Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Kadın sürücüler

En çok da cahil insanlardan korkacaksın. Tüm veriler trafikte erkeklerin tehlike yarattığını gösterdiği halde, sadece kendi görmek istediği olayları genel bir durum gibi göstermeye çalışmak...

İnsanlık tarihi boyunca tüm şiddetin ana kaynağının erkek olduğu gün gibi ortadayken, erkekler yapısında barındırdıkları bu davranışı araba sürerken de gösteriyorken... bunları görmeyip, kadınlar trafikte tehlike yaratıyor demek için insanın kafasında sağlam bir filtre olması lazım. Süzgeçten geçmiyor anlaşılan.

Scudo
Benim de gördüğüm kadarı ile kadınlar daha çok kurallara (sinyal verme, sağa dönüşte yayaya yol verme, tehlike hissinde gaz yerine daha çabuk frene basma, özellikle hız limitlerine uyma) erkeklere nazaran daha fazla uydukları yönünde. Oysa erkekler her fırsatını bulduğunda bulabildiği her kuralı ihlal eğilimindeler, altında da "kurallar çiğnenmek içindir" mantığı yatıyor. Oysa kurallar genelin huzuru ve sağlığını korumak için varlar. @Bahadır Gürel paylaştığı veriler de bunu doğrular nitelikte...

Bayan sürücülere pek fırsat tanımıyorlar trafikte. Erkeklerin egolarımı demeliyim yoksa acemi bir kaç kadının yarattığı profilden mi demeliyim bilemiyorum. Klasik araç kullanıcısıyım hemen hemen her gün trafikteyim. Özellikle taksicilerin sıkıştırmasına çok maruz kalıyorum yol hakkı benim olduğu halde ara sokaktan çıkıp üstüme kırıyor öyle olmaz böyle olur diyip bende yoluma devam ediyorum. Kazalar inatlaşmadan çıkıyor ne yazık ki tutumum doğru mu? Kesinlikle hayır fakat ticari araçlar ve bir kaç kendini bilmezin insanları trafikte getirdiği son nokta bu şekilde. Yaşlı birine yol verildiğinde arkadan korna çalınması kadar saçma sapan bir durum yok.

Üzülerek söylüyorum bir keresinde bir bayan sürücü akşam sinyal vermeden önüme kırdı. Dayanamayıp çamurluğuna çaktım tekmeyi sesini bile çıkartamadı. En azından ben dikkat ediyorum her konuda trafikte ve klasik araç ile trafikte ilerlemenin ne kadar zor olduğuda aşikar bu durumda.

Bu konunun ustune cila oldu sanirim. Gorunce bastim kahkahayi bayan surucu nasil becerdi bilinmez ama fotograf iki dakika once cekildi.20150619_115207.jpg

• Beğen
Tepkiler: fatih berber
Bayan sürücülerin doğalarında araba kullanmanın olmadığını düşünüyorum ama bence kötü araba kullanmıyorlar. Daha dikkatli ve güvenli sürüyorlar ama stres yönetimlerinin daha zayıf olduğunu düşünüyorum. Bunların yanında normal zamanlarda bence erkek sürücülerden daha saygılılar. Bazı bayan sürücüler bana yol verirken bazıları da hakaret etti ama istisnalar geneli ilgilendirmez. Bayan sürücüler candır.

sıralama yapmak gerekirse trafikte bisikletliler için en tehlikeli araç kombinasyonları şu şekildedir;

1- hafif ticari araçlar (doblo transit vs)
2- amele apaçi takımının arabaları (kuş serisi eski kasa bmw ve honda civic)
3- minibüs ve özel halk otobüsleri (belediye otobüsleri genelde saygılı)
4- 70+ yaş üzeri insanların kullandığı tüm araçlar (algı yetenekleri nerdeyse sıfır olan insanlar)
5- ticari taksiler
6- beton mikserleri
7- hafriyat kamyonları
8- motor kuryeler, pizzacılar (yanınızdan silme geçerler en çok küfür yiyenler bunlardır)
9- elektrikli motorlar ekobisler( dikkat ederseniz sürekli karşı şeritten gelme hastalığı vardır bunların kendi şeritlerinde gitmezler hiç, çarpışırsanız kesinlikle arabalar kadar fiziksel zarar verir bu araçlar.)
10- BAYAN SÜRÜCÜLER ( evet onca adaydan sonra en son bayan sürücülere geldi sıra, aynaya kesinlikle bakmazlar trafikte çok dikkatli gibi görünürler fakat en ölümcül hatayı yaparlar, evet bayan sürücüler sizin sinyal verip vermemeniz çok önemli değil, kafanızı ve gözlerinizi eğer takılmış at gibi sadece önünüze değil aynaya sağa sola da çevirinki en ufak haraketinizde ezilme tehlikesi yaşamayalım. sinyal vermekle yavaş gitmekle iyi şöför olunsa babanemde araba kullanırdı)

