... Üstelik işaret bile yok bisikletle ilgili. Kim ne diyebilir ki yayalara o yolu kullanıyorlar diye?
 
Scudo
@M.öztürk

o halde almak zorunda artık. yani kardeşim bu bisiklet yürümüyor tamire götürüyorum falan dersin ama bu tek seferlik bir yolculuk olur. aynı görevliye tekrar denk gelince ooo birader bu bisikleti at sen hiç binemiyorsun olur :)

ben onuda düşündüm sizin dediğiniz gibi sadece ön tekeri söküp gidecektim ama bu dediğim aklıma geldi sonra. bir daha binemem zaten diye :)
 
Bedreddin arkadaş ağzına ve eline sağlık.
konuyu açan arkadaşım, o verdiğin link bir kaç yıldır orada öylece duruyor. doğal yaşam parkına yol yaptılar ya, güzel İzmir'im görüp göreceği yol işte bu,fazla bir şey beklemeyin.
çünkü yetkililer arabanın rahat koltuğuna alışmış, bisiklet selesine oturmazlar.
İzmir de bir kaç yıl önce ulaşımla ilgili çok önemli bir toplantı yapmışlardı. buraya prof. düzeyinde bilirkişi de katılmıştı. bu kişilerden hiç biri bisiklet yolu ve bisiklet lafı etmediler. toplantı sonucunda İzmirli tercihini otobüsden yana kullanıyor diye belirtmişlerdi. bende bu konu ile ilgili forumda Ege bölgesi bölümüne bir konu açmıştım.
netice itibari ile İzmir'e bisiklet yolu yapılmaz, yapılanlar da sahil şeridine yapılır, orada da yayalar yürür, bize yer yok.
İzmir'deki bir avuç bisiklet kullanıcısı,biz en iyisi sağ şeritten kaldırıma yakın yakın, aman cama girmeyim, aman taksi durdu, aman minibüs duracak, aman park eden araba kapısını açacak, aman araba beni geçti sağa kırdı önüme geçti, aman mazgal var, aman yağmur suyu logar kapağını ters koymuşlar bisikletin tekeri girecek, aman taytımla alay ediyorlar, aman kaskıma güldüler, aman kafama pet şişe fırlattılar........ diye diye sürmeye devam edeceğiz. saygılar.

İyi pedallar İzmir, her neresinde bisikletini sürüyor ve sürmeye çalışıyorsan.
 
İzmir de metro ya binebilsek zaten yol boyu herkesin gözü üzerimizde olur. Tayt kask eldiven filan derken " aa yarışçı bu" , "bah bah bah çocuğa bah" gibilerinden yol boyu soru bombardımanı ve şaşkın uzaylı görmüş bakışlarla seyahat ederiz kanımca :D. Serbest olsunda böyle muameleye razıyım :).
 
ama daha çok kasklı bisikletci görülmeye başladığından sanırım bu artık alışılagelmiş bir durum olarak sürmeye devam edecek.Önemli olan bunu başarmak...
 
  • Beğen
Tepkiler: seçkin erden
Benim bildiğim kadarıyla dernekle iletişime geçmeye çalışmış belediye ama ulaşamamış. bu işleri yapmak istiyor ama dernekte bisiklet kullanan ve beklentilerini güzelce anlatabilecek kişilerden yardım almak istiyor.
 
@semdekor

Senem Hanım Merhaba,

Burda yanlış bir durum sözkonusu şöyleki ;

- İzmir Bisiklet Derneğinin Mart 2010 itibari ile mevcut bir ofisi, dolayısıyla sabit bir adresi,sabit ve mobil telefonu, güncel tutulan bir web sitesi var.

- İzmir Bisiklet Derneği haftada en az bir kez çalışması devam projelerle ilgili Büyükşehir Belediyesi ile telefon,mail ve birebir görüşmelerde bulunmaktadır.

- İzmir Bisiklet Derneğinin yönetim kurulunun tamamı bisiklet kullanmakta ve bisiklet adına hergün ciddi mesailer harcamaktadırlar.Yönetim kurulumuzdaki her birey iletişime açık kişilerden oluşmaktadır.

Bu noktada böyle bir açıklama yaparak bizimde merak ettiklerimiz ;

- İzmir Büyük Şehir Belediyesinden kim yada kimler,ne yapmak istiyorlar ve bizimle nasıl iletişime geçememişler ?

İsim,telefon ve benzeri bilgileri açıklarsanız bu yorumunuza sebeb olan , bize ulaşamayan kişilere biz ulaşmaya çalışabiliriz.

Selamlar,
Murat KARACA
İzmir Bisiklet Derneği
Genel Sekreteri
Adres : Mustafa Kemal Sahil Bulvarı No : 277/A Küçükyalı (Devak Oteli Yanı)
Telefon : 0 – 232 – 483 40 46
Web : (link)
Mobil : 0 554 974 47 55
 
Murat bey merhabalar ,
Öncelikle yaptığınız çalışmalar (web sitenizden takip ettiğim kadarı ile ) çok güzel hepinizi kutluyorum.
Geçenlerde forumda başka bir başlık altında şu soruları sormuştum yazdıklarımla beraber tekrar yayınlıyorum buradan.

