Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

İzotonik içecek mi? O da ne? demeden içeriği okuyup kendiniz yapın.

Scudo
ben sunlari kullaniyorum, fena degil. Tavsiye ederim. Yurt disindan getirtmek ile ugrasmak istemeyenler Decathlon'dan muadil urunleri de alabilirler. Onlar da guzel.

(link)
(link)
 
Muz ve kuru kayısı potasyum takviyesi için; Muz aynı zamanda magnezyum için bulunmaz takviyedir.Bunların yanında soda, limon, tuz karışımlı içecek yorucu antrenman için vazgeçilmezdir.
 
@sargonnas

@sargonnas konuya benzer bir karışım tavsiye etmişsiniz. Ancak Elma'nın diğer meyvelerden ayrı bir yeri vardır. Tavsiye ettiğiniz karışıma elma suyunun ilave edilmesi karışımı zenginleştirecektir.
Elmanın verdiği enerji 100 gramda 54 kaloridir. Bu enerji yağdan değil, meyve şekeri ve organizma tarafından ağır olarak sindirilen şekerden gelmektedir. Bu veriler ve genel anlamıyla elmanın besleyici özelliği, bu meyveyi özellikle spor yapanlar için vazgeçilmez yapar. Gerçekten de fiziksel aktiviteler çerçevesinde elmanın içeriğindekiler spor öncesinde, sırasında ve sonrasında organizma üzerinde pozitif etkiler yaratır:
1. Spor öncesinde tüketildiğinde; enerji verir.
2. Spor sırasında tüketildiğinde; organizmaya çeşitli mineral ve vitaminler yükler.
3. Spor sonrasında tüketildiğinde; %85 oranındaki su içeriğiyle organizmanın ihtiyacı olan suyu tamamlayarak toksinlerin vücuttan atılmasını kolaylaştırır.

Maden suyu, limon, ıhlamur, bal, pekmez ve Elma suyu tercihi bulunurluk ve doğallık bakımından kesinlikle tercih edilmesi gereken bir karışım olmalı.
Tuz olarak ta kesinlikle kaya tuzu tercih edilmelidir. Ve bu karışıma silme çay kaşığı kadar katıla bilir ve çok faydalıdır. Çünkü aktivite sırasında ter ile birlikte vücut tuzda kaybeder. Hatta tur sonrasında terden ıslanıp kuruyan formamızda beyaz lekelere şahit olmuşuzdur.


@mekolac

@mekolac Kafa karıştıracak aslında pek birşey yok. Ortada iki seçenek var.
1 - Turda yanınızda Go tozu taşımak ve marketten aldığınız suya karıştırıp tüketmek,
2 - Marketten alacağınız doğal ürünleri karıştırarak kendi izotonik içeceğini yapmak.
Takıldığın yer varsa yazarsın. Mutlaka arkadaşlarımızla elimizden geldiği kadar cevap vermeye çalışırız.
 
@mekolac Maden Suyu ile Soda arasında farklar vardır.
Maden Suyu , ihtiva ettigi tum mineraller ve karbondioksit gaziyla birlikte, yeraltindaki catlaklardan yol bularak yeryüzüne çıkar ve tamamen doğaldır.
Soda ise, su ve sudan yapilan iceceklere uretim esnasinda karbondioksit gazi basilmasiyla elde edilen tamamen `soda` olan bir içecektir.
Doğal Maden Suyu kesinlikle tercih edilmelidir. Bu suyun matara vs gibi saklama kaplarına bir zararı yoktur ve ısısı yükselince de bozulmazlar.
Karışımlı maden suyuna gelince; Karışım aktivite sırasında yapıldığı için zaten belli bir sıcaklığa gelmeden tüketilecektir.
Sulukta sonrasında kalan kısım kurumaya bırakılmadan içine bir miktar su doldurularak çalkalanıp dökülürse koku vs. yapmayacaktır.
 
