Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Jant Seçimi Yol Bisikleti

Scudo
@TontonCocuk Konu farklı olacak ancak uzun süredir merak ediyorum, Reacto 400 ile ilgili izlenimlerinizi anlatırmısınız? En çok merak ettiğim tırmanma performanslarının nasıl olduğu. Bu aero kadrolarda Merida'nın neler yaptığını gerçekten merak ediyorum.

@Boran06 reacto gerek kadri geometrisi gerekse kalitesi olarak kendini kanıtlamış bir bisiklet. Açıkçası reacto da da kullandım ve tırmanışta herhangi bir zorluk çekmedim. Reacto alu serisi baya bir agir sadece. Tek sorunu o.

Arkadaşlar shimano Rs 81 c35 ile dtswiss rc820r ful karbon jant arasında kaldım tavsiyelerinizi alabilirmiyim

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

• Beğen
Tepkiler: hakankcksrklk
RS81 c24 kullanıyorum işe gidiş geliş bisikletim için. Diğer bisikletimde Tubular vision metron 40 LTD var. nedense hiç beğenmiyorum rs81 i :) en nefret ettiğim nokta ayarı kaçmasada teller yumuşuyor ve cırt cırt ses gelmeye başlıyor. garip.

diğer jant içim yorumum yok :)

@ahmet selçuk

RC820'ye 11'li ruble takılabiliyor mu?

@Yavuz S.

Acaba alüminyum ile karbon gevşememi yapıyor zamanla birde teller yumuşasa akord bozar bildiğim kadarıyla

Ben haziran gibi canyon almayı planlıyorum almanyadan. bisikleti aldıktan sonra da amsterdama pedallamayı düşünüyorum. eğer orada değiştirme şansım olursa mavic aksiıumu verip scirocco almak istiyorum. eğer oradan ayarlayamassam buraya gelince buradan temin edeceğim.

Arkadaşlar çok anlamadığım konu olduğu için buraya yazıyorum orta seviye jant seti arıyorum (v uyumlu rulmanlı) bir iki bakındım (karşıma shımano rs11, shımano wh501 çıkıyor rulmansız) sizin de tavsiye edebileceğiniz kullandığınız akıcı jant seti varsa yazmanızı rica ediyorum.

Alur 700 bisikletim var, üzerinde gelen Aero 2024 jantları kullanıyorum (1800 gr) ve incelediğimde Mavic Aksium'lar da hemen aynı ağırlıkta, yine popüler olan Shimano'nun bazı jantları da öyle. Bunların akıcılığı mı daha fazla, almışken 50-100 gr daha hafif değil de verdiğim paraya değecek bir jant alma düşüncesindeyim.

Bir de karbon jantların fren yüzeyi de karbon oluyor değil mi doğal olarak? Bunun için fren sisteminde pabuç değişimi harici bir değişiklik yapmak gerekiyor mu?

@Cenk Akbulut

karbon jantların hepsinin yüzeyleri karbon olmuyor. Bazı modellerde aluminyum fren yüzeyi var. Kısmen daha ağır oluyor fakat aluminyum fren yüzeylerinin karbon yüzeylere göre tepki süresi bi miktar daha kısa. Yani daha kısa sürede frenliyor. Haricinde eğer fren yüzeyleri karbon jant alırsanız uygun pabuç almanız gerekiyor.

@Özhan Akgöğ Genelleme yanlış.

Kuru havada karbon jantın frenlemesi daha iyi. Uzun yokuş inişlerinde daha çabuk ısınıyor. Orası ayrı.

• Beğen
Tepkiler: Murat B.
@Özhan Akgöğ 7bin km aliminyum( ucuz aluminyum jant, Campagnolo Scirocco, Campagnolo Zonda, Mavic Ksyrium Exalith SL) kullandım. 3bin km'dir de karbon jantı (Prime RP50, Zipp 303'ü de deneme şansım oldu.) uygun fren pedleriyle kullanıyorum. Jantların karakterlerini yeteri kadar anlayabilmişimdir herhalde.

@serhataltay

Token ne kadar kullanıldı.

@serhataltay bilgi verdiğiniz için teşekkür ederim, ancak 6-7 ay kadar önce compagnolo sirocco almak durumunda kaldım . Bakalım şimdilik bununla devam etmek durumundayım.

• Beğen
Tepkiler: serhataltay
Geri