Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

İzotonik içecek mi? O da ne? demeden içeriği okuyup kendiniz yapın.

himalaya kaya tuzu + limon+bal+mineralli su (sürüşten once bir adet muz ve sürüşün yarısında mola sirasında bir adet muz yanındada kuru yemiş bir avuç yeterli olacaktır )

Scudo
Bir küçük uyarı: arkadaşın bahsettiği izotonikle eczanelerde satılan izotoniki karıştırmayın... Eczanede satılana bulaşmayın..

Bi de; elma farklıdır elma suyu farklı.... Bütün meyve suları aşırı miktarda şeker içerir... Ve meyve şekeri(fruktoz) metabolizmaya kontrolsüz katılır... O yüzden çok da yararlı değildir.. Fazlası yağ kütlenizin artmasına sebep olur..

@Ahmet Fidancı bu gün ilk defa pace jel kullandım sonuç çok iyi.
Sabah aç karna çıkıyorum zaten 6 da ne bulup yiyeceğim. Dönüş yolunda bir poğaça belki börek oluyordu 30 km gidiş dönüş olduğun dönüş yolunda çok düştüğüm için kaçamak yapıyorum. Hiçte iyi gelmiyordu pedal çevirmeye devam ediyorsunuz ama zorla. Pace jel çok hızlı toparlanma ve poğaçaya nazaran daha uzun süre enerji veriyor total dede 140 kalori çok değil.
Evede de genelde uzun turlardan özellikle tırmanmalı turlardan sonra bacak kaslarım kilitlenir özellik 1 saatlik bir uyku çekmeden kendime gelemezdim gold whey aldım deneme amaçlı ve bu gun onuda ilk defa kullandım oda çok hızlı bir toparlanma ve rahatlama verdi.
Bende korkuyordum bende pek ilgilenmiyordum ama sonuçta 160 km etapları arka arkaya koşan adamlarda insan ve doping yasak uygulanan bir sistem olduğu çok açık.
Evet mucize bir madde veya ürün olmadığına kesinlikle inanırsak, uzman bir danışmanla ihtiyaç kadar kullanırsak problem yok.
Sonuçta amaç madalya değil ama iyi bir form tutmak ve birazda olsa gelişim göstermek. Mesela eve barfix çaktım ama 5 barfixten sonra gelişemedim çünkü 1-2 çekiyorum 5 zorladığım gün kaslar hamlıyor ertesi gün sadece açma germe ısınma yapıyorum 3. Gün tekrar barfix çekmeye çalışıyorum ama kaslar çok hamlamış iste toparlanması ve bir an önce tekrar aynı yükte çalışmayan hazır olması lazım buda ne yazıkki sadece protein tozu ile oluyor etle doğal yoldan yapmaya çalıştığında gereksiz kilo olaıyorsun.

@abidin89 hiç bir şey yiyemiyorum. Bisiklet sporundan önce Ünv döneminde sualtı sporlarımve dalış yaptım. Su potlarında spor esnasında aç olursun çünkü yer Çek'imi kuvveti her an yer değiştirebilir ağır efor zaten kusma ile sonuçlanır. Muz bir çok kereler denedim olmadı
Ruşeym, kabak çekirdeği ve susam bal karışımı kurabiyeler hazırladım nispeten daha iyi idi ama sonuçta sindirim işi turdan uzun sürüyor.

