Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

İzotonik içecek mi? O da ne? demeden içeriği okuyup kendiniz yapın.

@chnkrmz

Evet, aynısı. Maalesef fiyat yurtdışının 2 katı ve yurtdışından getirtilemiyor.

Scudo
Şu şekilde bir içeriği olan ürün işimize yarar mı ?

https://lh3.googleusercontent.com/jbKdXrRvxvwSycJCoCXVacCh1aBaa97z1Yc-Il8ESN3UzWsaes9XBAUFa7DVOnfTC6CToncHUnKPsCKuCTMsXVuHqQtckdJVN5VKcTlxaK10IvKCOYffq941OVUGL1PX6eIA1Qhs2inwS6BuwN7FcVXtX5BB-pMyT82jJbQOGHY99dycNKbKKbf4ZWJd3ejQ11QHB2B7fyVidbIjOMxDo3BTVB_17RldB6Y64w0MZD8GjknBNi4kVog6NXcsBc4YnRBpwfK02E2AFpCstzIp71JtAonPdQKQnuLehV0-f_Bl__FbEAFMq4ofjO2f76V-XA0gKe68kmLE2Kq1jRlUzuxy8SrtvqsOraizlrMmljrKErfegqvvSKiqCzt-NxuHEt68PxJO3aO44ZyA5B4lMMXoQ_TZb2T0ZCMTQrEma-hVNnQXN6NpKNnyTWA_y_XeIt-SZsK9LBm_mScmoUmHMYC8m7VnH5dGMWeQyjVf5dSwoSNwqX4jiDyfzyDfHpXrTvKpiTD-ILhZlzX4Y5A5DYn7l1yCqjyz5j66EqKL0fLEBoTX0TIt6fCzA2dLJlG6HIsGvqG7NAe--mnG1O_k27bYBDN6zAc=w885-h745-no

@celilcetiner Uzman değilim ama karbonhidrat ve enerji değerleri düşük gözüküyor. Spor sırası için değil de spor sonrası için daha uygun gibi.

@Ozan Duran burada amaç terlemeye bağlı sıvı ve mineral kaybını karşılamak olduğunu düşünürsek. içindekiler ile bu ihtiyacımızı karşılar mı?

Konumuzda ki karışım oranı kullanıma bağlı ve alışmaya yönelik olarak değişkenlik göstermeli. Yani, 3/1 oranındaki soda miktarı km ler uzadıkça artmalı. İlk kullanıma başlarken elma suyunun az olması ile oluşan tat itici gelebiliyor. Dolayısıyla kaybettiğimiz mineralleri telafi etmek için sade su yada tatlı gıdalar sadece çok kısa süreli kendimizi kandırmaktan ileri gidemiyor.

Karışıma kaya tuzu eklemek faydalı olacaktır, özellikle sıcak havalarda fazla tuz kaybını telafi etmek için.

Jel gibi takviye gıdalar genellikle pekmez, sitrik asit, bal ve sabır otu (agave) ürünleri ile yapılıyor. Agave ülkemizde kolay bulunmayan bir ürün olduğu için muadilleri yada aynı etkiyi gösteren daha yararlı takviyelerle jel yapılması mümkün. Bir çok ülkede olmayan fındık, ceviz gibi ürünleri toz haline getirerek eklemek, kahve ve kakao ile çeşitlendirmek mümkün. Kahve yorgunluktan oluşacak bilinç kaybını engellerken kakao enerji vererek yorgunluk hissini azaltacaktır.

Bu gıda takviyelerin yanısıra performanslı bir sürüş için mutlaka laktat seviyenizin biraz altında ve durmadan sürüşünüze devam etmeniz şart. Laktat seviyenizi hesaplaya bileceğiniz bilgileri internet ortamından temin ede bilirsiniz.