(((Güzel İzmir'imiz bence çok büyük bir köy halini almıştır almaya da hızla devam etmektedir. Pazar günleri Konak meydanına sabah saatlerinde inen arkadaşlar saat meydanı ve çevresindeki çimlerde olan biteni biraz izlerlerse bunun kanıtını rahat rahat görebilirler. Maalesef Büyükşehir belediyesi sadece ve sadece konak ve alsancak (kordon) esnafının tenteleri ile uğraşmaktadır.Değil bisiklet yolları yapmak araçların dahi zor ilerlediği (bakınız Fevzipaşa ve Gazi Bulv.) yollarımız oluşmaktadır.Perşembe akşamı bisiklete binenlerin sayısı hızla artmakta İzmir Bisiklet Derneği güzel turlar düzenlemekte ama bunları hiçbir yerel yönetici görememekte ve görmemektedir. E tabi şimdi bizde burada forumda konuşmayla bir yere varamamaktayız ve varamıyoruz zaten . Bazı arkadaşlarımız Büyükşehiri yönetmenin zor olduğundan bazıları da ya idare ediyoruz demek suretiyle var olan durumu kabul etmişlerdir. Ha ne yapılabilir kısmına gelince ) bence ne yapsak boş metro için yüzlerce mail atıldı bisikletle binebilme konusunda bir şey yapılabildimi bu işler bence maille olmaz bence tüm bisikletseverler bir derneğin yada grubun öncülüğünde (kim olduğ hiç farketmez ilk aklıma gelen izmir Bisiklet Derneği) Perşembe akşamı sahilevlerine süreceğimize Büyükşehirin önünde bisiklet pedallaMAMA eylemi yapabiliriz . Sevgiyle kalın Güzel İzmirliler.)))))

ve ikinci gönderimde şuydu

(((İzmİr'deki Bisiklet derneklerinden arkadaşlarımız varsa forumda , İzmr'de metroya bisiklet ile binmek ve bisiklet yolları hakkında yaptıkları çalışmalar varsa neler olduğu konusunda aydınlatırlarsa sevinirim.))))
 
  • Beğen
Tepkiler: seçkin erden
@Korhan Nas

Korhan Bey Merhaba,

İletilerinizi şimdi okuma şansım oldu, müsait olduğunuz bir gün dernek ofisimizi ziyarette bulunabilirseniz hem sizinle tanışma fırsatını yakalamış olur hemde size bu konularda detaylı bir bilgilendirme yapabilirim.

Selamlar,
Murat KARACA
İzmir Bisiklet Derneği
Genel Sekreteri
Adres : Mustafa Kemal Sahil Bulvarı No : 277/A Küçükyalı (Devak Oteli Yanı)
Telefon : 0 – 232 – 483 40 46
Web : (link)
Mobil : 0 554 974 47 55
 
  • Beğen
Tepkiler: Korhan Nas
@Korhan Nas

Yarın 11:00 - 19:00 saatleri arasında dernek ofisimizde olacağım, beklerim.

Murat KARACA
İzmir Bisiklet Derneği
Genel Sekreteri
Adres : Mustafa Kemal Sahil Bulvarı No : 277/A Küçükyalı (Devak Oteli Yanı)
Telefon : 0 – 232 – 483 40 46
Web : (link)
Mobil : 0 554 974 47 55
 
@İzmir Bisiklet Derneği

Bu yazıyı yeni gördüm Murat. Cevap veriyorum:) Spor Müdürlüğünden Hüsnü ORAL. İletişim bilgilerini sana en yakın zamanda vereceğim. Eski yönetim zamanında bir çok kere başkanla görüşmek istemiş ancak bir türlü gerçekleşememiş. Benim bisiklet kullandığımı bildiği için bana iletmişti ancak o sıralarda yönetim zaten değişmek üzereydi onun için başkana ulaşmadım. Yeni yönetim bu konu ile ilgilenirse gerçekten çok iyi olur. Benim telefonum sende var. istediğin zaman ara konuşalım.
 
@İzmir Bisiklet Derneği


Selamlar Bisiklet fedarasyonu ile görüşüp bi referandum oluşturabiliriz bi bakımdan.
 
@Korhan Nas

:D bence Korhan Bey'in fikri çok güzel; böylece bisikletliler olarak organize olma şansını da yakalamaya başlayabiliriz :)
 
  • Beğen
Tepkiler: Korhan Nas
slm,

facebook'ta grup kurdum:
(link)

katılırsak ve yayarsak, belki sesimiz duyulur...

bol bisikletli günler :)
 
Geri