@Zekeriya Çab tabii ki toz ve jellerin etkisi yüksek. Konudaki karışımı bir fiil kullanan bir arkadaşımız var. Bu yıl Türkiye 12. olmuş bir arkadaşımız. Bu karışımı her turda kullanıyor ve haftalık 700 km civarı yol alıyor. Bizlerde Extrem Yol Grubu olarak her hafta sonu 150-200 km yol yapıyoruz. Grup facebook sayfamızda da paylaşıyoruz. Bu karışımı her zaman kullanma şansımız olmamasına rağmen dönüşte kesinlikle çift mayara yapıp tüketiyoruz. Faydasını görüyoruz. Tur sırasında bu eksiklikleri tamamlamak münkün değil aslında. Ertesi gün su ihtiyacımızı fazlası ile hissedip tamamlıyoruz. Bizim gibi hafta sonu MTB ile tura çıkıp 100 km yapan arkadaşlar var. Dönüş işkence oluyor onlar için. ama benim gibi bir çoğu laboratuar ürünlerine karşı. E bunları kullanmakta şart değil, seninde yazdığım gibi profesyonellik hedefimiz olmadığına göre bu tür yurt dışı kaynaklı ürünleride kullanma gereği duymuyoruz. Ancak vücudun kaybettiklerini en yakın yerine koya bilmek adına meyvesuyu, enerji drink gibi içecekler yerine konuda paylaştığım karışıma özendirmek amacımız. Belki Go ürünleri ile kıyası zor ama hiçe sayılmayacak bir enerji kaynağı ve bu karışımı bir çok üst düzey doltorumuz da onayladı. Elma şekerinin zararlı olduğuna dair hiç bir tepki gelmedi onlardan. Öyleyse ilk gördüğümüz meşrubat gibi, enerji içeceği gibi ürünlere saldırmak yerine bu tür karışımların tercih sebebi olması gerektiğidir gayemiz. Sanırım açıklayıcı olmuştur. Bence denemekten zarar gelmez deyip deneyin. Sonuçta karışım içeriğinde zararlı madde yada zehir bulundurmuyor.

@baykuş97 %100 ibaresi ile satılıp hemen üzerinde ilave şeker içermez yazan ve dünya standartlarında kalitesini kanıtlamış yaklaşık 7 Türk markası var. Bunlarda kesinlikle şeker olmadığı tadından anlaşılıyor. Bazılarının su karışım oranı yüksek olduğu için 1.75 gibi fiyatlara satılırken bazıları da daha koyu kıvamlı ve 2.5 tl ya kadar çıkıyor litre bazında. Ha yok kesinlikle bunlarda şeker barındırıyor demeniz beni şaşırtır. Çünkü bu markalar dünyaya da ihraç ediliyor. Avrupa da bir çok ülke ve Rusya bu tür içeceklerin içeriğine çok dikkat ediyor. Bu ülkelere bu markalarımız sıkıntısız taşınıyorsa, üzerinde şeker ilavesiz yazıyorsa şeker katamazlar. Dolayısıyla bilgisizce kesinlikle şekerli demekte haksız yere karalama olur.

@Orhan Akarkut eğer antreman yada aktivite süreniz 1 saati aşarsa arada az oranda şeker almanız tavsiye edilir, vucudun belli bir glikojen deposu var ve siz bu depoyu harcadığınızda kaslara anlık enerji gitmemeye ve kas yıkımlarının başlamasına neden olabilir buda uzun süreli performans düşüklüklerine yol açıyor

@Zekeriya Çab Şimdi bahsettiğiniz jeller normalde mide için zararlı olabiliyor yani genelde sporcular jel kullanımını tavsiye etmezler.Beslenme şekliniz hatalı olduğu için acıkıyorsunuz normalde antreman öncesi yüksek miktarda protein+kompleks karbonhidrat aldığınız zaman zaten bunların sindirimi nerdeyse 5 saat sürer.İkinci olarakta içtiğiniz optimum gold sadece peynir altı suyu tozu ve birkaç aminoasit içeriyor hızlı toparlanmanız tamamen psikolojik şimdi protein tozu almaya bıraksanız vucudunuz yine hızlı toparlanır ve dediğim gibi yanlış beslenme.Her protein çeşidinden alırsanız,sağlıklı yağlarla beslenirseniz vucudunuz çok hızlı birşekilde toparlanmaya adapte olur

az kalorili protein kaynakları çok mesela lor peyniri 18 gram protein 120 kalori,tavuk eti,protein musli çeşitleri daha bunun gibi birçok örnek var isterseniz marka isimleride verebilirim yardımcı olucaksa size.Beslenmeyle ilgili kaynakları araştırırsanız hepsi supplementlerle alacağınız besinlerin hiçbir zaman normal beslenmenin yerini tutmayacağını söyler.supplement adı üstünde her gün yemek yerine desteklemek için kullanılsa daha iyi.

