Scudo Sports

Kadın Bisikleti İçin Tavsiyeler

@Cryptolga Janta takılmayın, jant ölçüsü boyla alakalı değil, tamamen kullanım amacı ve sürüşten beklentiye bağlı.

Önemli olan kadro boyu, o da en doğru iç bacak ölçüsüne göre seçilir. Yanlış kadro boyu seçimi sürüşü keyfe değil ızdıraba çevirebilir.
Satıcının elindeki malı satmak için size yanlış kadro boyu satmasına izin vermeyin o yüzden.
Linkini verdiğim safyayı anlayarak okumanız faydanıza olur.

(link)

Scudo
Sonuç olarak peki 26 mı 28 jant mı tavsiye edersiniz ? Boy ölçüleri yukarıda yazdığım gibi
Kız arkadaşınıza bağlı bu biraz. 28 jant teker çapı daha büyük olduğu için kontrolü daha kolay ve akıcı sürüş sağlıyor ancak dediğim gibi kadınlar (özellikle bisiklet sürmeyi yeni öğrenenler veya kendine çok güvenmeyenler) büyük jantı gözünde büyütüp düşmekten korkuyorlar. Bu açıdan 26 daha uygun olabilir. En güzeli bir 28 jant küçük kadro boyu bir bisikletle 26 jant bir modeli test etmesi olur. Mesela yazmayı unuttuğum bir model daha aklıma geldi Peugeot'nun C13 modeli yine 28 jant ve 38 kadro boyu mevcut, sepetli ve inip binmesi gayet kolay bir model tek dezavantajı çelik kadro olması. Onu da düşünebilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: Cryptolga
Kız arkadaşınıza bağlı bu biraz. 28 jant teker çapı daha büyük olduğu için kontrolü daha kolay ve akıcı sürüş sağlıyor ancak dediğim gibi kadınlar (özellikle bisiklet sürmeyi yeni öğrenenler veya kendine çok güvenmeyenler) büyük jantı gözünde büyütüp düşmekten korkuyorlar. Bu açıdan 26 daha uygun olabilir. En güzeli bir 28 jant küçük kadro boyu bir bisikletle 26 jant bir modeli test etmesi olur. Mesela yazmayı unuttuğum bir model daha aklıma geldi Peugeot'nun C13 modeli yine 28 jant ve 38 kadro boyu mevcut, sepetli ve inip binmesi gayet kolay bir model tek dezavantajı çelik kadro olması. Onu da düşünebilirsiniz.

Şuan için 3 model arasında kaldık açıkcası tabi birde 26 veya 28 Jant belirsizliği mevcut :) 2. bir nokta ise Kız arkadaşım görüntü olarak Carraro Julieti beğendi ama gel gelelim hiçbir yerde satışı yok internetde çok yazık :(

1) Bisan CTX 6100
2) Bianchi Jasmin
3) Carraro Juliet

Burada yabancı çok (pandemi öncesi hep dışarıdaydılar), kadınlarda bisiklet konusunda çok aktifler..Dilkatli bakmadıkça kadın erkek ayıramazsınız ..Alçak kadro, pembeli morlu bisiklet sadece bizim kadınların tercihi. Acaba biz erkekler onlara bunu uygun gördüğümüz için mi onlar böyle olması gerektiğini düşünüyorlar?..Hani bir ara muhabbeti dönmüştü, kız gibi koşmak algımız, kız gibi nasıl koşuluyorsa..😁😂

Eğer etekle sürülmeyecekse kadın bisikleti olması gerekmiyor. Kadro boyunu tutturun yeter. Seleyi özel olarak seçerseniz sonradan.

