@Ahmet Fidancı hiç yapmadım demiyorum bende meyve suyu ve soda ile dün bile kullandım.
En basit hiç bir şey yapmasam sodaya tuz atıp çıkarım anca yetiyor yoksa dönüşte uyku haline giriyorum elektroliz eksikliğinden.
Evet pakede girmiş ürünler şeker barındırıyor bu net şeker koruyucu olarak katılıyor eğer şeker karılmıyorsa koruyucu katılıyor.
Halen zaten Kanuni yollarla ithal edilmiş elekroliz içecek yok büyük ihtimal tariftese olduğu gibi evde yapımı kolay olduğunda. Pek satılmıyor. Benim derdim tuz zate şeker değil dediğim gibi 50 100 km lik turda uyku hali başlıyor yaklaşık yarım çay kaşı tuzu alıp üzerine 500 ml su içiyorum sorun kalmıyor bende sadece tuz ile vücudu zorlamak yerine dengeli bir elektroliz kaynağı almak isterim.
Kesinlikle markette satılan enerji içecekleri redbullara karşıyım bunlar sadece şekerden bile kat kat zararlı şeyler barındırıyor.
@ardacakko jelle diğer yediğim herşey arasında bir seçim yapmam gerekirse jel derim. Jel yutana kadar var yuttuktan sonra yok.
Protein hala dememe aşamasında bundan sonra kullanırım kesin diye bir iddam yok ama beni ikna eden.
100kaloriye 25 gr protein. 25 gr protein için mesela 300 gr kadar et yemek gerekiyor 300 gr et yağsızsa 800 kalori civarında ve dediğiniz gibi en az 8 saat ette antibiyotik varsa ki atibiyotiksiz et yok gibi bu protein alımı %20 düşüyor çünkü bağırsak florası antibiyotikten etkileniyor.
Et konusunda zaten kendim kuzu kesip tüketmeye başladım kasaplardan uzak duruyorum.
Protein toszlarının içindeki proteini tek dozda almanız için 200 tl peynir altı suyu içmeniz gerekir.
Protein her yerde var ama asıl olan kasın yapılanma için aciliyeti.
Ben özel olarak doktora gitmedim ama bisikletten sonra baçaklarımı kastığımda tekrar gevşemeleri Zaman alıyordu hani yumruğunuzu sıkarsınız açamazsınız ya işte o uzun süreli kas yıkımından oluyor doktor dedi ve ne yazıkki bunun tek çözümü ya protein yada daha seyrek ve hafif spor bu yüzden orta yaş üzeri insanlar sağlıklı olsalar bile egzersiz şeklinde hafif takılmalı deniyor.
Kas yağ yerine yakılmaya başlandığında ki vücuda çok yükleniildiğinde bu oluyor spordan hemen sonrasında alınan protein 1 saat te kasa gidiyor yıkım duruyor ve onarım başlıyor. 1 saate kasa giden protein ancak yarı sindirilmiş proteindir.
Bildiğiniz gibi spor içerisinde 1000 kalori yakmış görünüyorsak bunun büyük bölümünü spor bitikten sonra dinlenirken yakıyoruz işte bu esnada yağ yakmaya vücüdü ancak protein desteği itiyor.
Ve çok bahsedilen ketojenik beslenmede vücudun o disipline alıştıktan sora yağı yakması yine aynı mekanizma.
Kuşanıp kullanmamak herkesin kendi bileceği iş ben hala harika kesinlikle kullanın demiyorum ama çok mantıklı ve inanın ilk günki rahatlama psikolojik değil.