Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Jant hakkında sorular, cevaplar ve öneriler

konuyu aranıyor bölümüne açmalısın burada yaşanan sorunlar, tavsiyeler için kullanılıyor..

Scudo
arkadaşlar jantım çok kirli yağ gibi çımıyor sizce özel bir şey vermi önerileriniz için tşk

Eğer jantıma yağ bulaştı nasıl temizlerim diye soruyorsanız
yağ gibi bir bileşeni sadece su ve bez ile çıkarmanız imkansızdır yağı yüzeyden sökmek için sabun veya deterjan kullanmanız gerekmektedir size tavsiye sabunlu bez ile jantı bir güzel yemizleyin sonra su ile durulayıp kuru bez ile silin en son da zincir ve rubleyi yağlayın tertemiz olucaktır.

yada ağır bi yağ mı benzin, tiner wd 40 da dicem bi beze sıkıp olabilir onlarda çıkarmıyorsa... bi uzmana göster:D:D

Alkol işinizi rahatlıkla görür yada cifte işinizi görür

Arkadaşlar bugün farkettim de sanki jant şehir içi kullanımlarda biraz yamuluyor.asfalt zeminde kullanıyorum whistle guipagom var.bu git gide artar mı?işin aslı biraz endişelendim jantlar lastikler hakkında bilgisi olanlar varsa çok sevinirim.:)

Ücuz etin yahnisi nasıl olur siz bunu biliosunuz :) Hiç düşünmeden mantıklada anlatılabilir:) Birazda kullanımıza bağlı olabilirmi mesela kaldırımdan lambur lumbur inmek yerıne frenliyerek hafif bir şekılde inmek gibi mesela. Bide jant ister istemez akordu bozulabiliyor araba gibi periyodik bakımlarıda olması gerek.Lastikler tamamen kullanım alanına göre yol veya dağ gibi seçebilirsin hani akordu bozmaya veya bozmamaya bi etkisi olduğunu sanmıyorum.Fren mesafesi,daha çok yol tutuşu v.b gibi etkisi olacaktır.

• Beğen
Tepkiler: ali bayrak
a.kadir memleketdaşız;) kardeşim whistle guipago gibi bir üründen ve parçalarından daha fazla şey istiyor insan.sonuçta mukavemetinin daha iyi olmasını bekliyor insan.cevap için teşekkürler

• Beğen
Tepkiler: A.Kadir Ünal
merhabalar 2010 model scott scale bisikletime uygun jant önerilerinizi bekliyorum ben xtr düşünüyorum ama genede forum daki arkadaşlarıda bir danışmak istedm yardımlarınız ve önerileriniz için şimdiden teşekkürler:)

Mavic cross ride iyi gider bence :)

Ben kullanıyorum,maşşallahı var sesini açtığım halde ;) Aynı şekilde 5 6 arkadaşım kullanıyor,hiç bir sorunla karşılaşılmadı.

Bisikletlerde iç lastik sürekli janta temas eden kısımdan yarılıp , patlayıp durdu mu çözüm jant bandı yenilemek vs. oluyor...
Bu forumda ve bazı sitelerde farklı farklı yöntemler var(youtube, bikeforums, cyclingforums, forums.mtbr,bicycling...) kimisi eski iç lastikten yaptığı bir dairesel şekli jantın iç yüzeyine geciriyor kimisi önce siyah elektrik bandı dediğimiz bantla 1-2 tur dönüp üzerine bisiklet iç lastiği geciriyor kimisi sadece siyah band ile 3-4 tur dönüp bırakıyor bazıları da eczanelerden satılan 2cm. lik flasteri kullanıyor....

Benim sorum , bu yöntemlerden herhangi birini kullanıp memnun olan yada rahatsız olanlara, gözlemleri ne oldu ve en iyi yöntemin ne olduğuna karar verdiler???
Bazıları orjinal janta bulunan sarı şeridin üzerine band cekiyor bazılarıda o şeridi cıkarıp cekiyor....
Şu anda elimde siyah band, flaster ve eski iç lastikler mevcut ve bunların hangisi ile yapacağım bandlama sağlıklı oalcaktır bir fikrim yok...

Konu hakkında bilgisi olanlar...

• Beğen
Tepkiler: Mesut DOĞRU
@Cengiz Gökalp
Jant bandı satıp ta kendi bisikletinde bunu kullanmayan insanlar var (yukarda saydığım yöntemleri uygulayan) isim vermiceğim ama biriside uzun bi süredir türkiyede tanınan bi firma yetkilisi, kendi bisikletinde piyasada satılan jant bandlarından kullanmıyor.

Uzun süredir düşünüyorum bunu ve bir türlü karar veremedim. Şuan elimde Merida Matts 200D var, hem arazi hem de uzun turlara çıkıyorum. Jant seti olarak ne önerirsiniz? Bir türlü karar veremiyorum, fiyat-performans olarak falan.. :)

Shımano Mt15 fiyat performans için ideal.Tabi bütçenizi bilmiyorum bu setin fiyatı Türkiye'de 250 liradan başlıyor.

Bu jant seti sizin isinize kesin yarar, kesinlikle tavsiye ederim.

1. Cember - DT Swiss XR 4.2 D
2. Göbekler - DT Swiss 240S
3. Teller - DT Swiss Super Comp yada Revulution

Murat bey gayet güzel bir set önerisi ancak öğrenci bütçesini aşar bunlar.. :) Can bey ben de mt15 düşünüyorum açıkçası, galiba mt15 alıcam. Teşekkürler. :)

Geri