@celilcetiner
Karışımı tavsiye etmemizin yegane amacı da budur.

http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160606/5bbf2b7de8a80874a24ce55ee46495e4.jpg

Arkadaşlar, ben bu ürünü kullanmayı düşünüyorum. Bilgisi olan var mı? Sahurda içsem, iftardan sonra içsem olur mu? İş yerim çok uzak değil, Ramazan'da da işe bisikletle gidip gelmeyi düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: Ahmet Fidancı
Kardeşim bu tür ürünler laboratuvar ortamında yapılıyor. Arkadaşları tiksindirmemek için ısrarla kullanmayın yazmamın Tek sebebi var. Bu tür içeceklerin içinde öküz ve manda spermi var. Isteyen alır içer. Ben islamiyete uygun olması açısından ve içeriğinde ne olduğunu bilmediğim maddeleri kullanmıyorum.

@Mehmet Cetinbudak kullana bilirsin tabii mide senin. Bence içeriğini bilmediğiniz ürünleri kullanmayın.

@Ahmet Fidancı sperm iddiası şehir efsanesi mi ciddi bir kaynak var mı? varsa incelemek isterim, link veya kaynak var mıdır?

• Beğen
Tepkiler: selket
Bu palavralara yurdum insani hala inaniyor a hayret ediyorum. Yahu okuz ve manda mi var piyasada da spermini kim bulmus ta bu kutuya koymus. Hadi koydular diyelim. Din mantik dini degil mi? Ne sakincasi olabilir? Mantigi nedir?

• Beğen
Tepkiler: Ahmetgitar
Ben de basit bir tarif vereyim,
Bir litrelik su şişesi içerisine, 400ml portakal suyu, 600ml su ve bir tutam tuz.

• Beğen
Tepkiler: Yusuf Ziya Aktaş
Kurban Bayramında hayvanların sadece; varsa boynuzları, derisi ve bir kaç kemiği kurtuluyor milletin elinden. O da hani sert falan diye, yoksa az yumuşak olsa dişi kesse onlardan da geriye eser kalmayacak. Yapmayın Allah aşkına, spermmiş falan dinle ilişkilendirmeyin!

@kubilayt
Türkiye'de bu maddelerin satışı yok.
@Yavuz S. Arkadaşımız @Mehmet Cetinbudak sahurda kullanmayı yazmış. Senin dininde sahur olmadığına göre sadece İslamiyette var diye biliyorum. Yanlışım varsa düzelt.
@ozgurgokalp @Ömer Murat Bu maddeler ülkemizde üretilmiyor. Avrupada bu hayvanlara tapanlar var. Araştırmanızı tavsiye ederim.
@Taxonera Çok bildiğin belli. anadoluda Camız derler sanırım mandaya Amerikanlarda bizon diyor her neyse ama Öküze de anadoluda dananın büyüğüne derler. Dananın öküz olması için kısırlaştırılması şart mı bilmiyorum :komik: Mandıracılar varsa yardımcı olurlarsa sevinirim cinsi iyi öküzlerin tohumlamada kullandığını anlatsın arkadaşa.

Avrupa'da uzun yıllar bisiklet sporu ile uğraşan ve gıda konusunda öncü olan firmalarda çalışmış bir ağabeyimizden duydum. Ancak İlk çıkan bazı enerji içeceklerin de de aynı maddenin olduğu söyleniyor. Ancak Sağlık bakanlığı müsaade etmiyor bu tür karışımlara.

Manda ile bizon ayni degildir. Olaya din degil de bilim ve mantik cercevesinden bakarsak daha aydinlatici olacaktir. Mesela diyelim ki bunlarin icinde sperm var. Ne sakincasi olabilir? Dunyanin en zeki varligi olarak insanoglunun sanirim bunu sormaya ve irdelemeye hakki vardir. Yoksa bu zeka bizde niye var? Her soyleneni koru korune kabul edeceksek bu zekamiza (bize verilen de diyenler olur) hakaret olmaz mi?

@Ahmet Fidancı Bu nasıl bilimsel bir argümandır "Avrupa'da bu hayvanlara tapanlar var!", Avrupa'da spagettiye de tapanlar var onu da yemeyelim o zaman. Siz din adına cahil cahil konuşarak fetva veriyorsunuz, şirk koşmak denilir şu an yaptığınız şeye, bunun ne anlama geldiğini ve günahını araştırın öncelikle bence, herkese tavsiye vereceğinize inancınızla ilgili yeterli bilgiye sahip olun ondan sonra tekrar konuşalım bu mevzuyu!