@Zekeriya Çab spor sonrası recoveryi jeller sağlamaz jeller mide tarafından kolay sindirilemeyen sindirimi saatler alan şeker olduğu icin spor sırasında uzun sure enerji verir.
Spor sonrası recovery icin kanıtlanmıs tek sey bcaa ve glikojen depolarını dolduracak kadar basit seker ve proteini beraber tüketmek bunu yaptıgında kaslara kısa sürede yeteri kadar aminoasit ulasıp yenilenme sürecini cabucak baslatabiliyor.Yapay almak istemiyorum bcaa dersende kırmızı et tüketmen yeterli olur zaten kırmızı ettede l_carnitine de bolca bulunur ama dedigim gibi bir etkisi yok
Supplement olarak etkisi kabul edilen tamamen güvenli üc sey var protein tozu,bcaa,creatin.Ama en güzeli herseyi dogal almak o konuda kesinlikle katılıyorum
Toz falan kullanacaksanız kompleks protein tozu kullanın yeter antreman sonrası icin bide soda icseniz vucut icin gerekli bütün besinleri mineralleri almıs olursunuz
 
@ardacakko
Doğru söze ne denir.
En güzeli her şeyi doğal almak.
 
Peki, bir soru: Spor sırasında şeker almayın dendiğine göre, elma suyundaki şeker ne olacak?@Ahmet Fidancı
 
@Orhan Akarkut elmanın sağlık için pek çok faydası olduğunu hepimiz biliriz. Oldukça sağlık bir meyvedir ve içerisinde az oranda şeker bulunuyor olması ve besin değerinin çok yüksek olması dolayısıyla aktivite sırasında alınmasında bir sakınca yoktur.

Sporcu için neden gerekli olduğunu şu şekilde açıklaya biliriz;

Vücuda enerji verir ve yorgunluk hissini alıp götürür. Kişilerin gün boyu zinde kalmasını sağlar, dinçlik verir ve özellikle spor yapan kişiler için ideal bir meyvedir.

Potasyum, çinko, demir ve manganez gibi minerallerden elmanın içerisinde bol miktarda bulunmaktadır. Bu da kişilerde oksijen oranını çoğaltmaya yardımcı olmaktadır.
 
Teşekkürler ama, şeker konusunda açık değilim. Elmadaki şeker bence hiç de az değildir.
 
@cagrı2
benim bu gün kartepe çıkışında yaptığım içeceğin aynısı (2 şişe maden suyu ile yapmıştım) tamamen doğal ve çok etkili hiç açlık hissetmedim ve tur sonunda genel kondisyonum da gayet iyiydi.
 
@Ahmet Fidancı elmada az şeker mi? 1 elma ekşi tadda olanlar dahil 4 küp şeker. 1 bardak elma suyu 4 elma x4 16 küp şeker.
That sugar belgeselini mutlaka izleyin.
Şu günlerde yarışları tv lerden izlerken binicilerin elinde kola falan görüyorsunuzdur işte onlar antremanlar boyunca şeker almayıp yarışta dev patlama yaratması adına kola içiyorlar.
Normal hayata kola vs hiç kullanmayın meyveyi posasıyla yiyin meyve suyu tuzağına düşmeyin.
Sırf patronu alıp buz dolabına koydu diye şekersiz ice tea den içip 10 kg aldı bir arkadaşım,doktora sordu. Asapartan şeker almış gibi etki yapıp kan şekerini düşmesi sağlıyor be bunu acısını her gün öğle yemeğinde tatlıyı menüsüne ekleyerek çıkarıyor durup dururken 10kg aldı adam.
 
@Zekeriya Çab
limon asit özelliği taşımasına rağmen vücuttaki alkali oranını artıyor bu sebeple özellikle alkali diyet taraftarlarının favorisidir. şöyle bir bilgi var ilgilenen arkadaşlar için.

Örneğin limon çok asidik bir meyve olmasına rağmen SİNDİRİM SONUCU ortaya çıkardığı üretim vücut için alkali bir ortam yaratımını destekler ve bu yüzden de limon kendisi asidik olmasına rağmen vücut için alkali ortam oluşturan bir meyvedir.

alıntıdır Bkz. (link)
 
@Zekeriya Çab Elma (meyve) suyu konusunda hemfikirim, çok şeker içerdiğini biliyorum. Elma yararlıysa günde 1-2 tane kabuğuyla birlikte kendisini yemeliyiz. Muzu da abartmamak gerek, o da çok şeker içerir.
Tatlandırıcılı içecekler konusu tamamen ayrı bir konu.

Limona karşı olmamak gerekir. Asit diye bilinir ama, bazik beslenmeye yardımcı olur, metabolizma için yararlıdır, vitamin, minerallerinin yanı sıra.
 
