Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Jant temizleme

Scudo
@rıdvan

ben geçen gün aldım.. şimdi 400ml lik olan kutuda 40ml fazlalığı var.. on liraya aldım ben...

• Beğen
Tepkiler: rıdvan
Ben geçenlerde nalburdan aldım 8 ytl.Üstünde kırmızı ufak bir pipeti var.Dar ve ince yerlere uygularken kolaylık olsun dıye..Alırken onun şışenın boyuna bantla yapıştırılmış olduğuna dikkat edin..Çünkü kolaylık sağlayan bir parça...

bende dün akşam sahile inmeden tum zincir ve metal aksamlara kullandım
gerçekten çok iyi.
Zincirime sıvı gress kullanıyorum taz tutmayanlardan
geçekten de dişlileri pırıl pırıl etti.tavsiye ederim

Boyalı yerlere bulaştırmadan hidrolik yağını pas temizlemede kullanabilirsiniz. Yağı paslı yüzeye sürün 15 dakika sonra bezle ovarak temizleyin ve fren pabucunu temas edeceği yerleri ıslak sabunlu bezle silip kurulayın. Pastan eser kalmaz.

Jantımın tel vidaları paslanmış durumda. Ayrıca bir keresinde pabuç gevşemişti ve janta sürterek ciddi bir leke bırakmıştı. Elimde de WD40 mevcut, pabuç lekelerini ve pasları WD40 ile temizlemek istiyorum fakat önceki mesajlarda pabuçlara WD40 deyince sıkıntı çıkacağı yazılmış. Ben jantın pabuç ile temas eden kısımlarına da WD40 uygulayacağım. Kuruladıktan sonra bir sıkıntı çıkarmı? Bu arada sadece jant vidaları paslanıyor, demekki kaplamasız çelikten yapmışlar. Jantın tamamı çelik olabilir, direk jantı pastan korumak için wd40 ile temizlemek istiyorum.

@BağdatlıRuhi
wd40 ı sakin pabuc ve janta yaklastirma bile direk çöp olur. lekeleri cok ciddiyse tinerli veya benzinli bir bez ile silebilirsin ama her v fren sistemli bisikletin jantinda fren izi olur onu cok takmamak lazim. tel vidalarini wd40 ile fazla etrafina bulastirmadan temizleneyi deneyebilirsin.

• Beğen
Tepkiler: BağdatlıRuhi
@oguz169
Peki zaten tekeri çıkartıp yapacağım janta bulaştırmam peki vidalara sıktıktan sonra hemen kurulamak mı lazım çünkü kutunun üstüne emilmesini bekleyin silmeyin yazıyor

@BağdatlıRuhi pabuclarin surttugu yerlerede bulastirma wd40ı . tiner-benzin vs bu tur malzemeler ile silmen yeterli olur. wd40 ı bir beze sıkıp onunla vidalari silebilirsin

• Beğen
@oguz169
Teşekkür ederim dediğin gibi paslı vidalara WD40'ı uygulayacağım.

@oguz169

Lastik ve janta pek yağ türü şeyler kullanmasanız iyi olur.
Ben lastiklere araba için lastik koruyucu ve parlatıcı sıkmıştım.
Tabi birazı dışarı janta akmış ve fren pabucuna bulaşmış.
Sonrasında fren düzgün çalışmamaya başladı.
En güzeli araba şampuanı ve su doldurulmuş kova ile süngerle güzelce yıkayıp..fiber bez veya güderi ile kurulamak.:)
Paslı vidaları iyi bir bisikletçiden paslanmaz vida alıp değiştirmenizi öneririm.
Bir iki hafta sonra gene paslanacaklar maalesef.:)

• Beğen
@mariokaldato
Hocam sanki bu bana coca cola reklamı gibi geldi.!!!

İçinde karbonat var.

Karbonatı marketten alıp denemek lazım.
Bence olur.:)

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Karbonat, tuz ve sirke olmaz mı acaba temizlemek için? Hem çevreye zararı yok hem de hesaplı.

Pas dışında normal temizlikte de rahatça kullanılır. Karbonat zaten her türlü temizlik için iyi.

ben jantlar icin cif sprey kullaniyorum jant ve lastik yanakları pırıl pırıl oluyo yeni gibi.

@mariokaldato

Soğuk soğuk içme konusunda ben şahsen "bira" tercih ederim.
Biranın bi kısmını temizlik için kullanmak .
Vergilerden dolayı bira artık lüks tüketime girdi..
İçene de Vaay bak bira almış .
deme zamanı geldi.:)

Geri