Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kadın sürücüler

@Sadettin Z. Google'da araştırma olarak direk bu çıkıyor zaten, ''Women driver accident research'' diye aratınca :komik::komik: Ama bu araştırmanın dayanağı sadece Amerika'da 98-07' arasında gerçekleşen trafik kazaları yani bu biraz dar açıdan bakmış olaya ayrıca 98-07 ile günümüzde durumun çok daha farklı olduğunu varsayıyorum :harika:

Antalya'da bolca kadın sürücü bulunuyor, beni de geçen gün bir tanesi tahtalı köye yolluyordu ama benim de kişisel tecrübem erkeklerin daha fazla tehlikeli kullandığı ve kazaya yatkın olduğu yönünde. Evet kadınlar çok kaza yapıyorlar, çok hata yapıyorlar ama bunlar heyecanlı, tedirgin veya odaklanma problemlerinden kaynaklanıyor ama erkeklerin tamamen, ''Yol benim, basarım, ara sokaktan da çıkarım, fren de yaparım, sana da çarparım, gerekirse döverim'' modunda olmaları onları bence daha tehlikeli yapıyor bisikletçiler için :komik::komik:

Scudo
tepki görebilirim ama dün geceki turumda dedim ki kendi kendime.
bayan sürücülerin ehliyetleri toplanmalı trafiğe çıkarılmamalı.
ya da en azından bi testten geçirilmeliler.
panik yapıyormu trafikte düzgün düşünebiliyor mu. yav her bayana ehliyet vermesinler.

dün kü gece turunda ortaköyde hep trafik vardır.
tamam bizim arkadaşta da hata var ters şerite araçların ortasına daldı dar biyerde duraksadı tamda dönüş yerinde
bayan teyzemis arkadaşı görmemiş biraz gaza basmış ve arkadaşımızı biraz hatrı sayılır kadar ezmiş. tamam buraya kadar herşey normal. arkadaşımızı görmemiş. bizim hıyar arkadaş oraya girmemeliydi.
buraya kadar herşey normal hata bizdeydi.
bayan teyzemiz orada ne işin var diye el kol işareti yaptı buda çok normal. sonra hiç bişey yokmuş gibi gaza dokunmaya devam edip arkadaşımızı biraz daha ezdi. biz dur dedikçe bu gaza bastı
freni mi şaşırdı naptı. arkadaşımızı biraz ezdi. iki araç arasında bacağı ezildi bisikleti çizildi. bayandır teyzedir diye çok bişey yapmadık. belliki trafikte stres yapmış heyecanlanmış. bu stres bir cana bile mal olabilir.
böy böyle heyecanlanıp stres yapan bi erkek sürücü daha görmedim. tüm örneklerini bayan sürücülerde gördüm.

bayan sürücülerin hepsinden özür dilerim ama dünkü görüntüyü kim görse o an bayan sürücülere kin kusardı.

• Beğen
Tepkiler: E.E
1- Şahin marka araçlar
2- Golf marka araçlar
3- Kamyon-Tırlar
4. Kadın sürücüler.
Benim için en tehlikeli 4'lü bunlar.

doblolar? dobloları es geçmeyelim. artı olarak dolmuşlar ve belediye otobüsleri.

• Beğen
Tepkiler: hashus1099
kadın sürücüler üzerindeki bu kötü şöhretin tek bir nedeni yok, bana göre en önemli iki nedenden bahsedeyim.

öncelikli nedenin pratik olduğunu düşünüyorum. genel için konuşmak gerekirse, ortalama erkek sürücünün araç kullanma süresi, kadın sürücülerden çok daha fazladır. yani 30 yaşındaki erkek sürücülerin ortalama toplam araç kullanmışlık süresi, kadınlarınkinden fazladır. daha önce de bahsedilmiş, erkek çocuklara küçük yaşlarda araba kullanmayı öğretiyorlar, kız çocukları ise 18'ine gelene kadar böyle bir eğitimden pek geçmiyor. tecrübe olarak erkekler çok daha önde oluyor bu sebeple. bir de erkekler daha pervasız oluyor doğaları gereği. kadınlar ise biraz daha tereddütlü oluyor. bildiğiniz gibi trafikte en büyük kusur tereddüt oluyor çoğu zaman (temkinli olmaktan ziyade, yapmakla yapmamak arasında kalmaktan bahsediyorum).
şahsen 7-8 yaşından beri trafik kuralları kitaplarını zevkle okurum, ama hiçbir zaman araç kullanmaya merak salmadım. arada araziye kontrole çıktığımda 3-5 dakika kullanırım arabayı, tabi tenha yollarda. geçenlerde kemerburgaz yolunda (cendere) alayım dedim. bizim şeridin kenarına yanaşmış bana doğru bir araba yola çıkar gibi oldu, korkudan fren yaptım. yolu bilen bilir, hafriyat kamyonlarının cirit attığı bir yer. arkada takip mesafesini tınlamayan bir kamyon az daha giriyordu bana. muhtemelen kamyoncu da kadın şoför sanmıştır, oysa ki ehliyeti sadece kağıt üstünde olan, tecrübesiz bir erkek kullanıyordu arabayı o kadar.

diğer neden de, herhangi bir bilimsel dayanağa atıfta bulunmadan, yalnızca gözlemime dayanarak söylemek isterim ki kadınlar biraz daha dalgın oluyor. kaldırımda yürüyenler arasında, yürüdüğü çizgiyi düzgün takip etmeyen ve telefonla uğraştığı için karşısından geleni farketmeyenlerin önemli çoğunluğu kadın. yine markette alışveriş yaparken, zaten dar olan koridorlarda diğer insanlara dikkat etmeden manevra yapanların çoğunu da kadınlar olarak gözlemliyorum. geçerli mi bu gözlemler? tabi ki benim gördüklerim geneli bağlamaz ama bende bu hissiyat var. araç kullanırken kadınlar biraz daha dikkatsiz olabiliyor. işte bu dikkatsizlik de, trafikte nispeten daha az karşılaşılan bisikletlilere karşı gereken hassasiyetle çatışabiliyor. o sebeple kadın sürücülere karşı biraz önyargı oluyor bisikletçilerde.

yalnız ticari araçlar, taksiler, minibüsler erkekler tarafından sürülüyor unutulmasın.

Hocam farklı bir konuya da parmak basmışsın. Bende kaldırımda yürürken veya alışverişte bahsettiğiniz durumu fazlasıyla yaşıyorum. Bayanlar (kadın olmayı bilmeyenler) sadece ben varım açın yolumu havasında ego patlamasıyla yaşıyor. Kadın olan kadınları bu konudan hariç tutuyorum. Bakınız annelerimiz :)

Geri