  • Beğen
Tepkiler: Ahmet Fidancı
@Zekeriya Çab bazı sağlık sitelerinde uzmanların elmanın hiç bir zararı olmadığına dair bir çok yazı okudum. Elmadaki şeker diğer tatlı meyvelerle kıyaslanmayacak kadar azdır. Özellikle yeşil elma tavsiye ediliyor.
(link)
(link)
Ayrıca Şeker hastalarının rahatlıkla tükettikleri, yani yemelerinde sakınca görünmeyen meyveler arasında Elmada bulunuyor.
İşte uzmanın yazısından küçük bir kesit; Sıklıkla tüketilen meyvelerin büyük bir kısmında düşük ya da orta glisemik endeks puanı mevcuttur, yani çoğu şeker hastası doğal insülin üretimiyle meyve şekerlerini metabolize edebilir. Düşük glisemik endeks puanları olan kimi meyveler şunlardır: elma, çilek, armut, kiraz ve erik.

 
  • Beğen
Tepkiler: tırıvırı.
@Ahmet Fidancı Evet elma baklava yerine yenilebilir.
En net şey spor esnasında hemen öncesinde alınan şeker ilk olarak yakılır sonrası da vücut depodan yakmağa geçtiğinde performans düşer yada yorgunluk hissi oluşur. Bu yüzden az veya çok şeker sporla alınmamalı en azından bu benim için böyle.
Elma sıkacaklara lafım yok ama cappy juss gibi markaların %100 meyve suyu demelerine inanmayın çünkü meyve kendi bakteri florası ile sıkılır mecburen glikoz katılarak konsantre hale getirilip yeniden suyla karıştırılır. Evet posa vardır ama posa da kurutulmuş meyve possasıdır ve sonradan paketlemeden hemen önce katılır. Meyve pastörize olmuyor çünkü tadı bariz değişiyor.
 
  • Beğen
Tepkiler: tırıvırı.
Deneyeceğim.. Benzer bir tarifi ODTÜ bisiket takımında pedallamış bir arkadaş ta vermişti..
 
  • Beğen
Tepkiler: Ahmet Fidancı
Çok da uzun olmayan 50 km lik bir turda denedim, hiç de fena bir karışım değil; Kahve kaşığ bal, bir maden suyu ve elma suyu. İlk başta biraz gazlı geliyor haliyle ama gayet de güzel. Bu karışımı kullanmaya devam edeceğim büyük ihtimalle, teşekkürler.
 
  • Beğen
Tepkiler: Ahmet Fidancı
Amatör olarak bisiklet sporuna gönül vermiş kişiler olarak merak ettiğimiz o profesyonellerin içtiği laboratuar ortamında üretilen toz, jel gibi maddelerin oluşa bilecek yan etkilerini, fiziki duruma göre ne gibi yarar, ne gibi zararı olabileceğini bilmemiz mümkün değil. Profesyonel sporcular sürekli kontrol altında bu suplementleri alıyorlarsa öyle kafamıza göre al karıştır iç yapmamız kadar tehlikeli hiç birşey yoktur. Bu konuyu paylaşmamdaki neden hafta sonları grupla 100+ turlarda gördüğüm ve yollarda patlayan arkadaşlarımın sayısını azaltma amaçlıdır. Uğradığınız marketlerden enerji içeceği, su, meyve türü alışveriş yapıp yol alanların haddi hesabı yok. Dolayısıyla daha önce aldıkları yolu daha sonra zorlanmadan almaları ve üzerine eklemeleri için fiziki yorgunluğun en aza indirilmesi gerekiyor. Bu hedefe ulaşmakta en büyük yardımcı da konudaki gibi her yerde bulunan içecekler ile yapacağınız karışımdır.

İsteyen, kendine, bilgisine, arkadaşına yada internetteki bilgilee göre hareket etmeyi seven arkadaşlar @Zekeriya Çab arkadaşımızın kullandığı gibi GO ürünlerini yanında taşıyıp tükete bilirler. Belki en iyi ürünler onlar olabilir. Ama bilinmeyen markaların da hangi ortamlarda üretildiği, içeriğinde ne olduğu bazen bizi şaşırta biliyor.
Yani hazır laboratuar ürünü alacaksanız;
1 - Gözetim altında kullanın,
2 - Masraftan kaçıp uydurma marka almayın.
3 - Kesinlikle dozu aşmayın.
4 - Bu ürünleri doping olarak görmeyin. Çünkü bunlarda bir nevi takviye gıdalardır.
 
  • Beğen
Tepkiler: tırıvırı.
Geri