Bide şu diet içecek muhabbetine değinicem tatlandırıcılar kan şekerini yükselttiğine dair yapılan araştırmalar hala kabul görmüş şeyler değiller ve tatlandırıcılar hala güvenli olarak görülüyorlar (birçok sağlık örgütü tarafından) sadece bir etkene bağlı olarak insanlar 10 kilo almazlar ama tabi suçlamak için bişey buluyor herkes sigarayı bıraktım kilo aldım gibi

@Ahmet Fidancı hiç yapmadım demiyorum bende meyve suyu ve soda ile dün bile kullandım.
En basit hiç bir şey yapmasam sodaya tuz atıp çıkarım anca yetiyor yoksa dönüşte uyku haline giriyorum elektroliz eksikliğinden.
Evet pakede girmiş ürünler şeker barındırıyor bu net şeker koruyucu olarak katılıyor eğer şeker karılmıyorsa koruyucu katılıyor.
Halen zaten Kanuni yollarla ithal edilmiş elekroliz içecek yok büyük ihtimal tariftese olduğu gibi evde yapımı kolay olduğunda. Pek satılmıyor. Benim derdim tuz zate şeker değil dediğim gibi 50 100 km lik turda uyku hali başlıyor yaklaşık yarım çay kaşı tuzu alıp üzerine 500 ml su içiyorum sorun kalmıyor bende sadece tuz ile vücudu zorlamak yerine dengeli bir elektroliz kaynağı almak isterim.
Kesinlikle markette satılan enerji içecekleri redbullara karşıyım bunlar sadece şekerden bile kat kat zararlı şeyler barındırıyor.
@ardacakko jelle diğer yediğim herşey arasında bir seçim yapmam gerekirse jel derim. Jel yutana kadar var yuttuktan sonra yok.
Protein hala dememe aşamasında bundan sonra kullanırım kesin diye bir iddam yok ama beni ikna eden.
100kaloriye 25 gr protein. 25 gr protein için mesela 300 gr kadar et yemek gerekiyor 300 gr et yağsızsa 800 kalori civarında ve dediğiniz gibi en az 8 saat ette antibiyotik varsa ki atibiyotiksiz et yok gibi bu protein alımı %20 düşüyor çünkü bağırsak florası antibiyotikten etkileniyor.
Et konusunda zaten kendim kuzu kesip tüketmeye başladım kasaplardan uzak duruyorum.
Protein toszlarının içindeki proteini tek dozda almanız için 200 tl peynir altı suyu içmeniz gerekir.
Protein her yerde var ama asıl olan kasın yapılanma için aciliyeti.
Ben özel olarak doktora gitmedim ama bisikletten sonra baçaklarımı kastığımda tekrar gevşemeleri Zaman alıyordu hani yumruğunuzu sıkarsınız açamazsınız ya işte o uzun süreli kas yıkımından oluyor doktor dedi ve ne yazıkki bunun tek çözümü ya protein yada daha seyrek ve hafif spor bu yüzden orta yaş üzeri insanlar sağlıklı olsalar bile egzersiz şeklinde hafif takılmalı deniyor.
Kas yağ yerine yakılmaya başlandığında ki vücuda çok yükleniildiğinde bu oluyor spordan hemen sonrasında alınan protein 1 saat te kasa gidiyor yıkım duruyor ve onarım başlıyor. 1 saate kasa giden protein ancak yarı sindirilmiş proteindir.
Bildiğiniz gibi spor içerisinde 1000 kalori yakmış görünüyorsak bunun büyük bölümünü spor bitikten sonra dinlenirken yakıyoruz işte bu esnada yağ yakmaya vücüdü ancak protein desteği itiyor.
Ve çok bahsedilen ketojenik beslenmede vücudun o disipline alıştıktan sora yağı yakması yine aynı mekanizma.
Kuşanıp kullanmamak herkesin kendi bileceği iş ben hala harika kesinlikle kullanın demiyorum ama çok mantıklı ve inanın ilk günki rahatlama psikolojik değil.