Evet arkadaşlar konuyu canlandırayım ozaman :D yeni konu açamadığım için burdan soracağım umarım cevap bulurum soruma :) Kız arkadaşıma sepetli bir bisiklet almak istiyorum,konu 2016 olduğu için çoğu linkler açılmıyor veya satıştan kalkmış. Hem şehir içinde alışveriş ulaşım için kullanılacak hemde kısa-orta mesafeli yola gidilecek 10-20 KM kadar max. Boy 168 cm 57 KG jant marka model tavsiyesi verirseniz sevinirim. Muhakak sepetli olacak :)
Peki kız arkadaşınız sepetli bisiklete sıcak bakiyor mu, once bir bundan emin olun derim. Sahsen eşim bana sepetli bisiklet alsa ilk işim sepetini sökmek olurdu, sonra da modifiyeye başlarım herhalde😁. Naçizane tavsiyem, önce bir bisiklet zevkini öğrenmeye çalışın, otomatik olarak ''bayandir o halde bayan bisikletinden hoşlanır'' dememek lazım.

Burada yabancı çok (pandemi öncesi hep dışarıdaydılar), kadınlarda bisiklet konusunda çok aktifler..Dilkatli bakmadıkça kadın erkek ayıramazsınız ..Alçak kadro, pembeli morlu bisiklet sadece bizim kadınların tercihi. Acaba biz erkekler onlara bunu uygun gördüğümüz için mi onlar böyle olması gerektiğini düşünüyorlar?..Hani bir ara muhabbeti dönmüştü, kız gibi koşmak algımız, kız gibi nasıl koşuluyorsa..😁😂
Çok haklısınız Hakan bey.
Bence de artık yavaş yavaş bu tarz ayrımları ortadan kaldırmak gerek.
Daha bu geçen haftasonu kızıma (yaşı 7), bisikletinden inerken ayağını arkadan atmasını öğrettim :) Binerken de aynı şekilde. Ona demiştim ki, "İleride benimkisi gibi bir bisiklet alırız sana. Böyle öğren". Yüzündeki tatlı heyecan her şeye yeter. Renkler konusunda da böyleyim. Kızlar pembe erkekler mavi diye bir şey olmadığını öğrettim kızlarıma. "Hangi renkleri seviyorsan, o renklere özel eşyalar kullanabilirsin kızım" derim.

Peki kız arkadaşınız sepetli bisiklete sıcak bakiyor mu, once bir bundan emin olun derim. Sahsen eşim bana sepetli bisiklet alsa ilk işim sepetini sökmek olurdu, sonra da modifiyeye başlarım herhalde😁. Naçizane tavsiyem, önce bir bisiklet zevkini öğrenmeye çalışın, otomatik olarak ''bayandir o halde bayan bisikletinden hoşlanır'' dememek lazım.

Kesinlikle sepet istiyor :D Zaten kendi istekleri ve beğendiği modeller çerçevesinde buraya yazıyorum. Sepet muhakak olacak rengi bu tarzlarda pembe mor vs istiyor gibi gibi :) Ağırlıklı olarak şehir içinde alışveriş ulaşım için kullanacak ancak arada sırada beraber kısa-orta yola gitmeyi düşünüyoruz misal Antalya merkez - Kemer gibi bilen bilir bu doğrultuda yardımcı olursanız sevinirim :)

28 Jant tavsiyelerinizi aynı kriterde bekliyorum büyük bir çıkmazın içindeyim :( Carraro Juliet 28 Jant seçtik ama yok ürün hiçbir yerde Türkiye de anlam veremedim

28 Jant tavsiyelerinizi aynı kriterde bekliyorum büyük bir çıkmazın içindeyim :( Carraro Juliet 28 Jant seçtik ama yok ürün hiçbir yerde Türkiye de anlam veremedim
Birçok markada ürün tükendi. Geçen ay gelen vergilerden dolayıda yeni ürün çıkarmıyorlar çünkü %20 ila %30 arasında zam yapmaları gerekiyor. Dolar kurununda 5.80 ken hesaplandığını düşünürsek yeni sezonda fiyatlar bir hayli artacak gibi duruyor ya da kaliteden tavizler verilecek. O yüzden bu aralar beğendiği bir model olursa bu markalardan direkt almanızı tavsiye ederim. Çünkü en az %15 oranında bir zam olacak.

Sanki juliet yerine, Elite 805 alıp, bir sepet taksanız daha iyi olur gibime geliyor naçizane. Arada bir de olsa yapacağınız orta mesafeli turlar için aynakol ruble oranları biraz daha iyi gibi geldi bana. Bir de yokuşlarda da bir parça rahatlık sağlar. Bir de (burası sübjektif yorum içerir) bence daha güzel duruyor.

