Scudo Sports

Kaç basar abi

arkadaşalar bende Salcano - efes kullanıyorum arka amrtüsörü sertleştirip asfaltta

ve yumuşatıp dağ tepe vs gidiyorum asfaltta 65 i gördüm ( yokuş aşağı) ama bu hızlar bana pek gerçekci gelmiyor nedeni:

genelde dijital km/h kullanıyoruz ve bunlar hız öleçerken ne kadar sürede geçiyo algılayıcısı onu hesaba katıyor ve bu algılayıcı ne kadar göbeğe yakın olursa o kadr hızlı gösterir demek bu göbekten ayrıldıkça bu hız düşer
bu yüzden kimi çok hızlı gidiyor gibi gösteriyor kendini teeee göbek ten 3 cm yukarı koymuş ben de göbekten yaklaşık 8 cm fln var dolayısıyla adamla benm yaptığım hıuz arasında uçurum gibi bi fark ortaya çıkar oysa 2 mi,zde aynı hızda gidiyoruz(bu bir örnektir)

Bunun açıklamasını ve tam oalrak göbekten kaç cm yukarı takcağımız konusunda beni aydınlatırsanız sevinirim??

Scudo
Buradaki faktör, sizin dediğiniz gibi çizgisel hız değil açısal hızdır. Yani tekerleğin dönme sayısı. Devir sayısı da denebilir.
Bir tekerlek turunu bisiklet "kaç saniyede" aldığını ölçer, "tekerlek çevresini" de hesaba katar ve bu verilerden yola çıkarak hesapladığı rakam, bize hızı verir.
Kısaca sensörü nereye takarsan tak, cihazı çalıştırıyorsa ölçüm değişmez.

@efes-2005
selam efes km saat lerınde hız ölçümü %90-%95 dogru ölçer hee kablosuz yanı radyo frekanslı bır km saat tiyse nanlış ölçebılir ama km saat i aldıgında yanında çizelge olması lazım burada cant ebadı ve dış lastıgın ebadı yazar doğru kodu gırersen dogru sonucu elde edersin bu algılayıcı ne kadar göbeğe yakın olursa olsun yada uzak km saatı çalıştıgı zaman dogru ölçer

• Beğen
Tepkiler: simoniuğur
waw abi deli bişey miş bu o zamn be

yani şimdik benm biisklet harbi harbi 65 yaptı

çok ii be şahinlerlen kapışırım ben o zamn :D

zaten söyle bir sorun var km saati takarken km bir noktada çalısıyor .tak mıklantısı tak km saate giden kabloyu çalıssın olmuyor gördüğüm kadarı ile

@dagci

abi silivriye gidip geldim o yolları bilenler varsa çıkışlar ve inişlerle doludur

@dagci
hocam ne o iki kanat taksak uçacaksın nerdeyse olmaz bu kadar hız kötüdür

• Beğen
Tepkiler: dagci
@simoniuğur

ilk önce kendime ve bisikletime güveniyorum hız konusunda lastiklerin dişlerinde daha herhangi bir defarmans yok.ve 2,0 ebatların mıchelin XCR dry kullanıyorum. ve gayet yolu ii tutuyor 75,3 değil 90'a bile çıkabilirim bu bisikletle ama çok hız düştünü bir kullanıcı değilim.ama atla zıpla olsun yeterli:D

bisikletimi 2 gün önce aldım rüzgara karşı 47 km ama kendimi henüz zorlamadım hedefim 80 inş başaracam:)

arkadaşlar bisikletler içinde formula bisikletleri die bişey yapsalar hani

arabalar rally arabaları
modifiye arabalar
spor arabalar
binek arabalar

varya

bissiklette de

formula
mtb
comfor
tandem
downhil........ olsa formula bike ı düşenmiyom

kanat fln oluruş alt köşelerde

Arkadaşlar geçtiğimiz pazar gunu,yokuş aşağı 70 km yaptım,yol musait olsaydı dahada basacaktım ama olmadı.80'i gormek istiyorum...

Çok fazla hız iyi değildir. :mad: Dikkat edin.

Bir kaç saniyelik zevk için kendinizi riske atmayın....

Bunu yaparken kafanızda kask ve elinizde eldivende vardır herhalde? :(

• Beğen
Tepkiler: dagci
Düz yolda 57.8 km/h yaptım... (Tabi rüzgrında desteği vardı karşımda değildi)

Yokuş aşağı Ankarada Cinnahta 77km/h yaptım... (Ama artık orda deneme yapamayacağım tek yön yukarı yapmışlar :( )

Geri