@ozgurgokalp
Kardeşim din ile bağdaştırdığım yok. Arkadaş Sahurda kullanacağını söylediği için yazdım. Bunu kaç kere yazmam gerekir bilmiyorum. Ama hayvanın yenen içilen şeyleri bellidir. Bu insana göre değişir. Ben kullanmam bu tür katkılı maddeleri sen kullan. Sakıncası olsa katmazlardı sanıyorum. Seçenenk sizin .Ama bana iğrenç geliyor.

@Anonim Arkadaşım bu hayvandan piyasa yok yazmış arkadaş onu etiketlemişim. Bu hayvanın nesli mi tükendi? Siz nereden çıkardınız şimdi yeme içme fetva meselesini be anlamadım. Dinimi senden öğrenecek te değilim. Ama sperm içmek helal diyeni duymadım.

Burada ki amaç terlemeye bağlı sıvı ve mineral kaybını dengelemek ve tartıştığımız konuya bakın. Arkadaşlar kişisel cevap yazıyorum bunu diğer cevap ile birleştirmek gibi bir gayret var. Aralarında satır boşluğu mu bırakmalıyım. @ işareti ile eklediğim arkadaşım önceki yorumuna cevap olduğu açık olan bir yazıyı farklı anlama çekmek sanırım bazılarının doğasında var.

Lütfen konuyu dağıtmadan varsa öneriniz yazın. Ha yanlışım varsa paylaşımda onu da yazın. Burada emek verilmiş bir paylaşım var. Lütfen konu başlığı hakkında yorumlarınızı alayım. Konu faydadan zarara dönmesin.

@Ahmet Fidancı Ben hala "siz" diye konuşurken edebinizi bozmadan "sen"li "ben"li konuşmazsanız sevinirim. Ayrıca "arkadaşınız" da değilim, bir ismim var görüyorsunuz ve onunla hitap edebilirsiniz. Anlamadığınız belli olduğu için sizi uyarma gereği duyuyorum zaten, "İslamiyete uygun olması açısından...." diye cümleyi bağlarsanız sorarlar adama "Ne biliyorsunuz da bu cümleyi kuruyorsunuz?" diye, fetva noktası buradan geliyor. Birinin size bir şeyin günah veya haram olduğunu söylemesini beklemek yerine birincil kaynak Kuran'ı okuyup araştırabilirsiniz mesela. Ahmet'in Mehmet'in "sperm" günah veya değildir demesinden daha iyi bir referans olsa gerek.

@Anonim isimli Bisiklet Forum üyesi, Öncelikle Siz ve sen kelimesini öğretmenlerimizin öğrettiği manada anlatayım. Siz Çoğul, sen tekildir. Yani küfür yada hakaret içermez. Siz burada Arkadaşım kelimesine de atıf yapmışsınız. Ben bisiklet kullanıcılarının hepsini arkadaşım olarak görür, her gördüğümde de selamımı veririm. Rica edersen karşılaşmayalım ki yanlış bir hareket yapmamış olayım. Çünkü kask ve gözlüğü takınca herkes aynı görünüyor bana :) ihtiyarlık işte. Gelelim fetvaya, Google amca biliyor sperm konusunda ona sora bilirsin. İlla din görevlisi tanıdığım yok diyorsan. Ayrıca Dinimizde de mezheplere göre helal haram kavramının değişiklik gösterdiğini de hatırlatayım. Ayrıca Yazım şu şekilde "Ben islamiyete uygun olması açısından ve içeriğinde ne olduğunu bilmediğim maddeleri kullanmıyorum." Burada kişisel düşüncemi beyan etmişim bilimsel değil. Lütfen senden ricam konu başlığına odaklan. Konumu kirletme. Vrsa bir sıkıntın özelden yaz.

Geri