@Cryptolga İlla direk sepetli bisiklet almak yerine, sepetsiz bir bisiklet alıp ona da sepet montajı yapabilirsiniz.

Ön sepet gibi portbagajı olan her bisiklete arka sepette ekleyebilrisiniz.

Piyasa da başka nerede vardır bilmem ama ben yaklaşık 2 sene önce Dechatlondan arak sepet alıp kurdum ve çok memnunun.

Bunu da bir düşünün derim.

Hayırlı olsun.

(link)

58.jpg

Evet arkadaşlar konuyu canlandırayım ozaman :D yeni konu açamadığım için burdan soracağım umarım cevap bulurum soruma :) Kız arkadaşıma sepetli bir bisiklet almak istiyorum,konu 2016 olduğu için çoğu linkler açılmıyor veya satıştan kalkmış. Hem şehir içinde alışveriş ulaşım için kullanılacak hemde kısa-orta mesafeli yola gidilecek 10-20 KM kadar max. Boy 168 cm 57 KG jant marka model tavsiyesi verirseniz sevinirim. Muhakak sepetli olacak :)
@Cryptolga Eğer fiyat olara sorun yoksa (link) modele bir bakın isterseniz.

@everhard Hocam şimdi araştırdım mantıklı geldi üründe güzel ama gel gelelim yine hiçbiryerde satışı yok aklım almıyor artık koca Türkiyede nasıl olmaz
@monder33 bu da tabi bir seçenek hocam değerlendireceğim
@ErzincanLee bütçemi maalesef aşıyor

• Beğen
Tepkiler: monder33
@Cryptolga Hocam pandemi yüzünden oldu. Üretim az insanlar toplu taşıma araçlarında kaçınca da haliyle talep fazla oldu. Sadece bizde değil bir çok ülkede böyle

Sepetler kolay çıkarılabiliyor sanırım. Ama asıl diyeceğim şu: sepetli bisikletler çok güzel görünüyor :D Fixiecilerin kullandığı şu racklerin aynısından bulsam bir tane alacağım :)
1598478862522.png

• Beğen
Tepkiler: portakallimon
Eşime geçen sene sırf rengi için Ümit Quebec disk fren aldık fakat çelik olunca benimle rahat gezemiyor. Uygun fiyatlı alüminyum bisiklet ne önerirsiniz? 2021 model olmak zorunda değil, eskisi elden zor çıkar. Günlük 20km civarı şehir içi gezi yaparız. Düz gidon olsa olur. Kadro üçgen değilde Quebec gibi olması tercih ama normal kadro olur. 1.77 boy.

Eşime geçen sene sırf rengi için Ümit Quebec disk fren aldık fakat çelik olunca benimle rahat gezemiyor. Uygun fiyatlı alüminyum bisiklet ne önerirsiniz? 2021 model olmak zorunda değil, eskisi elden zor çıkar. Günlük 20km civarı şehir içi gezi yaparız. Düz gidon olsa olur. Kadro üçgen değilde Quebec gibi olması tercih ama normal kadro olur. 1.77 boy.

(link)

Screenshot_20210321-180847_Chrome.jpg
Salcano astro 27.5 HD lady serilerine de bakabilirsin. Dağ bisikleti olarak da düşünürseniz aklınızda bulunsun.
Screenshot_20210321-181435_Chrome.jpg
(link)

@ÆSir Muhtemelen yerine alacağınız aluminyum şehir-tur bisikleti ile de benzer sonuçlar alırsınız. Yukardaki yorumda önerilen dağ bisikletleri ile biraz daha hızlı gidilebilir ama kadronun aluminyum olması zannedildiği kadar etkilemez. Açıları daha sportif olduğu için performansta etkili olabilir. Bisikletiniz bana yeterince güzel göründü aslında. Sadece frenleri sert gelebilir bir kadın için. Onu da Hidroliklerle değiştirmek çok masraflı olmaz.

Geri