birde kadınlar yaptığı hatayı kesinlikle kabullenmiyorlar, bak bir hata yapmışsın eyvallah de özür dile canımızı ye, ama ülkemizdeki kadınların şımarıklığından kaynaklanıyor herhalde bizim gibi ne doğulu ne batılı olmuş toplumlarda kadın aşırı derece pohpohlanıyor, ne kadar suçlu olursa olsun çirkeflik yapmayı kendilerine hak biliyorlar. bir hata yaptığınız zaman çocuk gibi mızmızlanmayın özür dilemesini bilin kimse size pozitif ayrımcılık yapmak zorunda değil, eğer araç kullanırken şaşıracak panikleyecekseniz kullanmayın, bakın kadınları 10. sıraya yazdım çünkü kadınlara gelene kadar o denli öküz erkek var ve bunlar araba kulanmayı bildikleri halde öküzlük yapıyorlar, fakat kadınlar sayısal zeka itibariyle düşük profilde bulunduklarından dolayı istemeden kötü araba kullanıyorlar, çok zeki bir kadın aşırı derece aptal bir erkek kadar yetenekli araç kullanamıyor bu bir yaradılış olayı.

şu yukarıda saydıklarım zaten ülke trafiğinin % 60 ı (manidar bi rakam) bunların hepsini bir bütün olarak ele almak ve bunlarla yaşamak zorundayız.

• Beğen
Tepkiler: Melih Muratoğlu
@fatih berber

ne acıdır ki, bu sözlere hayret bile edemiyorum artık... hangi yerinden tutsak da cevap versek.. versek ne olacak ki, bir işe yaramıyor zaten... @Bahadır Gürel ne güzel söylemiş, sağlam filtre... yapacak bir şey yok.

Sanırım cahillik yaftası benim mesajıma ithafen kullanılmış. Bence cahillik; asıl yaşanan süreci göz ardı edip, tüm dinamikleri sadece sonunda oluşan tablo ile okumaya çalışmaktır. Veya basitçe, sebep sonuç ilişkisini kurmaya yardım edecek gözlem yeteneğinden yoksun olmanın nedenlerinden biridir de diyebilirim.

Kötü araç kullanmanın sonucu illa ki kaza yapmak değildir. Benim rahmetli babaannem gezmeyi (yaya olarak) çok severdi. Ancak o öyle mutlu mesut gezerken etrafının çok farkında olmadığı için bir saatli bomba gibiydi. Paldır küldür yola atladığı için ona çarpmamak için düşen motorcular, ani fren yapmak zorunda kalan arabalara arkadan vuranlar. Bunun sonucunda kavgaya tutuşanlar vs. vs. Ancak ona sorsan da son derece dikkatli bir yayadır. Hiç hata yapmıyordur. İstatistiğini tutsak hiç bir olaya karışmamıştır. Bilmem anlatabiliyor muyum?

Neyin ne olduğunu herkes biliyor ve anlıyor aslında. Kimse erkeklerin hepsinin çok doğru araç kullandığını savunmuyor. Böyle söylendiği zaman kimse "hayır, erkekler kesinlikle iddia edildiği şekilde araç kullanmıyor" diye ayaklanmıyor. Var tabii ki sorunlu tipler. Kadınlar için de kimse çok kaza yapıyor demiyor. Altlarındaki araba üzerinde pek hakimiyetleri olmadığından, trafiğin yapısını iyice içinden çıkılmaz hale getiriyorlar diyor(uz). Anlamak bu kadar zor mu, bilemedim. Kadınların dahi öz eleştiri yeteneğine sahip olan bazıları bunu kabul ederken, kraldan çok kralcı olmanın sebebini anlamak mümkün değil.

• Beğen
Tepkiler: C. Tiryaki
@Berk Karaca

Şunu mu anlamalıyız: "Erkekler trafikte çok kaza yapıyorsa bunun sebebi kadınlardır" ya da şöyle mi genelleyelim: "Dünya tarihi boyunca erkeklerin vahşetinin ana nedeni kadınlardır".

