selim82
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 2.328
- İsim
- selim
Tel alırken ölçüye dikkat ettin mi ? Göbek ve çember mesafesi değişmiş olabilir .
Yol bisikletim için 24 delikli jantıma uygun rulmanlı bir hub bulamadım, yalnızca 28 delik front hub mevcut. Bu janta uygun şekilde örme işlemi yapılabilir mi nasıl bir yol izlemeliyim ?
Sanırım hatırladığınız kişi benim 24 delikli harika bir huba sahiptim(delik sayısını tam hatırlamıyorum ama göbek ve çember birbirinden farklıydı). 20 delikli çembere uydurmak için çemberi delik deşik etmişler. 2 sene oldu tam da hatırlayamıyorum ama sürekli jant teli kırıyordu. Beni 6 ay süründürdükten sonra çemberle göbeği ayırdım ve göbeği satmıştım. Çember de şuanda duvarımı süslüyor. O günün şartlarında 800 tl'ye 24 delik çember alıp da ördüreceğime 500 tl gibi bir fiyata sıfıra yakın shimano arka jant almıştım ve hala onu kullanıyorum. Eğer çember alıp ördürseydim düzenli çalışmama ihtimali vardı.Farklı delik sayılı jant-göbek macerasına giren bir arkadaşımız olmuştu forumda ama sağlıklı bir sonuç elde etmek mümkün değil.
Bisiklet jant frenliyse:
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
kesinlikle bu tarz yöntemlerden uzak durun.asistan arka göbek kullanıyorum sorunsuz ancak ön göbekleri gerçekten kötü 5-6 adet göbeğin hepside rulmanları problemliydi, rulmansız ve ikinci el göbekleri direkt pas geçiyorum. Novatec mantıklı ancak 24 delik olanı maalesef stok dışı. 32 delik olarak bir göbek buldum okuduğum kadarıyla 32 delik göbek 24 jant çemberiyle uyumlu şekilde örülebiliyormuş o yolu tercih edeceğim gibi duruyor...
uzak durdum teşekkürler.kesinlikle bu tarz yöntemlerden uzak durun.
Emrin olur kaptan.kesinlikle bu tarz yöntemlerden uzak durun.