@Ahmet Fidancı

eğer üzerinde ilave şeker içermez yazıyorsa, bu bi içine şeker katmıyoruz demektir... ama meyve kendisi şekerli bir gıdadır. meyvedeki şeker yani karbonhidrat meyvenin yapıtaşıdır... bir elma yerseniz çok fazla şeker almazsınız ama bir bardak meyve suyu için fazla sayıda elma kullanılır... bu da bir bardak meyve suyundaki şeker (karbonhidrat; fruktoz) içeriğinin yüksek olmasına sebep olur... bu söylediklerim tamamen meyvesuyunun doğal hazırlanmış hali içindir... yoksa yapay olarak hazırlanmış ve içeriğinin sizin tarafınızdan belirlenmiş içeceklerde şeker olmayabilir ama bu seferde onun adı meyve suyu olmaz...

• Beğen
Tepkiler: Ahmet Fidancı
@Zekeriya Çab Hocam hesaplamalarında hatalar var 300 gram et 60 gramdan fazla protein içerir ve 400 cal verir bide zaten protein tozunda beef(et) versiyonu tüketmiyorsan yine vucudunda eksiklik olur.Whey protein almak içinde Lor peyniri tüketirsen 100 gramında 19 gram whey protein var oda 150 cal.Protein tozlarında 35 gram whey protein olduğunu varsayarsak almak çok zor değil.Protein tozu spor yapıyorum bunu içiyorum tamam diye almamak lazım bunu destekleyici yani günlük protein açığını bir nebze kapatması için kullanılması lazım normal öğünlerde alınan proteine dikkat edilmesi lazım nitekim sizde öyle yapıyorsunuz belliki doğrusu olanda bu.
Bide kasın yapılanması için protein aciliyeti sadece çok uzun süreli antremanlar sonrası oluyor yani zaten gün içersinde yeterli tüketim yaptıysan normal öğünlerini yediğin zaman vucudun kas yıkımı evresine girmez çünkü vucudunda aminoasitler hala bulunur bide şöyle birkaç araştırma var şiddetli antreman sırasında kas yıkımı yağ yıkımından fazla olsa bile yenilenme sürecinde normal antremandan çok daha fazla yağ yakıp kas yapıyorsun.

Bu kas kasılmaları için birşey öneriyim size bence sizinkinin beslenmeyle alakası yok esneme hareketlerini tam yapamıyorsunuz galiba mutlaka SMR(self massage roller) alın bi tane her antreman sonrası ondan yapın farkı inanılmaz hissedersin,z.SRM kasılan kasları ezerek tekrar açılmalarını esneklerini korumalarını hatta artırmalarını sağlıyor.Bende çok sonraları tanıştım ama bence mucizevi birşey ayrıca inanılmaz kolay ve ucuz birşey.Ufak top versiyonunuda alabilirsiniz hiç bulamazsanız tenis topu kullanın.

Benim demeye çalıştığım şu anda kaslarınız adapte olduğu için protein tozunu bıraksanızda kaslarınız aynı yenilenme hızıyla devam eder.Sağlıklıda besleniyorsunuz bence çokta ihtiyacınız yok

@Ahmet Fidancı Bu gün aslında bu karışım için ideal olabilecek birşey gördüm hero baby meyve püreleri fiyatıda bir kavonozu 1.5 tl falan içinde çeşitli meyvelerin püresi bulunuyor bi öneri olarak bulunsun

• Beğen
Tepkiler: Ahmet Fidancı
@ardacakko hehehhe:ssrtcbya: tenis topu diyo yaaa hehehhe hiç gülcem yoktu 125 kg yim tenis topuyla masaj yapamıyorum hissetmiyorum Zaten yuvarlanmıyor
Dümdüz pıta ekmeği gibi kalıyor altımda. Bacaklarda olabilir ama genelde sırtım için langırt topu kullanıyorum.