Ne diyebilirim ki :)

@CandanC
kadınların sosyal zekası, erkeklerinde sayısal zekası üstündür, bu bilimsel bir gerçektir. herhangi bir araç gereç kullanmak ( sadece araba değil ) sayısal zeka ile doğru orantılıdır, kadınlar sadece araba değil diğer tüm mekanik ne elektronik aletleri kullanmada vasat durumdadır bu nedenle yazdıklarımın arkasındayım, kaldıki 100 satır yazıdan sadece 1 satırı cımbızla çekmek ne denli doğru onu tartışmak gerek, neyse filtre orda buyrun.

düz yolda bana arkadan çarpıp, haklı çıkmak için bağırıp çağıran kadınları anımsattı bana bu konu o nedenle yazma gereği duydum, kendinden emin olan kişiler üzerine alınmasınlar ha alınan olursaki ilerde bahsettiğim tarz çirkef ve kaba bir kadına denk gelirler umarım. kadınlar bu tür kazalarda her tür çirkeflik ve kabalık etmeyi adeta kendilerine bir vazife gibi görüyorlar. bizim bisiklet camiasında da var bu davranış. 100 tane abazanın arasına girince ayrıcalık bekleyen kadınlar gibi mesela.

• Beğen
Tepkiler: Melih Muratoğlu
@Bahadır Gürel

Hayır kesinlikle onu anlamamalısınız. Alıntı yaptığınız mesajdan bahsettiğiniz sonucu çıkarabilmek için kafanızın üzerinde amuda kalkmış olmak gerekir.

Burası karışacak gibi duruyor. Bayanlar dikkatli sürüyor ama istenmeyen şeyler de oluyor deyip konuyu kapatsak?

Geçen yıl İstanbul/Kartal sahil yolunda ilerlerken, bir bayan sürücü aracıyla bana çarpmıştı. Yere düşüp 3-4 metre sürüklendiğimi hatırlıyorum. Erkek sürücülerle de çok tartıştığım oldu. Şahsım adına cinsiyet ayrımı yapılmasını doğru bulmuyorum. Trafikte herkes hata yapabiliyor. Kazasız sürüşler diliyor ve kendi adıma konuyu kapatıyorum. :rolleyes:

@Y. Serdar Güler

bahsetmek istediğim buydu ve serdar arkadaşın başına da gelmiş bu olay, herkes içindekileri dökse neler çıkacakta susuyoruz işte, kadınlar gerçekten karşısında efendi gibi davranan insan yerine koyan birini gördüklerinde yapabilecekleri her türlü pisliği yapıyorlar.

benide geçen sene burada duble yolda bir araç sıkıştırdı, emniyet şeridinden sakince gidiyorum ışık kırmızıdan yeşile yeni döndüğü için aracı süren bayan arkadaş sağdan gaza basıp duran araçların önüne geçmek istedi herhalde, tabiki tam paralel eksende bisikletimle ben sürmekteyim kadının üzerime aracını sürdüğünü görünce dur yapma dedim ancak sıkıştırdı beni yolun kenarına attı, ayağımda kilit pedal olduğu için tosbaa gibi yuvarlandım ancak bu sinirle pedala yüklendim ve ileriki ışıklarda kadını yakaladım.
-dedim hanfendi arabanızı benim üzerime sürdünüz görmüyormusunuz hadi görmüyorsunuz bagırdım camınızda açıktı neden böyle oldu vs?
-kadının verdiği cevap; bas git yeaa

ben bu kadına uysam ona öyle güzel basardım ama o zamanda trafikte erkek terörü olurdu haber. işte bizim insanımzın temel sorunu bu, ya aşırı şımarık yada aşırı ezik olmamız. maalesef baba koca parasıyla alınmış arabaları süren kadınların hepsi bu şekilde yaşıyorlar.

Geri geri geldiğimde bir anda dibime girip kaza yapmama sebep olan bayan sürücü bana kornanın yerini bulamadım, bağırdım gelme diye ama duymadın dedikten sonra..... :)

konunun akıbeti turkishmusic.org'daki sezen aksu tartışması gibi olacak sanki:rolleyes:

• Beğen
Tepkiler: hashus1099
http://www.sosyalme.com/wp-content/uploads/2014/07/hannibal-okundu-mu.jpg

bazı arkadaşlar abarttığımı düşünebilir ama, ben abarttığımı düşünmüyorum...
başlık altındaki bazı yorumları ve fikirleri, son yıllarda kadına karşı artan fiziksel şiddetin forumdaki psikolojik karşılığı olarak görüyorum.
ruh sağlığım açısından da, bu konuya bir daha herhangi bir yorum veya cevap yazmayacağım... takibi de bırakıyorum... açmayacağım, okumayacağım...

• Beğen
Tepkiler: fahritus
Geri