Scudo Sports

Kadın sürücüler

Geçen gün kamyon arkasında gidiyordum, gideceğim mesafe kısaydı hemen bırakacaktım arkasını.
O ara kadının teki gelmiş yanıma, ben önümdeki aracın motor sesine ve tamponuna odaklanmış gidiyorum.
Bir anda kornayı çalmasıyla irkildim, sonra yine çaldı ona bakarken önüme tekrar baktığımda araca yakınlaşmış olduğumu fark edip frenledim biraz.
Bayanın biri aracı sürüyor, diğeri bana saydırıyor napıyon felan diyordu heralde. Öndeki aracın sesinden duyamıyordum çünkü.
İleride bir yerde dursaydı çok fena hesabını soracaktım, yaptığı salaklık yüzünden kaza yapacaktım az daha...

• Beğen
Tepkiler: fatih berber
Scudo
@Yunus Emree hocam çöp kamyonu vakası gibi bir yazı olacak sandım , kadınla yarıştığınızı filan hayal ettim bi an :D

Bayan sürücüler diye açılan konu başlığına baktığımda erkeklerin kadınları küçümsemek, aşağılamak için bir sürü sebep üretmeye çalıştığını görüyorum. Asıl sorun insanları kadın-erkek diye ayırdıktan sonra, bir cinsi diğerinden üst kılma gayreti. Bunun altında yatan ise çoğunlukla, daha çocukluk döneminde inançlar, gelenek-görenekler gibi nedenlerle kızlarla erkeklerin birbirinden uzak yetiştirildiği, her iki cinsin zamanla birbirine ihtiyacının artmasının yanısıra bir yandan da birbirlerini Venüslü-Marslı gibi ayrı bir yaratık görmesi (kendi gibi insan değil, başka gezegenden ve anlaşılması zor ama ihtiyaç gideren bir yaratık). Özellikle karşı cinsle sorunları olanların, onları anlamak yerine, ilişkilerindeki bu sıkıntılarını başka konularda kendilerini üstün görme yoluyla karşı cinsi aşağılama çok güçlüdür. Aşağılamada bir başka gerekçe ise, karşı cinsin kendisini küçük görenlerle ilgileneceği gibi tutarsız bir algı anlaşıyı da var maalesef.

Merak edenler TÜİK'e bir bakabilir, benim sıkça uğradığım bir yer. Trafik kazalarını inceleyip, oranlara bir bakabilir. Ancak bu şekilde anlaşılır bir açıklama ortaya çıkar. Yoksa neye dikkat ediyorsanız onu seçme eğilimi ağır basar.

yahu kadın erkek diye ayrım yapanlara sinir oluyorum

kadınlarında erkeklerınde magandası var

geçen bağdat caddesinde gidiyorum jeep kullanan bir kadın elinde cep telefonu ile konuşuyor bir anda park halindeyken sinyal vermeden akıcı trafıkte ana yola yola fırladı arkadan gelen 2 araba az kalsın çarpıyordu buna bende fren yaptım duramadım önüne geçtim cep telefonu ıle konusuyorsun sınyal vermeden ana yola cıkıyorsun deyınce bana hareket cektı kadın bır de bu elınde de halen cep telefonu ile konuşmaya devam ettı araçı kullanırken

yıne trafık kurallarını hıce sayarak u donusu yaptı kaçtı gıttı... arkadan korna çalan bağıran arabalarada aynı hareketi yaptı el kol hareketlerı...

@FelixTheCat

12 senelık ehlıyetım var 5 yıl gunde 250 km şehir içi tekstılde şirket araçları kullandım bu yetmez sanırım...

Yol içerisinde makas atan, Yolun ortasında durup insan indiren, emniyet şeridini işkal eden kaç bayan gördünüz 12 sene içerisinde? @Cem Ç.

Herkes konuyu anlamak istediği yere çekiyor,tartışma ortamına sürüklüyor.Kadın sürücüleri kimse aşağılamıyor burda.Gördüklerini izlenimlerini paylaşıyor..Ben korkuyorum sürerken kadın sürücülerden tekrar söylüyorum yeteri hakimiyetleri yok gibi araçta sürekli bir panik hali seziyorum.Etrafa verilen dikkat yok denecek kadar az.Bu benim görüşüm.Ek olarak,kadınları eleştirme varsın trafikte olsun,yeterki hayatta can alıcı noktalarda ayrımcılık olmasın.
-Ve konu ilerleyerek kadın erkek sorununa gidiyor.

@FelixTheCat araç ile saçma sapan giriş çıkış noktasına park edip telefonla konuşup acil işlerimi yapmamı engelleyen çok bayan gördüm... birde hareket çekip küfür edenleri de var bisikletle giderken bana...

@FelixTheCat evet kendilerini ambulans yada itfaiye gibi öncelik onların sanıyor hele birde jeep falan kullanıyorsa yol onların trafik kurallarını hiçe sayıyorlar egoları tavan...

erkeklerin de kadınların da magandalıkları kendine has. kadına magandalık, kaba-saba tavırlar yakışmıyor deniyor. e erkeğe yakıştığını mı düşünüyorsunuz o zaman? en ufak eleştiriyi bile kaldıramayan insanlar kendinde nefret suçu işleme özgürlüğünü nasıl buluyor ona şaşırıyorum.

@evrim bilgen

Siz şöyle bir yöneticisiniz öncelikle benim şahsi düşüncelerimden sonra bana şart koştunuz bazı durumlar için bunu aşağıya alıntılıyorum.