• Beğen
Tepkiler: tırıvırı.
@Yavuz S. Şu fruktoz meselesi, maltodextrinden daha da sakat bir mevzu. Vücut fruktozu tanıyamıyor yapay ise, karaciğer onU enerji sağlayacak şekle yani glikoza dönüştürmüyor, bu da yağ ile paketlenip kana geçmesine sebep oluyor. Kalp damar sağlığı hak getire, her şeyin içinde var neredeyse

• Beğen
Tepkiler: Yavuz S.
Bu konuda benimde bir sorum olacak. Bazı turlarda arkadaşlarla şarap veya vodka-enerji içiyoruz. Alkolün normal zararının haricinde aktivite sırasında alkol alımının zararı olurmu?

@aytacoz dikkatinizi dağıtır, su kaybına sebep olur.. Fazla alınırsa kazayada sebep olabilir...

• Beğen
Tepkiler: HasanE
@Cyclist999 bunu bende düşündüm. doktor arkadaşımın demesiyle araştırdım. lakin; neredeyse bütün Pro bisikletçiler bu sis go'yu kullanıyorlar. ne kadar sağlıklı o konuyu girmeyeceğim lakin, Performans Babında etkisi gözle görülür vücudun her tarafından hissedilir farkı var. Ben bunu kullanmadan önceki bütün segmentlerde PR geliştiriyorum. Ortalama hızım 3-4 km kadar arttı. Mesela biraz önce 70 km de 33.9 ortalama yaptım. bunun içinde ısınma ve soğuma da var. 55 km civarında ortalama hızım 36.5 idi. :)

Bilemiyorum sonumuz be olacak...

• Beğen
Tepkiler: Cyclist999
@Zekeriya Çab Masaj toplarının metal olanlarıda var hissettirir deler geçer yani hissedemiyorsanda elinlede yapabilirsin nereye bastırıcağını nasıl yapacağını bulursan neyle yaparsan yap kaç kilo olursan ol faeketmez langırt topuda güzelde roll lar herzaman için daha çok alan tarıyorlar daha etkililer dikenli rollardan al bak nasıl ulaşıyor kaslara.Bu arada hocam 125 kiloysan çok yüklenme vucuduna önce kilo vermek için hafif spor yap kilo verdikçe artır yoksa dizler falan hep gider yani.

@aytacoz dehidrasyon,yağ yakımının uzun bir süre durması,yas yıkımı yaşanması vs vs sporcuların alkol içmesi o yüzden yasaktır alkol içerlersede antreman yapmazlar ; şekersiz enerji içeceğini antreman öncesi içenler var ama tartışmalı bir konu

@Yavuz S. :D kesinlikle etkisi mevcut bu içeceklerin bir benzerini kullandım, bu firmanın dediğiniz gibi daha üstün ürünleri vardır o kadar sponsorluğu mevcut. Ürün içeriğinde bulunan maltodextrin maize den elde edilmiş diyor ne olduğunu bilmiyorum, fruktozun yapay olmadığı kanaatindeyim yapay olsa da miktarının çok düşük olması olasıdır.

• Beğen
Tepkiler: Yavuz S.
@ardacakko 125 kg bildiğin gibi 125 değil 187 boy var 14-26 su sporları 26 30 ara verdim sonra tekrar bisikletle başladım. İşte hafif kilo aldım fazlam var ama zaten istediğim 105-110 arası. Dizlerde problem yok ama zaten koşmalı zıplamalı sporlardan kaçınıyorum. Metal ben görmedim bir daha bakarım masaj işini hep sallıyorum en kötü kas zedelenmesi falan olunca.

• Beğen
@Zekeriya Çab
Bence Doktora görünün. Çünkü 100 km yi geçmeyen turlar çerezdir. Yani Yol bisikleti kullanan ve takviye gıdalarla bu denli alakalı bir bisikletçinin bu yolları sadece iki matara haricinde su dahi tüketmeden alması normal. Grup olarak her hafta sonu sürüyoruz. Ancak ilk gelen arkadaşımız mutlaka sizinde dediğiniz gibi uyur moduna giriyor dönüşte. Hatta uyuyan dahi oldu. Ama 3. turda hiç geri kalmadan dirençli ve kopmadan 150+ yolu rahatlıkla çıkardı hepsi. Bu yollar için Türkiye'de satışı olmayan ürünlerin peşine düşmek gereksiz bence. İlk turunda geride kalan arkadaşlarımızdan biri de @Sarper Tuncer idi. Ama 3. turu beklemeden 2. turda farkı gördük. Şimdi bir çok sporcunun elinden komlar alıyor. Önemli olan laktat seviyenizi yükseltmektir. Bununda o tür supplamentlere gereksinimi fazla yoktur. Ancak sıvı takviyesi de tabii ki şarttır.

@Ahmet Fidancı Şimdi çerez hangi antrenmana göre? :D genelleme yapmamanız lazım. 70 km yi 38 ortalama ile gittiğimde ertesi gün süremez oluyorum mesela. yada tırmanma gününde 40 km de 30 km yokuş çıkınca gene bacaklar acıyor. Kısaca kişiden kişiye değişir tabiki de ortalama 25 le gidiyorsan 200 km de koymaz insana... bilmem anlatabildim mi :)

Dediğiniz gibi İnsanın motoru kalp ve laktik asit eşiği... Ne kadar çalışırsan o kadar gelişir.

• Beğen
Tepkiler: MehmetAliB.
100 altı çerez olması diye bir durum yoktur. Bu durum görecelidir ortama ile de bir anlamı yoktur çünkü biz trafikte kullanıyoruz.
Kimse merak etmesin Pro team alemanlarından farkınız çok değil Pro team yarışırken 1 önüne bir şey çıkmayacağını bilir 2 peleton içinde %50 varan tasarruf vardır.
Ben tura yanlız çıkarım gitmeye devam ederken kuytusunda dinleneceğim adamım olmaz yorulduysam dururum 500 m önümü görmüyorsam Allah ne verdiyse basmam bu yüzden duraklamaları ölçmediğim Zaman 27 -30 ortama çıkar ölçtüğüm Zaman 17-20. 700ml 2 matara taşırım. 1 kere boşalır dolar sonra diplerinde Kalamış vaziyette biter 2.2,5 lt su içerim zaten spor esnasında 2,5 lt su içilir normali budur bunun altında içiyorsanız tabiki tuz size yeter bir eksiklik hissetmezsiniz. Genelde tempo üzeri yokuş olur 3-4 saat arası haraket süresi olur.
Sizin performans yüksek olabilir benim performans düşük olabilir görecelidir.

• Beğen
@Yavuz S.

200 km yi 25 ile gidecek ve koymayacak... Marmaris Selçuk Turu son 10 km ye kadar 29 ortalama ile gelindi. Sanırım 200+ yapmış olarak konuşuyorsunuz. 8 saat kesintisiz pedal çevireceksiniz ve koymayacak. Grup olarak ayda bir sefer İzmir'den Selçuk - meryamana yada Şirince yapıyoruz. Yani Selçuk'a gitmek değil Meryemanaya çıkmak için sürüyoruz. Ortalamamız da henüz 30 dan aşağı düşmedi. (Selçuk için) Bu Ahmetbeyli yada Torbalı yolundan durumu değiştirmiyor.
Paragraf atarak yazdığın yoruma kesinlikle katılıyorum. Kondisyon için en iyi ilaç uzun yoldur. Uzun yolda zıvı takviyesi uygun olmadığında vücuttaki su kaybına göre enerji kaybı meydana gelir ve performans düşer. Eğer takviye dengeli yapılırsa bu oran minimum seviyede kalır.
Bu günkü turumuz yine 200 km civarıydı. Ancak yoğun yağmurdan dolayı ıslanıp geri döndük. Önümüzdeki hafta Gördes var (Akhisar'dan sonra geliyor. Haritadan bakın) Daha sonraki hafta yine ertelediğiniz Mordoğan turumuz var. Ertesi hafta Dikili. İzmir'de olup takip etmek ve katılmak isteyen arkadaşlar buyursun gelsinler.

• Beğen
Geri