@Evrim Hanım

Bende size burada konuşmak için belirli araştırmalara, sıfatlara gerek olmadığını izah ettim. Doğaldır bunu yapmanız, çünkü hassas davranıyorsunuz. Fakat sizin bu hassasiyetiniz bana ters anlatabiliyor muyum ? Neden hassasiyetinizin ters veya gereksiz olduğunu şimdi sizin gibi bilinçli bir yöneticiye izah ediyorum.

@Evrim Hanım

Bu cümlenizi benim "Aynı şey sokakta yürürken sigara içen hanımlar içinde geçerli. Bu nasıl bir şeydir anlayamadım, yolda sigara içince bence hiçbir kadın güzel olmuyor. Bunu yapmalarının temel sebeplerinden biri kendilerini erkeklerle eşit olarak görmekten kaynaklanıyor. Ne gerek var yolda sigara içmeye, hem hiçbir şekilde bir hanımefendiye yakışmıyor. Artısında sigarayı yürürken içmek daha zararlıdır, bilgilerinize." demem üzerine kurdunuz tahminimce. Hala aynı şeyi aynı mantıkla söylüyorum Evrim hanım. Narin ve güzel bir varlığın eline sigarayı yakıştıramadığımı hep söyledim, hep söyleyeceğim. Kalkıp içmesinler demiş miyim mesajımda okuyun da bir bulun bende göreyim.

Yönetici olmaktan bahsediyorsunuz, daha mesajı doğru dürüst algılamadan yanlış düşünceler içine giriyorsunuz ve bu mesajlarınıza yansıyor. Allah aşkına benim "kadınlar yolda yürürken sigara içmesin" ibareli mesajımı bulun oturup sizinle bu durumu değerlendirelim olur mu ? Hem mesajı yanlış anlayın, hem etiketleme yapın, arkasından yöneticilikten, kutuplaşmadan dem vurun, sonra kalkıp ders vermeye çalışın. Yöneticilik böyle oluyorsa buyursun herkes yapsın.

Asıl siz sevgiyle kalın Evrim Hanım ...

O değil de sizce cyclocross mu yol bisikleti mi? ehehe :p:D:krktm:

Hayatımda en hızlı ve çevik şekilde makas atan ve yetişmenin mümkün olamayacağı aracı bir bayan kullanıyordu. Yanımdan geçerken gördüm. :) şok oldum.

Ancak bende bayanların yüzdesel olarak büyük çoğunluğunun bazı basit konularda başarısız olduklarını ve kronik sorunları olduğunu düşünüyorum. Örneğin sol şeritte düşük süratle seyretmek, şerit ortalayamamak, sağ şeritte dönüşten çok önce yavaşlamak, orta şeritte dönüşü kaçıracağını farkedince yan ayna kullanmadan ölümüne kaçırmamak için bir anda dönmek, ışıkta durmuş araca durmayıp arkadan çarpmak, aracı boşta bırakıp inip araç kaydırmak vs.

Ama kırmızıda geçen, aşırı hız yapan, hatalı sollayan, sağdan sollayan, sol şeritte arkaya geçip bırakın olması gereken takip mesafesini, hiç mesafe bırakmadan selektör yapan, araç kullanırken cep telefonu vs kullanan, elleri dışarıda sigara içen, yer işaretçilerine uymayan bayana hiç rastlamadım. (1 tane dışında) Hangileri maddi hasarla, hangileri can veya mal kaybıyla sonuçlanır bunu da değerlendirmek lazım.

@Çağrı Soylu

Vay anasını bu ne çirkeflik arkadaş. Çocukların yaptığının doğru ve toplum yararına bir şey olması umurlarında bile değil. Ben saldırıp saçlarını başlarını yolacaklar diye bekledim ama olmadı :D

@FelixTheCat pazartesi sabahı ofisime gelmek üzere Bağdat cd üzerinde en sağ şeritte ilerlerken, sinyal vermeden sağ taraftaki alana park edeceğini anladığım bir aracı 25 metre öncesinden uyarmaya başladım, duymamasına imkan yok çünkü korna 140 db ve daha önceleri deneyimlediğim bir durum. Durmadı ve sağa kırdı. Ben de duramayacak hızda olduğum için kaldırıma sıçrattım bisikleti. Takla atmama ramak kalmıştı. Hiçbir şey demeden geçerken sürücüsüne baktım aracın, hem hatasının farkında olup olmadığını merak ediyordum hem de "görmedim, pardon" gibi bir özür ifadesi bekliyordum açıkçası. Ama araç sürücüsü olan bayan bunun yerine el kol işareti yaptı "ne var" dercesine. Zaten canım yanmış, bir de haksız olmasına rağmen yaptığı bu hareket beni delirtti resmen. Geri döndüm ve 25 metre öncesinden kornaya çalmaya başladığımı, sağa dönmeden önce bir kere bile aynaya bakmadan nasıl dönebildiğini, bu şekilde bir bisikletliyi kolaylıkla öldürebileceği gibi kendi canına da zarar verebileceğini söyledim ve aldığım cevap aynen şu oldu:"sus be gerizekalı".

Yani biraz bunu kadın-erkek çatışması gibi algılayıp kadınları savunmaya geçmek yerine oturup düşünmek gerek. Burada hatayı yapanın cinsiyetinin bir önemi yok, beni bu şekilde bir erkek de öldürebilir, bir bayan da. Ben öldükten sonra bunun ne anlamı var ki? Ortada sadece bir gerçek var, birçok kadın kesinlikle çok dikkatsiz ve saygısız bir şekilde araç kullanıyor.

Geri